Fony és a Feltámadás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zsolo007
Képzeld el hogy tisztában vagyok ezzel, viszont ez így ahogy mondod nem igaz. Az ima ahhoz az istenhez szól ami bennem van , és pont ugyanolyan mint az önszuggeszció, és nagyon sokat tud segíteni ha az ember komolyan imádkozik (egyfajta meditáció). Természetesen itt nem az egyházi sablon mormolásáról van szó....

Kedves Zsolo 007!

Hidd el, hogy eljön az életedben neked is egy olyan pillanat, amikor rájössz, hogy az ima csak magadnak szól, de semmit nem segít! És akkor fogsz rádöbbenni, hogy csak önámítás az egész! Sajnos tapasztalatból mondom! Az ima helyett sokkal hatásosabb az önszuggesztió Én nem 18-25 közötti vagyok.

Üdv
Gorvik
Az egy dolog, hogy imátkozni fogok adott helyzetben, elképzelhetõ.
De az nem Istenhez fog szólni, hanem saját érzéseimhez. Vagy ha úgy tetszik, egy "hamis istenhez".

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

Zsolo007
Hát ezt én nem mondtam volna ugyanis ez rád is igaz speciel...

Zsolo007
Úgylátom 18-25 közt vagy te is...az élet hosszú, hiid el hogy el fog jönni az a pont amikor hinni fogsz, amikor szükséged lesz imára. Hidd el. Én megéltem anyukámon keresztül, szóval hidd el nekem hogy minden embernek szüksége van/lesz rá, csak idõ kérdése. Lehet hogy csak a halálos ágyadon fog ez bekövetkezni, de befog.

Kedves Gorvik!

Én leginkább a mi hittérítö és "kiválasztott" Fonynk válaszára leszek kíváncsi!
Persze ö olyan ember, mint aki szemellenzöt viselne! Nem lát se jobbra, se balra, de nem is hallgat meg semmi értelmes érvet, ami az ö ideáit, mesevilágát megkérdöjelezné! Csak rendületlenül lapozgatja a Bibliát, és idézget belöle.
Tegye ezt nyugodtan, de ne más hitelének rontása céljából(amire persze semmi esélye!)!

Üdv
Gorvik
Igen, kíváncsi lennék én is a válaszokra...

Gorvik
Mért nem áll ki soha a pápa, hogy most Isten ezt, vagy azt mondta?
Erre mit mondanál, kíváncsi vagyok.

Gorvik
"Nem mindenki abban hisz, amiben akar, hanem Istenben kell hinnie, az egy élõ Istenben."- az egyház szerint.

Nos, erõsen kétlem, hogy csalódni fogok valaha is a világban. Nem hat meg, hogy Irakot leronhanták (sõt, határozottan egyet is értettem vele), Sudánban népirtás folyik, stb.
Valamint nem hiszem, hogy szükségem lenne a hitre. Sajnos el van ültetve bennem a csíra, hála a behatásoknak kiskoromban, de ezt elnyomják azok a nagy ellentmondások, amelyek a vallásban vannak.

Ateista vagyok, de nem isten tagadó. Ez nem ellentmondás.

<#wave>

Látom, végre rájött a normális betüméret használásának módozatára! Dícsérendö elörelépés! Ön fejlödöképes!

Mit szólna ön ahhoz, ha én mától elkezdeném a következöket hírdetni:

"A tegnapi nap folyamán az Úr Isten megbizatást adott át a számomra és választott ki egy, az emberiség történetében elöször adatott lehetöség lebonyolítására! Ezt legalább egy tucat ember látta, akár eskü alatt is tanusíthatják.
Az Úr Isten felhatalmazott azzal a nemes feladattal, hogy a gyarló földi lények részére beindítsam a túlvilági ingatlanok vásárlási lehetöségét már itt a földi életünk folyamán!
Rajtam keresztül bárki gondoskodhat a túlvilági örök életének kényelméröl, boldogságáról, jólétéröl, túlvilági ingatlanok vételén keresztül!
Aki erröl lemarad, az sajnos ingatlan és lakás nélkül kell az örök életét eltengesse!
A nagy lehetöség alapfeltétele, hogy a földi bevételének 1%-át egy általam megadott kontóra utalja át, ezzel is hozzájárulva a túlvilági építömunkák felmerült költségeinek finanszírozásához!
Aki luxuskörülményeket szeretne magának odaát biztosítani, annak értelemszerüen többet kell teljesítenie itt a Földön! Ezt a bevételeinek 2%-os átutalásával realizálható!
Ez a kivételes akció nem kötelezö! Saját jószántából tegye mindenki!"

