ArchiCAD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sziasztok!
Felraktam az Archicad 12-õt, indítám, megjelenik a kezdõképen az épület, majd szó nélkül kilép, és indul a bug reporter. Mi lehet a gond, kevés a vas alatta? Egy másik gépen, ahol integrált videókártya van, gond nélkül mûködik, ugyanarról telepítve! A gépem (amin nem fut): 3,2 celeron, 1 GB mem, 7300 GS video
Elõre is köszi a segítséget!
Z.
Felraktam az Archicad 12-õt, indítám, megjelenik a kezdõképen az épület, majd szó nélkül kilép, és indul a bug reporter. Mi lehet a gond, kevés a vas alatta? Egy másik gépen, ahol integrált videókártya van, gond nélkül mûködik, ugyanarról telepítve! A gépem (amin nem fut): 3,2 celeron, 1 GB mem, 7300 GS video
Elõre is köszi a segítséget!
Z.
Köszi szépen. El is kezdem olvasgatni, remélem elég segítséget fog adni.
Nem a netre akar fölmenni hanem htlm formátumú a súgó.
Ez a program meg ilyen sajnos. Millió értéket be kell állítani. Fõleg ha 3d-be akarsz megrajzolni mindent. Az még +2 érték.
Ez a program meg ilyen sajnos. Millió értéket be kell állítani. Fõleg ha 3d-be akarsz megrajzolni mindent. Az még +2 érték.
Fel van telepítve. Azzal nem volt semmi baj. Az a gondom, hogy nekem nagyon bonyolult az a sok érték, amit be kell állítani. Kérek segítséget a súgótól, de az egyfolytában a netre akar felmenni. Ne ez az, amitõl parázok, és nem tudom, hogy szabad-e engedni, vagy ...? Más segítségem sajnos nem nagyon lesz a kezeléséhez, pedig nagyon szeretném a házaimat kivitelezhetõ formátumban is látni. Roni
Hát ha nem telepíted föl akkor nehezen fogsz vele dolgozni...
Én azt mondanám (nem tom milyen forrásból van) h végezz el egy víruskeresést aztán ha nem talál semmit nyugodtan föl lehet telepíteni (quicktime meg wibu kell, de azokat úgyis fölrakja magától). Az automatikus frissítést meg kapcsold majd ki (telepítéskor megkérdezi) és akkor nem fogsz meglepõdni. Gondolom magyar úh csak oda kell figyelni telepítéskor h miket nyomsz be.
De ha elakadsz kérdezz.
Én azt mondanám (nem tom milyen forrásból van) h végezz el egy víruskeresést aztán ha nem talál semmit nyugodtan föl lehet telepíteni (quicktime meg wibu kell, de azokat úgyis fölrakja magától). Az automatikus frissítést meg kapcsold majd ki (telepítéskor megkérdezi) és akkor nem fogsz meglepõdni. Gondolom magyar úh csak oda kell figyelni telepítéskor h miket nyomsz be.
De ha elakadsz kérdezz.
Szia mindero!
Nem vagyok építész és nem is tanulom. Tök egyszerûen csak házakat tervezek, és szeretném õket komolyabban megtervezni, hogy esetleg társulhassak egy tervezõvel. Valamikor voltak ilyen ambícióim, de sajnos az élet másként hozta. Rengeteg ötletem, és rajzom van. A progit kaptam, ezért nem vagyok benne biztos, hogy felengedhetem-e? Így hiába olvasnám a segítséget, súgót, mert nem kapok infót.
Nem vagyok építész és nem is tanulom. Tök egyszerûen csak házakat tervezek, és szeretném õket komolyabban megtervezni, hogy esetleg társulhassak egy tervezõvel. Valamikor voltak ilyen ambícióim, de sajnos az élet másként hozta. Rengeteg ötletem, és rajzom van. A progit kaptam, ezért nem vagyok benne biztos, hogy felengedhetem-e? Így hiába olvasnám a segítséget, súgót, mert nem kapok infót.
