Összeütköznének?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az elméleti fizika és csillagászat a sötét anyagok és a gravitáció tekintetben vagy aljas, vagy hülye? Én az utóbbira szavaznék.
(Attól, hogy ezt végre kimondtam, kicsit (job)...ban lehetek!)

\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételérõl szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!

A két galaxis közeledése nem méretezhetõ pusztán a gravitáció alapján. A fellépõ árapály a szituációtól függõen vagy ütközésüket,vagy kitérõ távolodásukat okozhatja. Mint a Hold esetében pl. távolodást. Ugyanígy az összes bolygó jelenleg az árapály miatt távolodik a Naptól, annak ellenére, hogy néha közelednek is hozzá.
Így az, hogy az ANDROMÉDA jelenleg kitérõ pályán közelíti a Tejútat, a közelponti sebességétõl és kritérium távolságától (USP) függõen okozhatja távolodását, vagy zuhanását.
Az árapályban van szerepe annak is, hogy a két galaxis láthatóan ellentétes irányban, az óramutató szerint, és szemben forog.
Néhány adat ismeretében tudnám méretezni az árapály hatását rájuk. Hiszen emiatt indítottam a Fizika- Csillagászat topikot.

Hogy pedig ezek a jelenségek nem csupán a tömegvonzásról szólnak, arról a fizikában a "sötét anyagok" keresése tanúskodik. Amit azonban az Andromédával kapcsolatban nem is említenek. Mert a sötét anyag fizikai Jolly Jóker, bohócsipkája van, és bármire jó, amit a fizika nem akar, vagy nem tud megérteni.
Én viszont az általános árapályra tippelek, mert az megismerhetõ. Például én megismertem. Ki kiváncsi rá? Annak elküldhetek két dolgozatot, amit arról irtam.

\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételérõl szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!

Khemyz
látod milyen hülye vagy?

▬~ஜ۩۞۩ஜ~▬

Scottt
Mi az a tajút?<#idiota>

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak õk értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Timbo
"másrészt sose tudni az ismeretlenbõl milyen erõk hatásai léphetnek fel az ismert részekben.."

<#wow2><#beka3>

\"First escape you own faults before you free yourself to critize others.\"

Nuxa
8 mrd év múlva már az Andromédán fogunk lakni, egy pár bolygója biztos túléli (valahogy :D).

Because cheese...

Ennek csak akkor nincs valóságalapja, ha minden bolygó távolodik minden bolygótól. Márpedig ha megnézzük a rendszer felépítését itt folyamatos közeledések/távolodások vannak.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

_Atti_
sztem amekkora káosz van jelen ilyen iszonyat nagy idõtávban sztem 2000000 tudós se tudná megközelitõleg biztosan se kijelenteni ilyesmit..

másrészt sose tudni az ismeretlenbõl milyen erõk hatásai léphetnek fel az ismert részekben..

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

8 milliárd év? kicsit messzire ugrottál:)
ha az ember nem pusztítja el a Földet, akkor pár nagyobb meteor biztos lakhatatlanná teszi és még a Nap is be fogja kebelezni, de ha mindezt túléljük, akkor már istenek vagyunk:)
Dragooon
igaz
háát akkor bocsi
én mindig is így tuttam :D rosszul tanítanak a suliban??? ilyet..

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

phalanx
androméda galaxis = androméda köd = M31
mind ugyanaz <#vigyor3>

Dragooon
Kettõ dolog van:
Az Androméda galaxis és az Androméda-köd. Az egyik egy galaxis a másik egy vörös porfelhõ, egy kimúlt csillag maradványa. Ne keverjétek a kettõt! :)

Lacee
ezaz, ha eléred a száz éves életkort, akkor tulajdonképpen nyert ügyed van. nagyon kevesen halnak meg 100 év fölött.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

phalanx
nem mind távolodik egymástól

Rafaelo
<#banplz>

Mikor lépett az elsõ ember a holdra? hülye vagy az elsõ embernek nem is volt ürhajója!!!