Mi lenne önnek rólam a véleménye?

--Azt mondaná, hogy meghibbantam?
--Azt mondaná, hogy szélhámos vagyok?
--Ön, mint hívö ember kétségbe vonná az általam és egy tucat tanu által "átélt" Isten-i megbizatás valódiságát?
--Azt mondaná, hogy ilyen nincs?
--Kétségbevonná az Isten-i jelenést?
--Be tudná bizonyítani egyetlen szavam ellenkezöjét is?
--Meg merné kérdöjelezni a túlvilági ingatlanok valóságát? Ha igen akkor ön egy hitetlen, egy tévtanító! Mit is mond a "Hiszek az egy Istenben" ima?
"Harmadnapra föltámadott
az Írások szerint,
fölment a mennybe,
ott ül az Atyának jobbján, ...
Hiszek az egy, szent, katolikus
és apostoli Anyaszentegyházban,
vallom az egy keresztséget a bûnök bocsánatára,
várom a holtak föltámadását
és az eljövendõ örök életet. Amen.
Ahol ülni lehet ott szék, vagy trónus is van! Ahol szék, vagy trónus van, ott terület is van, amin a szék vagy a trónus áll! Ahol terület van ott ingatlan is lehet!!! Megkérdöjelezné az örök életünket?
--Azt mondaná, hogy gúny üzök a hitéböl? Ez nem igaz, hisz minden hit a túlvilái életre is bazírozik! Csak az elözö bizonyításnál vettem alapul egy imaidézetet, ami igaz kell, hogy legyen!

További hasznos meditálást!
Várjuk a bizonyításait!!!
Inkább úgy fogalmaznék a helyedben, hogy még nem csalódtál.
De ha jobban megnézed a világot, lenne elég kivetni való belõle.
Az ateizmus is hit, de Te mégsem vagy ateista.

Mert akkor nem írnál ilyeneket:

Gorvik:
"....No ne keverjük össze a mindenhatót az érzéseinkkel. Nem mindenki abban hisz, amiben akar, hanem Istenben kell hinnie, az egy élõ Istenben. ..."

És igazad van.

Az Istenben való HIT-nek be kell érnie egy ember életében, elhamarkodottan (színleg, csak a környezet kedvéért) hívõnek lenni szintén Önmagunk becsapása lenne, és legalább akkora hiba, mint Isten tagadása.

Sokmindent meg kell tapasztalnia az embernek ahhoz, hogy rájöjjön: szüksége van Istenre. Valamire, Valakire, ami, Aki mögött abszolut Igazság van, amely mendenre és mindenkire egyformán érvényes.

Üdv
Szép napot
Fony
Gorvik
Pontosabban mért kéne hinnem Istenben?

Gorvik
Akkor neked is felteszem a nagy kérdést:
Én ateista vagyok, nem csalódtam semmiben, nem tett velem semmi rosszat az egyház. Szerinted akkor mért hiányozna a hit az életembõl?

Igen.

Gorvik:
No ne keverjük össze a mindenhatót az érzéseinkkel. Nem mindenki abban hisz, amiben akar, hanem Istenben kell hinnie, az egy élõ Istenben.

Teljes mértékben egyetértek veled.

Az érzéseinkre alapozni a hitünket egyenlõ a bálványimádással.

Ez olyan, mint amikor én akarnám meghatározni a Mindenható Isten tulajdonságait, vagyis én akarnám Õt a saját képemre formálni.

Pedig még a Teremtéstörténetben is az ellenkezõje van leírva.

Az ember lett a Mindenható Teremtõ Isten képére és hasonlatosságára formálva, nem pedig fordítva.
Gorvik
Az utolsó bekezdés fikció, az elsõ pedig hit.

Az elõbb ateistának neveztem magam. Ez igaz. Nem hiszek istenben. Nem hiszek az emberképû, minden kis bûnért megbüntetõ, kicsinyes Istenben. De hiszek valamiféle hatalmas entitásban/lényben, amelyet nem érthetünk fel. Csak olyan szinten foghatjuk fel Istent, mint ahogy a hangyák fogják fel az embert, aki elmegy felettük.

