Blu-Ray / HD-DVD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szegénykém.. Akkor nem kaptad meg a napi betevõt 😞.. De legalább jól kialudtad magad 😊.. Az éremnek két oldala van..
És mit vett a párod? Külsõ Blu-Ray olvasót-írót? Van hozzá már tévétek is? 😊
És mit vett a párod? Külsõ Blu-Ray olvasót-írót? Van hozzá már tévétek is? 😊
A DVD írási sebessége nem egyezik meg a Blu-Ray írási sebességgel.. Ugyanúgy van szakadék, mint a CD - DVD írási sebessége között.. Többnyire ezért is nyert a formátumháborúban, mert gyors, és biztonságosabb, nem olyan sérülékeny, mint a HD-DVD.. Ami köztudottan a DVD-bõl nõtte ki magát.. A legmegbízhatóbb gyártók a Sony, Pana, és LG.. Én az utóbbi mellett raktam le a voksom mind író, mind lemez terén 😊..
a párom tegnap vett ilyet. elképesztõ volt, bár nem tudom, hogy milyen gyorsan tud adatot rögzíteni, de hogy az éjszakát nem a hálószobában töltötte, az biztos <#wink>#wink>jó volt látni, hogy ilyen boldog... én meg kialudtam magam <#vigyor2>#vigyor2>
nemsemmi, hogy ennyire gyorsan tele lehet írni egy lemezt! pontosan tudja valaki, hogy milyen sebességgel lehet ilyen sok adatot rögzíteni rajta?
egész pontosan 2 egész valamennyi 😄.. de vedd meg, és megtudod...
<#idiota>#idiota>
<#idiota>#idiota>
5 perc?? Ez komoly? Azt hittem sokkal több?
Elküldtem privátba 😉
Intel Core i5 760, Gigabyte GTX460 1GB OC, Kingmax 4GB 1333 Mhz, Samsung F1 1TB HDD, Windows 7 Ultimate 64bit
Írj privátba és megmondom.. Szerintem egész baráti.. Ide nem dobom ki, mert mindenki tõle venné akkor :p.. Teleírni? Hm.. Durván 5 perc.. Vagy még annyi sem.. De még estefelé csinálok neked egy tesztet róla..
Van jópár gyártó, ami kidobott már ilyesmi meghajtót.. Nézz utána google-on.. Írd be, hogy "Blu-Ray kombó eladó".. Vagy valami hasonló keresõszavakat..
Csak LG és pioneer van belõle, vagy van valami sunyi harmadik, negyedik.. ?
Intel Core i5 760, Gigabyte GTX460 1GB OC, Kingmax 4GB 1333 Mhz, Samsung F1 1TB HDD, Windows 7 Ultimate 64bit
Matumbo! Légyszi kérdezd már meg, hogy mennyibe fáj az LG kombó a haverodnál.. Lenne pár ismerõs, akinek kellene.. Néztük pár helyen, és szeretnénk tisztában lenni a piaci árával.. Mennyi idõ alatt tudod teleírni a lemezt?
Válaszod elõre is köszi szépen!
Válaszod elõre is köszi szépen!
Szivattok 😄? Inkább kérdezzetek, ha elkezdeném leírni a Blu-Ray magánéletét, itt ülhetnék holnap estig.. Inkább kérdezzetek, ami érdekel a meghajtóval kapcsolatosan..
Az is elég ha a mûködési elvét ismerteted velünk csak egy rövidített 100 oldalban.
Engem érdekelne a specifikációja 😄 Meg minden, amit csak tudsz. Mármint a blu-rayrõl😄
Mi érdekel lelkem? Írjam le a specifikációját? (neee) Inkább kérdezz 😊..
Gyorsaság? Formátum? Program? Mondjuk most nem tudok beugrani a haveromhoz, de emlékeim vannak róla 😊..<#email>#email>
Gyorsaság? Formátum? Program? Mondjuk most nem tudok beugrani a haveromhoz, de emlékeim vannak róla 😊..<#email>#email>
Mondjuk az igaz, hogy pl lakástûzre semmi sem elég biztonságos csak ha külön szerveren tárolod a fontos dolgokat (ott is lehet tûz <#beka2>#beka2>
Matumbo! engem érdekelne pár dolog róla!
Ha valaki túl paranoiás akkor fogja és mindent duplán ír ki és a második kört elrakja a széfbe. Pont ez a lényeg, hogy amíg a HDD-n folyamatosan cseréldõnek az adatok és közvetlen az érintkezés a többi hardverrel így nagyobb az esély az adat károsodásra. Egy BD-esetében ezek a tényezõk nem szerepelnek így relative nagyobb a biztonság.
