Tanulást segítõ gyógyszer

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

õszintén remélem, hogy nem is fog jelentkezni...

és a dokinak milyen dumát nyomatsz? megmondod a frankót, vagy hantapalinta?

gregorius maxi
vényköteles, de szerintem felírja bármelyik körzeti orvos...
mondom én régebben elõszeretettel nyomattam, de fostam attól, hogy a jövõben fizetem meg az árát valami rejtett pszichés dögséggel, persze eddig még semmi sem jelentkezett...

van ami rock n\' roll, van ami nem

visszaolvastam, sry...

figy, ez a nootropil vényköteles?

gregorius maxi
ginseng nekem semmit se hozott,
mellesleg tényleg bele kell jönni a tanulásbam, nekem a figyelmem nem akar belesüppedni a könyve...
mikor benne vagyok akkor viszonylag gyorsan megy a dolog...
de év számokat meg ilyen szarokat nem tudok izomból tanulni...
ránézek egy négyjegyû számra és rögtön megjegyzem, nem vicc, de ha az egy évszám amit tudni kell, valami miatt blokk... röhej

gregorius maxi
nootropilt, mi mást

ezt a könyvet még 8 évesen olvastam ki és azóta mindent elfelejtek, így hát amikor 16 évesen kibuktam az általánosból, kidobtam a kukába:P

sz4bolcs
nekem van ilyen könyvem, ami megtanít tanulni, fejleszti a memóriát, 13-14 éveseknek van, szerintem elég hatékony, bizonyítja ezt, hogy 1 évbe tellne nekem végigvenni, ezért lusta voltam elkezdeni. :D

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Technikakrol beszeltem, nem tanfolyamrol :P
Maximum egy jo konyvre ruhaznek be.
úristen.

na jó zsoldos. hát ennyit az agytornáról :DDDDD

szal gregorius mi vettél be???

áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítõ ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))

30-50 ezer forint, egy hétvége, a világtól elzárva
de azt mondják meg lehet tanulni tanulni
valaki már csinált végig ilyen tanfolyamot?

a
amúgy a ginseng-tea inkább egészséges mint káros (vagyis egyáltalán nem káros), vizsgaidõszakban napi 1-2 bögre nem hiszem, h komolyabb gondot okozna és mégcsak nem is drága...

(nota bene: még nem próbáltam csak olvastam róla)

Vmi agytornara nem gondoltal? Mindenfele vegyszereket tartosan nem tomheted magadba.. Gondolom nem 2 hetre akarsz feljavulni. Nem art szem elott tartani, hogy az agyad aszerint valtozik, fejlodik, amire hasznalod. Biztos vannak hatekony gyakorlatok a memoria fejlesztesere, ami hosszu tavon is megoldast nyujt, szerintem ennek nezz inkabb utana.

Amugymeg koztudott, hogy a sport javitja az agy verellatasat, igy javithatja a memoriat is. Alvaszavart, egyeb idegi dolgokat szinten helyrepakolhatja.
mit vettél be???

áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítõ ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))

ja-ja rám is, lehet iszok kávét, az a legjobb

gregorius maxi
hááát rámférne most így valami memória tuning :-)

gregorius maxi
ja, azért néztük meg, mert a muterom valamin akadékoskodott, én meg löktem neki mi volt akkor, visszanéztük a pénztárgép belsõ szalagját és tényleg... de ez akkor olyan természetes volt, mármint ez a memória, hogy így visszagondolva rémisztõ!

gregorius maxi
ne játsz vele!

vizsgaidõszakban elmegy, én bevágtam az egész neveléstörténet könyvet annak idején, gyakorlatilag egyszer elolvastam, nem lett ötös a vizsgám, sõt épp hogy gürbült, de végülis sok idõt takarítottam meg...

mellesleg, egy kis fura "mellékhatás":
anyukám kicsiny élelmiszerboltjában dolgoztam és vissza tudtam mondani este 7-kor tételesen, ki jött aznap vásárolni, mit vett, menyit fizetett meg minden, és mikor hozta a pénztárgép a napi zárást, tényleg úgy volt...
na ez a durva! és rengetegen bejönnek egy ilyen boltba egy nap!

ki mondta ,hogy nem opsukáztam annak ideén? :DD hajajj :D
az alvászavarokat már észelek. elég súlyosakat. de a számítógép amunkám, a szórakozásom a szabadidõm.

ezért édeklõdöm ennyire ilyen gyógyszerek után. sok múlna rajta!

