Fujifilm Finepix S9500 ismertető

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Blasta
Általában így csináltam én is, de elõfordult soxor, hogy nem merült le az egyik garnitúra, ámde hosszabb túrára készülvén kénytelen voltam rátölteni. És sajna sok ilyen helyzet adódhat.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Nem tudom Te hogy vagy vele, de én viszek 4 aksit a gépben meg ceruzaelemet és az aksit teljesen lemerítve teszem a töltõbe

Blasta
"Ennyi pénzért lehet hogy egy Panasonic jobb választás!"

Lehet.
Alacsony érzékenységnél ez a gép veri a Pana FZ30 zajszintjét, akinek ez számít az ezt vegye, akinek a stabilizált optika, a Leica optika, a li-ion akksik számít az válassza a panát.

Több mint 3 évig használtam egy S602-est. Szerettem, sok képet csináltam vele. Mi változott az elmúlt években? Nagyobb felbontás, segédfény. Viszont a CCD változatlanul zajos nagyobb érzékenységnél, az objektiv a széleknél ugyanúgy torzit, az EVF használhatalan, és maradtak az AA akkuk. Képstabilizálás ISO emeléssel? Ez enyhén szólva nevetséges. Ennyi pénzért lehet hogy egy Panasonic jobb választás!
C, mint cica?

Leginkább erre keresném a választ.

Blasta
Fúú, ennyi kérdést!
Válaszolni is kell rájuk? :-DDDD

szociofotós:

Nézz szét a két lenti címen! Sok alapfogalom a helyére fog kerülni.

Fotóvilág
Fotó Art magazin - Fotósuli

Amúgy is ajánlott a fotózással foglalkozó oldalak böngészése.

Én direkt örülök az AA aksinak. Nem annyira érzékeny a hõmérsékletre, és ha a gép még birja, de már nem forgalmazzák a tipust akkor is tudom használni... próbálja meg valaki a spéci litium aksit beszerezni egy 2-3 éves tipushoz😞(
Egyébként az egész S sorozatban azt szeretem a legjobban, hogy sok más tipussal ellentétben -20 fokban is lehet vele dolgozni anélkül, hogy lehelném, kabát alatt melengetném. Sajna erre nem lesz pénzem, igy az agyonhasznált S7000 után visszalépés jön, be kell érnem egy S5600-assal.
Ja, ha valaki beszél a FotoMarkettel, akkor szóljon rájuk, hogy az S5600 nem 2, hanem 4 AA aksival megy😄DD

hogy egyesek milyen tájékozatlanok! az nem basszusgitár, hanem BG. még ezt sem tudtad, nem lehetsz egy nagy mûélvezõ.<#wow1>
Tök igazad van. Legközelebb be is írok a kedvenc zenei lapomnak, hogy a múltkori számban egy lemezkritikában ezt olvastam: "sajnos túl halk a basszusgitár". Na de mi az a basszusgitár?! Az ember elvárhatja egy ismertetõtõl, hogy magyarázza el neki az összes használt fogalmat. Honnan kéne nekem tisztában lennem azzal, hogy mi fán terem egy basszusgitár? Ez jogos, tényleg. És a köv. havi számban Pistike is elvárhatja, hogy neki újra meséljék el mi az, hiszen õ nem olvasta az elõzõ számot. Ez jár! Tök igaz. Én mondjuk ki fogok akadni, hogy miért kell olyasmit magyarázni egy ismertetõben, amit már tudok, de Pistikének igaza lesz, õ nem tudja még.

Sõt, miért nem tanítanak olvasni is ezek az ismertetõk. A, mint alma, B, mint bagoly, C, mint cica.
Mi lesz azokkal, akik nem tudnak olvasni? Csak nem úgy gondolják ezek az ismertetõk, hogy mindenki, aki fényképezõt akar venni, olvasni is tud? Õk ne vegyenek gépet? Mi ez, apartheid?