Mondjuk szerintem az elég meredek gondolatnak tûnik nekem, hogy 'fogod az összes adatodat és kíírod 2 400gigásra', mert azért sztem biztonságosabb valami a vincseszter ott bent a gépben. Viszont "biztonsági mentésnek" hogyha a gépet íri baj tökéletes
Nyilván vannak rontott lemezek, ezt nem lehet megúszni.. Van egy bizonyos fix hibaszázalék, azokról a lemezekrõl, amik kikerülnek a polcra.. Ez nem az LG hibája.. Már olyan kicsik a hegyek völgyek, hogy nem mindig lehet belõni tökéletesre még futószalagon sem a cuccost 😊.. Senkinek nincs kérdése a meghajtót illetõen? Ha valaki vásárlás elõtt áll, tudok tapasztalatot írni nem csak LG-vel kapcsolatban..
Üdv: Matumbo
Üdv: Matumbo
Megértem azokat akik nem esnek hasra minden csilli villi cucctól. De sajnos a szkeptikusok tábora is legalább ennyire idegesítõ. A blu-ray lehet annyira nem kiforrott stb stb, de egyértelmûen látszik, hogy beindult. Jönnek a 400GB lemezek és gondoljatok bele. Ott vannak a mostanság egy tera körüli vinyók ami 2.5 szerese a 400GB-nak (nem egy nagy szorzó). Na már most, lehet fikázni a témát, hogy így meg úgy nem éri meg, de megveszel két ilyen lemezt kezdésnek plusz egy írót ami jó befektetés hosszú távra. 800GB adatot tudsz lementeni ami
1. zéró helyet foglal a polcon
2. elég tetemes mennyiség ahhoz, hogy minden ráférjen
3. és nagyon hosszú élettartamú lesz (ezt nem vágja haza egy túlfesz ami azért valljuk be elég kínos ha odavész több év gyûjtögetés eredménye)
Ezek után mondja azt valaki, hogy hülyeség az egész.
Az Lg-részhez meg annyit, hogy sok optikai meghajtó volt már a kezem alatt. De egy ideje Lg-t használok és a fõ ok az, hogy elég nagy kedvezményem van a márkánál. Negatív tapasztalom eddig a NEC-el volt nagy mértékben. Összegzésként annyit, hogy kb az elmúlt pár évben az LG cuccokkal majdnem teljesen elégedett vagyok. Néha rontott pár lemezt de istenem ez megesik néha.
1. zéró helyet foglal a polcon
2. elég tetemes mennyiség ahhoz, hogy minden ráférjen
3. és nagyon hosszú élettartamú lesz (ezt nem vágja haza egy túlfesz ami azért valljuk be elég kínos ha odavész több év gyûjtögetés eredménye)
Ezek után mondja azt valaki, hogy hülyeség az egész.
Az Lg-részhez meg annyit, hogy sok optikai meghajtó volt már a kezem alatt. De egy ideje Lg-t használok és a fõ ok az, hogy elég nagy kedvezményem van a márkánál. Negatív tapasztalom eddig a NEC-el volt nagy mértékben. Összegzésként annyit, hogy kb az elmúlt pár évben az LG cuccokkal majdnem teljesen elégedett vagyok. Néha rontott pár lemezt de istenem ez megesik néha.
Ez állat <#idiota>#idiota>! Nagy dobra verték a cuccost 😊.. Megértem..
Majdnem vettem egy olyan laptopot, amiben van Blu-Ray, de megállj-t parancsoltam magamnak az utolsó pillanatban, mert rájöttem, hogy csak netre, meg filmnézésre használtam volna.. Netre ott a PDA-m, filmnézésre meg veszem ezt.. És rögtön kijövök olcsóbban.. Az a baj a mûszaki cuccokkal, hogy hamar rájuk bukok <#ejnye1>#ejnye1>!
Majdnem vettem egy olyan laptopot, amiben van Blu-Ray, de megállj-t parancsoltam magamnak az utolsó pillanatban, mert rájöttem, hogy csak netre, meg filmnézésre használtam volna.. Netre ott a PDA-m, filmnézésre meg veszem ezt.. És rögtön kijövök olcsóbban.. Az a baj a mûszaki cuccokkal, hogy hamar rájuk bukok <#ejnye1>#ejnye1>!
Transformers mániásoknak, és akiknek van ilyen meghajtójuk 😊..