Szia Sneci146
Látom te használod a Archicad 13 at
Segítség kellene. win 7 re feltettem Archicad 13 at 64 bit es
rendszerre keresek mûködõ crack et
Segítséget elõre is köszönöm
Látom te használod a Archicad 13 at
Sziasztok!
Az Archicad 13-at használtam november óta XP-n, minden rendben volt.
Most felraktam a 7-et és nem fut tökéletesen. Olyan csinál, hogy zummolásnál és lapváltásnál mintha nem tudna frissíteni. MI lehet ezzel?
Vagy kell valami Driver alá? A graphisoft honlapján azt írták, hogy futni a kell alapból.
AKi TUD segítsen. KÖSZI
Az Archicad 13-at használtam november óta XP-n, minden rendben volt.
Most felraktam a 7-et és nem fut tökéletesen. Olyan csinál, hogy zummolásnál és lapváltásnál mintha nem tudna frissíteni. MI lehet ezzel?
Vagy kell valami Driver alá? A graphisoft honlapján azt írták, hogy futni a kell alapból.
AKi TUD segítsen. KÖSZI
Hello!!!!!!!!!!
kéne egy ingyenesen letölthetõ nagy tudású lakástervezõ progi!ha tudjátok,küldjétek el! [email protected]
kéne egy ingyenesen letölthetõ nagy tudású lakástervezõ progi!ha tudjátok,küldjétek el! [email protected]
Mi is konkrétan a kérdésed? Mert így elég ködös a megfogalmazás.
Igazi építész vagy ezek szerint ( vagy majd az leszel 😊
Segítünk persze ha tudunk, de az alapokhoz a súgóba (vagy a felhasználói kézikönyvbe) nagyon jó dolgokat találsz.
Igazi építész vagy ezek szerint ( vagy majd az leszel 😊
Segítünk persze ha tudunk, de az alapokhoz a súgóba (vagy a felhasználói kézikönyvbe) nagyon jó dolgokat találsz.
Sziasztok!
Én teljesen új vagyok ebben a dologban, és örülnék ha segítenétek nekem.
Kérdezett az "ac", és még nem kaptam rá választ. Megtennétek, hogy kicsit a szárnyaitok alá vesztek?
Én teljesen új vagyok ebben a dologban, és örülnék ha segítenétek nekem.
Kérdezett az "ac", és még nem kaptam rá választ. Megtennétek, hogy kicsit a szárnyaitok alá vesztek?
Köszi szépen!
Ez leegyszerûsíti a dolgot.
Ez leegyszerûsíti a dolgot.
http://www.cadstudio.hu/modules.php?op=modload&name=EZCMS&file=index&menu=11204&page_id=73
A gerébtokos ablakok nem évültek el a verzióváltások óta....
A gerébtokos ablakok nem évültek el a verzióváltások óta....
Nekem az archicad 13 van meg "virágbolti verzió"kiengedhetem a netre?Bocs a láma kérdésért de még nem használtam ilyet.Köszi
Igen azt tudom de az már nagyon régi verzió.
Nem tudom h mért szedték ki. Jól kicsesztek szegény mûemlékisekkel.
Ha lesz idõm csinálok akkor egy újat, csak át kell néznem a gdl leírást <#lookaround>#lookaround> mert már régen volt. Ha sikerül rászánnom magam akkor majd fölrakom valahova (de nyár elõtt ne számítson rá senki mert most el vagyok havazva...)
Nem tudom h mért szedték ki. Jól kicsesztek szegény mûemlékisekkel.
Ha lesz idõm csinálok akkor egy újat, csak át kell néznem a gdl leírást <#lookaround>#lookaround> mert már régen volt. Ha sikerül rászánnom magam akkor majd fölrakom valahova (de nyár elõtt ne számítson rá senki mert most el vagyok havazva...)
Régebbi magyar könyvtárakban volt gerébtokos ablak (a 8-9-es körül...)
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem h hogyan tudnék kapcsolt gerébtokos ablakot csinálni Archicad 12-ben?
Az is gond lehet, ha túl új/friss a java?
Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.
Hát nem tudom sajna. Nekem a 10 mûködik gond nélkül. Talán rossz a crack hozzá, újabb java van a gépeden stb...
Hátha valakinek volt hasonló aztán tud segíteni.
Hátha valakinek volt hasonló aztán tud segíteni.
sziasztok!
használja vki ac12-höz a leier térburkolat kiegészítõt? én próbálgatom, de nem nagyon boldogulok vele. az éptárról töltöttem le, adnak hozzá útmutatót is, de mintha nem is arról a progiról szólna...
használja vki ac12-höz a leier térburkolat kiegészítõt? én próbálgatom, de nem nagyon boldogulok vele. az éptárról töltöttem le, adnak hozzá útmutatót is, de mintha nem is arról a progiról szólna...
asus p8b75-m le+intel i5 3570+8gb kingston hyperx +asus r9 290+ocz agility 3 60 gb ssd+1 tb wd 64 mb sata3+chieftec 500w+dell uh23
egyébként a 8.1-es, 9-es, 12-es is mûködik ,csak a 10-es nem indul el <#falbav>#falbav>
win xp 32 bit-es a rendszerem
Talán a Vista. De csak tipp.
Hi!
Ti találkoztatok már olyan hibával, hogy a 10-es egyszerûen nem indul el? Vagyis elindítom ,de csak a bug report ablak jön be minden egyéb hibaírás nélkül. A 12-es viszont megy simán. Próbáltam már újrarakni, registrybõl kitörölgetni, de semmi eredmény <#falbav>#falbav>
Mi lehet a probléma?
Ti találkoztatok már olyan hibával, hogy a 10-es egyszerûen nem indul el? Vagyis elindítom ,de csak a bug report ablak jön be minden egyéb hibaírás nélkül. A 12-es viszont megy simán. Próbáltam már újrarakni, registrybõl kitörölgetni, de semmi eredmény <#falbav>#falbav>
Mi lehet a probléma?
Persze, jogszerû. Az archicad tulajdon a hardver kulcsban testesül meg. Akitõl megveszed, annak igazolnia kell a tulajdonát, meg azt, hogy melyik kereskedõnél regisztrálta (ebbõl kevés van), ott átirják a te nevedre, és már frissítheted is egy új verzióra! 😊 (most a napokban 30% árengedményt lehet kapni a teljes verzióra!)
Hello! Lenne egy jogi kérdésem. Sok helyen árulnak használt archicad-et.
A kérdésem az h ez mennyire legális?
Ha megveszem mondjuk akkor legális felhasználója leszek a szoftvernek, vagy a használati jog nem megvásárolható?
A kérdésem az h ez mennyire legális?
Ha megveszem mondjuk akkor legális felhasználója leszek a szoftvernek, vagy a használati jog nem megvásárolható?
El kellene járni az oktatásokra. Szakirányú képzésre járó egyetemistáknak, fõiskolásoknak ingyenes!
Feltört verzióknál akad pár érdekes mûködési probléma.
Igaz, hogy nekem eredeti van...most telepítem a 13-ast.
Feltört verzióknál akad pár érdekes mûködési probléma.
Igaz, hogy nekem eredeti van...most telepítem a 13-ast.
Üdv!
Nekem ArhciCad 12-m van.
Az a problémám, hogy elég gyakran az "ablak"lámpák nem adnak fényt, akkor sem, ha max fényerõre állítom...
Mi lehet a gond?
Nekem ArhciCad 12-m van.
Az a problémám, hogy elég gyakran az "ablak"lámpák nem adnak fényt, akkor sem, ha max fényerõre állítom...
Mi lehet a gond?
Szia 😊
Már fenn a neten az ArchiCad 13. 1-2 nap és okosítás is lesz hozzá.
Annak pedig birnia kell a Win 7-et 32 és 64 biten egyaránt.
Már fenn a neten az ArchiCad 13. 1-2 nap és okosítás is lesz hozzá.
Annak pedig birnia kell a Win 7-et 32 és 64 biten egyaránt.
