Bushido

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Falcon87
Én is ezt tenném, ha ilyen lenne a forgatókönyvem xDDD.

,,Inkább haljak meg állva, minthogy térden csúszva éljek\"

Animefox
Most nézem a Google-n enyhén szólva nem errõl szól a Bushido Way of the Warrior kifejezés.... igen igen a képek alapján én is ezt látom...

Animefox
Gery Albright a kedvencem..... áldozatát elkapja és supflex!!! paff neki csapja gynútlan áldozatát a földnek!!!! utána újra! és újra! újra újra!!! :D muhahahha
Ejnye ti meg az egyetemi tanárnak szúrkoltok????

Strahd_
Nincs igazad, mert tényleg alakult egy ilyen néven egy küzdösport... bár a "lovagiassághoz" semmi köze

bens
bushido=harcos útja. magában foglalja a filozófiát, életformát, meg a fizikai harcot is.

amúgy + nem kva mindegy, h mit hogy hívnak?? az a karate, amit most európában oktatnak az sem az a karate, amit japánban oktattak 200 éve. mégis így hívják, és senkit nem zavar.

Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!

igen, sajnos ez így van, bár bizonyos szempontból még jobb, mint egyes "furcsa" erkölcsi értékeik a múltból :Ð
hykao
pofátlanság vagy nem...de ez van...nézd meg a mai japánokat...a tradícionális értékeket rég megölte az amerikai tõke...maradt az idiótizmus és a gagyi..........még szerencse, hogy itthon még sokáig nem AIBO kutyákat fogunk sétáltatni... :)))

Amúgy ha már japán kamubunyó, akkor mindenképp említést érdemel a fõbohóc: Antonio Inoki... :) (anno még Alival is összehozták egy kamubunyó erejéig...)
szvsz nem tanítják iskolában, én 2 éve még gimibe jártma, és egy szóval nem említették sosenem -.-
hülyegyerek -.-
amúgy nem tiltanád ki ezt a majmot? csak mert 2. nickje, elsõ meg örökbanon van :Ð
jogos, hogy ezt külön versenysportágnak nevezik ezen a néven, h Busidó... mint említettem, sztem ez pofátlanság és visszataszító számomra, hogy egy ilyen bohóckodást így hívnak :\
hykao
Vélhetõen majd te is kinövöd ezt a bohóckodást...addig is vajon meddig lesz aktív ez a nicked?! :P
nem is rossz... de pofátlanság így nevezni, mivel köze nincs a busidóhoz :\
nem kell itt semmit se átnevezni:P..senki nem kérte,hogy ide told a képed úgyhogy kuss és marad Bushido:P.

\"Az igazán nagy embert az jellemzi, hogy a lehetetlent akarja és valósítja meg\" Adolf Hitler

éljen
átnevezhetné vki a topicot "Pankráció" ra, és ezt a nagy vitát törölhetnénk

hykao
Lol má' ha jól olvastam az elsõ hozzászólást itt most az a pankráció szerû kamu a téma amit BUSHIDO néven sugároznak a sportcsatornán.
Hogy jön ehhez, hogy eredetileg mit jelent a BUSHIDO fogalom??? És mibõl gondolod, hogy senkinek sincs halvány lila gõze sem róla??? ...de ha egyszer nem az a téma...
Amúgy a Sógun sorozat nem a '80-as évek végén ment a TV-ben? A '80-as évek elején meg az "Öld meg a Sógunt" c. mozifilm...akkoriban még az utcán kígyózott a jegyért ácsingózók sora...s a mozik falán hetente új festett plakát díszelgett...

A pankrációt még élvezni tudtam a '80-as évek végén, amikor elterjedtek a mûholdas adások a lakótelepeken...de mára már roppant uncsinak találom...

Egyébiránt a PrideFC-nek is van BUSHIDO nevû bajnokságsorozata, bár általában a B kategóriás és kis-középsúlyú meccseket nyomatják benne, de azok legalább nem kamubunyók...
Pedig nem volt szó ott Bushidoról:P...szidd le a töri tanárom akkor<#hehe><#vigyor2>.

\"Az igazán nagy embert az jellemzi, hogy a lehetetlent akarja és valósítja meg\" Adolf Hitler

Punker
hihetetlen tudatlan emberek vannak, nem hiszem el hogy töri órán már nem tanítják, japánnal kapcsolatban ipari fejlõdésnél tuti volt órán.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

egyébként meg vagyok lepve, senki nem látta pl. a Sógun sorozatot közületek? 90'es években szinte egész magyarország azt nézte - tuti fel sem merülne ez a sporttéma

hykao
Mit? <#wow2>
te se kezd :)

hykao
Jaj ez csak nem az a pankráció szerû kamu???
Már azt hittem valami komolyabb téma lesz...de aztán hamar megakadt a szemem a topiknyitó nick-jén...