Egy filmben volt. Nem pont istenre vonatkozik, de a téma hasonló.
- De ha ennyire magasan áll felettünk akor mért nem közli velünk?
- Látja azt a csótányt? Felette ál! Próbálja közölni vele!

Talán tényleg õ alkotta a világot, de nem szavakkal, vagy hét nap alatt, hanem úgy hogy a világ mögötte mozgatta a szálakat.
Sztem halálunk után nem biztos hogy találkozunk istennel, ha létezik, mert õ ezen az egész lélekvéndorlós, aztrális, mentális stb síkon felül áll.

Jézus fogalmazta meg jól. "Isten bennetek van és körülöttetek! Nem fából és kõbõl épült tempomokban, hanem körülöttetek. Törd szét a követ, hasítsd szét a fát, és én ott leszek..." - Persze hogy az egyháznaknak nem tetszik ez a rész, hisz ha Isten minenütt ott van akkor minek a templom?
Sok keleti filozófus szerint, is az isteni lény nem egy meghatározott személy, hanem áthatja a világot, maga az energia, ami összetartja az univerzumot. Érdekes egybeesés nem?
Gorvik
"Ha pedig a világban való hit meginog, akkor nincs más hátra, mint túllépni rajta, és keresni Azt, Aki a világot a törvényeivel igazgatja."

Mármint Istent?

Gorvik
No ne keverjük össze a mindenhatót az érzéseinkkel. Nem mindenki abban hisz, amiben akar, hanem Istenben kell hinnie, az egy élõ Istenben.

Én ateista vagyok, nem csalódtam semmiben, nem tett velem semmi rosszat az egyház. Szerinted akkor mért hiányozna valami az életembõl?

Szerintem hagyjuk ezt a csalódás dolgot. Ha csalódsz, akkor valahol emberi mivoltodban csalódsz. Mondhatni saját magadban. Hiszen te holnap, meg holnapután az érzéseid (szükségleteid) kielégítésére meg fogod venni a napi csokiadagod, és nem fogod az afrikában éhezõknek adni azt a pénzt.

Egyetértek.<#felkialtas>
Ha pedig a világban való hit <#help>meginog, akkor nincs más hátra, mint túllépni rajta, és keresni Azt, Aki a világot a törvényeivel igazgatja.

Fony<#wave>
jav.: mást
Matefi:
·”…Ön hiába használ nagybetüket, színezett sorokat, díszítö elemeket, attól még nem fog a hitelképessége megnöni!...”

A hitelképesség valóban nem ettõl függ, kedves Matefi, hanem a fedezettõl, és a kezestõl.
Önért ki kezeskedik? És mi a fedezete?

A fórum mindenesetre színesebb lesz a különbözõ webes formázási lehetõségek által. Ezért találták ki, és ezért van feltüntetve a felhasználói ablak alatt ( szmájlik, makrók, Url, kép )
Használja Ön is.
Bár ettõl a hitelképessége tényleg <#ejnye1>nem fog nõni.

Matefi:
” ….Ha igaza lenne, akkor a normális méretü betük használatával is megtudna engem, és mást is gyözni! …”

Eszem ágában sincs Önt, vagy bárki mász meggyõzni, de ezt már mondtam, csak nem akarja <#confused>megérteni.
Úgy látom, mások meggyõzése éppen Önnek nem sikerül. <#felkialtas>

Matefi:
”….Tudja, van egy nem teljesen találó közmondás, de ez önre kivételesen ráillik: …”

Vigyázzon, kedves Matefi a közmondásokkal.
Ha helytelenül alkalmazzák õket, akkor bumerángként viselkednek.

Matefi:
…."Aki mutogat, az hazudik!" ….

Most éppen Ön mutogatott, és rám.

Most akkor ki is hazudik? <#conf>

Matefi:
”….Ne "mutogasson", hanem bizonyítson!!! ….”

Éppen errõl van szó, kedves Matefi. A világon és a tudományban az asztrológiát bizonyítékként még soha nem fogadták el, és nem is fogják, a horoszkópok ugyanúgy hitet igényelnek, mint a vallások.

Tehát akkor miért is kellene lecserélnünk a kereszténységet a Matefizmusra?

Forest Gamp-ot idézve:
- Mert Ön azt mondta, Uram!?.

Matefi:

”….Bizonyítsa végre be nekünk, hogy amit ön fennhangon hírdet (az emberek számára történö feltámadás) nem csak mese, hanem valóság!!!....”

