A vákuumlégy

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sati84
Dióhéjban: szárnymozgás, és a "forma, mint energia" elve. Ami persze nem bizonyított, de lehetséges magyarázat.

(Lehetséges, tehát nem tudom, hogy az-e. Ha védeném Egelyt, akkor döngetném a mellemet, hogy ti ezt úgyse érthetitek meg, meghogy ez biztos így van. Ugye nem ezt csinálom? :-))

\"Meet me in Montauk...\" \"Elõtted nyitva áll majd minden ajtó, mert ismered önmagad\" (Konfúciusz)

Sati84
Nem védem, most mondtam, hogy nem tudom, hogy igaz-e. Csak mivel az én interpretációmon keresztül ismertétek meg ezt az egész dolgot, és pár dolgot félreértettetek (valószínûleg a félreérthetõ fogalmazásom miatt is), ezért csak elkezdtem magyarázni, hogy hogy értettem pár dolgot a hsz-eimben. Ez még nem védés. Elmagyarázhatok olyan elméletet is, amiben nem hiszek, vagy nem tudom, hogy helyes-e...

\"Meet me in Montauk...\" \"Elõtted nyitva áll majd minden ajtó, mert ismered önmagad\" (Konfúciusz)

Zsolo007
Hol is?

Sati84
Aerodinamikailag termel 1%-ot. Attól még más elvek szerint termelhet... (Nem tudom, hogy tényleg termel-e, de ne kelljen már mindig ideírnom :-))

Zsolo007
Nem te nem támadsz én ilyet nem mondtam, te folyamatos jelleggel véded Egelyt és elméletét, ha nem tûnt volna fel....

Sati84
De könyörgöm, ha igaz, amit írok (ismétlem, HA, mivel nem tudom...), akkor ott a magyarázat, hogy fog tudni és hogy miért fog tudni. És a topic tényleg errõl szól... :-)

Zsolo007
Ezzel az a gond hogy, ha maga mozgás termelne is többlet energiát akkor sem tudna repülni mert nincs közeg ami az energiát átvéve emelni tudná...(a szárnya pedig ugye nem lehet mert tudósok megmondták hogy az csak 1%-ot termel...)

Sati84
Mivel támadtam itt bárkit is...?

Sati84
Ezt akkor Egely úgy érthette, hogy maga a mozgás olyan, hogy energiát termel. Ezt nem tudom jobban elmagyarázni így emlékezetbõl...
Attól, hogy ilyenrõl a hivatalos tudomány nem tud, még nem biztos, hogy nem létezik. Legfeljebb nem kutatták eleget.

Vagy lehet, hogy az egész valami tévedés. Én nem tudom...

Zsolo007
Nem fogom egyértelmûen védeni vagy támadni egyik oldalt sem, eddig se tettem.

Hát én nem így vettem észre, de te tudod...

UI.: Ettõl függetlenül lehet a tornádó egy olyan jelenség ami többletenergiát termel, azt nem tudom, és még a kis tornádókat kavaró légyszárny is igaz lehet, de mindettõl vákuumban nem fog tudni repülni, a topic pedig errõl szól...

Sati84
Amit a tornádó kialakulásáról írtok, igaz lehet, de én ettõl függetlenül nem vetném el teljesen azt, amit hallottam. Megmaradok békésen a "nem tudom" állásban inkább.

Én csak azért jöttem ide, hogy leírjam, mit láttam, mit hallottam. Ennyi. Nem fogom egyértelmûen védeni vagy támadni egyik oldalt sem, eddig se tettem.

#96: Nem olvastam utána, nem kerestem ezzel kapcsolatban anyagot. Amikor az elõadást hallgattam, úgy voltam vele, hogy lehet, hogy igaz, lehet, hogy nem. Most is így vagyok vele... :-)

Zsolo007
Már nagyon várom azt a percet <#awink><#whatever><#vigyor5>

Zsolo007
De a szárnymozgás azért kell hogy kavarja a körülötte lévõ részecskéket, ha nincs körülötte részecsek akkor mond már meg mi a szent szart kavar??? És abból hogy lesz többletenergia? Sehogy...

sz4bolcs
Akkor az a légy a saját szárnyából fejlõdött ki.. ;]

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Sati84
Szárnymozgás. Ott a valami :-)

sz4bolcs
Majd eccer privátban.. :-)

Sati84
Nem mondtam, hogy nincs, én nem kerestem rá, amúgy meg nem tudok róla, hogy bárhol meglenne. Ha valakit érdekel, keressen rá, hátha megtalálja... Azt remélem, senki nem vonja kétségbe, hogy láttam... Más kérdés, hogy esetleg nem volt hiteles. Aláírom, hogy lehetséges az is.

Zsolo007
Akkor mostmár csakj azt áruld el hogy miért mondtad ezt, hogy: Örömmel látom, hogy leszálltál közénk a földre. :-)

FtranX
Szerintem nem nekem kéne érvelni.