Tapasztalt valaki hibás mûködést windows 7 alatt?
Nekem most az van fent, és az ACAD 12 nem igazán akar rendesen mûködni.
Tulajdonképpen nem akar rajzolni, a kurzor nem változik át a nevezetes helyeken (origo, fal valamelyik része, vagy bármely épitett részen), és kijelölni sem lehet semmit. Keringést, bejárást szintén nem hajlandó csinálni.
Nagyon az a sejtésem, hogy megint XP kell, hogy megoldja ezt a parát... Már egy picit unom.. <#lama>#lama>
Nekem most az van fent, és az ACAD 12 nem igazán akar rendesen mûködni.
Tulajdonképpen nem akar rajzolni, a kurzor nem változik át a nevezetes helyeken (origo, fal valamelyik része, vagy bármely épitett részen), és kijelölni sem lehet semmit. Keringést, bejárást szintén nem hajlandó csinálni.
Nagyon az a sejtésem, hogy megint XP kell, hogy megoldja ezt a parát... Már egy picit unom.. <#lama>#lama>
A#1
Sziasztok!
Egy egyetemista srác vagyok aki megcsinálhatja az épszerk háziját archicadben! De sajnos nem tanultunk archicadet a suliban, de azért már sok mindent kipróbáltam, rajzolgatok vele stb...Van hozzá egy porotherm födémszerkeztõ programom de nem tudok vele mit kezdeni...Mikor megnyitom a porotherm szereztõt beállítom benne a dolgokat, leoklzom és akkor azt kéri h adjam meg a tárgy horganypontját!
Lekattintok a falra ahol szeretném h ott legyen ekkor rajzol valamit amibe beleírja h válassza ki a referencioldalt! 4 illetve 6cm tõl eltérõ felbetonvastagság! H kell beállítani a referenciaoldalt??? vagy hogy kell? aki tud kérem segítsen!
üdv
kornél
Egy egyetemista srác vagyok aki megcsinálhatja az épszerk háziját archicadben! De sajnos nem tanultunk archicadet a suliban, de azért már sok mindent kipróbáltam, rajzolgatok vele stb...Van hozzá egy porotherm födémszerkeztõ programom de nem tudok vele mit kezdeni...Mikor megnyitom a porotherm szereztõt beállítom benne a dolgokat, leoklzom és akkor azt kéri h adjam meg a tárgy horganypontját!
Lekattintok a falra ahol szeretném h ott legyen ekkor rajzol valamit amibe beleírja h válassza ki a referencioldalt! 4 illetve 6cm tõl eltérõ felbetonvastagság! H kell beállítani a referenciaoldalt??? vagy hogy kell? aki tud kérem segítsen!
üdv
kornél
Van axonometrikus nézet is (amit linkeltél) meg perspektivikus is. Lehet váltani még rendermotort (alap, Ligtworks, sketch) is.
Olvasd el a tutorialokat (F1), magyarul van és jól le van benne írva.
Aztán ezeket összefûzheted quickTime videóvá is ha nagyon akarod.
Olvasd el a tutorialokat (F1), magyarul van és jól le van benne írva.
Aztán ezeket összefûzheted quickTime videóvá is ha nagyon akarod.
Hello!
ArchiCAD 11-ben terveznék.
Ezt csak gyorsan összedobtam, de - mivel én még nem használtam korábban - csak ilyen 3D-s nézet van benne?
Nem lehet valami komolyabbat beállítani (pl QuickTime-mal)?
Köszi elõre is! 😊
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Szia 😊
Örülök a sikerednek!
Azt nem mertem leírni, hogy Vista. Eddig egy emberrel találkoztam aki azt mondja, hogy jó, aki semmi mást nem használ csak az MSN Messenger-t. Én mindenesetre a Vistát átugrottam 😊
Még a NET keretrendszer hiányára gyanakodtam, de akkor minden OK
Örülök a sikerednek!
