Ableton Live

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni abban,h megoldható e az ableton 9 intro-val dj settet élőben előadni? 2 stereo sávot egy 4 csatorvás külső hangkártyával + keverővel összemixelni? Az előre bewarpolt trackeket el lehet menteni, majd utána eseménykor betölteni? azt láttam az összehasonlító táblázaton, h nincs kipipálva a komplex warp mod, de ez azt jelenti,h nem tudom bewarpolni a trackeket? vagy,h nem menti el a warp pontokat? nekem csak ezek a szempontok fontosak, ezért nem venném meg a drágább verziokat...

Köszönöm előre is a segítségetek!
IMYke2.0.0.0

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Sziasztok!
Egy kis próbálkozás Abletonnal :)
https://www.youtube.com/watch?v=-NbDUrF-UA0
Ableton live 9 suite,Cakewalk Production Plus Pack

IMYke2.0.0.0
Csak egy mix - "Arty...Giga MiX (i2k'014's Party mix) 102 perc

IMYke2.0.0.0
Ableton Live 9-el: "K. da 'Cruz...New High Energy (Remix '94) (i2k'014's Extended Revision)"

Jim Morrison
eddig első csatornából tanultam tényleg jó :)
Köszi a linkeket szépen végig is megyek rajta<#eljen>

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

IMYke2.0.0.0

Jim Morrison
Igen arra gondoltam köszi. Mondjuk pont azt találtam én is amit mondtál ^^
Am tegnap használtam először abletont és nem is rossz, tetszik. Igaz van mit még tanulnom, de az alapokat már tudom :)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

IMYke2.0.0.0
Én konkrétan nem használok Ableton sample packokat.
Ha a loop / fx csomagokra gondolsz, azok meg ugye wav-ek... pl. Vengeance Essential-sorozat.

Jim Morrison
Felraktam az ableton live 9 -et.
Töltöttem le néhány samplet, de az a bajom, hogy ahányszor váltani akarok megakad kb fél percre a progi... (buffering sample). Miután végzett lesz egy kis pipa nála, de ha utána megint rányomok megint csak áll a progi... Egyedi eset lehet?
És ti honnan szedtek le sample packokat?

Jim Morrison
/LPD8 lett

Jim Morrison
Hali!
Ez még nem egy elhagyatott topik, és talán van itt valaki aki használ midi controllert :)
Kinéztem a Korg nanopad2-t, de mivel tényleg nem vagyok képben a kínálattal ezért azt kérdezem, hogy esetleg tud e itt valaki hasonló árkategóriában hasonló drumpad(?) ? (Vestax PAD-One -t is néztem)

IMYke2.0.0.0
Sokat kell használni és persze EQ-t is. S ez ráadásul mindig számfüggő.

Tetszik!
És melyik az a szűrő?
IMYke2.0.0.0
Ezt meg ugye verssel készítettem: "József Attila...Nagyon fáj (i2k'013 Szívfájdalma Feldolgozás) 06:40"

IMYke2.0.0.0
Veszteségmentes forrásanyagokkal azért el lehet jutni egy olyan megszűrt anyaghoz, amit ha saját, vagy más zenei alapra helyezel, akkor olyan lesz, mintha acapellával dolgoztál volna.

Ilyen leszűrős technológiával csináltam (kérésre) ezt a remixemet: TNT...Sírni tudnék (i2k'010's 'Delirium' Mashed mix)

Források:
* TNT...Sírni tudnék (Dance mix) - WAV
* Delirium feat. Sarah McLachlan...Silence (Niels van Gogh vs. Thomas Gold Remix - Dub mix) - WAV

Vocalt tartalmazo oldalakat tud valaki?
egyenlőre az acapella oldalt találtam
Még annyit hogy van egy adott zene...
Legyen az most a (ne nevessetek) V Zolika Balaton...
Erröl a vocalt uyge nem tudom levenni?
Be akarom rakni másik zene alá....
ezt ugye abletonnal nem tudom leválasztani?
IMYke2.0.0.0
Örülök, hogy megoldódott :)

sikerült!
köszönöm
IMYke2.0.0.0

Az *.als fájl az az Ableton Live projekt fájl.
Amikor ezt megnyitod, és rendereled le és lesz belőle mondjuk ez:

http://www.youtube.com/embed/LrYgLvF6mdY
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2014.08.08. 17:55:34