Szerintem jobban jársz ha puskázol! A mellékhatások: súlyos alvászavar, görcsölés, remegés. Egyszóval ideggyogyó leszel egy ideig
egyébkét azt halottam ,hogy a tv meg a számítógép nagyon sokat ront a memórián. nagyon sokat. én nekem meg olan a munkám ,hogy itt kell ülnöm és még szabadidõmben is itt vagyok. elõttem a számítógép melettem tv.
stbstbstb

a vény az en gond. anyám rovos kiirja.

palack milyen mellékhatásai vannak mégis? nekem zeket mindenképen tudnom, kell mert nagy szükségem is lenne ezekre. elõlre is köszi :))))))

Én is hallottam valami ginguin vagy gungiun nevû gyógyszerrõl. Agyértágító hatása van. Állítólag 1 hét alatt meg lehet tanulni vele egy új nyelvet középfokon. Persze a mellékhatásai sem akármilyenek :-)
gregorius maxi
a neten sok minden van róla, lehet kapni gyógyszertárban, évekkel ezelõtt vény nélkül is volt, de mikor az 1200mg-os ból bevertem egy dobozzal egy hónap alatt, a gyógyszertáros nem adott többet, no meg utána vényköteles is lett

ha utánanézel, ezek a nootrop szerek eléggé fura "agyfényesítõk"
a nootropil például javítja az agy oxigénellátását, no meg az anyagcsere folyamatokat is, de ezenfelül a memóriaterületeken is csinál valami garázdaságot mert mûködik a dolog...
ha jól értelmezem, alapból izomrángásokra írják fel...

gyógyszerkódexekben olvastam errõl a nootrop csoportról és ilyen jelzõk pl.:
akaratgyengeségre, igényszegénységre ajánlják...
ezek a dolgok erõsen pszichikai szubjektumok, szóval fura...

egyéként nem ajánlom senkinek, nem tisztázott a hatásmechanizmusuk, meg ki tudja, évekkel késõbb milyen mellékhatásokkal lehet számolni.
egy biztos, nem gagyi

igen? pontosan milyen hatásai/mellékhatásai vannak?

gregorius maxi
NOOTROPIL :-)
a legkirályabb

a ginkgo biloba kimaradt ;-)

ebben van igazság. nem is kevés

Maco13
ja, a legfontosabbat. A nyugalmat. Ha nem lenne ennyi streszz egyik szarra se lenne szüksége az embernek
tehát összefoglalva: magne b6, c vitamin, szõlõcukor, ginseng, guarana, elalvás elõtt quarelin ,hogy az ember kipihentebb legyen, memorix , Lecithin. kihagytam vmit?

a
ginseng? guarana? ezek természetesek, és tudtommal nem nagyon van (káros) mellékhatásuk.. (mondjuk a guarana az koffein-tartalmú...)

sorry, elszúrtam a képek linkjét :(

hírlevél

Találtam egy egész jó oldalt!
bár nem gyógyszer, hanem módszer <#crazya>

http://www.tanulasmodszertan.hu/images/logo1.jpg

"Ha tanulni tud, mindent tud!"
Szeretné megismertetni gyermekével a tanulás örömét? Szeretne bombabiztos tanulási módszerek birtokosa lenni?
Igen? Jó helyen jár!

Van hírlevél is!
http://www.tanulasmodszertan.hu/images/hirlevelmenu.jpg

Maco13
3-4 hónap elég
Maco13
én is fõleg a sport miatt hagytam abba, és kurvára megérte
bens
kb. fél v 1 év sztem

Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!

sz4bolcs
Soha nem volt erõs állóképességem. Életem felét ennek ellenére focival töltöttem, mert nagyon szeretem, felszabadulok tõle. Vajon mennyit kapok, ha leszokom... Foci közben sokszor van ilyen rosszullét, le kell ülnöm mondjuk egy 30 perc után, mert teljesen kész vagyok. Mennyi idõ kell, ha edzek, hogy ez ne legyen?

