Canon Power Shot S2 IS ismertető
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nem ross a gép de canont nem vennék. minden hozzáértõ ismerõsöm mondta hogy Canonba csak a profi kategória ami megfelelõ annál lejjebb nem a legjobb választás. Én Olympus-t szeretnék mert abba legalább sok az optikai zoom. 5-6mpixel 12 vagy 14 x zoom gép az már nem rossz.
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
Ahogy elnezem, igen jo optikat csinaltak, ami meg teleben is gyors (3.5). Hat igen, 12x...., ennek ellenere eleg eles fotokat csinal, ahogy elnezem a dpreview-t.
Engem egy dolog erdekelne: manualis fokusz van rajta?
Engem egy dolog erdekelne: manualis fokusz van rajta?
Sajnos nem annyira maradt tendencia. Az S9500-ban is hasonló a CCD, de borzasztó zajszûrést kell végeznie a gépnek hasonló eredményért. Nincs rendes részlet a képeken nagyobb érzékenységnél. A 9 megapixel már sok ekkora méretû CCD-nek.
Elnézést, nyilván akadhat olyan gép ami még magasabb (értsd: 200 felett) érzékenységnél is tûrhetõen dolgozik, de egyelõre nagyon kevés.
És tényleg jó az F10 zajszintje
Reméljük ez a tendencia maradni fog és egyre jobb érzékelõkkel szereleik majd a kompakt gépeket.
És tényleg jó az F10 zajszintje
Reméljük ez a tendencia maradni fog és egyre jobb érzékelõkkel szereleik majd a kompakt gépeket.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Enyém csak max ISO100-at tud oda sem kapcsol át mindig 53-on csinálja a képeket. Nem zajosodik be! vöröses lesz helyette vagy ha vakuzol akkor a legvilágosabb szép lesz a többi pedig vöröses vagy feketés. Zajszûrésre nem sok gondom van...<#beka3>#beka3><#taps>#taps>
"Sajnos tapasztalatom szerint az összes kompakt gép használhatatlan 200 felett..."
Saját tapasztalatom sajnos kevés van a kompakt gépek területén, viszont az e havi Digitális fotó magazinban van egy teszt a Fuji F10-es kompaktról, ami ISO1600(!)-as érzékenységre is állítható. A cikkíró szerint 400-on és 800-on teljesen használható a gép. Ezenkívül -ha jól tudom- egyes Olympus gépek is hatékonyan szûrnek zajt (saját tapasztalatom ezügyben sincs, csak úgy említették).
Saját tapasztalatom sajnos kevés van a kompakt gépek területén, viszont az e havi Digitális fotó magazinban van egy teszt a Fuji F10-es kompaktról, ami ISO1600(!)-as érzékenységre is állítható. A cikkíró szerint 400-on és 800-on teljesen használható a gép. Ezenkívül -ha jól tudom- egyes Olympus gépek is hatékonyan szûrnek zajt (saját tapasztalatom ezügyben sincs, csak úgy említették).
"ISO400 annyira zajos, hogy majd' síkítófrászt kaptam, amikor megláttam..."
Sajnos tapasztalatom szerint az összes kompakt gép használhatatlan 200 felett, márha minõséget szeretnénk. Én már a Minolta A2 ISO64-es zajától is szélütést kaptam, képzelheted mit tudott az 400-on!
Ezek alapból szûrnek zajt, mégha nem is bekapcsolaható, akkor is, de 400-on a szûrés annyit ér mint halottnak a csók.
Sajnos tapasztalatom szerint az összes kompakt gép használhatatlan 200 felett, márha minõséget szeretnénk. Én már a Minolta A2 ISO64-es zajától is szélütést kaptam, képzelheted mit tudott az 400-on!
Ezek alapból szûrnek zajt, mégha nem is bekapcsolaható, akkor is, de 400-on a szûrés annyit ér mint halottnak a csók.
Kellemes kis masina. Nemrégiben vett egyik ismerõsöm, és csináltunk vele pár szép tájképet. Kategóriájához és árához képest jó. Viszont ami még mindig gáz (nem tudom, a Canon mikor kap észbe), az a zajszûrés. Illetve annak hiánya (bár lehet, hogy van benne, még nem olvastam róla részletes tesztet, de ha van, akkor iszonyú szar). ISO400 annyira zajos, hogy majd' síkítófrászt kaptam, amikor megláttam... 😞
A másik:
"...számomra furcsa, hogy a Canon pont egy olyan szegmensben hagyja figyelmen kívül a divatot, ahol sokkal többet számít a méret és egy olyan szegmensben tartja szem elõtt, ahol aztán pont nem olyan fontos (lásd: EOS 350D)."