Már kifejtettem, hogy a feltámadás nem bizonyítást igényel, hanem hitet. És az a valóság. Csak ezt sem akarja megérteni. Kérem lapozzon vissza, <#nezze>és olvassa el egymásután egy párszor. Hátha…..

Matefi:
”….Amint ezt megtette, ígérem, befejezem a fórumtevékenységemet az összes fórumon! ….”

Köszönjük, kezdheti. <#taps>

Matefi:
”….Ha meg nem tudja bizonyítani, csak mellébeszélni, szégyelje el magát, és húzodjon vissza a parókia fórumára! Ön oda való, nem egy tudományos fórum tagjai közé! ….”

Ha mégsem vonul vissza ígérete ellenére, akkor szégyellje magát, mert nem tartja meg, amit ígért.

Fony

u.i:
Tényleg, miért nem a német fórumokat boldogítja, és oda húzódik vissza?

Ott már megtelt a hócipõ?

Zsolo007
"Kérdés hogy miben hisz a legtöbb ember. Istenben, vagy a saját kreált istenben bizonyos érzéseik kielégítése végett".

Mindekttõben mert a kettõ ugyanaz.

Zsolo007
Ez az ellentmondás amit úgyhívnak hogy jótékony hazugság....

A másik meg az hogy azért nem veszi észre mert szüksége van a vallásra (erõsebb jellemû embereknek nincs szüksége vallásra, nekik megvan a maguk hite, ami tartja õket).

Ne soroljam fel neked hogy hogy lehet elveszteni egy világban a hitet. Inkább azt javaslom kapj elõ egy törikönyvet és olvasgass egészen a felvilágosodástól napjainkig, aztán gondolkozz el és te is rá fogsz jönni.

Gorvik
Hogy lehet egy világban elveszteni a hitünket?

Régen, amikor kicsi voltam olykor én is imátkoztam, majd amikor már eljutottam egy fejlettségi szintre, elgondolkoztam, hogy hoppá, én most kihez is beszéltem? És bizony rájöttem, hogy az érzéseimhez (((saját kreált istenben bizonyos érzéseik kielégítése végett))).

Amikor falun vagyok egy templomban (vagy akár máshol), és látom az embereket látni imátkozni, valahogy ez jön le. Nem a valós, egyház által "kreált" istenhez imátkoznak, hanem saját jóérzéseikhez, ami természetesen nem tudatosul bennük.
Persze nem is kéne.

Bevallom nem értem, hogy lehet az, hogy senki sem veszi észre a vallásban lévõ hihetetlen nagy ellentmondásokat.
De hát ahogy mondani szokták, az ember nem tökéletes. Na de ennyire?

Zsolo007
Valószínû mindkettõben.

És nem a semmiben vesztették el a hitüket hanem a világban (szerintem)

Gorvik
Elveszítették hitüket... a semmiben.
Kérdés hogy miben hisz a legtöbb ember. Istenben, vagy a saját kreált istenben bizonyos érzéseik kielégítése végett (még ha nincsenek is tudatában)?

Zsolo007
Hát igen ez így van de ez rossz!!! A vallásra minden embernek szüksége van valamilyen szinten..(még ha akkorán is hogy néhanapján imádkozik, nem kell itt merev szokáskövetésre gondolni)

Szomorú, hogy így látod, jelen világunk azért olyan amilyen mert az emberek elvesztették a hitüket...

Gorvik
Már mér lenne az embereknek szüksége a vallásra? A fejlõdõ világgal talán egyre jobban elveszítik hitüket, és meglátják, hogy bizonyos dolgok nem is úgy vannak.

Fejemet tenném rá, hogy mélyen vallásos afrikába, vagy dél-amerikában kevesebb hívõ lenne, ha fejletségi szintük elérné Európáét, USA-ét, vagy éppen Japán, vagy DKoreáét.
A fejlettség minden területre kiterjesztve értem.

Az egyházaknak, és fõleg a katolikusnak radikális lépéseket kéne tennie, hogy növelje híveit. Ezalatt belsõ reformot értek.

Érdekes lenne. A volág nagy vallási és spirituális vezetõi összeûnének, és összerknák amilyük van.
Jönnének az ezotrikusok és a tudósok is.
És vagy linírják egymást az elsõ öt perc után, vagy lehatolva a vallások gyökeréi feltájáak azok alapaveztõ igazságait!