Ahogy maco mondja, bar a magasabb hegy picit egeszsegesebb, abban az esetben a vorosvertestek szama is megno, hogy kompenzaljon (persze a nagyon magas hegyek viszonylag rovid tavon is halalosak minden ember szamara). Amugy attol fugg milyen az aktivitasod. Az agyad mindig fog kapni eleg oxigent, de pl intenzivebb sportot nem fogsz birni, ha dohanyzol. Eleg komoly rosszulleteket okoz, ha valaki a 2-t egymas mellett probalja. Szoval ha szukseged van a testedre, teljesitokepessegre, akkor gyorsan felejtsd el a dohanyt, mig ha eleg ha gazdasagos uzemben mukodsz, akkor nyugodtan :) Mint sportolo mondom.
bens
ne cigizz.

Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!

sz4bolcs
megnyugtattatok ;) mégis érzem, hogy gyengül a testem...

Maco13
ahhoz egy gyárkéményt kell az arcodra kötni hogy ne bírja a tüdõd. pl magasabb hegyeknél a csúcs közelében sokkal kevesebb az oxigén mint itt, mégis tudnál ott élni
sz4bolcs
És az a lehetõség, hogy nem bírja a terhelést, ezért az agy kevesebb oxigént kap?

Az agyad nem kap kevesebb oxigent ha dohanyzol, csak a tudodnek nagyobb terheles teljesiteni a megkivant oxigenszintet.
sz4bolcs
Régen elolvastam, mire jó a lecithin, szinte minden dolog föl volt sorolva álmatlanságtól szívproblémán keresztül koncentráció zavarig... Azért szedem, mert van egy dobozzal. :-) Majd meglátom, mit segít.
Cigirõl: Ha az agyad kevesebb oxigént kap, akkor elvileg butíthat. Nem?

Maco13
a kávéra könnyen rá lehet állni, de vigyázni kell vele fõleg hosszú távon. A koffein ha jól tudom elõször rövid ideig tágítja az ereket, aztán viszont szûkíti ezéltal növelve a vérnyomást. Emiatt érzed hogy "pörögsz". Mellesleg hosszú távon pont ezért vérnyomás- és szívproblémákat okoz(hat).
A cigi sztem nem butít észrevehetõ szinten. Én 6 és fél év után álltam le már több mint 7 hónapja, és nem vettem észre ilyen változást. "Csak" annyit, hogy kapok levegõt, nem vagyok büdös és van pénzem.
Lecitint minek szeded ha nemtod mire jó? lol

amúgy koncentrációzavarra a legjobb a megnézium (Magne B6)

gombakrémleves rulz
sz4bolcs
Drogokról:
Kis zacsis gombakrémlevest szoktam enni bögrében.
Egyszer tettem egy bögre vízbe kettõt. Olyan finom sûrû lett..
Többet nem tudtam úgy megenni, hogy csak egy zacsival van benne. :-))

Mr. Brownstone:
I used ta do a little but a little wouldn't do
So the little got more and more
I just keep tryin' ta get a little better
Said the little better than before
I used ta do a little but a little wouldn't do
So the little got more and more
I just keep tryin' ta get a little better
Said the little better than before

Amúgy kávé bepörget, szar, de elég furán látom a világot, ha megiszom belõle egy bögrével. Tud valaki a kávé (koffein) hatásairól pontosabban?
Lecithint szoktam néha bekapni, azt sem tudom mire jó, meg C-vitamint.
Van valaki, aki leszokott a dohányzásról, és tisztább lett az agya tõle?
Nagyon érzem, hogy rombolja az agyam..
Meg az alkohol+zene

kretyo
Hát igen............

kretyo

Esrohnoil
"Alvás közben úgyis átkerül az anyag a rövidtávú memóriából a hosszútávuba..."
Egy része meg a lomtárba. <#vigyor3>

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

a kávé szerintem szar. felpörget fél-egy órára, (akkor még idegesebb leszel és nem tudsz koncentrálni) utána meg lekókadsz.

Ha több bögrével iszol, bírod hajnalig, de nem marad meg túl sok az anyagból.

Szerintem ha elfáradsz aludj, az a legjobb megoldás. Alvás közben úgyis átkerül az anyag a rövidtávú memóriából a hosszútávuba, szóval ezért is hasznos

egyetértek