ArchiCAD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://gaborszantai.co.uk/
Ajtó az ajtóban megoldást keresek, parametrikus kéne, lehetőleg ingyenes:
Tud valaki segíteni? Előre is köszönöm!
és hasonló.
Van valaki közületek aki GDL fejlesztõként dolgozik? Mennyit keres egy ilyen kb? Gondolkozok hogy átképezem magam...
AC16-ban fogatásnál a szögmérõt ki lehet valahogy kapcsolni?
Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.
Gép teljesítmény:CPU:i5-3210m,2.5Ghz,Memória:8Gb,VGA:Nvidia 635m 2Gb,Win 8 64 bit.
Programok(64 bitesek):Archicad 16, Artlantis 4.1.8
Az AC9 és a Win7 nem szeretik egymást. A régi 7-es fájlokat át kell konvertálni és akkor meg tudod nyitni újabb verzióban is
Ha AC10-es verzióval újramented a fájt akkor már meg tudod nyitni a 13-mal is.
http://www.graphisoft.com/support/archicad/downloads/Fileconverter.html
Elõre is köszönöm a segítséget.
Edit
[email protected]
Még egy kérdés, hogyan lehet az Archicad-7-es verzióval készült terveket megnyitni az új verziókban, mert nekem már a 12-sem ismeri fel. Kiírja, hogy ismeretlen verzió. Egészen eddig dícsértem ezt a progit, de ezek után talán elhamarkodott ítélkezés volt?
Új 64 bites Win-7-es oprendszerû gépet üzemeltem be, és az ArchiCad-9 es verzióm sajna egyfolytában lefagy rajta.
Kérdezem, hogy van-e valami megoldás a lefagyás ellen. Ez általában akkor következik be, ha leteszem a tálcára és visszaakarok lépni a programba.
Egyébként mûködik rendesen, csak a tálcára helyezés utáni visszalépés nem tetszik neki. Van rá valami ésszerû kivitelezhetõ megoldás?
Sajnos a 7-es verzióval készült korábbi rajzaim az új verziók nem kezelik,
így kénytelen vagyok ezt használni.
Szeretnék exportálni Artlantis Studioba ArchiCADbõl viszont a fényeket valamiert nem engedi exportalni. Nem tudom kipipalni azt a checkboxot. Erre van valakinek valami ötlete, hogy miért van?
Nekem is lenne kérdésem, nevezetesen ajtó, ablak konszignálásról.
Van egy csomó ajtóm-ablakom lepakolva, ezekbõl szeretnék automatikusan listát generálni, úgy hogy ajtólap, méret és nyitásirány szerint szépen kiossza a konszignációs jeleket. Találtam egy id kezelõt, méret szerint szét is válogatja, de a francért se csinálja meg ha benyomom a nyitásirányt, akkor mindegyik ajtó külön számú lesz.
Ötletetek van? 😊
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Archicad-t használok, már a 6.5 verzió óta. Most a 14-nél járok. Most éreztem elérkezettnek az idõt, hogy a látványterv készítésekor a beépített motorok helyett (OpenGl, Lightworks) kipróbáljak v.mi mást. Sok helyrõl hallottam, hogy az Artlantis nagyon jó program erre a célra. Sikerült is telepítenem, csak egy valami nem megy. Mégpedig a fájl konvertálás. Az archicadban, 3D ablakból mentem a tervet atl állományként. Megakarom nyitni a fájlt az Artlantistban, és az alábbi hibaüzenetet kapom:
"Something bad happened in your program, would like to save a diagnostic file?" Nem az értelmezéssel van gondom, mert beszélek angolul. Hanem azzal, hogy ha le igenezem ezt a hibaüzenetet a program leáll. Ha a le nemelem, akkor is le áll a program.
Mi és hol lehet a gond? Valaki tudna segíteni?
Elõre is köszi ;-)
ui.: AC16-ról van szó
kb. 3 hónapja kinn van, sõt a 3014-hez is.
Archicad 15 telepítésében macre,kérnék segítséget.
Igazából a crackelésnél van problémám,esetleg valaki letudná nekem írni részletesen mit és hogyan kell csinálni.Le volt írva a torrentnél,de nekem az valahogy nem bizonyult használhatónak.
Elõre is köszönöm!
Archicad 15 próbaverziót letültöttem a 32-es magyart. Hogyan okosíthatom. a 14-es is a Ti ötletek alapján ment. alig várom, hogy sikerüljön.
köszönöm.
Köszi!