A vallások annak idején magukévá tették a tudás darabjait, de mindegyik rögtön kikiáltotta, hogy csakis az övé a kizárólagis tudás és a többiek menjenek a fenébe!

És abbõl összehonának egy igazságoon alapoló vallást. pl:A Tudósok már bizonyították, hoyg rengetegdimenzió és világ léteztik, akár miliméterekre a miénktõl. Sztem a lélek talán ezekbe távozik a test halála után. stb...

Érdekes próbálkozás lenne..
Zsolo007
ÉS még valami ami miatt nem szeretném ezt, maga a globalizáció sem egy igazán jó folyamat, nemhogy vallásokat egyesíteni. Mindenkinek maradjon meg a saját vallása, úgy a jó. ÉS amúgy sem lehetne egybeolvasztani a nagy vallásokat mert bizonyos részeik összeférhetetlenek, valamint az emberekbõl nem lehet csak úgy "kiirtani" az elõzõ vallást, mely évezredekig az övék volt. Fõleg hogy a világon nemcsak vallások vannak, szóval ez egy megoldhatatlan feladat hál istennek. Nem a vallásokat kell megszûntetni, vagy összevonni, hanem az embereket kell tanítani!

A másik az hogy egy világvallás feje elég nagy hatalommal rendelkezne....

Úgyhogy felelõtlenség ilyet kijelenteni...

UI.: Ne kever össze a megbékélést az összeolvadással! Nem ugyanaz!

Zsolo007
Ha a valóságra épül akkor az nem vallás hanem tudomány....

ugyanis a valélás lételeme a miszticizmus....

UI.: Kíváncsi leszek én arra hogy ez a bizonyos pillanat mikor fog bekövekezni!!<#nyes>

Minden idö kérdése. Egyszer eljöhet az a pillanat, amikor a vallások vezetöi örömmel ülnek majd egy asztalhoz, egy közös új vallás kialakítása végett! Erre is vannak már elöjelek. De reméljük, hogy ez a jövendö hit úgy lesz végre kialakítva, hogy a valóságra épül majd, mert különben mindig támadható marad!
Zsolo007
Értem, köszi a válaszod, de erre: "Meggyözödésem, hogy a jövendö globalizált világban egy globalizált vallás fogja felváltani az eddigieket, kiküszöbölve azok negatív oldalait, hiányosságait." azt kell mondanom hogy szerintem naív vagy, a vallásokat is emberek vezetik, és mint tudjuk az emberek.....

Kedves Zsolo 007!

Kezdeném a végén.
A tanulmányom német nyelven készült el, nem így néz ki, mint ahogy azt én a fórumokra bemásolom. Sokkal kevesebb benne a szöveg éssokkal több az adat! A téma bonyolultsága miatt szükségesnek tartom adataimat, külsö, független forrásokból vett idézetekkel ellátni, a jobb megérthetöség céljából! Tapasztalatom, hogy ha csak saját szöveget teszek az adatok mellé, azonnak jön a kérdés, hogy "honnan szedted ezt a marhaságot". Ezt küszöbölöm ki a rendszeres idézetek hasznalatával!

Én nem a keresztény egyház kozmikus alapjait boncolgatom csak, hanem más vallásét is. Meggyözödésem, hogy a jövendö globalizált világban egy globalizált vallás fogja felváltani az eddigieket, kiküszöbölve azok negatív oldalait, hiányosságait. Ezen ténykedik pl. Dr. Prof. Hans Küng, a Tübingen-i Egyetem professzora, a "Stiftung Weltethos" elnöke.
Az embereknek szükségük van hitre, de egy új kozmikus korszak kezdetén (amiben most vagyunk!) valahogy nem csak a világ fog "átalakúlni", hanem sok minden más is, a vallások is! Szerintem a II.Vatikáni Zsinat is nagyban hozzájárult ehhez az átalakuláshoz, de meglátásom szerint nem a kellö módon.

Üdv
Zsolo007
Nekem a gondom nem a tanulmányoddal van, azt nem bírálhatom, mert nem vagyok megfelelõ tudás birtokában ehhez. Azonban abból ahogyan leírod, kifejted a dolgokat én azt látom, hogy te arra apellálsz hogy összezúzd a keresztény vallást, mint olyant. ÉS ezt nem szabad megtenni, tudod valami hasonlót csináltak az emberek az úgynevezett "felvilágosodás" korában is. ÉS látod hova vezetett a dolog... Az embereknek néha szükségük van hazugságokra, hogy egészséges életet éljenek. A vallás ezek közé tartozik, az embernek szüksége van rá.

