Klasszikus-, és komolyzene
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gyönyörû! Annyira átjön a hangulata... Ilyenkor bánom, hogy a XXI. század "gyermeke" vagyok. Régen még nem volt el*****va a zenei kultúra.
akik:D
Na eddig van készen, mondjuk legyen ez az elsõ "tétele" a mûnek.
http://soundcloud.com/mardu1988/vihar-a-nagyv-rosbban
Kíváncsian várom bárkinek a véleményét, olyannak is aki mondjuk kompetens a témában, meg olyannak is aki nem.:D
http://soundcloud.com/mardu1988/vihar-a-nagyv-rosbban
Kíváncsian várom bárkinek a véleményét, olyannak is aki mondjuk kompetens a témában, meg olyannak is aki nem.:D
Köszi! Örülök, hogy maga Debussy is elismeri a munkámat. xD De amúgy tényleg örülök, hogy tetszik. Majd nemsokára jön a folytatás is.....
Tetszik 24 mspnél a váltás, a szünet utáni rész pedig tényleg nagyon megfogó. Jó a fõtéma, talán lehetne még egy kicsit jobban variálni. Jó munka :)
Ez egy saját szerzemény, géppel csináltam, még nincs készen, de kíváncsi lennék a véleményetekre.
http://soundcloud.com/mardu1988/vihar-a-nagyv-rosban
http://soundcloud.com/mardu1988/vihar-a-nagyv-rosban
Sziasztok!
A Mûvészetek Palotájával kapcsolatban végzek egy kisebb közvéleménykutatást a szakdolgozatomhoz. Kérlek 5 perccel járuljatok hozzá és töltsétek ki ezt az online kérdõívet! Köszönöm! :)
A Mûvészetek Palotája - Te mit gondolsz?
A Mûvészetek Palotájával kapcsolatban végzek egy kisebb közvéleménykutatást a szakdolgozatomhoz. Kérlek 5 perccel járuljatok hozzá és töltsétek ki ezt az online kérdõívet! Köszönöm! :)
A Mûvészetek Palotája - Te mit gondolsz?
Hihetetlenül
Karamazov testvérek
Iszonyat jó volt
Iszonyat jó volt
Tegnap hallottam egy olyan interpret.et, amiben Schubert Halál és a lányka volt összefonva egy jazz standarddel. Hát erõsen "érdekes" volt, de inkább rossz, mint jó.
Bartókon késõ este, meg éjfél körül megy az Ars Nova.
Sziasztok,
Az utóbbi idõben egyre inkább érdekel a kortárs komolyzene; zenekari mûvek, vonósnégyesek. Sajnos szinte semmiféle ismeretem nincs komolyzenei téren, ezen szeretnék változtatni. Van olyan magazin (akár online), ami "modern" komolyzenével foglalkozik? A jól bevált nevek munkásságát, mint Mozart vagy Bach ismerem, ám nem tõlük keresek különféle szerzeményeket, hanem a kortárs elõadóktól, zenekaroktól.
Az utóbbi idõben egyre inkább érdekel a kortárs komolyzene; zenekari mûvek, vonósnégyesek. Sajnos szinte semmiféle ismeretem nincs komolyzenei téren, ezen szeretnék változtatni. Van olyan magazin (akár online), ami "modern" komolyzenével foglalkozik? A jól bevált nevek munkásságát, mint Mozart vagy Bach ismerem, ám nem tõlük keresek különféle szerzeményeket, hanem a kortárs elõadóktól, zenekaroktól.
\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"
Huhú, nem tudjátok, hogy ki volt az a zeneszerzõ/zongoramûvész, aki viszonylag késõn (talán a 20-30-as éveiben) határozta el, hogy õ bizony híres zongoramûvész lesz?
nem tudom mutattam-e már. részemrõl ez volt az egyik elsõ klasszikus zenei darab amit hallgattam. könnyen emészthetõ, és, Hárfa és vonós zenekar.:D
http://www.youtube.com/v/Ba4WzGC692c&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Ezt tanultam. Olyan szép :)
És én valamit
Ma reggel volt a Bartókon is.
/Ja és a Gershwin. Viszonylagos csalódás volt. Az elsõ Summertime feldolgoz, amit nem szeretnék többet hallani. Összességében azért elment, de csak mert az énekes Boris Vianra hasonlított/
És én valamit
Ma reggel volt a Bartókon is.
/Ja és a Gershwin. Viszonylagos csalódás volt. Az elsõ Summertime feldolgoz, amit nem szeretnék többet hallani. Összességében azért elment, de csak mert az énekes Boris Vianra hasonlított/
Õ a kedvenc zeneszerzõm :)
http://www.youtube.com/v/d2SJz-bMU0Q&version=3
Vivimos por ti, vence por nosotros.