Valójában a hangtartományt már egy közép árkategóriájú fülhallgató beteríti.. Csak egyik doboz hangú, míg a másik szabadhangzású.. Ezt direktbe a gyártók szabályozzák, és így határozzák meg az árkategóriákat.. De valójában kevés pénzbõl is, tökéletes hangzást kapsz.. Nem csak ezen a téren merült ki a határ, azaz amit az emberi fül befogadni képes.. Ilyen a színérzékelés monitoron.. Amit most csinálnak, hogy ilyen fekete, olyan fekete színhûség LCD-n, meg kristálytiszta és éles kijelzõ, az csak trükkösen habbal bélelt turpisság.. Valójában játszanak a színekkel, semmi több..
És még sorolhatnám, mekkora üzlet van a "felesleges" fejlesztésekkel..
Na most ami az adattárolást illeti, az még közel sincs kifejlõdve, a winchester például a floppy továbbfejlesztett változata, de ugyanaz a technológia 😄..
Amíg nem jön ki a hologramos technológia a fejlesztõk szárnyai alól, addig érdemes nyomon követni a fejlõdést.. A Blu-Ray már egy használható, és értelmes fejlesztés.. Ezen már valóban tudsz mindent hurcolászni.. A DVD-nél sem a kis tárhelyet említeném, hanem a sérülékenységét.. Olyan érzékeny körülbelül, mint a csajom 😄..
Az LG meghajtója nagyon jó! Voltam tesztelni haverom üzletében, ha kell valakinek használható infó róla szóljon.. Nekem még nem volt lehetõségem venni egy ilyen meghajtót, de ha összegyûlik rá a pénz, LG-t veszek.. A Pioneer is nagyon jó, csak lassabb gyakorlatban.. Ekkora méretnél már számít a gyorsaság!
Üdv Matumbo
És még sorolhatnám, mekkora üzlet van a "felesleges" fejlesztésekkel..
Na most ami az adattárolást illeti, az még közel sincs kifejlõdve, a winchester például a floppy továbbfejlesztett változata, de ugyanaz a technológia 😄..
Amíg nem jön ki a hologramos technológia a fejlesztõk szárnyai alól, addig érdemes nyomon követni a fejlõdést.. A Blu-Ray már egy használható, és értelmes fejlesztés.. Ezen már valóban tudsz mindent hurcolászni.. A DVD-nél sem a kis tárhelyet említeném, hanem a sérülékenységét.. Olyan érzékeny körülbelül, mint a csajom 😄..
Az LG meghajtója nagyon jó! Voltam tesztelni haverom üzletében, ha kell valakinek használható infó róla szóljon.. Nekem még nem volt lehetõségem venni egy ilyen meghajtót, de ha összegyûlik rá a pénz, LG-t veszek.. A Pioneer is nagyon jó, csak lassabb gyakorlatban.. Ekkora méretnél már számít a gyorsaság!
Üdv Matumbo
Hát azért szerintem azért csak több, mert ha annyira érezhetetlen lenne mint ahogy te írod akkor minek fejlesztették volna ki?
Egy nagyon 'optimista' válasz: 0,001 százalékuk 😮 Rég elmúltak az az idõk h a fejlesztés szintje megegyezik az emberi befogadás határával, szóval másképp fogalmazva néhány dolgot már feleslegbe fejlesztenek
Jó dolog hogy ennyire minõségi hangot pakolnak a lemezre, de vajon az átlag felhasználók hány százaléka tudja maximális mértékben kihasználni ezt a csúcsteljesítményû hangot?
Az árgépen találsz ajánlatokat csak nekem most be van sz*rva és nem tudom megnézni neked.
Amúgy 2 nagy cég gyártmányát találod meg ami szóba jöhet: pioneer és az LG és személy szerint az utóbbira voksolnék.
Jagell szerintem is ez a hangminõség ami most van már eléggé jó már csak azzal tudnak innoválni és jobban imitálni a valóságot,hogy több hangfalat raknka be a szettbe.Szóval lassan lesz ilyen 15.3-as hangrendszer is 😄
Amúgy 2 nagy cég gyártmányát találod meg ami szóba jöhet: pioneer és az LG és személy szerint az utóbbira voksolnék.