A másik az hogy Fony-tól nevetséges dolgot kérsz, egyértelmû hogy nem fognak emberek feltámadni (csak Jézus tudott), hacsak a reinkarnációt nem veszzük feltámadásnak.... Ez kb. olyan mintha egy hajléktalantól kérnél pár miliót azzal, hogy akkor majd békénhagyod, ez annyira pitiáner dolog, ha annyira ismered a Bibliát akkor tudnád, hogy nem szó szeirnt kell értelmezni.

A másik az hogy ne itéld el a katolikus egyházat azért amit a középkorban tett, mert az egy más világ volt, jelen korunkból nem itélhetjük meg (arról nem is beszélve hogy az amit tudunk az nem feltétlenül korrekt arról az idõszakról).

És még valamit mondanék a tanulmányról, én az eddigi topicjaidban nem láttam mást mint egyrakat linket ahonnan te kimásoltál dologkat, hogy igazold a csillagállásaidat. Ez így érdekes helyzetet termet hiszen gondolhatjuk azt hogy milyen okos vagy, hogy ezeket a dolgokat össze tudtad kapcsolni. Egy kedves barátom erre azt mondaná, amit anno a Fahrenheit 9/11 megnézése után mondott nekem (amirõl tudni kell, hogy egy olyan dokumnetumfilm amiben sok sok nyilatkozat, riport és tulajdonkéápp minden Bush-al kapcsolatos dolog össze van vágva), ez pedig nem más volt, minthogy bármilyen információt össze lehet úgy ollózni, hoyg abból valami értelmesnek tûnõ dolog jöjjön ki. (Ettõl függetlenül a filmben volt valami 😊 )

Szóval ez az én nagy bajom...

Ön hiába használ nagybetüket, színezett sorokat, díszítö elemeket, attól még nem fog a hitelképessége megnöni!

Ha igaza lenne, akkor a normális méretü betük használatával is megtudna engem, és mást is gyözni!

Tudja, van egy nem teljesen találó közmondás, de ez önre kivételesen ráillik:

"Aki mutogat, az hazudik!"

Ne "mutogasson", hanem bizonyítson!!!

Bizonyítsa végre be nekünk, hogy amit ön fennhangon hírdet (az emberek számára történö feltámadás) nem csak mese, hanem valóság!!!

Amint ezt megtette, ígérem, befejezem a fórumtevékenységemet az összes fórumon!

Ha meg nem tudja bizonyítani, csak mellébeszélni, szégyelje el magát, és húzodjon vissza a parókia fórumára! Ön oda való, nem egy tudományos fórum tagjai közé!
Szia, Gorvik!

Matefi létrehozta saját vallását, amiben hisz, és azt tudományos köntösbe igyekszik bújtatni.
Ami hitbõl van, amögött hitvallás is van.
Matefi hitvallása az, amit eddig publikált.

Ha valakinek tetszik, higgyen benne.
De miben is kellene hinni Matefi szerint?

Fony
Kedves Matefi!

A végén még egyet értünk.

Fony
----Sztem átfogóan kéne nézni a dolgokat.
Ne csak az elvakult vallás szemszögébõl, hanem be kell vonni, az ottani fórum szavaival élve a "Sátán támogatta ezotériát is"----

A tanulmányom teljesen megfelel az ezotéria fogalmának! Azaz a vallások ezotérikus (rejtett!) alapjait tárgyalja, tárja fel, minden nemü ködösítés, mellébeszélést mellözésével!
Szándékom nem egy új hit kialakítása, hanem az eddigiek alapjainak a felderítése, bemutatása.
-----Nekem lenne egy kérdésem egyelõre.

Milyen vallású vagy Matefi?-----

Hívö katolikus családból származom, de kutatásaim óta nem tartom magam egy vallási irányzathoz tartozónak se!
--------Hát eddig én csak vak hitet láttam, de hívd felismerésnek ha az jót tesz a lelkednek!--------

Ha az ember rájön arra, hogy mire is bazíroznak a vallások misztériumai (asztrológia, amit elöszeretettel tiltanak a kíváncsiskodó híveiknek!), nem vak hit vezérli, hanem az igazság felismerése!