Hétfõn Porgy és Bessre megyek. Korábban sosem hallottam még élõben.
Ma reggelem
Sajnos csak félig hallgathattam meg a Bartókon, mert futni kellett a buszhoz, de most végre végig :)
Sajnos csak félig hallgathattam meg a Bartókon, mert futni kellett a buszhoz, de most végre végig :)
Fáj a szívem, hogy mirõl maradtam le. Bár azért nem rossz a helyzet, mert színházban voltam helyette :)
Az biztos. Ma is voltam lemezboltban, kinéztem pár igenigen jóóót :)
Néhány Magyar Rapszódiának még van nagyzenekari feldolgozása (#2,5,6,9,12,14); ha még nem hallottad, YouTube-on csekkold le azokat is! <#wink>#wink>
mûkorcsolya eb-n sok jó zenére táncolnak, tegnap Rachmaninov, ma Claire de lune amit éppen hallottam :)
Azért ez a Magyar Rapszódia No2 nem semmi így sem...
Szerintem fantasztikus! Bár én mindig is zongorás elõadásban hallgattam asszem tavaly megtaláltam a Youtube-on ezt a nagyzenekari verzsönt. Azóta tudom, hogy még az eredetit is lehet ûberelni...:)
Egyik nagy kedvencem!
Szerintem fantasztikus! Bár én mindig is zongorás elõadásban hallgattam asszem tavaly megtaláltam a Youtube-on ezt a nagyzenekari verzsönt. Azóta tudom, hogy még az eredetit is lehet ûberelni...:)
Egyik nagy kedvencem!
A Puskinban jó zongorista van :)
Spanyol rapszódia
Szimfonikus költemény No3
Magyar rapszódia No2, No9
Valami ilyesmi :)
Jó, hogy kicsit befolyásolhatjuk, melyik korban is teljenek napjaink.
Szimfonikus költemény No3
Magyar rapszódia No2, No9
Valami ilyesmi :)
Jó, hogy kicsit befolyásolhatjuk, melyik korban is teljenek napjaink.
Milyen darabok vannak a Liszt-lemezen? <#vigyor0>#vigyor0>
Titokban lefotóztam a Galériában és kitettem a szobámban. Ily bûnös lélek vagyok :)
És ma megvettem az új tût a bakelit-lejátszómhoz, szóval végre meg tudom hallgatni a Liszt-lemezt, amit még egyszer sem sikerült.
Bár... ez nem hiszem, hogy titeket is annyira boldoggá tesz, mint engem :)
És ma megvettem az új tût a bakelit-lejátszómhoz, szóval végre meg tudom hallgatni a Liszt-lemezt, amit még egyszer sem sikerült.
Bár... ez nem hiszem, hogy titeket is annyira boldoggá tesz, mint engem :)
Van Berény Róbertnek egy nagyon jó expresszionista csellós képe, ismered? A Nemzeti Galériában van.
Szabad-lelkû-Liszt életmûvet megtekinteni magának megengedõ személy lettem
:)
:)
Arra majd én is elmegyek, csak a holnapi vizsgám sikerüljön...
Így utólag is remélem jól telt a karácsonyotok!
Az új év megkezdéséhez -és vizsgákhoz- egy kis kellemetesség :)
Az új év megkezdéséhez -és vizsgákhoz- egy kis kellemetesség :)
nos, azzal nem veszítesz semmit, ha felteszed. talán tudok segíteni. (megkérdezem az egyik szembejövõtõl :D:D )
Köszi...
Lett volna pár kérdésem az oskolával kapcsolatban, de akkor keresgélek tovább...:)
Lett volna pár kérdésem az oskolával kapcsolatban, de akkor keresgélek tovább...:)
Hali!
Hajdúszoboszlói symphonic goth metal együttes keres elszánt billentyûs kollégát. Sok fellépési lehetõséget, fûtött, ingyenes próbatermet, erõsítõt, jó hangulatot biztosítunk. :)
Írj bátran: [email protected]
(bocsi, hogy ide is kitettem)
Hajdúszoboszlói symphonic goth metal együttes keres elszánt billentyûs kollégát. Sok fellépési lehetõséget, fûtött, ingyenes próbatermet, erõsítõt, jó hangulatot biztosítunk. :)
Írj bátran: [email protected]
(bocsi, hogy ide is kitettem)
hû, azért nem lehet egyszerû tükrözve "lerajzolni" gyorsan, az alja a másik irányba is sikerült, de azért tök jó szerintem :)
Vivimos por ti, vence por nosotros.