VESZETT JÓ HANGSZEREK
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Helló!
Unod már, hogy csak a négy falnak játszol? Hiányzik egy kis taps és pár jó szó? Szeretnéd kipróbálni magad élõben? Csak nem találtál még bandád? Vagy nem volt merszed? Akkor segítsünk egymáson! Zenekar alapításához keresek vállalkozó szellemûeket Gyõr és környékérõl. Dobos, basszeros, énekes, gitáros, saxofonos, nagybõgõs, bárki akit érdekel a zene és szeretne egy ütõs kis formációt létrehozni. Kezdetekben feldolgozások, mint GNR, RHCP, Metallica, Scorpions, Edda, Bikini, Lord és még ami tetszik. Próbahely van, már csak TE hiányzol!
Érdeklõdj a [email protected] emilen!
A zene legyen veletek!
Üdv
BRMi
Unod már, hogy csak a négy falnak játszol? Hiányzik egy kis taps és pár jó szó? Szeretnéd kipróbálni magad élõben? Csak nem találtál még bandád? Vagy nem volt merszed? Akkor segítsünk egymáson! Zenekar alapításához keresek vállalkozó szellemûeket Gyõr és környékérõl. Dobos, basszeros, énekes, gitáros, saxofonos, nagybõgõs, bárki akit érdekel a zene és szeretne egy ütõs kis formációt létrehozni. Kezdetekben feldolgozások, mint GNR, RHCP, Metallica, Scorpions, Edda, Bikini, Lord és még ami tetszik. Próbahely van, már csak TE hiányzol!
Érdeklõdj a [email protected] emilen!
A zene legyen veletek!
Üdv
BRMi
Én eddig mindig kértem, bár az én 100W-s kombón szvsz kicsi, hogy mögülem azt normálisan halljam.
elég csak egyet bemikrofonozni, feltéve, ha a mûvésznek nincs vmi extra heppje. az egyik koncerten, ahol dolgoztam, a gitáros hangfala be volt mikizve, + kérte a saját vonaljelét is.
kisebb helyeken nem nagyon szoktak gitárt kérni a monitorba, egy nagyobb erõsítõ szól akkorát, ami a színpadon hallható
kisebb helyeken nem nagyon szoktak gitárt kérni a monitorba, egy nagyobb erõsítõ szól akkorát, ami a színpadon hallható
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Na meg igen, a reklámról ne is beszéljünk.. Ezért sok pénzt kapnak ám, csomó helyen azért van ponyva mögött az erõsítõ, mert nem fizettek a gyártók!
Hát, hogy a nagy hangfalakon szóljanak bekéne. De msot ha azt nézzük, van egy 2 Marshall láda egy fejjel(általában), annak van 8 hangszoroja és abbol egy van bemikrfonozva. Na most ha ki van rakva 6 ilyen, akkor is a 48 hangszorobol egyet fognak bemikrofonozni, ha be is kötik, maximum kontrolként szolgál a többi, és akkor a monitorokra gitárt nemkell adni, mert halják hátulról. Azt, hogy akár a 48bol 2-t mikrofonozzanak be még annak se látom értelmét, böven elég egy.
Jobban megnézzük be sincs mikrofonozva😊 Judas Priest még páldához 83as US fesztiválon egy sok marshall láda fejjel.. 😊
Parasztvakítás az egész,
ugyanúgy mint pl. Malmsteen-éknál a hatszáz láda egymás tetején.
Meg még sokak másoknál..
ugyanúgy mint pl. Malmsteen-éknál a hatszáz láda egymás tetején.
Meg még sokak másoknál..
nehezen tudom elképzelni
egy dobos, ha már annyira változatossá karjá tenni a játékát (és a felszerelését), akkor elõbb fog több cint, tamot, kongát, anyám tyúkját beszerezni, mintsem lábdobokat hangoljon
egy dobos, ha már annyira változatossá karjá tenni a játékát (és a felszerelését), akkor elõbb fog több cint, tamot, kongát, anyám tyúkját beszerezni, mintsem lábdobokat hangoljon
Nézd már meg jobban, nincs is ott lábgép. Felvágás. Meg még tamja sincs annyi hogy forognia kelljen. Vagy szerinted hasonlít a Portnoyéra méretben?
Akkor mivel lehet magyarázni poodles bácsi 4 lábdobját ha nem az elhangolással vagy a forgással?
Amúgy Portnoynak van egy oktató videója, amit úgy kezd hogy azért is van neki ekkora cucca, mert kurvajól néz ki 😊
Szerintem nem vacakolnak olyan sokan a lábdobok elhangolgatásával. Én eddig úgy tudtam hogy azért használnak sokan kettõt, mert kényelmetken nekik a dupla lábgép, illetve szarabb hangja van. Portnoy bácsinak meg forognia kell, ezért van neki három.