Pontosan kik kapták ezeket az eredményeket? Mely más, független kutató(csapato)k erõsítették meg azokat?

sz4bolcs
Akkor biztos nem volt vmi nagy élmény. :-)

sz4bolcs
Jaja.. :-) Meleg légtömeg pedig nehezen alakul ki napocska nélkül.

Zsolo007
MIregondolsz? Nem emléxem rá hogy repültem <#fogmosas>

Zsolo007
Hideg meleg légtömegek találkoznak olyankor szokott elõfordulni egy nagy parti amit a tudomány tornádónak nevez, csak így dióhéjban :)

sz4bolcs
Zsolo: Mi történt veled?? Örömmel látom, hogy leszálltál közénk a földre. :-)

sz4bolcs
Tulajdonképpen mit is kell cáfolni? Semmi olyat nem írtál, amit cáfolni kéne. Egyszerûen nem mûködik. Azzal ne gyere, hogy nincs rá pénz.. gondolj az ITER-re, majd talán 100 év múlva lesz belõle valami kézzelfogható? Elvileg az is korlátlan energiát biztosítana. Mi az, hogy nincs a tornádóhoz elég energia? Tehát nem létezik tornádó? Hogy nem tudják a tudósok? Középiskolás földrajzanyag, ha érdekel, én soha nem ástam bele magam, mert nem érdekelt, de úgy rémlik köze van a kialakulásához egy olyan "korlátlan" energiaforrásnak, mint a Nap, ami ha kimész a szabadba, akkor süti az orcád. Akinek ez nem elég energia egy tornádó kialakulásához, az egyszer dugja ki az orrát az ablakon, és süsse meg a nap! (józan paraszti ész rulz)

Zsolo007
Persze van még egy leheteséges magyarázat, ez pedig nem más mint hogy egy másik dimenzióból nyeri az energiát <#nevetes1>. (olvastam valamikor ilyen elméletet a gömbvillámról)

Zsolo007
#79: Folyamatosan cáfoljuk, ez is Klaus Matefi szindróma :)

#78: Ez rendben van értem, hogy csak levegõben, a gond az hogy vákuumban nicns mit kavarni. Többletenergiát a semmibõl nem tudsz termelni, valami kell....
Tulajdonképp ezzel visszakanyarodtunk ahhoz a feltevéshez hogy antigravitációs szervük van a legyeknek (hiszen olyan sokminden nicns vákuumban, amibõl energiát nyerhetne akkor csak ez marad)

Zsolo007
Vajon miért nincs? <#banplz>

Zsolo007
Klaus Matefi szindróma <#nevetes1><#guluszem1>

Zsolo007
Tesla.....(ettõl még nem ismerem el Egely elméleteit)

Zsolo007
Ezt mire alapozod? Úgy mégis? Esetleg ha beírnád gugliba hogy tornado, kidobna pár találatot többek közt olyanokat is amelyek a tornádó kialakulását mûködését magyarázzák.....

Sati84
A tornádóval kapcsolatban említettem azt a tényt, hogy a tudósok máig nem tudják, hogy hogyan jön létre, hiszen nincs a környezetben elég energia ahhoz, hogy kialakulhasson. Esetleg ha erre koncentrálnál és ezt cáfolnád, elõbbre jutnánk...

Sati84
Az aerodinamika ettõl függetlenül nem haszontalan dolog (lásd: repülõgép), csak az a tény, hogy a legyek és más rovarok repülését nem tudja leírni. A madarakét például le tudja.

Az meg, hogy ilyen gépek miért nem léteznek, két okra is visszavezethetõ:

1. Ezeknek a hatásoknak még nincs megbízható tudományos alapjuk, javarészt elméletekrõl van szó, gyakorlati alkalmazáshoz fejleszteni, kutatni, kísérletezni kéne, ami pénz, pénz, pénz, és hát ki is adna rá...?

2. Ha valaki mégiscsak épít valahol ilyen mûködõ szerkezetet, nem állhat elõ vele, mert vagy a tudomány teszi nevetségessé rövid idõn belül ("Ilyen nincs, mert nem létezhet"), vagy az energia eladásában érdekeltek érdekeit sérti, nekik pedig elég pénzük és eszközük van arra, hogy ilyen találmányokat/feltalálókat rövid úton eltávolítsanak. (Most lehet azzal jönni, hogy összeesküvés-elmélet, de akár bele is lehet gondolni, hogy ebben tényleg lehet valami...)

Erre se mondom azt, hogy igaz, csak azt mondom, lehet. Én csak mondom, hogy amirõl nem tudunk az nem biztos, hogy nincs...

Sati84
Nem arról van szó, hogy én érvelek-e, hiszen én csak leírtam azt, amit hallottam. Nektek kéne érvelni ahhoz, hogy cáfoljátok...

Sati84
Nem tudok róla, hogy le lehetne, sajnos... :-(

Sati84
Lehet, de én ezt hallottam, ezt adtam tovább. Én hajlok afelé, hogy ebben lehet valami. Ennyi. Nem vagyok elvakult hívõ, meg semmi. Ha ezt tényleg normálisan lehet cáfolni, akkor már el is felejtettem az egészet, csak ilyen cáfolatot eddig még nem láttam...