Nem én traktálom a hívö tömegeket be nem váltható túlvilági dolgokkal.
Nem én profitálok a hívö tömegekböl.
Nem én égettem meg a középkorban a máshogy gondolkodókat.
Nem én tüzöm ki a keresztet, mint a szeretet szimbólumát, amikor az nem az.

Távlatok- A Magyar Jezsuiták Folyóirata(1998)(249.old.) A misztériumvallások meghaló és feltámadó istenségeinek halála=természet ciklusainak szimbóluma! A halála és a feltámadása ugyan egy dolog. Szinte minden vallás szoros kapcsolatot lát a halál és a bün között. Jézus halálában a bün teljes ereje összpontosul!

Nem én reklámozom a halál szimbólumát az élet szimbólumaként.

http://www.hagalil.com/judentum/torah/torah-heute/sinai.htm
Exodus 18-20
Die Offenbarung am Berg Sinai
PARASCHAT Jithro
In diesem Moment befinden sie sich auf halbem Wege zwischen den Götzen Ägyptens und dem Gott, der im Begriff steht sich ihnen am Sinai zu offenbaren.
Die Anbetung des Todes hat sich in die Anbetung des Lebens verwandelt.
---A sínai kinyilatkoztatás
Ebben a pillanatban félúton találhatók az egyiptomi bálvány és Isten közt, ami fogalom kapcsolatban van a Sínai kinyilatkoztatással. A halál imádása átváltozott az élet imádására.(! ! !)---

És még sorolhatnám!

------Vajon miért nem volt pozítiv a hozzáállásom? Fogós kérdés mi?-----

Elnézésedet kérem, téves volt a megállapításom!

Sztem átfogóan kéne nézni a dolgokat.
Ne csak az elvakult vallás szemszögébõl, hanem be kell vonni, az ottani fórum szavaival élve a "Sátán támogatta ezotériát is"

ezt már leírtambõvebben a www.reiki.hu fórumon. Akit érdekl olvasson bele.
Zsolo te aztánmindig jól meg tudod mondani!

Magam is erre gondoltam.

A vak hit is rossz. Most votam egy vallsi fórumon. Jó+érdekes de van pár olyan topic amitõl a falra mászok.
"Üdvözülnek e a Budhisták? "
"Menybe jutnbak e a más vallásúak?"
Gorvik
Szerintem félreértettétek Matefit, ugyanis amirõl õ beszél, ahhoz semmi köze a vallásnak. Asszem

Nekem lenne egy kérdésem egyelõre.

Milyen vallású vagy Matefi?

\"History is always written by the victor and the histories of the losing parties belong to the shrinking circle of those who were there\" Jochen Peiper

Zsolo007
Vajon miért nem volt pozítiv a hozzáállásom? Fogós kérdés mi?

#61: Értelmes, megfelelõ értékrendû és erkölcsû ember különbséget tud tenni jó és rossz között, és én ezek közé sorolom magam....

Hát eddig én csak vak hitet láttam, de hívd felismerésnek ha az jót tesz a lelkednek!

----Jujj, ha így haladunk lassan eljutunk oda hogy ez itt a jó és a rossz, angyalok és ördögök küzdelme.....----

Ilyet csak akkor érdemes említened, ha tudsz a kettö között tényleges külömbséget tenni, és alá is tudod támasztani!

Kedves Zsolo 007!

Engem nem a vak hit hajt, hanem a felismerés! Nem ugyan az a kettö!
A te eddigi hozzáállásod se volt pozitív a topicjaimhoz, így nem leptél meg!

Üdv
Zsolo007
Jujj, ha így haladunk lassan eljutunk oda hogy ez itt a jó és a rossz, angyalok és ördögök küzdelme.....

A gond az hogy a te "valóságod" már rég a vak hit szintjére süllyedt, szóval itt vak hit vs vak hit küzdelem folyik, ezért nmelesz sosem eredmény, ugyanis a vak hitû emberek arról híresek hogy nem lehet õket arról meggyõzni amiben vakon hisznek...

Itt léphetne be az okos enged szamár szenved filozófia, de ez nem következik be mert 2 vak hitû szamár küzd!

Jóéjt! 😊

UI.: Klaus nem akarlak megsérteni de én a topicjaidba már cvsak nevetni járok be...(a gond az hogy itt kényszerû nevetésrõl van szó, nem örömbõl fakadóról..)

Gorvik
Tudom, ezért izgalmas belátogatni ide...