Azt nem mertem leírni, hogy Vista. Eddig egy emberrel találkoztam aki azt mondja, hogy jó, aki semmi mást nem használ csak az MSN Messenger-t. Én mindenesetre a Vistát átugrottam 😊
Még a NET keretrendszer hiányára gyanakodtam, de akkor minden OK
😞
azért köszönöm a segítséget, akkor úgynézki maradok az alap archicad 12-nél mert az ment.
32bites Vistám van amúgy
nah még1x megpróbálom hátha 😊
mégegyszer kösz
azért köszönöm a segítséget, akkor úgynézki maradok az alap archicad 12-nél mert az ment.
32bites Vistám van amúgy
nah még1x megpróbálom hátha 😊
mégegyszer kösz
Szia 😊
Gyakorlatilag úgy is jó, ha bemásolod a két fájlt. Igaz úgy felülírod az eredeti ArchiCad.exe-t és mellé kerül a wkwin32.dll
Viszont ha így sem megy, ott más problémának kell lennie.
Talán 64 bites a rendszered, vagy már a Win 7-re tetted fel.
Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni 😞
Gyakorlatilag úgy is jó, ha bemásolod a két fájlt. Igaz úgy felülírod az eredeti ArchiCad.exe-t és mellé kerül a wkwin32.dll
Viszont ha így sem megy, ott más problémának kell lennie.
Talán 64 bites a rendszered, vagy már a Win 7-re tetted fel.
Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni 😞
az ARCHICAD 12 B2675_Crk.exe-t nem is tudom futtatni a program mappájában mert patching failed -et ír ki. ha máshol csinálom akkor csinál 4 fájlt (archicad.exe , wkwin32.dll , egy txt , meg egy run windoes kötegfájlt )és ha azokat bemásolom a Program Files -> Graphisoft -> ArchiCad 12 -be és megpróbálom elindítani az archicad -et akkor fogad az a hibaüzenet.
Most így visszaolvasva , kicsit féreérthetõ!
Ez a leírás egy frissítés menetét írja le.
A pontok közti sort "Ha a második....", most ne vedd figyelembe!
Bár több mint valószínû ez az utolsó frissítés a 12-höz, õszre már az AC 13 lesz a módi 😊
Ez a leírás egy frissítés menetét írja le.
A pontok közti sort "Ha a második....", most ne vedd figyelembe!
Bár több mint valószínû ez az utolsó frissítés a 12-höz, õszre már az AC 13 lesz a módi 😊
Szia 😊
Az utolsó frissítésnek a lehetõségét másoltam be, mert nem írtál build számot, gondolom a 2675-re frissítesz.
Rossz hír, hogy kezdheted elõrõl az összes telepítést, mert nem lenne szabad újraindítani a rendszert a Patch feltétele elött!
1. Telepítsd az ArchiCad 12 kereskedelmi verzióját, de ne indítsd újra mikor felkínálja.
2. Az ArchiCad.exe-rõl készíts egy másolatot, a késõbbiekben jól jöhet frissítéskor. Pl. ArchiCad.exe.bat néven.
Ha a második pontot az elõzõekben megcsináltad, cseréld le az Archicad.exe-t a mentettel és kezdõdhet a frissítés.
3. Telepítsd az AC12-2675 -ös frissítést.
4. Futtasd az ARCHICAD 12 B2675_Crk.exe-t a telepített program mappájában. ( Program Files -> Graphisoft -> ArchiCad 12 )
5. Indítsd újra a PC-t.
Sok sikert!
Az utolsó frissítésnek a lehetõségét másoltam be, mert nem írtál build számot, gondolom a 2675-re frissítesz.
Rossz hír, hogy kezdheted elõrõl az összes telepítést, mert nem lenne szabad újraindítani a rendszert a Patch feltétele elött!
1. Telepítsd az ArchiCad 12 kereskedelmi verzióját, de ne indítsd újra mikor felkínálja.
2. Az ArchiCad.exe-rõl készíts egy másolatot, a késõbbiekben jól jöhet frissítéskor. Pl. ArchiCad.exe.bat néven.
Ha a második pontot az elõzõekben megcsináltad, cseréld le az Archicad.exe-t a mentettel és kezdõdhet a frissítés.
