GIMP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Helló

Az lenne a kérdésem, hogy az kivitelezhetõ-e gimpben, hogy:
Egy képen kijelölök valamit és a kijelölést átteszem egy másik képre.
Próbálkoztam olyannal, hogy a kijelölést csatornává alakítom, azt másolom és a másik képen visszaalakítom, de nem lett pont olyan mintha ott jelöltem volna ki....
Dj Faustus
Chroma key compositing-et (green-/blue-screen/box) lehet vele csinálni, bár inkább állóképek esetén (mivel nem videószerkesztő😉.

Felveszed a képet a kék/zöld háttér előtt, és a Szín szerinti kijelölőeszközzel kiválasztod a hátteret. Invertálod a kijelölést (Kijelölés/Invertálás menüpont), másolsz, megnyitod a kívánt háttérképet, és abba beilleszted.

greenscre4en effektet tud ez a gimp? Vagy ahhoz milyen progi köll?

every damn day

jhetedikj
4. Link alapján próbálkoztam, ami magyar de valami más verzióval csinálhatták, mert nekem sok dolog máshogy van.

Azt próbáltam megcsinálni, hogy a logómban a nevem feltûnjön a semmibõl. Elsõ próbálkozásra ilyen lett:

Mikor szerkesztettem még színes volt, de ahogy elmentettem fekete-fehér lett.

A sok linket megnézegetem majd köszi õket.😊

anno 1987

alratar
Itt találsz hozzá tutorokat: >>katt<<
jhetedikj
A gimp-el hogyan lehet gif animációt készíteni?

anno 1987

davis98
Kösz rendesek vagytok !!!

nickname: doki09

kijelölöd a karaktert, fent klikk: Kijelölés/invertálás, DELETE gomb😊

every damn day

Dj Faustus
Ha arra gondolsz - legalábbis ez jön le a hozzászólásodból - hogy van például egy kép, aminek van egy háttere, és azon egy "karakter", akkor:
1. Kijelölöd a karaktert (Lasszó eszköz, Olló kijelölõeszköz, stb...).
2. Invertálod a kijelölést (Kijelölés/Invertálás menüpont)
3. Törölsz (Szerkesztés/Törlés menüpont, vagy Radíreszköz).

Vagy ha közel homogén (egyszínû) a háttér, akkor kijelölöd a hátteret - "Varázspálca" kijelölési eszköz, Szín szerinti kijelölési eszköz (ha hozzá akarsz adni a kijelöléshez nyomd le a Shift billentyût a kijelölés közben) - utána lásd a 3. pontot.

De olvashatsz itt is oktatóanyagokat:
#3,4,5,...

davis98
ÕÕ nem sikerült 😞 Leírnád pontosan hogyan csináljam ?? Lépésrõl lépésre légyszíves. 😊

davis98
Kösz

Dj Faustus
Ha a karakteren és a háttéren kívül nincs más a képen, akkor a karakter kijelölését invertálod, és törölheted a hátteret.

davis98
Ha kivágtam egy karaktert a képrõl, akkor utána hogyan tudom kitörölni a hátterét ??

Választ elõre is köszönöm !

Melyik a legtutibb módszer régi feketefehér képek szinezésére? Hogy azért ne narancssárga legyen a szegény ember?

every damn day

Köszönöm! <#vigyor2>
Dj Faustus
1. Megnyitod a fehér hátteret tartalmazó képet amirõl másolni akarsz.
2. Kijelölöd a fehér hátteret vagy a "varázspálca" kijelölõeszközzel, vagy a szín szerinti kijelölés eszközzel. Kijelöléshez hozzáadni a Shift billentyû lenyomásával, és kijelöléskori nyomva tartásával tudsz.
3. Invertálod a kijelölést (Kijelölés/Invertálás menüpont).
4. Szerkesztés/Másolás menüpont
5. Megnyitod azt a képet amire másolni akarsz. Ennél a képnél Szerkesztés/Beillesztés másként/Új réteg.

A 3. és 4. pontok helyettesíthetõek a szabadkézi és "olló" kijelölési eszközökkel.

Megtudná mondani valaki hogy hogyan lehet a gimppel úgy másolni egy képet egy másikra hogy ne legyen mögötte fehér háttér?
wordsworth
SZiasztok!

Hogyan tudom azt gimppel megcsinálni, hogy van egy alap képen, és azon több képet szeretnék elõhozni majd eltüntetni lassan. Egy képpel sikerült egy tutorial alapján, de több képpel már gondom van 😊

PSP user n\' soon ps3 user too :)

http://gimp.qwqw.hu
jobklikk/Tulajd/Társ-Módosítás/Windows fotótár, vagy amit akarsz

every damn day

Zero07
hello! lenne egy KIS gondom:miután fölraktam a GIMP-et minden képet az nyit meg.Ilyenkor mi a teendõ, hogyha én az alap windowsos-at akarom?

Még valami: egy videóban, pl lézerkardot akarok operálni a kezembe, meg tudom csinálni, legalább képkockánként?

every damn day

wordsworth
Köszönöm, mûködik 😊

Valaki tud linkelni vagy magyar leírású, vagy angol videós tutorial-listát?

every damn day

Powerpointnál van egy ilyan szín-kijelölõ eszköz(áttetszõ szín megadása), azzal a fehérre klikkelsz, és eltûnik😊

every damn day

wordsworth
Sziasztok!

