Az élővilág csodái

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Te aztán biztosra akarsz menni 😊

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Aquir

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

valaki megtudja mondani a világ tíz legmérgersebb kígyója nevét fontos lenne
Jól nyomja 😊

Cuchulainn
Jó ez a topik, kár hogy eddig nem láttam 😊

Itt van az én egyik kedvencem a baziliszkusz:
Nem véletlenül hívják Jézus Krisztus gyíknak is 😊

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

Értem 😊 Sajnos kapásból nemtudom, hogy ott mely fajok fordulnak elõ <#vigyor5> Egyébként nincs mit.

ajem kisa
Igen, ilyesmi volt az is, nagyon köszönöm!
Én külföldön vagyok,itt láttam
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Franciaországban, dél Bretagne-ban

Itt viszont nincs erdõ, ez egy falu melletti séta során lett feltünõ a fûben.
<#worship>

Ilyet én is csak képen láttam, de ez nagyon komoly.

"a végén volt egy szarv"

Errõl megmondani nehéz, de a szenderek között kell nézelõdni elõször, rájuk jellemzõ az ilyen egzotikus megjelenés.

Csak egy példa: kutyatejszender (Hyles euphorbiae) Talán hasonló lehetett. Latint a google képkeresõjébe írd be és meglátod a hernyót. magyarországon ez viszonylag gyakori. Az is fontos ám, hogy milyen erdõben láttad 😊 Fenyvesekben is másfajta szenderek vannak meg lombhullató erdõkben is mások.

Sok sikert a keresgéléshez <#wave>

ajem kisa
Hello!
Csak egy kérdésem lenne!
A valamelyik nap láttam egy olyan hernyót, ami akkora lehetett, mint a mutatóujjam, ami viszont furcsa volt, az nem a termete, hanem, hogy a végén volt egy "szarv"!A szine nagyrészt fekete volt, kevés zöld sávokkal szimmetrikusan végig.Aztán találtunk még többet is, de volt köztük ugyanilyen, csak zöld-fekete, és mikor felemeltük, láttuk, hogy annyira ragaszkodik a szõrös lábaival a galyhoz, hogy inkább visszaraktuk.
És végül a kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy mi lehet a neve?A lakcím az nem érdekel...<#nevetes1>

Galy
na?
tud valaki segíteni földrajzról lenne szó
csa all
Félelmetes és ráadásul ijesztõ is, valószínûleg elgondolkoznék azon, hogy agyoncsapjam-e egy újsággal vagy meneküljek el ha bekerülne a lakásba 😊

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

hello
néztem ezt a százlábút vagy mit, tényleg elég bizarr

http://www.youtube.com/watch?v=2f5gBFMMmGc
ez se semmi videó
milyen szájszerve lehet má ennek?
A Scolopendra Gigantea gyíkokat, pókokat, denevéreket is eszik. Van is egy denevéres videó: http://youtube.com/watch?v=mJiHDqE7cbo/ nagyon durva. Félnek tõle, mert emberre rendszeresen halálos a marása. Persze nem támad, ha nem piszkálják.

Aquir
Szegedi Tudományegyetem, TTK, környtud szak 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Galy
hol tanulsz/tanultál állattant?
szak?
Aquir

teljesen természetes 😊

na ez mi volt?

valami génmanipulált "csoda"?

Mert a bűn az csak bűn marad, kezükhöz vér tapad. Istentől embertől ne várjon irgalmat! Ezernyi áldozat most sírjából felmutat, gyilkos és áruló, szent földben nem nyughat!

Döbbenetes<#wow2><#wow3>

Aquir
igen, errõl tanultunk állattanon, szép példány, de így nagyba még nem láttam 😊

Davidus
26,5 cm😊

V9ykn8_TZL0

Galy
utánanéztem, mert én is kiváncsi voltam, ez egy óriás szkolopendra
(Scolopendra gigantea)
Davidus
thx! így hogy tudom mi ez már nem olyan para😄

V9ykn8_TZL0

Galy
nagyon komoly videó!!

szerintem vmilyen szkolopendra faj lehet, dél-amerikából talán.
Davidus

V9ykn8_TZL0

Aquir
azér csoda <#idiota>

Van köztük néhány nagyon undorító <#zavart1><#smile>

Aquir

Azok háromkaréjú rákok voltak, azok az õsiek 😊

Úgy tudtam tõRfarkú, a pajzsosrák meg úgy néz ki mint azok a tengeri izék amik réges rég kihaltak <#idiota>

A többi kép is érdekes! <#eljen>

(mentális feljegyzés: be kell szereznem egy lángszórót)

A hetes sztem csak egy gõte, a nyolcastól meg éjjel simán rémálmaim lesznek <#idiota>

Biztos hogy ez a neve?Mert a l.......-farkú;-madár,másra is stimmel!24 év tapasztalat!<#falbav>
naigen 😄D

áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítő ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))

Aquir
valaki befogta és azóta 😊

Az semmi, de mióta háziállat a lantfarkú madár? :-)
whehe 😄D

drága vagy köszi 😊

áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítő ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))

Aquir
Mindig Google, és utána érdeklõdj. Ezt csak azért mondom mert a "lantfarkú madár"- ra rögtön ezt dobta ki 😊

egyébként megsúgom, én sem tudtam normális úton megtalálni, és késõbb jöttem rá, hogy a Furcsa hangú madarak az 1 faj 😄DD

(mert olyan értelmesek voltak hogy a Madárfajok részbe tették, és ez nem is faj 😊

a honlapon belül hol? vhogy sehol nem találtam

Hello! Ajánlom figyelmetekbe a lantfarkú madarat! Kegyetlen jó hangutánzó. Meg lehet hallgatni a www.haziallat.hu-n. A láncfûrészes rész a legjobb. Nincs valakinek olyan videója amin látszik a madár ahogy kiadja ezeket a furcsa hangokat? Amikor elsõször láttam beszartam a röhögéstõl!
az ilyen képek mindig is érdekeltek 😊) nem tom nézed e a national geographicon a "rovarok a pokolból" címû mûsort. na ot érdekes dolgokat szoktak mutatni 😊)

Aquir

egypszichonauta
szerintem a az egyik legérdekesebb növény a welwitchia mirabilis,érdemes utána keresni állatoknál meg a latimeria chalumnae

sweech
õ egy predátorhangya aki áldozatai fejét magára aggatja

sweech
a 8. kép nagyon teccik 😊

echinacea
Óriási szúnyogok a monitoron. Vááá

AotS
123$ egy hangyáért, aminek két másik hangya feje van a csápjaira ragadva... <#idiota>

The monsters make me hide Perhaps I\'ll eat myself alive

Iori
3feju hangya az ebayen<#guluszem1>
itt

I love this game!

de durvák<#wow2>

Iori
vegulis lenyegtelen az sztem hogy a tsunami hozta partra vagy nem, hanem az hogy valoban vannak ilyenek

I love this game!