Sati84
Igen, valóban fogalmilag helytelen volt amit írtam: azért neveztem tornádónak a hatást az elején, mert levegõben tornádót idéz elõ. De vákuumban nem, mert ott nincs levegõ - ettõl függetlenül a többletenergia ott van (tehát ott a hatás), csak nem forgatja a levegõt (mert nincs).

Most nagyon szájbarágós lett, de hát ha ez kell...

sz4bolcs
És csak mert ma ilyen írhatnékom van -
Nézzük meg, hogy lesz valamibõl örökmozgó:

Egy mûködõ logikai sorból ki kell venni egy láncszemet, és azt mondani rá, hogy az már pedig nem létezik. Ha létezik is, akkor azt helytelenül értelmezzük. A helyére be kell rakni a "semmit" vagy a többletenergiát, a lánc többi részét úgyhagyni. Így logikus marad, de a semmibõl már valami lesz. Ennyire könnyû örökmozgót gyártani.

Konkrét példával: Itt most a tornádó volt az, ami úgymond "nem létezik", vagy pedig "mindenki más értelmezésben használja a szót mint amit valójában jelent."

sz4bolcs
Ami érdekes, hogy a tudomány mûködik, és repülõgépek repülnek ezek az összefüggések alapján (aerodinamika). Égely nem tud gyártani olyan gépet, ami az általa leírt összefüggések szerint mûködik, ez az, amibõl látszik, hogy lehet, hogy az elméletei logikusak, de semmi közük a valóság leírásához.

sz4bolcs
Kiderül a végén, hogy a lepke nem is repül, amit látsz, az csak illúzió. A "repülés" szót pedig helytelenül használjuk. Utálom ezeket a ferdítéseket a szavakkal, mert ezzel gyakorlatilag bármit lehet bizonyítani, és bármit ki lehet hozni (helytelenül).

Sati: Amit #62-ben magyarázol, az nem érvelés, hanem egy ember szája íze szerint beállított tény(ek), mégpedig önkényes értelmezés szerint.

sz4bolcs
Nem mint ha bármelyik mondatodban érveltél volna. :D

Sati: Aki ekkora baromságokat kitalál, azt kéne vákumban röptetni.

Stann
Ezta Videot nem lehet letölteni valahonnan?

Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tûnik a fehér?

sz4bolcs
"Meg a mélytengeri halak felrobbannak a nyomáskülömbség miatt, ha felszínre hozzák õket." - itt most lehet épp aktuális: Csak nehogy a terroristák kezébe kerüljön! (Ha már a robbantgatások korát éljük:()

Ejjnye bizony.
Zsolo007
#62-es HSZ: A légy szárnymozgása olyan, hogy a szárnyvégeken mini-tornádókat képez. Egely korábban elmagyarázta az elõadásában, hogy a tornádó tulajdonképpen egy 100%-nál nagyobb hatásfokú jelenség, azaz többletenergiát termel. Ez a többletenergia az, ami a legyet felemeli és segíti a repülésben.

#68-as HSZ: Nem a tornádó a lényeg, hanem a hatás.

Nemtudom ti hogy vagytok ezzel, de ez szerintem egy csúnya logikai bukfenc....

De vaze. Milyen hatásról beszélsz tornádó nélkül? Ok-okozat. Ennek illik meglennie. Tornádó------>hatás. De ha nincs tornádó (vákuumban ugyebár), akkor nincs hatás.
Sati84
Nem a tornádó a lényeg, hanem a hatás. Nem hiszem el, hogy ezen ennyit kell értetlenkedni... :-((

Zsolo007
Láttál már tornádót vákumban???A tornádó is levegõvel mûxik.....

Sati84
Nevetgélni könnyû, esetleg ha érvelnél, talán többre mennénk...

... bár érvelni nehéz, tudom...

Sati84
Mivel már írtam, hogy a felhajtóerõnek csak az 1%-át termelik meg, és ebbõl következõen a levegõnek semmi köze nincs ahhoz, hogy repülnek, ezért szerintem egyértelmû, hogy a tornádó kialakulásának sem feltétele a levegõ jelenléte. Az valószínûleg csak egy mellékhatás, hogy megkavarja a levegõt maga körül, az viszont tény, hogy a tudósok nem tudják még mindig pontosan, hogy miért is alakul ki, illetve amikor erre vonatkozó számításokat végeztek, akkor az jött ki, hogy az adott pillanatban rendelkezésre álló energia nem elég ahhoz, hogy a tornádó létrejöjjön. Tehát itt is elõjött a többletenergia.

Tehát mivel nem aerodinamikailag repülnek, hanem inkább "a forma, mint energia" elven, és bár tornádó nem jön létre (levegõ híján),a többletenergia ott van, tehát repülnek. Nem "alkotják meg", csak egyszerûen a természet elõbb kitalálta, mint mi. Ez van...