Jagell szerintem is ez a hangminõség ami most van már eléggé jó már csak azzal tudnak innoválni és jobban imitálni a valóságot,hogy több hangfalat raknka be a szettbe.Szóval lassan lesz ilyen 15.3-as hangrendszer is 😄
Tényleg "HD térhangzásos" mp3player nem lesz valamikor, valami music 2.0? 😊 Bár gondolom ez csak sok hangfalból álló szetteknél lesz érezhetõ, és nem is a minõség lesz jobb hanem inkább a hangfalak közti összhang lesz összetettebb
hello!
na ez masszív volt! 😄
te találtad fel a hd t? ? 😄
A lényeg hogy megtudtam sokmindent, kössz
faszán hangzik
árat nem tud valaki, milyen árban mozognak?
na ez masszív volt! 😄
te találtad fel a hd t? ? 😄
A lényeg hogy megtudtam sokmindent, kössz
faszán hangzik
árat nem tud valaki, milyen árban mozognak?
A képminõség mellett a Blu-ray lemezek tárolókapacitásának egy részét a nagyfelbontású HD térhangzás információja foglalja. A két nagy vetélytárs, a Dolby és a DTS is elkészült HD hangzásával. A DTS-HD szabvány kialakítása lehetõvé teszi, hogy a hagyományos DTS hangzás mellett (DTS core) azok a lejátszók, amelyek a HD kiterjesztés bitjeit is dekódolni tudják Master Audio minõséget vagy akár 7+1 csatornás, nagyfelbontású (96 kHz / 24 bit) hangzást is reprodukáljanak. A Master Audio minõség, amely megfelel a stúdió minõségnek a maximális 24,5 Mb/s-os sávszélesség kihasználását feltételezi a Blu-ray lemezektõl. A Dolby TrueHD szintén képes a Master Audio minõségre illetve a 7+1 csatornás nagyfelbontású térhangzásra 18 Mb/s-os sávszélességig. A 7+1 csatorna kapacitásának korlátja.
Kicsit bõvebben kifejtené valaki ezt a HD térhangzást?!
A blu-ray filmekhez hozzá tartozik a nagyfelbontású HD térhangzás is😉
Azt még én sem tudom,hogy hangban ad vmi extrát a bluray? vagy olyan mint egy mostani házimozi?
csak kell egy HDTV-s videokártya és már megy is...
Az nem plussz 10rongy, hanem plussz kb 15-20, de szerintem akkor is megéri, mert minek olvasó a gépbe, ha filmet tv-n nézek
hol láttál 10000+ ért írót?
Hát olvass vissza pár hozzászólást,mindenki dicséri,ezenkívül a pc-s DVD írom,és az asztali lejátszóm is LG, eddig mindkettõ tökéletesen teljesít. Jól fog mutatni ez a trió... <#buck>#buck>
Miért pont az LG-t várod a fa alá?Az a legjobb vagy mijaszösz?? <#conf>#conf>
Elképzelem ezt a lg blu-ray írót a karácsonyfa alatt... elõre megkönnyeztem 😊
Lejátszó esetleg? De néztem, h gépbe lejátszó nem éri meg mert 10000 plusszal már írót adnak...
Lehet, hogy vár valamilyen juttatást, bár konkrétan nem említette. Majd megbeszélem vele, mert 25 gigányi kiírt anyaggal még nem tudok igazán mit kezdeni 😄
lehet ha viszel neki egy rekesz sört , máris jobb kedvel kezd neked blut írni 😄
Nem kõbe vésett elhatározás, hogy pont húsvétkor akarom megvenni, hanem addig bezárólag. Van egy ismerõsöm, aki rendelkezik blu ray íróval, de eddig csak egyszer tudtam rávenni, hogy írjon ki nekem pár dolgot. Nagyon rossz természetû, megbízhatatlan amúgy a figura, ezért is szeretném, ha minél elõbb sajáttal rendelkeznék.
Csak egy a baj, h nincs blu-ray íród... Met ugye húsvétkor veszed meg. De már rájöttem, hogy akkor az egyik ismerõsödnek van írója, és nála íratod ki az adataidat. Nem tévedek ugye?
A betárazás alatt ne ipari mennyiséget érts 😊. 10 darabot vettem eddig, az már 250 giga, sok sok mjúzik és filmecske fér arra fel. Mondjuk elképzelhetõ, hogy még szükségem lesz egypár lemezre...
De ez egy új termék!!! Az ára nagyon sokat fog esni a következõ hónapokban... Nagy butaság most betárazni, maximum venni egy két lemezt, amire egybõl szükség van...
Jól van, nem kell kicikizni 😊. A vásárlási szokásaim néha kiismerhetetlenek 😊.
nekem is volt már amúgy ilyen, amikor rámjött ez a vágy, hogy muszáj megvennem valamit, viszont ha nincs meg rá a pénzed, akkor veszel egy kisebb hozzátartozót 😄