Ibron: nick duplikálásért szintén banán jár ám!
szóval köze nincs a sportokhoz, egy életszemlélet, filozófia
még csak nem is harcmuvészet, vagy ilyesmi, hanem olyan, mint európában a lovagi kódex, csak ez keleti verzióban.

<#wink>...én se..de ezt a kettõt megjegyeztem és igyekszem a többit is.Takada amúgy elvilleg az egyik legjobb Bushido-s muksó jelenleg vagy mi.

Gorvik
Sajnos nem vagyok otthon a nevekben, de régebben csak Albright miatt néztem. Vártam, hogy mikor gyõzik már le végre... :)

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

<#hehe><#eljen>...õ se semmi...nekem egyenlõre nincs kedvencem,de,ha választani kell,na,akkor legyeeeen...Nobuhiko Takada<#wink>...ha meg úgy van,hogy egy japán harcol valamelyik másik nemzetiségû ellen,akkor én mindig a japánnak szurkolok<#eljen><#wink>.

Gorvik
Egyenlõre Albright rulz! :/

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

Errõl beszéltem...grr...inkább maradjon csendben mindenki péntekig és,akkor,aki szerint ez sportág,az szépen idejön és beszélünk majd az összecsapásokról...aki meg nem,azértelemszerûen ide se pislog.

Ferro

Punker
így folytatod megy a kukába ez a topic.....

<#hehe>...köszi neked is,elolvasom még ma és vagy alkotok róla ide véleményt,vagy nem...mindazonáltal a Bushido akkor is sportáááág:P...sport2-t nézzétek és majd meglátjátok,hogy igazam volt:P..de nektek feltétlenül itt kell okoskodnotok ezerrel,hogy neem és minek merészeltem topikot nyitni róla...

Punker

remek és kösz.

Ferro
SZUKITS az egy könyvkiadó az ISBN-t pedig azért írtam, h kereshess. Igen magyar nyelvû a könyv...

na akkor.

1.igen,a japán iskolában<#hehe><#vigyor2>,de nem a magyarban.én legalábbis nem találkoztam vele a 8osztály folyamán a Bushidoval és még most se említették...

2.miért?ez az én topikom:P

Punker
1 általános iskolában tananyagban meg van említve a Bushido
2 ne kezdj itt el flémelni!

és magyar?<#hehe> mer,akkor semmi akadálya az elolvasásának,de,ha kis japán izé jelek vannak,na akkor hagyom...

Ferro
<#smile>

Ferro
Pld: Mijamotó Muszasi(Go Rin No So) és Taira Sigeszuke (Busidó Sosinsu) írásaiból készült A szamuráj útja címû könyv (SZUKITS, ISBN 963 9441 19 8)

Már miért lenne lényegtelen?Olvasok én mindent,ami érdekel és ez is érdekel,tehát majd,ha végre valahol találok egy könyvet róla,akkor elolvasom...viszont.....fejezd be a fikázásomat,attól,hogy modi vagy,nem vagy kis isten....úgyhogy SZEVASZ....mehetsz ebbõl a topikból a barátaiddal együtt:P<#mf3><#boxer>.

Punker
esetleg kérdezz rá a Japán topic-ban amúgy az elmúlt pár száz évben írtak róla jópár könyvet, persze egy olyan primitív figurának mint te ez lényegtelen.....

Davidus
pontokban beszélnek és bíró vezeti a meccset... ami a sport1-en ment bushido néven az sport volt... a többi le van szarva:P

V9ykn8_TZL0

Davidus
kár hogy nálunk csak sport1 van:(

V9ykn8_TZL0

Akkor mondj címet:P...és elolvasom....úgyis érdekel ez a Bushido...de,akkor is sportág,mert ott bunyóznak minden péntek este és a vak is láthatja,hogy sportolnak<#hehe><#vigyor2>.

Davidus
én sem értem miröl beszélnek:P a bushido vérbeli küdõsport...

V9ykn8_TZL0

Ferro
Sajnálatos módon nagyon el vagy tévedve! ... Lehet nem csak a TV-t kellene nézned hanem néha el-el olvasgatni egy-két könyvet is, akár a Bushido-ról!

Davidus
nagyfotel/kisfotel:DD

V9ykn8_TZL0

Ferro
<#eljen>

Oldal 1 / 2Következő →