De most komolyan, mondjatok már olyan dobosokat, akik annyira figyelnek a dobolás dallamára, hogy több hangolású lábdobjaik vannak. Nem mellesleg van olyan tam, ami a lábdob hangmagasságára hangolható.
De most komolyan, mondjatok már olyan dobosokat, akik annyira figyelnek a dobolás dallamára, hogy több hangolású lábdobjaik vannak. Nem mellesleg van olyan tam, ami a lábdob hangmagasságára hangolható.
Viszont praksi! Attol mert a mérete nem más, lehet más hangolásba..
Ezt nem is láttam még... nem gyenge.
Voltam zárás elõtt. _______________
Ez viszont mingyárt más.. itt tényleg kell, meg a mérete is kisebb a bal szélsõnek...

ZOMG
Na ez akkora szánalom mint egy állat... Ennyi erõvel három kukát is odarakhatott volna.. <#wilting>#wilting>
Na ez akkora szánalom mint egy állat... Ennyi erõvel három kukát is odarakhatott volna.. <#wilting>#wilting>
azért vn szüksége gondolom annyi lábdobra, mert annyi alsó tam van, hogy nem érné el és fordulni kell neki és akkor átrakja a lábát!
max akkor van értelme, ha a két lábdob mérete eltérõ
ami a képen van, az már inkább felvágás, a "szokásos" tamokon kívül semmi extra nincs ebben a szettben
ami a képen van, az már inkább felvágás, a "szokásos" tamokon kívül semmi extra nincs ebben a szettben
Ugyanmár..csak a négy lábgép miatt nagy, egyébként elég "kopár".. 😊
Szerény dobszerkó😊

15-ért megtanulni jó rajta,de sztem nézdd meg elõbb,h nem ferde-e a nyaka,meg vidd be egy hangszerboltba,h lát-e/érez-e rajta vmi komolyabb hibát
ReaL MaDRid x siempre
Úgyértem,hogy még véletlenül se szeretnék együttest alapítani,vagy (akár kicsi) közönség elött játszani,meg ilyenek. Csak meg akarok tanulni gitározni,meg néha,ha olyanom van,elõvenni.
tegnap voltam a koncertjén a Kongresszusi Központban. Valami fantasztikusan játszik az öreg, ráadásul piszok jó humora is van <#worship>#worship>
Ha jó gitárt akarsz akkor mindenképpen használtat nézzél.
Ibanezek közül az rg-5xx szériától már jók, az alatt én nem vennék.
Próbáltam rg 270-et, 370-et, 570-et...az elsõ kettõrõl nem nyilatkozok inkább, viszont az 570-es egész kellemes meglepetés volt (persze az ára is ha jól emléxem 200 ezer környékére volt tehetõ).
Ibanezek közül az rg-5xx szériától már jók, az alatt én nem vennék.
Próbáltam rg 270-et, 370-et, 570-et...az elsõ kettõrõl nem nyilatkozok inkább, viszont az 570-es egész kellemes meglepetés volt (persze az ára is ha jól emléxem 200 ezer környékére volt tehetõ).
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
egyre jobban tetszik a basszusgitár.. Na miore ezt másnaposan leírtam...
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
én jómultkor nagyon fasza ibanezt láttam helyi hangszerboltba 110 körülért. sztem 90-100tól azért már nem olyan megbízhatatlanok mint az 50 körüliek.
Kuss!-magyarázta.
Hát kössz. Egyébként, Ibanez a kedvenc márkám szal mindig is oylan gitárt szerettem volna, de apám baráûtja kicsit megingatott, hogy olcsón ne vegyek azt:s igazából 120-am jelenleg nincs...karácson körül lenne rá max 100-am. pewrsze ha késõbb veszek akkor több lesz vmennyivel, szal lehet h várok...a legjobb lenne egy keveset használt jó álklapotban lévõ fasza ibanezt találni oylan 100-ér...de hol nézzek körül használgitáro ügyben? nincs vmi olyan bolt? mer itt ami van ott néha elõfordul 1-1 használt..
használtak körül nézz szét
hát, van benne egy kis igazság 😊 de mondjuk 120ért már egész pofás ibanezt lehet kapni, ami minõségi is, nem olyan mint az 50-60 körüli ibanezek. 😊
Kuss!-magyarázta.
lenne egy kérdésem. Most van egy 50000 ft-s gitárom, de már szeretném lecserélni, mert nem szuperál vmi jól. Na a gitárvételre lenne oylan 80-120000 ft-m. Milyet ajánlatok? apám barátja azt mondta h szerinte vegyek mondjuk 100 körül egy kevésbé neveset, mert ha mondjkl 120-érveszek egy neves gitár, akkor csak a nevét fizetem meg