Akkor már csak azt nem értem hogyha minden galaxis tavolodik egymastol akkor hogy a fenebe talalkoznak es utkoznek? Tavolodnak, tavolodnak es egyszer csak bumm, utkoznek?!

phalanx
ez azért nem éppen így van, galaxisok találkozásakor bizony elég sok csillag ütközik egymással (fõleg a galaxisok közepén ahol nagy az anyagsûrûség), ráadásul rengeteg új csillag keletkezik

Dragooon:
Az androméda galaxis nem kering a tejút körül

marhasok galaxis ütközött már össze egymással, egybeolvadnak, szétválnak stb. de a dolognak az égvilágon semmilyen jelentõsége nincsen, mivel olyan távol vannak egymástól a csillagok, olyan ritka a galaxisokban az anyag, hogy simán átcsusszannak egymáson

sweech
nehumorizálj

tigeroo
joh, nekünk annyi a csába:((
hmhm
hómeteorok csapódnak be :o

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

Ketlem h kozelednenek egymashoz. Viszont olyan marhasag ilyesmirol meg csak beszelni is, akkor mar reg nem lesz ember. :D

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

alert
Egyébként valóban távolodnak egymástól, de meghatározott pályákon mozognak is és rengeteg egyesül vagy ütközik vagy áthalad egymáson.... tehát nem baromság. De nem is túl gyakori esemény megfigyelni meg nem nagyon lehet mivel a 'közelünkben' még ritkább.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

alert
Valóban össze fognak üztközni olvassatok utána mert nem csak két tudós "kitalálta" :) pár hónapja olvastam errõl több helyen is. Kár hogy nekünk nem lesz aktuális a dolog.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Biztos nagyon klassz erzes ilyen frappansan odamondani, de minden jel szerint tavolodnak :)
akyyy
esni fog a hóak!!!<#idiota>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Snecie Smicie
fejünkre esnek majd a több ezer megatonnás bolygóak:]]]

&#8222; &#8230; Senki sem tudja, hogy itt vagy, Amíg világ a világ, te már halott vagy &#8230;&#8221;

hudejosötétlesz :o)))))))9

Komojan?

\"Gõzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul mûködõ karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

Es hogyha te nem tudsz rola, akkor biztos hogy nem kozelednek egymashoz, ugye?

sapkafej
micsoda megállapítás<#wow1>

György

Abszolut baromsag a galaxisok tavolodnak egymastol. Az andromeda 2millio fenyevre van es nemtudok rola h kozeledne.
Viszont lattam mar kepen galaxis osszeutkozeseket, nagyon latvanyosak. :D

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

Snecie Smicie
Minket max a 21. század foglal le<#ravasz1>

&#8222; &#8230; Senki sem tudja, hogy itt vagy, Amíg világ a világ, te már halott vagy &#8230;&#8221;

Tarajos Sül
5 milliárd év mulva?

Akkor én már élni sem fogok!
Dragooon
De távolodnak, de az Androméda-köd a Tejút körül kering. Nem tudom én sem, nekem egyszer ezt mondták, plusz valahol olvastam is róla :D

majd miután összeütköztek értesítenek róla :)

http://www.sg.hu/cikkek/75599/feladta_wow_os_eletet_a_valosagert ------- MMORPG rajongóknak: \"Ne feledd, minél királyabbul fest a karaktered, annál szánalmasabb az életed.\"

Snecie Smicie
nem hogy 5 milliárd évre, még 2 hétre se nagyon tervezek elõre:@@@@@

Botond
Csak az elsõ 100év nehéz a második már könnyebben telik.
Taranov
Lehet, hogy azóta megfordultak :)

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Az mindenképpen pozitívum lenne, hogy addig (öt milliárd év) élnél.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Snecie Smicie
Ha két autó halad egymással szemben, ugyanabban a sávban,akkor

ÖSSZEÜTKÖZNÉNEK?

burkusdió
:)

Par igazi tudos biztos ki tudna szamolni az utkozesek valoszinuseget:)

Amugy a galaxisok egesz veletlenul nem tavolodnak egymastol? (vmi képeskönyvben olvastam kiskoromban )
N1ggA
hibernáljunk tömegesen!

Spread De Love!

Dying Soul
Szivesén halnék meg mikor az ég, a csillagok összeütköznek és a Föld porá ég..
Lehet morrbid, de biztos szép látvány :D

Tojesz
Én is:)
De jól kezdõdik:"Pár tudós kitalálta"<#smile>

Dragooon
Pár tudós kitalálta, hogy ha a Nap nem halna meg, úgy öt milliérd év múlva és az emberiség még mindnig létezne, akkor tanúi lehetnének egy hatalmas csapásnak. Elvileg, nyolc milliárd év múlva az Androméda-köd és a Tejút olyan szinten kereszteznék egymás pályáját, hogy azok egy idõben lesznek egy helyen, így a két ûrbéli képzõdmégy átmegy egymáson. Még senki nem tudja biztosra, hogy mi történne ilyenkor, az biztos, hogy kétszer több csillag lenne az égen, esetleg összeütközne pár csillag. Ti mit gondoltok errõl? Én még szívesen megnézném :)