Az EOS350D, illetve a belépõ szintû DSLR-ek kezdenek divatgéppé válni. Sokan vesznek ilyen gépeket, mert van pénzük és "profi" gépet szeretnének. Persze nem nagyon értenek hozzá, de a havernak is ilyen van...
(Egyes rosszindulatú pletykák szerint, a 350D-t a Japán emberek kezébe tervezték...)
A másik:
"...számomra furcsa, hogy a Canon pont egy olyan szegmensben hagyja figyelmen kívül a divatot, ahol sokkal többet számít a méret és egy olyan szegmensben tartja szem elõtt, ahol aztán pont nem olyan fontos (lásd: EOS 350D)."
Az EOS350D, illetve a belépõ szintû DSLR-ek kezdenek divatgéppé válni. Sokan vesznek ilyen gépeket, mert van pénzük és "profi" gépet szeretnének. Persze nem nagyon értenek hozzá, de a havernak is ilyen van...
(Egyes rosszindulatú pletykák szerint, a 350D-t a Japán emberek kezébe tervezték...)
Megoldás: SD kártyákat kell venni és hozzá egy 3-4e Ft-os Minolta SD-CF átalakítót.
Nálam ez az SD kártya divat nem igazán jön be, mivel az idõk során igen szépen betáraztam CF bõl...
klassz gép, nekem jún. eleje óta ilyen van 😊 most már csak meg kéne tanulni kihasználni is 😊
www.patronok.hu (webáruház, ingyenes szállítással is)
Milyen szép videot csinál!
Mintha konkurenciája akadt volna a Minoltának!
Íme:
"...movie quality is superb, and the range of controls offered excellent. You can even zoom during filming (and of course the image stabilzation makes a huge difference to the 'watchability' of the results)."
dpreview
"...movie quality is superb, and the range of controls offered excellent. You can even zoom during filming (and of course the image stabilzation makes a huge difference to the 'watchability' of the results)."
dpreview
És ez biztos? Mert volt már, hogy mondtak valamit és nem úgy volt. . .
SZTEREÓ hang! még inkább!
Vajon tud zoomolni video közben? 12x zoom hmmm! fini!
Igen, és az upgradelni szándékozóknak kicsit bosszantó is. De hát az idõk szava...
Karácsonyra elveszti az újdonság varázsát, jönnek a még újabb gépek, és így az ára is elviselhetõbb szintre csökken majd. A video tudása is tetszik, az 1 gigás memók ára sem kifizethetetlen - és így a nyaralási fotózást is kihúzhatjuk netkávézók keresgélése nélkül.
Karácsonyra elveszti az újdonság varázsát, jönnek a még újabb gépek, és így az ára is elviselhetõbb szintre csökken majd. A video tudása is tetszik, az 1 gigás memók ára sem kifizethetetlen - és így a nyaralási fotózást is kihúzhatjuk netkávézók keresgélése nélkül.
Mára már szépen lassan a nagyobb, komolyabb kategóriájú gépekben is egyre inkább az SD lesz az uralkodó.Hálistennek.
"Ráadásul nem csak vízszintesen tudunk a segítségével panorámázni, hanem függõlegesen is két irányba, illetve készíthetünk 2x2 képbõl álló panorámaképet is (2 kép függõlegesen, 2 kép vízszintesen)"
Ezt már 7 éves Power Shot A50-em is tudta! Abból kiindulva, hogy még most is jobb képeket készíthetek vele (1,2 Mpix!), mint jónéhány új géppel, bízom a Canon-ban! Lesz ez még olcsóbb is..
<#eljen>#eljen>
Ezt már 7 éves Power Shot A50-em is tudta! Abból kiindulva, hogy még most is jobb képeket készíthetek vele (1,2 Mpix!), mint jónéhány új géppel, bízom a Canon-ban! Lesz ez még olcsóbb is..
<#eljen>#eljen>
← ElőzőOldal 2 / 2