Ment a Pü
Ez van most nekem beállítva a videók alapján
IMYke2.0.0.0
*.als = Ableton Live projekt fájl.
Render = *.wav

valamiért als-ként menti...
pedig a youtube-s videokon ott van preferenc-ben mit kell át állítani de akkor is als.be menti...
köszi a segítséget
IMYke2.0.0.0
"Live doesn't support exporting your song as an MP3. There are however, many free tools to convert a WAV or AIFF file into an MP3."

Magyarul: nem fog menni. Rendereld WAV-be, és átalakítod mondjuk SoundForge-dzsal.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2014.08.08. 16:54:48

Sziasztok!
Tudna valaki abban segíteni hogyn tudom mp3-ba menteni a mentéseimet?
IMYke2.0.0.0
Ableton Live 9, Sylenth1 és társai VSTi, loopok.

i2k'014...Fun Time (Radio mix) - 03:15, 133 BPM

Blasta
Koszi, orulok neki!

Es ime, megvolt az album premierje, tessek hallgatni, like-olni, megosztani, amit elore is nagyon megkoszonok! :)
Blasta - Invasion of the Cyborg Ninjas

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

IMYke2.0.0.0
Ez is tetszik. <#eljen>

Blasta
A második a kislemezrol
Blasta - Proveland

Blasta
A hangzas amugy direkt ilyen, nem azert mert ezt szeretem, hanem kitalaltam magamnak ezt a projektet, miszerint osszehozom a 80as evek B akciofilmes soundtrack hangulatat napjaink stilusaival, illetve azokkal a stilusokkal amiket en szeretek hallgatni. A vicc az egeszben, hogy egeszen eddig a projektig szinte notoriusan elutasitottam a 80as eveket, aztan kicsit utana jartam a dolgoknak es feltunt, hogy van 1-2 eloado akik a mai napig is brilliansan hozzak a 80as evek szintipop hangzasat (Kavinsky, hogy a legnagyobbat emlitsem napjainkbol), csak napjainkban is siman meghallgathato minosegben es stilusban, es ehhez egybol kedvet kaptam. Kihivas volt, mondjuk igy :)

Amugy a zenekiadas mar nagyon nem ugy mukodik mint regen, magam is meglepodtem ahogy egyre melyebre astam magam. Barki barmikor feltudja tolteni ingyen vagy egy kisebb ellenszolgaltatas fejeben olyan helyekre a zeneit ahol milliok tudjak meghallgatni (es ezert ha apropenzt is, de azert lehet keresni, bar nem ez a lenyeg a mi szintunkon sztem). Nem kellenek mar kiadok, az internet atlepett rajtuk, nincs szukseg rajuk plane azert mert legnagyobb reszben a zenek legyartasat illetve terjeszteset vallaltak magukra (es persze a marketinget) de ezekre mar nincs szukseg mivel senki nem vasarol CD-t lassan, nincs mit legyartani/terjeszteni. Nezz utana ezeknek ha erdekel, vagy ha gondolod kuldj pm-et es adok par linket ezzel kapcs. ;)

Amugy igen, a lenyeg, hogy jol erezd magad es alkoss vmit ami boldogga tesz esetleg meg 1-2 masik emberket is.

IMYke2.0.0.0
Azért érzõdik a hangzásvilágon, hogy nem ma kezdted. <#eljen>
Kíváncsivá tettél az albummal kapcsolatban :)

//Nekem is ilyen hobbista "számaim" vannak - kérték haverok, ismerõsök is, hogy ugyan má' "adjam ki", de hát mit? Amit én mûvelek, az prüntyögés az Abletonnal :)
Cserébe, jól érzem magam, amikor majdnem botfüllel fedezem fel az egyre több dolgot a progiban, és valami érdekes születik :)

Blasta
Ja amugy jol hangzik, hogy albumokkal meg kislemezzel dobalozom, de azert ez semmi mas mint egy kis amator one-man show par amator zenevel, nincs mogotte(m) semmi komolyabb gepezet vagy ilyesmi :)

