Flash

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cenobite
Hali!

Van egy comboboxom amibõl betütípusokat lehet kiválasztani! Eddig mûködik is, de én azt szeretném megcsinálni, hogy ha ráviszem az egeret az egyik fontra a cb-ben akkor egy szövegmezõben mutassa hogy néz ki az a betütípus!

Gondolom elõbb kikellene íratni a cb tartalmát egy tömbbe?! Vagy rosszul gondolom?

Tudna valaki segíteni?

Elõre is köszönöm!

Utána nézegettem és rájöttem, hogy itemRollOver-el kéne megoldani, viszont valamiért nem mûködik :S

cbListener.itemRollOver = function(evt_obj😮bject) {
printformat.font = evt_obj.target.selectedItem.data;
output.setTextFormat(printformat);
};

gamertag: kenobita

pxxl
a text nekem is problémás volt cs4-ben fõleg a görgetés miatt, azóta cs3-at használok, és semmi bajom 😊 sztem jobb is mint a cs4. cs5-öt még nem néztem meg...

All hail the double x!

Zocsi
Szevasztok!

CS4-es flash-ben gyártok egy protfoliot (magamnak). Az a nagy-nagy gondom, hogy ha a Text tool-t használom, akkor ráfagy a properties ablak-ra a Text beállítások. És hiába akarok mondjuk egy shape tulajdonságait állítgatni, nem jelenik meg. A shape-nél is csak a text tulajdonságai látszanak. Ezért kb használhatatlan a program. Próbáltam már újrarakni, de nem segít.

Valami ötlet, segítség??

Elõre is köszi! 😊

U.I.: Jelenthet-e problémát, hogy fel van rakva korábbról vagy új 200 betûtípus?? (régi PS-es melók miatt)

pxxl
hi!

van egy mp3 lejátszó, ami xml-bõl veszi az infót, fájl neve, elérési út, ha tesztelem ctrl+enter-el akkor elkezdi játszani azt a zenét amit feltöltöttem egy tárhelyre, de ha kirakom netre az swf-et, akkor nem csinál semmit 😞 fennt van az swf, mp3, és az xml is.

All hail the double x!

Jim Morrison
nemtom, nekem az a bajom, hogy eloneztben szupi meg minden, de mikor gifbe kimentem fele olyan gyors... framet megnovelem vagy mi, elonezetben ketszer olyan gyors mint volt, kimentem es megint ugyanolyan lassu mint volt :/

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

pxxl
hogy lehet értelmes gif-et kimenteni cs3-ban? mert nekem nem is mozog, és még ronda is nagyon :/

All hail the double x!

<#vigyor2>
pxxl
xD <#eljen><#idiota>

All hail the double x!

Sziasztok!

Az elsõ flash-em. link Fun flash-t csinálni 😊
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Készítettem egy eger_mc grafikus szimbólumot amit az egér mozgatására használok. Pontosabban ez maga az egér. A kódja ez:
Mouse.hide();
attachMovie("eger", "eger", this.getNextHighestDepth());
eger.onMouseMove = function() {
this._x = _xmouse;
this._y = _ymouse;
};
Azt szeretném, hogy ha az egeret (azaz ezt a kis mc-t) ráviszem a flashen belül bármilyen gombra (azaz button szimbólumra) magán az egéren lejátszom egy mc-t. Pl. megjelenjen egy kis kör a mostani gömb körül. Azért, hogy ezzel egyértelmûen láthatóvá váljon hogy hol van button szimbólum.
Tud valaki segíteni? Milyen script kellene?

Létrehozol egy új Layert, beimportálod a rétegre a képet, ezután az egérrel egészen a végére húzod a réteget.

sziasztok.
Azt szeretném kérdezni,hogy lehetne megoldani macromedia flash 8-al ,hogy leszedtem egy sablont.És a háttér az nem jött le. Az összes sablont le tudom szedni hiánytalanul csak ezt az egyet nem.
Na mindegy azt szeretném kérdezni valaki leírná hogy tudok betenni egy hátteret a sablonba? köszönöm elõre.
pxxl
hali!

lenne (egyelõre) egy kérdésem 😊

flash cs4-ben hogy lehet maszkot importálni? mármint van egy png-m, és nem mûködik rendesen a maszkolás. nem a szöveg rész látszik, hanem az egész png kép mérete. vagy milyen fájl formátumból lehet maszkot gyártani? elég macerás lenne átrajzolni flash-ben a maszkolást :S

thx

All hail the double x!

Bercy
wmode paramétert ne tedd transparent-re (a beágyazásnál valahol ott kell lenni ilyen kódnak)
Hi. Tudnátok segíteni. Flash nem beágyazva lehet japán szöveggel beleírni, beágyazva html oldalba már nem. Bekapcsoltam az imemode-t de semmi. Van valakinek tippje?