köszönöm szépen a biztatást, az mindig jól jön!<#mf1> ha nem értem meg elsõre, akkor elolvasom még egyszer, vagy megkérdezem mástól...így megtanulom szép lassan, ha addig nem szekíroznak ki innen.<#mf2>
na már megint ezek az idegen szavak: tutorial, teszt... jajj, én meg azt hittem, hogy ismertetõ! mint ahogy a címben szerepel. gondoltam azok számára készült, akik gépet vennének...de hát ezek közt akadhatnak olyanok is, akik még nem járatosak az ilyen menõ gépek használatában. én egyelõre még nem szántam el magam egy ilyen komolyabb gép megvásárlására, csupán tervezem -ez egyszersmint anyagi kérdés is. azért tanulmányoznám õket elõbb, ha lehetséges. csak nem úgy gondolod, hogy ez csakis olyan fotósoknak íródott, akik használták már az összes forgalomban lévõ gépet, és arra várnak, mikor szerezhetik be a legújabbat pufogtatni vele?<#guluszem1>
Ez nem tutorial, hanem teszt. Elvileg feltételez bizonyos fokú alapismeretet az olvasótól. Ha nincs meg, arra itt van alul a fórum.

Elég csúnyán festene, ha minden egyes tesztben, napról napra meg lenne magyarázva az összes rövidítés és a témát érintõ alapfogalom.

hát ilyen... a gépekhez nem értõ, mindent automata üzemmódban fotózó, a témára koncentráló...<#worship>

hû, köszi! ebben tényleg benne van minden. el fog telni egy kis idõbe, míg megfelelõen át tudom tanulmányozni, de igazán rendkívül hasznos.<#wink> én eddig azt hittem elég csak nyomkodni az expo gombot, de itt minden tudományosan meg van indokolva!<#crazya>
értem. én sose mondtam, hogy profi fotós vagyok, csupán szeretek fotózni, és nem szégyellek tanulni bárki mástól. csak arra gondoltam, hogy ezek a cikkek lehetnének azok, amikbõl tanulhatnék -feltéve ha érthetõ lenne az olyan mazsolák számára is, amilyen én vagyok. de hála nektek, most már mindent értek. azt nem állítom, hogy a már mûködési elvét is tudom, és képes vagyok megfelelõen alkalmazni, csupán a jelentését értettem meg. köszi a tanácsot, tanulok én, egyfolytában azt teszem az interneten, mikor utánanézek, és itt is azért kérdezgetek mindenkit.<#lookaround>
Blasta
Kompakt: általában a nem cserélhetõ objektíves rendszereket, gépeket jelenti. Ebbe beletartozik a kis zsebre rakható "zsebkompakt" kategória és a komoly, "bridge" névvel is illetett csúcskompaktok, mint ez a gép is.

De sztem is elõbb tanulj meg 1-2 alapkifejezést és azután toporzékolj ha nem értesz valamit egy szakmai cikkben. 😉

Jó tanulást 😉

Szerintem Te ne foglalkozz fotózással... max. 1-2 év múlva, ha már megértesz dolgokat egy olvasás után is...

már megbocsáss, de milyen szociofotos vagy te hogy a legalapvetõbb fotós rövidítéseket se ismered?

szerintem olvasd el ezt

jajj, akkor nem figyeltem: ezek szerint nem tükörreflexes, hanem kompakt -akkora optikával, mint egy kissebbfajta csillagvizsgáló távcsõ??? nem értek én ehhez, gondolom látszik. azt hittem a kompakt azt jelenti, hogy kicsi a gép.<#szomoru1>
jajj, már teljesen becsavarodok ettõl a sok rövidítéstõl, DSLR helyett SDLR -t írtam.<#vigyor2>
Loál János
"a Fujifilm augusztusban megjelent új csúcskompaktját kaptam meg tesztelésre"

"A kérdés csak az, hogy ez az olcsó, belépõszintû DSLR gépek által szorongatott szegmens mi tud nyújtani a tükörreflexes gépek ellenében?"

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

nagyon köszönöm a magyarázatokat, de most kezdek igazán kétségbe esni, mert már semmit se értek: a cikk végig azzal példálózik, hogy az S9500 milyen az SDLR -hez képest, amikor õ maga is egy SDLR? én meg azt hittem, hogy magát a szoftvert hívják SDLR -nek, amely segítségével számítógépen állíthatjuk be a fényképezõgépünket, és szerkeszthetjük meg a képet, illetve sorozatot készíthetünk, melyben automatikusan változtatja a fényviszonyokat-megvilágítás mértékét, s nekünk csak ki kell választanunk a legjobban tetszõt. de akkor ezek szerint tévedtem, de nem én tehetek róla, hanem keresõ, amit használtam, és amely ezt a szoftveres képkészítést adta ki, amikor beírtam a DSLR -t.
Blasta
" De azt az egyet nem bírom, hogy ha valaki érthetetlenül beszél: idegen szavakat, rövidítéseket használ"

Segítek, hogy értsd az egész cikket:
LCD - Liquid Crystal Display - Folyadékkristályos Kijelzõ
EVF - Electronic ViewFinder - Elektronikus Keresõ
AF/MF - Autó Fókusz/Manuál Fókusz
CCD - Charge Coupled Device - Töltéscsatolt Elem, ez a képérzékelõ

Más rövidítést nem találtam benne...