1. vagy kicsomagolásánál átmenetileg kapcsold ki/függeszd fel a vírus ellenörzõ programot(-okat)és bontsd a net kapcsolatot. 2. amikor kicsomagoltad az általa/általad megadott helyrõl futtasd a telepítõ exe-fájlt. (általában ArchiCAD.exe)Ennek a megfelelõ futtatásához elengedhetetlen a java runtime megfelelõ típusa/verziója. Ezalatt azt értem, h ha pld AC15-öt akarsz Win7-tel futó gépre tenni, és 4GB memóriánál több van + a videókártyád is 1 GB-os akkor már a 64 bites ArchiCAD-et kell telepítened és ehhez a java runtim 64 bites verziója kell. OK? 3. Általában a crack csomagban szokott lenni egy leírás, h pld. saját hardverkulcsod van és wbu-val rendelkezel vagy valami hasonló. Ha a telepítõ végigfut akkor ne kapcsold ki a gépet és ne futtass semmit. 4. A crack fájban lévõ patc-elõ progit másold bele a már feltelepített program könyvtárba: C/program files/graphisoft/AC15. 5. Az oda bemásolt programot futtatva patch-eld az AC-et. Ha azt írja ki, h rendben van elvégezte, akkor 6. Gép ujraindít - és van egy használható AC-ed! Ha nem automatikus a netkapcsolatod és a védelem akkor azt ugyebár állítsd vissza manuálisan! Üdv! sok sikert
Üdv - sok sikert
Érdekes hibával találkoztam: Adott egy FSC Celsius W410 gép, Quadro 600 kártyával. ArchiCAD 15 programnál a 3D nézetet megnyitva mozgatom az ablakot. Az ablak kerete eltûnik! Keret méretállításnál visszajön.
A szervíz már kétszer cserélte a VGA vezérlõt, most visszahozva ez a hiba dettó fennáll. A régi gép FX540-ével a keret jó, csakhát lassabb... 😞
A driver a legfrissebb nVidia referencia, a két kari ugyanazt használja.
ötlet?
Valaki megtudná mondani, hogy hogyan lehet archicad-ben kikapcsolni egységesen a nyitásirányokat?
Köszönöm szépen.
Az elõbbi kérésre sajnos nem tudok válaszolni.
Eltudná nekem valaki mondani hogy kell az archicadet telepíteni, de olyan szájbarágósan. Már 4 változatot próbáltam , de egyik se mûködik. Mindenhol csak 3 lépést írnak le: válaszd a sorozatszámos lehetõséget majd a wibus lehetõséget és végül patch-elj.
Elõre is köszi!
Értem én, csak felületesen válaszoltam 😄
1. Lehetõség --> Elemtulajdonság --> Kitöltés típus
Itt készítesz egy másolatot pl. szigetelésrõl, melynek neve "Filc", ha akarod a mintázatot színt módosítod.
2. Lehetõség --> Elemtulajdonságok --> Réteges szerkezetek
Itt kiválasztasz egy megfelelõt, mondjuk a parkettás réteget. Ott a parkettát beszúrod újra, majd megadod a vastagságát a filcnek és a rétegmintázatnál a legördülõben kiválasztod a Filcet.
AC 13-nál lehet másként van, de tuti kivitelezhetõ a dolog.
Ha telepítetted az AC-et, fenn van a felhasználói kézikönyv is!
Keresõbe írd be "réteges szerkezetek" és ott a megoldás.
AC 15-nél: Lehetõség --> Elem tulajdonságok --> Réteges szerkezetek...
Ott tudod duplikálni, majd módosítani a meglévõket.
Szeretnék létrehozni egy 8 cm-es réteges szerkezetû lemezt a belsõ padlóburkolatnak, ahol egyedi rétegeket kellene alkalmaznom (pl. szalagparketta, filc, hangszigetelõ réteg, stb.). A Réteges szerkezetek menü (Lehetõség/Elem tulajdonságok) beállító párbeszédablakában viszont csak a szoftver által tartalmazott rétegelemeket tudom beilleszteni, illetve annak paramétereit szerkeszteni, de abban nem található szalagparketta, illetve filc nevû réteg, így nem tudok 'szalagparketta' vagy 'filc' egyedi réteget alkalmazni.
Az volna a kérdésem, hogy hogyan tudok ilyen egyedi réteglemezeket létrehozni, illetve alkalmazni (13-as dián verziót használok)?
ha valakit érdekel akkor van egy ArchiCAD 6.5 jogtiszta programom eladó.
tel: 30-384-5969 vagy [email protected]
Az lenne a kérdésem, hogy ArchiCAD-ban rajzolt 3D-s elemeket hogy lehet step (.stp) formátumba áttenni?
Köszönettel:
Kristóf
http://shtrend.hu/index.php/Kult/hazak-a-joevbl.html
Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.
Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.
Hogyan tudom megoldani, hogy a két szint közé esõ ablak teljes felülete megjelenjen (pl. lépcsõház fix ablak a két szint közé esik de csak a fele látszik)
Elõre is köszi!
Mondtam is hogy vonalazgassatok vazze!😄
Itt kevesebb studiot lehet talalni, ahol ArchiCAD-et hasznalnak, mint Bugatti Veyront.
90%-ban AutoCad, ahhoz meg nem ertek.
Tanácsot kérnék 64-es okosításhoz.
AC13, AC14