3. Telepítsd az AC12-2675 -ös frissítést.
4. Futtasd az ARCHICAD 12 B2675_Crk.exe-t a telepített program mappájában. ( Program Files -> Graphisoft -> ArchiCad 12 )
5. Indítsd újra a PC-t.
Sok sikert!
tényleg sikerült felrakni a frissítést de mostmeg nemtudom elindítani pedig van patch is hozzá.
Erre valami ötlet esetleg?
Erre valami ötlet esetleg?
Szia 😊
Szerintem az a gond lehet, hogy nem készítettél mentést az elõzõ ArchiCad.exe-rõl, mielött az okosítást ráengedted.
Ha készítettél, nem nevezted vissza a *.exe.bat fájlt.
Nincs mit tenned, mint mented a mappából a dolgaidat és felteszed újra az AC 12-t, rá a frissítést, majd úgy az okosítást.
Jelenleg a legfrissebb a Build 2675-ös.
Ha hardverkulcsos AC-t használsz, akkor nem tudom mi lehet a baja <#nyes>#nyes>
Szerintem az a gond lehet, hogy nem készítettél mentést az elõzõ ArchiCad.exe-rõl, mielött az okosítást ráengedted.
Ha készítettél, nem nevezted vissza a *.exe.bat fájlt.
Nincs mit tenned, mint mented a mappából a dolgaidat és felteszed újra az AC 12-t, rá a frissítést, majd úgy az okosítást.
Jelenleg a legfrissebb a Build 2675-ös.
Ha hardverkulcsos AC-t használsz, akkor nem tudom mi lehet a baja <#nyes>#nyes>
helló.
valaki segítsen!
miért nemtudom a frissítést telepíteni az archicad 12-höz?
azt írja ki hogy zárjam be az archicad-et! pedig nincs is elindítva!
mit tudok tenni? hogyan telepíthetem? valakiiiii
üdv
valaki segítsen!
miért nemtudom a frissítést telepíteni az archicad 12-höz?
azt írja ki hogy zárjam be az archicad-et! pedig nincs is elindítva!
mit tudok tenni? hogyan telepíthetem? valakiiiii
üdv
Hali!
Megoldottam,
törölem a C:\Users\xxxxx\AppData\Roaming\Graphisoft mappát és így "resetelõdötek" az Archicad beállítások.
Üdv, Lala
Megoldottam,
törölem a C:\Users\xxxxx\AppData\Roaming\Graphisoft mappát és így "resetelõdötek" az Archicad beállítások.
Üdv, Lala
Hali!
AC-12 - a következõ hibaüzenetet produkálja pontosan hol található az a file Vista-n amit törölni kell?
Üdv Lala
AC-12 - a következõ hibaüzenetet produkálja pontosan hol található az a file Vista-n amit törölni kell?
Üdv Lala
Az építménymagassághoz mégegyszer:
- mivel az építménymagasság számítását az OTÉK határozza meg, az Archicad fejesztésénél egy válzozó jogszabályi környezetre programot fejleszteni nem érdemes. Ugyanez a válasz az E gerendára is. Egy Japán archicad fejlesztó mit kezdene vele? 😊
Az ilyen hazai -provinciális- igényeket külsõ fejlesztõk, gyártók elégítik ki, a saját termékeik eladhatósága érdekében: így van Wienerberger födém számitás az AC alá, és azt hiszem mintha lenne Leier is.
- mivel az építménymagasság számítását az OTÉK határozza meg, az Archicad fejesztésénél egy válzozó jogszabályi környezetre programot fejleszteni nem érdemes. Ugyanez a válasz az E gerendára is. Egy Japán archicad fejlesztó mit kezdene vele? 😊
Az ilyen hazai -provinciális- igényeket külsõ fejlesztõk, gyártók elégítik ki, a saját termékeik eladhatósága érdekében: így van Wienerberger födém számitás az AC alá, és azt hiszem mintha lenne Leier is.