Blasta
Hi

SLR - Single Lens Reflex - ez a tükörreflex angol megfelelõje
DSLR - Digital Single Lens Reflex - egyértelmû

Hát az auto bracketing funkciója az meglehetõsen hasznos a DSLR -nek, ja és nemcsak a Canonnak, hanem a Nikonnak is van - legalábbis egyelõre ezeknél találtam meg. De azt az egyet nem bírom, hogy ha valaki érthetetlenül beszél: idegen szavakat, rövidítéseket használ -fõleg egy cikkben- anélkül, hogy megmagyarázná a jelentésüket! Mi a fenének a rövidítése az SLR? A D már megvan, az a digitális.
Hát az auto bracketing funkciója az meglehetõsen hasznos a DSLR -nek, ja és nemcsak a Canonnak, hanem a Nikonnak is van - legalábbis egyelõre ezeknél találtam meg. De azt az egyet nem bírom, hogy ha valaki érthetetlenül beszél: idegen szavakat, rövidítéseket használ -fõleg egy cikkben- anélkül, hogy megmagyarázná a jelentésüket! Mi a fenének a rövidítése az SLR? A D már megvan, az a digitális.
Érdekes módon a tesztek nagy részében az egyedi akku hátrány, itt meg nem. Szvsz az AA akku több szempontból is elõnyös.
A makro állásban valóban nehéz dolga van az AF-nek, fõleg kézben tartott gépnél. Egy-két tizedmilliméter kézmozgásnál máris annyit változik a fókusz, hogy a szitakötõ feneke lesz éles.

Ahogy látom - ugyanúgy, mint az elõdnél - ezzel is full manual módban lehet normálisan fényképezni.

Még meggondolom, hogy lecseréljem-e az S7000-t, nem biztos, hogy az "új" dolgok megérik az árkülönbözetet.
köszi, közben utánanéztem. Szóval valami olyasmit találtam, hogy ez egy szoftver lenne, amely, ha összekapcsoljuk a Canon gépünket egy számítógéppel, különféle dolgokat csinál a géppel: mindenekelõtt megjelenik a kamera által látott kép a monitoron, kontrollálja stb. Még tanulmányozom, mire jó...de azt nem értem, mitõl lesz jobb az így készült kép felbontása, vagy élessége, pláne zajszintje!<#nemtudom><#nemtudom>
mintha az SLR lenne a tükörreflexes, a dslr pedig ennek a digitális változata.
de majd nálam okosabbak kijaívtanak, ha nem így van

sepsiszentgyörgy

Valaki meg tudná mondani, hogy mik azok a DSLR gépek, amikre a cikk állandóan hivatkozik, és mitõl olyan szuperek, hogy felülmúlják a tükörreflexes gépeket? Elõre is kösz.
Blasta
Olyan cégek készítenek utángyártott akksikat, mint pl. az ANSMANN.

Felrobban????????? Pfffffffff.

Blasta
"AA-ból 10.000-ért veszek 3 garnitúrát ebbe (gyorstöltõvel)"

Erre kíváncsi lennék, hol kapsz 12db (minimum 2000mAh-ás) akksit, gyorstöltõvel!!!!! Gyengébbeknek nincs értelmük, normális teljesítményû akksikból viszont 4db kerül 10rugóba töltõvel.

" A gyári lítiumosokból 10K-ért 1 aksit kapok, és nem lesz töltõm sem."

Viszont utángyártott li-ion akksikat az eredeti töredékéért kapsz (kb. 8-10rugó) és töltõd MÁR VAN, MERT AZT ADNAK A KAMERÁKHOZ!!!! <#falbav>

"Ha meg már alapból van töltõm, akkor mégjobban veri ár/érték arányban az AA a lítiumosat. Ja és négy modern AA 4.8 volton lead 2100mAh, az kb. 10 watt, ennél a Lítiumosok se jobbak, legfeljebb könnyebbek (nem mindegy hogy 5 vagy 10 deka?)"