Dynamic
Mellesleg ha a weblapon megadod az swf méretét(adott esetben 468x60) akkor pont annyi fog látszani. Vagyis ami a színpadon kívülre esik az nem fog látszani.
Ettõl függetlenül nem árt maszkolni.
Blasta
Miden világos, hálásan köszönöm a segítséged!!!!!!

Üdv,
Blas

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Juhiii
Egyébként, ha leteszteled (CTRL + ENTER), akkor fogod látni az .swf-ben, hogy nem lóg ki az a réteg, ami maszkolva van. <#kacsint>

GO GUNNERS!

Juhiii
Az a réteg, ami maga a maszk nem fog látszódni, tehát mindegy milyen színû lesz a téglalap.

Ide felraktam egy mintát.

GO GUNNERS!

Blasta
Értem. Azaz mégsem 100%-ig 😄
Ne haragudj. 😊

Ha csinálok egy téglalapot, akkor az vagy szines lesz, vagy megcsinálom átlátszóra.
De ilyenkor hiába pakolom bele a layereket, nem látok változást.
Mit rontok el? 😊

Juhiii
Igen. Van az a layer, amin van a maszk, ami akkora, mint a bannered. És arra a rétegre kattints amin vannak a képek, és húzd rá a maszkos rétegre, azaz alá egy picit, és akkor látni fogod, hogy maszkolta. 😊

GO GUNNERS!

Blasta
Még csak annyit segíts kérlek, hogy mit értesz az alatt, hogy huzigáljam rá azokat amiket maszkolni szeretnék?
Azokat a layereket húzzam rá, amiket el szeretnék tûntetni, hogy ne lógjanak ki?

Juhiii
Nincs mit! Ha nem sikerül, küldd át priviben, segítek szívesen. 😊

GO GUNNERS!

Blasta
Köszönöm szépen a segítséget!!!!

Juhiii

GO GUNNERS!

Blasta
Sziasztok!

Egy kis SOS segítségre lenne szükségem. Munkában vagyok éppen, rámbíztak egy flash banner készítését.

Adott tehát egy Flash 8-ban készített, 468x60-as banner. Vannak benne olyan elemek (png file-ból importálva) amik fentrõ lefelé átesnek a banneren. A problémám az, hogy hiába állítotam be a projekt méretét (468x60) mégis látszanak a kiexportált anyagban a banneren kivül levõ elemek. Nemtudom érthetõ-e?

Mi a túrót rontok el, hogy tudom ezt beállítani? Ha az többet segít, feltudom tölteni a file-t.

És elõre is köszönöm minden segítséget!!!!

Atika :o)
sziasztok egy preloadert akarok kesziteni amiben az eltoltest jelzo csik egy mask lenne es a maszk alatt egy jpg-t szeretnek elhbelyezni csak az a baj hogy nekem a maszk nem ugy mukodik ahogy kell megoldhato ez valahogy??? koszi elore is

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

Üdw!

Szeretnék készíteni egy videót, aminek az elején sorozatosan felvillanó betûkbõl álló felirat lenne. Ezt hogy tudom legegyszerûbben megoldani?
Sziasztok!

Tudnátok segíteni abban, hogy adatbázisból kéne beolvasni videóknak a pontos helyét majd azokat flash-ben lejátszani....Most csak simán próbálkoztam, hogy az swf fájl mellé beraktam egy másikat mi a lejátszandó lenne és PHP-ból küldöm a videó címét de az istennek se akarja a loadMovie betölteni....:S

AS:

_root.loadVariables("x.php", "POST");
_root.fogado_mc.loadMovie(fogado, "POST")

x.php:

print "&fogado=index.swf&";

Kipróbáltam és Dynamic Text mezõbe ha a varnál megadom h fogado tökéletesen kiírja, hogy index.swf (amit ugye be kéne tölteni), de a loadMovie meg se mozdul...:S

Elõre is thx a segítséget

ASUS P5AD2-E Premium, Intel Prescott 3.00GHz ASUS Silent Square Pro-val, 2GB RAM, Samsung 120GB+400GB SATA 2, Samsung 120GB (rack), Gainward BLISS 7950GT + Zalman Fatality FS-V7

ProGabe
tudnátok nekem ajánlani valami olyan tutorialt, ami amolyan gyorstalpaló? konkrétan egy bannert szeretnék megcsinálni, semmi gomb vagy ilyesmi, ellenben mozgások, áthúzások. szóval semmi interaktivitás, ellenben sok kép animációkkal (mozgó körvonal, egy kis fény-effekt).

kb. semmit nem értek a flash-hez (na jó, egy keveset, visszaszámlálót pl. már csináltam 😊, nem is tudom hirtelen milyen tutort keressek :S ezért is kéne valami olyan, ami konkrétan csak ezt a témát fedi le. nem kell nekem egy mindent átfogó, Ádámtól és Évától kezdõ oktatás, csak erre az egy feladatra, egy darab tutorial

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Juhiii
Üdv!
Eljutottam odáig, hogyha rákattintok egy alakzatra eltûnik, mit kellene a kérdõjel helyére írni, hogy lejátszon egy hangot? (pl. shotgun.wav) <#gonosz1>
on(press) {
?
this._visible=false
}

tudom nagyon alap, de nem sikerül sehogyse <#rinya>

GO GUNNERS!