Blasta
Orulok hogy bejon :)

Az, hogy foglalkozom vele eros tulzas, bar nem zarom ki, hogy mostantol komolyabban fogom venni.
Az utobbi fel evben foglalkoztam ezzel durvan. Miutan diak koromban sokat zeneltem (FT2, cubase, fruity loops es tsai) azt gondoltam, hogy ez lesz a hivatasom, de kb. 7-8 eve abbahagytam. Most ujra elkapott a gepszij es eldontottem, hogy csinalok egy full albumot, ez most lett kesz.
Ennek az albumnak a premierje folyik a heten, holnap jon az ujabb szam a My Muse kislemezrol, utana pedig felrakom a teljes albumot, 10+1 szamot.

Kyle-t nem ismerem, az acapellajat toltottem le es hasznaltam fel ehhez a szamhoz (illetve meg egy masik pellajaval is dolgoztam). Probaltam vele felvenni a kapcsolatot de mintha felszivodott volna a srac vagy szintet lepett es mar nem foglalkozik a mi szintunkkel :D 4 platformon sem sikerult kapcsolatba kerulnom vele, pedig nagyon szerettem volna.

Koszi a meghallgatast es a velemenyt dude!!!

IMYke2.0.0.0
Ez murva jó szám! <#eljen>

//Nem is tudtam, hogy ezzel foglalkozol - és ilyen profin. Kyle Monroe az veled készítette, vagy ez létezõ szám acapellája ?

Blasta
Nemreg fejeztem be, enjoy!
Blasta - My Muse

Lazy Saturdub

szinten Ableton...es ez sem tegnap keszult..
Headnogg riddim vs Cutty Ranks - The Stopper

digi-dubby-hip-hop abletonnal ... nem mai darab , de itt meg nem jart .
(persze a vocal nem sajat ;) )
IMYke2.0.0.0

100%-ban Abletont használtam ennél a szettnél, kevés effekt-el. Nekem tetszik az eredmény, tényleg alkalmas mixelésre is.

http://www.youtube.com/v/WwMSOibFLQY&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Üdv!
Egy Ableton (Akai MPD) technikai kérdésem lenne.
Miután felszeleteltem az adott mintáimat Drumrack-ben, beállítottam a tranzienseket, hogy adott minta honnan szóljon a különbözõ padeken,a következõ kérdés merült fel bennem:

Hogyan tudom beállítani a drum rack sampler editor részében hogy a slice hosszúsága olyan hosszú legyen, hogy az loopolható legyen a Master tempóhoz mérten?
Elõre is köszi, ha valaki tud segíteni...
IMYke2.0.0.0
Egy másik új szerzeményem - szintén Ableton Live 9.1:
i2k'014...Wandering in Time (Full mix) 10:15

IMYke2.0.0.0
Ableton Live 9.1 - Chill Out:

i2k'014...Tranquillity (Full mix) 11:45

IMYke2.0.0.0
Bizony hogy lehet akár ilyet is: Dinka...Giga MiX (i2k'012's Party mix) - 162 min.!

Ilyet is lehet Abletonnal!

https://soundcloud.com/davidkardos/vulture-swarming-01-mixed-by

http://www.youtube.com/watch?v=eSNDyiU9n-0&feature=share&list=UU2UzDzERwL1_IeFypDl5qIw
Köszönöm a segítséget :)
IMYke2.0.0.0
Az *.als formátum nem más, mint az Ableton projekt fájl. Azt sosem fogod *.wav-re alakítani, hacsak meg nem nyitod az Ableton programmal, és le nem rendereled :)

A végleges projekt fájl:

A kész végeredmény (a szükséges munkálatok és a renderelés, maszter után):

http://www.youtube.com/v/NPD3gZgWGyw&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Sziasztok,

Új vok itt a fórumon és az abletonban is...
Warpolni szeretnék,ami hellyel-közzel megy is,viszont nagyon nem értem,h
hogyan lehet az ALS ill. az ASD fileokat WAV formára alakítani. Igazából azt sem értem,h mikor ill. miért változik ez a két mentési forma... :(
Tudna valaki segíteni?

Elõre is köszönöm.
Üdv.