Visual Basic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Táblázatot hogyan tudok csinálni visual basic 6.0-ban? Osztályokkal?
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy a gép bekapcsolásától óránként jelenjen meg egy figyelmeztetõ ablak. Az ablak még megy is, de az idõzítés nem.
Kösz.
Segítséget szeretnék Tõletek kérni. Visual Basicben kell programot írni, de nem tudom megcsinálni. Nekem ezek a programozás dolgok egyszerûen nem mennek sajnos, de szombatig el kell küldeni a házit.
Ez a feladat:
Nagyszámú dolgozatjegy eloszlását kell meghatározni a rendszer bemenetérõl érkezõ osztályzatok sorozatából, amely a 0 végjelig tart. Írassa ki egy Excel állományba, hogy hány egyes, kettes, hármas, négyes és ötös dolgozatot írtak a tanulók.
Esetleg meg írná valaki?
Elõre is nagyon köszönöm a segítséget!
Írtam egy kisebb programot, ami egy bizonyos DLL-t referenciaként használ. Ezzel semmi gond, a generált exe mellé teszem a DLL-t és mûködik, viszont nekem arra lenne szükségem, hogy a DLL-t az eredeti helyérõl használja. Addig eljutottam, hogy létrehoztam egy App.config fájlt, ahol konfiguráltam az elérhetõségét. A kérdés az lenne, hogyan tudnám elérni a DLL-t úgy, hogy ne kelljen könnyen olvasható helyeken letárolnom? Van lehetõség a projekten belül beállítani?
Elõre is köszönöm a segítséget!
ha valaki ért a Windows Mobilra programozásához VB-ben (Visual Studio 2005) légyszives segítsen kicsit..
Szeretnék egy DataGridet használni, mögötte valamilyen adatforrással.. magamtól nem jövök rá hoyg lehet ezt megoldani és amit a Neten találok az vagy nem mûködik, vagy nem érthetõ számomra ,vagy C-ben van..
Esetleg egy mûködõ mintapélda jól jönne..
köszi
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
újfent egy probléma!
a feladat az, hogy vb6-ban megírni egy exe-t, ami elindít egy másik programot. Ott akadtam el, hogy shell utasítással meghívtam a programot, megkerestem az ablak nevét, de innentõl meghaladja a tudásomat. Tudnátok segíteni?
üdv
Így:
Public Class Form1
Private Sub TextBox1_TextChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles TextBox1.TextChanged
End Sub
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
TextBox1.Text = "aaa" & "bbb" & vbNullChar & vbCrLf
TextBox1.Text = TextBox1.Text & "ccc"
TextBox1.SelectionStart = Len(TextBox1.Text)
TextBox1.Focus()
End Sub
End Class
A kimeneten a sortörés tûnik el, de bármi más is amit a vbNullChar után írok.
Köszi.
Excel, macro.
Van két sheet. az egyiken adatok, a másikon chart-ok.
Amikor megnyomom a gombot az adatok sheet-en, akkor a másikon update-elni kéne a chartot.
Viszont. A chart tartalma minden nappal változik, tehát a range amivel dolgozom mindig változik.
Eddig igy néz ki:
CurCol az oszlop ami minden nappal egyel nõ, a sorok mindig ugyanazok:
Set xy = Worksheets("Metrics").Range(Sheets("Metrics").Cells(CurCol, 10), Sheets("Metrics").Cells(CurCol, 12))
itt viszont mindig meghal:
Worksheets("Charts").ChartObjects("Chart 3").SetSourceData Source:=xy
Valami ötlet?
Þór vígi þessi rúnar
Újfent egy kis segítségre lenne szükségem. Excel makrónál belefutottam egy olyan problémába, amibe számtalan fórumozó, de igazi megoldást nem találtam rá.
1., az excel 2007 alatt megírt makró, nem fut 2003 alatt, pedig .xls-ént van elmentve, és If Munka1.Range("K2") = True Then i = "RF" kifejezésbõl a .Range kifejezésre mutat hibának. Miért?
2., már grafikon készítési metódusban:
ActiveChart.SetSourceData Source:=Sheets("alapadatok").Range(Cells(2, 1), Cells(r1, 12)).Select, _
PlotBy:=xlColumns
Range Object hibát hoz. Láttam különbözõ megoldásokat, de eggyik se mûködött.
Ha tudjátok a választ, megköszönném, ha rávezetnétek.
Üdv
Max. a numerikus értéket, amit beteszel a textbox-ba, azt formázd meg!
Valahogy így: txtbox=Format(szám,"...")
Azért nem megy, mert ilyenkor a text-ekben levõ szöveges mezõket összekonkatenálja.
Próbáld meg így: Val(a) + Val(b)=c
Ja és c változónak integer-nek kell lennie!
Már a felhasználónevet és a jelszót is beírattam, de nem tudok belépni, mivel a Belépés gombnak nincs HTML neve, ha meg az actionre próbálok navigálni:
appIE.navigate sURL + "\default.asp?action=login"
akkor meg kiírja, hogy hibás felhasználónév, vagy jelszó, azaz nem érzékeli a beírt szöveget, anélkül hívja meg az oldalt. Valahogy rá kellene kattintanom a belépés gombra, csak nincsen neve <#fejvakaras>#fejvakaras>
üdv
Ahhoz akkor winsock kell. Excel alá azt kellemes kis dolog beüzemelni. 😉
Vagy a Visual Basichez adott, vagy egy 3. féltõl származó (például a nem-kereskedelmi felhasználásra ingyenes Ostrosoft Winsock - elérhetõ innen, példa itt).