Dynamic
Amúgy nem bonyolult a játék.Sima ûrhajós-lövöldözõs.
Dynamic
Köszi a segítséget.Megnézem.
joebacsi
elmetérkép programok?

én ezt használom

ha nem túl bonyolult a játékprogi, akkor sztem bõven elég ez is a mûködés felvázolásához
kezelése pedig pofonegyszerû 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Elvileg ami így hirtelen az eszembejut az a Word diagram szerkesztõje. Próbáld meg, nem sokat foglalkoztam vele, de néhány ember szerint egy rémálom Wordel UML-t szerkesztgetni. :S próba...

Dynamic
Ja, értelemszerûen Flash 8-cal csináltam a játékprogramot😊
Dynamic
Sziasztok!
Csináltam egy játékprogramot, de kellene dokumentálnom mellé egy programtervet is.UML-lel próbálkoztam, de kicsit bonyolultnak tûnik és igazán jó szakirodalmat nem találtam hozzá a neten, csak rövid 30-40 oldalas segédleteket(magyar kéne).
Valami más alternatíva esetleg?Sürgõs lenne, igazából pár napom van csak megcsinálni.Köszi
Blasta
Már nem aktuális, megoldottam 😊

Blasta
Sziasztok!

Kérlek Titeket, segítsetek, zsákutcába futottam, nem lelem a kiutat! 😊

Csináltam egy bannert, és valamiért nem mûködik rajta a link, pedig már jópárszor csináltam ilyet.
Valaki kitud segíteni, és megmondja hol hibáztam???

Ez itt a letölthetõ .FLA

Elõre is kösz a segítséget!

DJ Tope
ha buttonnak állitod be a képedet akkor csak az overbe kinagyitod amijenre akarod és már kész is😊

When I&#8217;m in the studio, I can&#8217;t wait to play out what I&#8217;m making and seeing people react to it- Markus Schulz

DJ Tope
hali.valaki tudja h tom megcsinálni flash8 ba h ha rákattintok egy gombra akkor behozzon egy url cimet?probáltam a gaturl-t de nem jött ba😞Lécci help

When I&#8217;m in the studio, I can&#8217;t wait to play out what I&#8217;m making and seeing people react to it- Markus Schulz

Sziasztok!
Légyszi segítsetek.
Hogy lehet azt megcsinálni, hogy egy kép kiemelkedjen, amikor rákattintok az elõtte lévõ gombra?
Valamint,hogy hogy lehet azt megcsinálni hogyha rámegyek egy képre akkor kinagyítsa.
Gondolom action scriptel kell.
Letudnátok írni?
Köszi
Nem mellékessen, de érdemes ellátogatni a www.adobe.com oldalra, abban az esetben ha más oldalakról sem indul IE-be a flash. Az adobe oldalán automatikussan feltelepül *külön* IE-re a flash lejátszó.

Közben rájöttem, hogy mi hiányzott a forráskódból. Sorry.
Valaki meg tudná mondani, hogy az Explorer mért nem játsza le ezt a flash-t? A Firfox-al és az Operával rendesen mûködik. Elõre is kösz.ezt
Met
ahha, azt hittem az én bénaságom 😊
a másik amire nem jöttem rá, hogy egy transition paramétereit késõbb, hogy tudom megváltoztatni? hogy ne kelljen újból megcsinálni ha 1-2 frame-el akarom megváltoztatni az action-t

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

autoszimulator
Sajnos ez a progi hibája, mindig ezt csinálja.. Ami megoldás, hogy beszúrsz egy képet, ráteszed a 6 frames transition, abból csinál a Librarybe neked egy transitiont. Ez az a "dolog", amit késõbb is aztán felhasználhatsz..
Úgy szoktam folytatni innen, hogy a transition utolsó frame-je után teszek egy keyframet (F6), erre rápakolja a a flash újra a transitiont. Azt kitörlöm, beteszem oda a képet, ami elõzõleg megjelent, X Y koordinátákra figyelve, és akkor nem is látszik az animációban ez a trükk.

.: mobilize.hu :.

Met
pl. azt nem értem, hogy van egy 30 frame "hosszú" képem és az elejére akarok tenni egy 6 frame hosszú Transition-t akkor eltünteti az egészet és ott marad a 6 frame hosszú "dolog"

Met
ez nekem kínai 😊

Csak én érzem nehézkesnek a program kezelését? Vagy csak azért mert nem értek hozzá? 😊

Hi. Vmi hasonló mint ez nem lenne jó?