Fujifilm Finepix S5500 ismertető
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tény, hogy régen sokkal nagyobb volt a különbség az XD-CF között árban.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Ismersz?? https://www.facebook.com/mickey.startraveller
CF SunDisk Ultra II 512MB: 14250
XD Sundisk 512MB: 17500
Ez azért nem 2x-es különbség, mint régen. Az viszont igaz, hogy ez a CF "kicsit" gyorsabb, mint az XD, és van 512-es CF már bruttó 12e-ért is, de én maximalista vagyok. :-)
256XD Olympus cca. nettó 8000,-
512CF Kingson, gyors, cca. nettó 9000,-
512XD Olympus cca. nettó 14000,-
Mirõl beszélünk???
És ezt a gyártók gyakran ki is használják, sajnos.
"Sajnos a gép csak XD kártyát használ, ami nem éppen költségkímélõ paraméter..."
Azért ez ma már nem nagyon igaz, hála az ASVA-nak, vagy a fene tudja, kinek. Egy márkás, jó minõségû CF (szigorúan 512MB-ig) is kerül annyiba, mint egy Olympus, vagy Fuji xD.
Amúgy a gép tényleg kicsi, igaz a kezemben még nem volt, csak egy kirakatban, és egy turistánál láttam.
Valamibõl ki kell indulni, ha másnak nem, referenciának jó lesz az új gépek ismertetésénél.
Én s602 tulaj vagyok, ami 5MP helyett 3.2MP-lel tudja u.azt, mint az s7000, másban nem különbözik.
A fenti géppel pedig valóban SENKI nem jár rosszul. 65e körül már lehet kapni... hajráf!
Igencsak slágergép az S5500, sokan veszik még ma is, jó az ár/érték aránya.
Endure, in enduring grows strong...
Sajoati: ajánlom figyelmedbe az index.hu fórumán található topicokat! Én is ide járok az S7000es topicba, mivel s7000es tulaj vagyok<#wave>#wave>
1ébként nem kérdéses, hogy az S7000et válaszd. Jobban megéri. Amiért én ezt választottam: nagyobb vaku(6 lépcsõben állítható erõsség),6 Mpixel(ami egyesek szerint kb csak 5nek felel meg részletességben), külsõ vaku csatlakoztatási mód(vakupapucs), nagyobb EVF, jobb fényerejû optika(igaz csak 6x-de nekem ennél nem is kell több), CF kártya/microdrive használat(persze xD is), több beállítási lehetõség, masszívabb-"testes" gép. Aki az utóbbival nem ért egyet az<#action>#action>. Esetleg boldogtalan s5500/s5000es tulaj.
Hidd el, akit eddig megkérdeztem, azt mondta, hogy kicsinek érzi az 5öst.(meg egy rakat ember, aki megvette és nagyot néz, mikor kihozzák neki-hogy csak ekkora-a képen nagyobbnak látszott.....)
Szóval megéri az a +30. 1ébként,ha nem tükrös gépben gondolkozol, akkor ez a 100 ropi alatti árával jókis, használható kompakt.<#hawaii>#hawaii><#vigyor4>#vigyor4>
Én nem is olyan régen vettem 1 s5500-at és nekem nagyon bejött !!
Persze az alap, hogy meg kell barátkozni vele mielõtt jó képeket akarsz csinálni.
Valóban a vaku az olyan mintha nem is lenne rajta és az optika is lötyög de remek kis gép szerintem.
Részemrõl 4db 2500-as akkut vettem hozzá 1 órás töltõvel és nagyon bírja.
Ez most nem reklám 😊 www.edigital.hu én itt vettem rá 2 napra meg is jött a gép a kártyára kellett sokat várni mert nem volt. üdv
...:Dream as if you\'ll live forever, Live as if you\'ll die today:... ICQ: 313-755-340
egy hozzárérto esetleg fölvilágosíthatna, hogy mik azok a _valós_ különbségek, amik miatt o (vagy pl. én) az S7000-et választaná.
Endure, in enduring grows strong...
Camera Make: FUJIFILM
Camera Model: FinePix S5500
Image Date: 2004:01:01 00:02:39
Flash Used: No
Focal Length: 57.0mm (35mm equivalent: 385mm)
CCD Width: 5.34mm
Exposure Time: 0.0050 s (1/200)
Aperture: f/6.3
ISO equiv: 64
White Balance: Manual
Metering Mode: Matrix
Exposure: Manual
Exposure Mode: Manual
Igen, így van, egyetlen elõtétlencse sem javít a képminõségen, de létezik (elég komoly számban) egy olyan felhasználói réteg, akinek fel sem tûnik a CA, részlettelenség vagy a színhiba, egyszerûen nincs a szemük hozzászokva a részletek kereséséhez, hibák észrevételéhez.
Ezeknek az embereknek egy elõtétlencse használata sok örömet okozhat, de egy odafigyelõ fotóamatõr bizony hamar észreveszi a lencsék által hozott hibákat.
Minolta Z3-asom van és "S" módban, 1/200s -os expoziciós idõvel, ISO 50-ben fotóztam.
Teljesen sima ügy a kép stabilizátornak köszönhetõen. (Állvány nélkül is.)
Rakjál fel egy elõtét lencsét egy kompakt fényerejû objektívre és , majd nézd meg a zajosabb, geometriailag torzabb eredményt.
Csak azt nem veszed figyelembe, hogy egy igazán jó minõségû töltõvel már jóval túllépted a 6e forintot. A Li-ion akkus gépekhez pedig tartozék a töltõ. Hogy esetleg annyival drágább? Lehet. Mindenesetre a Li-ion akkuknak nem kell gyenge láncszemmel küszködni, ami a ceruzaakkuknál becsúszhat, nem kell ügyelni a keveredés elkerülésére. Nem kell figyelni a memóriaeffektusra. Önkisülésük nagyon alacsony.
A cikkhez annyit: ezeket az amúgy is gyenge képminõséggel megáldott gépeket az elõtétlencse csak agyonvágja.
aki meg ért is hozzá, meg se nézi a számokat, mert azok számítanak a legkevésbé...
"ez utóbbi mindössze 1,5 inch átmérõjû"
kör alakú az LCD??
"Sajnos a gép csak XD kártyát használ, ami nem éppen költségkímélõ paraméter, ugyanúgy, mint a 4 darab AA elem vagy akkumulátor, amibõl az energiát nyeri."
Így van, vegyél inkább Li-ion akkut 6e-ért.
isszasírjuk mi még Gábor Zoltán barátunkat, õ legalább érti is amit ír, nem csak butaságokat halmoz egymásra :-(