Ezen leírás alapján, illetve ezen specifikáció alapján össze tudod állítani a TCP-csomag tartalmát. Ezzel a progival meg tudsz tesztelni.
Igen, nos távoli elérése van a berendezésnek, etherneten kersztül érem el a regisztereit. Megnéztem a példát köszönöm, jó kiindulási alap.
Üdv
De Modbus mehet Etherneten keresztül is, vezeték nélkül, stb...
Sõt a Modbusnak van sok protokollja (Modbus RTU, Modbus ASCII, Modbus TCP/IP, Modbus over TCP/IP, Modbus Plus), interfész- és eszköz-függõ hogy melyiket kell használnod.
excelben tárolnám a felolvasott adatokat és az utasítást, hogy melyik regisztert kérdezze azt is onnan küldeném
elõre is kösz
Ugyanis a egésznek a folyamatát valahogy így tudnám elképzelni:
Excelben levõ adatok ----esemény (például gomb lenyomása)---> Modbus protokoll szerinti adat létrehozása ---> adat átküldése a megfelelõ interfészen keresztül ---> válasz feldolgozása (ha kell, de ez opcionális)
Mellesleg miért pont Excel? Milyen célra kell ez?
írtatok már excel alá modbus kommunikációt? hogy fogjak neki?
elõre is kösz
A BASIC (Beginner's All-purpose Symbolic Instruction Code ~ általános célú programozási nyelv) 1964-bõl származik, Kemény György József volt az egyik megalkotója - szóval a Commodore-os idõszak elõtt (bár a 70-es, 80-as években, a mikroszámítógépek idejében terjedt el).
Bõvebben: Wikipedia, Wikipédia, Google egyszer, Google kétszer.
egy "kisebb" dogát kell írnom a BASIC történetérõl, a commodore-os idõszakból...mért fikázták, mért utálták annyira és mi lett vele azóta...ha valaki tud valamit, megköszönném ha leírni!
elõre is thx
Háromszög alakban kéne az egész, kb így:
1
1
1 2
1
1
Elõre is köszi!
fájlok elérési útvonalát szeretném kiolvasni táblából, hogy ne kelljen minden Visual basic kódot átírni mindig
pl.: Me.Kép0.Picture = "c:\Documents and Settings\.......\" & Me.Szöveg2
a "" közötti részt nem tudom, valaki segítsen!!
Köszi
Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led
Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led
Még annyi lenne az elõzõ témához a kérdésem, ha lefordítottam ocx é telepítettem miért marad szürke a háttér?
Kezdõként egy kis segítséget kérnék vb6-hoz. egy lekérdezés sor végrehajtása közben "futáshiba 340, a következõ vezérlõelemtömb nem létezik 124". nem látom a fától az erdõt. egy változóval definiálta a tömböt és szerintem van adat abban a tömbben és létezik is. A másik hiba: 2 tizedesjegy helyett 4 tizedesig jelenít meg a text boxban ezt se találom hol kellene beállítani.
ha tudtok segítsetek légyszíves
köszönöm
Attól függ milyen programot használsz.Mert egy kicsit átalakult a Visual Basic. Javaslom, hogy szerez be a VB2005 és ehhez tartozókönyvet.
Igaz, hogy azóta megjelent a VB2008,VB2010 (nem soká)is.
Javaslom ezt a könyvet. Benne van a VB2005 express program is.
VB2005 book
Valaki ismeri/olvasta a Visual Basic 6 kék könyvet. Csak azért kérdezem mert most próbálom tanulni ezt a programozást. Viszont már az elsõ programot sem sikerül megcsinálni, úgy érzem mintha nem volna minden leírva meg egy két dolog megmagyarázása kimaradt volna.
Daxan „nekem a veszély lételemem, gyári default.”
Keressük meg az elsõ ötjegyu prímszámot! (A program legyen könnyen átalakítható úgy, hogy pl. az elsõ háromjegyu vagy nyolcjegyu prímszámot lehessen megkeresni vele!)
\"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man.\"
Randomize()
' Generáljuk a számot 0 és N között.
Dim szam As Integer = CInt(Int((N * Rnd())))
Ezután hivatkozol a tömböd(szam) adik elemére.
Tables(1).Columns(1).Caption a mezõ nevét adja, nem a címét.
Accessben tábla tervezõnézetben van egy olyan mezõ, hogy "cím". Azt szeretném elérni, hogy a felhasználó ne azt lássa pl.: hogy "ID", hanem azt hogy "Azonosító". Segítségeteket elõre is köszönöm!
Hogy tudom egy picturebox hátterét átlátszóvá tenni, úgy hogy ami a képen átlátszó, az valóban átlátszó legyen? Ha a backcolort transparentre állítom, csak a form1 színét veszi át, és a mögötte levõ gombok és más pictureboxokat nem mutatja.
Bocsi ha furán írtam le, és köszi elõre a választ😄
A könyv címe: Programozzunk Visual Basic-be.A cd-rajta van.
Könyv
A feladatom a következõ:Feladat
Az elv hozzá:Elv
A 3as lenne az enyém.
Már a struktúra is nagy segítség lenne.Elõre is köszönöm a válaszokat.
Ha alszom megéhezem, az evéstõl meg elálmosodom! Szép az élet!