Van egy kép amit prezentációnál szeretnék használni, viszont a gond az, hogy teszem fel a prezentációm háttérszíne fekete, míg a kép háttérszíne fehér. Egy térkép van a képen. Meg lehet valahogy azt csinálni, hogy csak a térképet szúrjam be? ( tehát nincs se háttér, se semmi)

(sajnos a prezentáció színátmenetes, szóval az nem jó, ha a hátteret változtatom meg)

Szerintetek melyik a legjobb színezési mód? Én sokfélét láttam, valamelyik elég furcsa, valamelyik élethû és szép...

every damn day

megoldva😊

every damn day

Nincs ilyen videó GIMPhez, mert nekem a photoshop ismeretlen
(vagy valaki leírja nekem a lépéseket GIMPben?)

every damn day

Dj Faustus
A linkelt oldalon bemutatott mûveletek Gimpben is elvégezhetõek.
Ki kell jelölni a fekete-fehér kép egyes részleteit, és új rétegként ki kell a kijelölt részeket színezni.

Hello
Szeretnék csinálni egy ismerõsömnek ajándékba olyat, hogy a régi, feketefehér képét, kiszínezem neki.
Én csak arról tudok, a Gimpben, hogy ha megvan az eredeti színes kép, csak úgy lehet színezni, nem úgy, mint a Photoshopnál
Vagy nem?

every damn day

Ez bevált. Köszönöm szépen.
bardocz
Esetleg a regeditnél töröld ki a gimp által hagyott nyomokat, ha vannak.(futtatás>regedit)
Természetes uninstalláltam a régit és minden mappát/fájlt töröltem amiben benne volt az, hogy GIMP...
Így valami ötlet esetleg?
caprine
Hali! Ne csak simán rakd fel az újabbat (v2.6.6 magyar is van), hanem elõtte uninstall a régit, majd töröld le a program files-ban lévõ gimp könyvtárat, és a profile könyvtáradon belül lévõ gimp könyvtárat is. Utána telepitheted az újat.

AsRock B450 K4|AMD RyZen 9 3900x| Zalman 1000W| Corsair DDR4 2x16GB|Samu M.2 1TB + Patriot 1TB SSD|MSI 2070S|NZXT big tower|Samsung 32"+ACER 24"+HP 24"|WhiteShard, Spirit of Gamer....

Helló!
Én jó pár éve felraktam a GIMP 2.4 et a gépemre. Nem volt vele semmi gond de pár hete amikor elindítottam akkor betöltés közben lefagyott a program...és akárhányszor indítom el mindig ezt csinálja.
De a legfurcsább az benne, hogy letöröltem aztán visszaraktam a programot, de ugyan ezt csinálta, másik verziót raktam föl, akkor is ezt csinálta...
Ez a program hibája vagy a gép miatt van???
Van rá megoldás?
Dj Faustus
Mint az összes többi képszerkesztõ (meg más jellegû) programban:
1. Megnyitod a forásképet (amirõl másolni akarsz) - Fájl/Megnyitás menüpont
2. Kijelölöd a másolni kívánt részt - Gimp esetén az Eszköztár tetején találhatsz rá eszközöket
3. Másolod - Szerkesztés/Másolás menüpont
4. Megnyitod a célképet (amire másolni akarsz) - Fájl/Megnyitás menüpont
5. A célképnél beilleszted a kimásolt részt - Szerkesztés/Beillesztés menüpont

Szinte ugyanúgy mint Wordben/Excelben/Jegyzettömbben/Paintben/stb...

n mtudjátok hoan lehet másolni egyik képrõl a másikra?
jhetedikj
Hát konkrétan nem ismerem egyiket sem csak régen egyik partícióra fel volt telepítve a Linux és ott megtetszett ez a gimp. Nagyon nem értek semelyik szerkesztõhöz az Irfanview-et talán még elnavigálom..😊
Viszont van 1-2 fénykép amit gondoltam kiretusálhatnék(legalábbis megpróbálom), arra úgy tûnik ez megfelelõ. A 24# hozzászólásban van egy tutorial most azt olvasom aztán majd alkotok valamit ha jobban lesz rá idõm. ;]

Köszi a linkeket.

anno 1987

Dj Faustus
"Ezt a Gimpet érdemes manapság még használni"
Mivel
- rendszeresen fejlesztett
- erre van a legtöbb tananyag
érdemes használni.

Nem tudom, te mit preferálsz egy ingyenes képszerkesztõ-szoftverben, de itt, vagy itt találhatsz még párat.

jhetedikj
Csáó! Ezt a Gimpet érdemes manapság még használni vagy van jobb is ami ingyenes?

anno 1987

plck
jaj dejó köszikösziköszikösziköszikösziköszi<#smile>

Dj Faustus
plck
Sziasztok, nekem az a kérdésem lenne a GIMP-el kapcsolatban hogy hogyan lehet elõhzni a "RÉTEGEK" ablakot?!😊

MANOWAR
pl ne nyúljon a kép hanem "inteligensen" hajoljon ívben.

qetuol
hogy érted h ne torzuljon? a hajlítás maga a torzítás.

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

MANOWAR
netán valaki tudja hogy lehet egy hosszúkás képet (pl bannert)úgy meghajlitani egy kör köré hogy ne torzuljon?

RelakSfromhome
Használ valaki GIMP-et?

Olyan a gondom, hogy ha kijelölök valamit, akkor a kijelölést tudom mozgatni, nem pedig a kijelölt területet. Hogyan lehet errõl leszoktatni a gimpet?

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

zvaragabor
Nem használok GIMP-et, így nem ismerem, de ha olyasmit keresnél, hogy File > paste into new image?

Chaos Anno Domini