Nikon Coolpix 7900 ismertető

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Yossarian
a CanonPSA410-es gagyibb gép, de nézd meg a folyosói vakus képeket! Vaku nélkül jóval szarabb, de a vakus nagyságrendekkel jobb.

Nieleen

Blasta
Lehetne jobb is, de már ez is szép teljesítmény egy ekkora géptõl szvsz

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Yossarian
a vakus is nagyon gyenge.

Nieleen

Blasta
nem nagyon lehet egy ilyen géppel eltolni a dolgot, max ha más motívumprogramot választasz mint kéne, de itt nincs errõl szó.
Elszámította a WB-t az automatika vaku nélkül, de a vakus kép többnyire jó.

KM
A fehéregyensúlyt.<#vigyor2>

Yossarian
oké, legyen igazad! elfogadom, hogy nem lehet összehasonlítani a két gép képeit, mert nem egyszerre készültek. De azért azt 2 a lépcsõházi fotót pár géppel már láthattuk és szerintem bûn rosszak. Vagy ezúttal a fotós tolt el nagyon valamit.

Nieleen

KM
Bár az is igaz, hogy nem lehet éles határokat szabni.

KM
Nem, én olyan fix obis gépekre gondolok, mint pl. a 828.

A színeket valóban nem szabad összehasonlítani, de az élességet, részletgazdagságot igen és ott az IXUS 700 messze jobb.
Blasta
Bridge alatt a cserélhetõ obis, nem tükörreflexesre gondolsz? Igaz, de abból nem sok van, én csak 1 Oly modellrõl tudok (ami nem jelent semmit :-))).

Csak azért kérdeztem, mert bridge-nek szokják nevezni a csúcskompaktokat is, lásd Minolta A2, Powershot Pro 1, Sony 828, FZ30 etc.

KM
Ne felejtsük ki a bridge kategóriát!

Antifasiszta
vettem ma egy ilyen gépe, nagyon szxr! ki is vágtam a picsába

www.afa.ini.hu A \"demokráciát\" SZOLGÁLOD! A liberalizmust SZOLGÁLOD! A dávid csillagot SZOLGÁLOD! Israel népét SZOLGÁLOD!

Blasta
Te a fogalommal nem vagy tisztában, azért írtam azokat a gépeket példának.
De akkor vegyük pl. a lentebb említett Canon PS A520-at, ami OLCSÓBB ennél a gépnél, a manuális beállítások teljes tárházával rendelkezik és szintén a kompakt kategóriába tartozik.

A panasonic pl. ilyen kompakt kategóriákat különböztet meg:
kompakt, extra -vagy ultra- kompakt, extra kompakt-kreatív, nagy zoom-kompakt, super zoom kompakt/csúcskompakt.

Tehát minden olyan gépet kompaktnak hívunk, ami nem cserélhetõ objektívvel rendelkezik.

Ergo: nem indokolatlan a komapkt kategóriában manuális beállítási lehetõseget elvárni, de tény, hogy a felhasználók nagy részének ebben a kategóriában ez nem is hiányzik.

Lehet, hogy a képek csalókák, de többet vártam egy Nikon-tól. Így durván veri a Canon Digital Ixus 700 minõségben, bár együtt kellene kipróbálni õket. A 90k soknak tûnik érte.

concrete
nem látom reaálisan összehasonlíthatónak ezt a gépet pl FZ30-al vagy s5500-el, mert közelsem ugyanaz a kategória sem tudásban, sem árban,

tehát még mindig indokolatlannak érzem a kompaktok ezen kategóriájában ezt elvárni ezt a többletet

ICS 4.0.4 --------------> JB 4.1.0

Aki olyan 50-60 ezer környékén keres gépet annak csak ájánlani tudom...

Hát megmondom õszíntén hogy én egy Canon A520-ast használok és meg nem vállnék tõle (csak egy komolyabb canon gépért cserébe). 😊 Azon van manuális mód. Csúcs kis gép!<#eljen><#taps><#wink>

Blasta
Ahogy vesszük.
Csúcskompaktnak nevezik.

Az FZ 30 érdekes kompakt kategoria :-)

Baromi ronda ez az új dizájn!

A képek nem ugyanakkor készültek a két géppel, így nem tudod összehasonlítani a színeket a változó körülmények miatt...
A manuális opciok ebben a kategoriában nem gyakoriak, a legtöbben auto ban fotozz vele.

Baromi ronda ez az új dizájn!

jojo
Valahogy nekem se, fõleg az optikai zoom lehetett volna 5x, akkor azt mondom, kiadok érte 100 ezret, így tegyék a kukába a többi közé...
45 ezerért veszek hasonló / 4-5.megapixel /kategóriát, a 7.1 megapixel pedig nem egy nagy durr, ha nincs optikai zoom...

I5-4200 Intel, 8Gb ram, Intel 4600 GPU+Nvidia 840M 2Gb ram! :D

Yossarian
Abszolút laikusként mondom, nekem valahogy nem tetszenek a színei.

Nieleen

Blasta
A kompakt gép nem azt jelenti, hogy nem találunk rajta manuális funkciókat.
Kompakt gép pl. a Canon PS 520, a Minolta Z5, a Fuji S5500, a Panasonic FZ30, etc...

concrete
"- manuális funkciók hiánya"

ez egy kompakt gép, nem?

ICS 4.0.4 --------------> JB 4.1.0