Az AA akksik a sok rátöltés miatt (úgysem merítik le a user-ek õket csontra) úgyis kurva hamar kikészülnek, és cseszheted a baró teljesítményüket. Sok baromságot bírsz írni.

Hát én tavaly nyáron megszívtam az AA akksikkal is, ugyanúgy megszívtam volna speckó akksival is: egy múzeumban merültek le, vasárnap délután, és a környéken nem volt olyan bolt, ahol találtam volna akár ceruzaelemeket is... Úgyhogy ez az elõny nem mindig elõny azért... 😊))
Az AA akksiknak van egy hatalmas elõnyük a spec akkuval szemben: szükség esetén ceruzaelemet bárhol lehet kapni, konnektort nehezebben...
Nemtom nekem a Pana FZ-20-hoz 6500 volt a pótaksi a bartókon a GP-ben. Priviben mondom hol.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

az AA-nak én is örülök, az elsõ gépem még egy sony dsc f230-a (asszem) volt, akksikkal és sokat szenvedtem, mert kirándulás közben a pótakksi is lemerült. elemet meg bármelyik benzinkútnál veszek.
a második gépem egy finepix 2800z. múlt héten kipróbáltam az s9500-at. nagyon rendben van a gép. pénteken kézbe veszem a sajátomat 😊

sepsiszentgyörgy

Ha ennyire tragikus lenne a helyzet, már rég betiltották volna ezeket az akksikat. Egyébként eredeti, nem utángyártott akksikat is hívtak már vissza töltés közbeni melegedés miatt.
Hát, utángyártottat én nem vennék, lehet 1/10000 az esélye, hogy felrobban használat közben (á la Nokia style 😊 , de kib. szar érzés lehet összeégett, többé- kevésbé helyrehozott arccal végigélni az életem 😞
Ha meg töltsénél durran el, akkor meg a lakást gyújthatja fel... szal ezért nem jáccanék ezzel.
mindnekienk vna póakisja ? csak nekme nicns 😄
1ébként sztem tobb álandó környezet van ( hõsök tere , Lépcsõház benn világító lámpával 😄 )

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Jó teszt, külön tetszik, hogy mostanában van egy stabil tesztkörnyezet (Hõsök tere), ahol a fotók egy része készül, így könnyebben össze lehet hasonlítani az egyes típusok képminõségét. Ami az akksit illeti, szerintem is kár az AA akksikért. DKm 25 ezres akksit ír. Nos, nekem is 25 ezer lenne a gépembe egy eredeti Canon akksi, ugyanez jó minõségben utángyártva 7-8 ezer, tehát bõven versenyképes. Ráadásul töltõ is jár a géphez, nincs memóriaeffektus, önkisülés elhanyagolható, nem kell több garnitúrát tartani, bármikor rátölthetek a mellékelt egy darab akksira (azért nekem is van pótakksi). Na mindegy, egyéni szocproblémám az AA akksitól való irtózás.
Igazad van. Kb én is így vagyok evvel. Pl. van egy sony kamkorderem. csak úgy kiváncsiságból megnéztem mennyi lenne bele egy pótaksi. Hát kemény 25ezer. 😞 Teljesítményben kb. egy szinten van mind a kettõ. A méret nálam nem téma. és sztem egy fényképezõgép annál "stabilabb" minnél súlyosabb.

Nemtom hogy vagytok vele, de én csak örülök az AA áramellátásnak... AA-ból 10.000-ért veszek 3 garnitúrát ebbe (gyorstöltõvel), amit pontosan akkor tudok tölteni amikor a Lítiumosat (ha van konnektor...), és az AA aksikat használhatom késõbb másra is (pl. Discman). A gyári lítiumosokból 10K-ért 1 aksit kapok, és nem lesz töltõm sem. Ha meg már alapból van töltõm, akkor mégjobban veri ár/érték arányban az AA a lítiumosat. Ja és négy modern AA 4.8 volton lead 2100mAh, az kb. 10 watt, ennél a Lítiumosok se jobbak, legfeljebb könnyebbek (nem mindegy hogy 5 vagy 10 deka?)
haverombnak van fujifinepix ( nem tom milyen márka) belenézek a keresõbe ( EVF) és oyan homáloys mint a 7 szentésg 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Jó kis cikk, de lehetnének kicsit profibb képek is (vagy csak a gép ilyen gyenge?)!

jaja, kifejezetten meglepodtem - milyen reszletes a leiras.

vegre olyan irja a cikket, akit erdekes is a tema <#circling>

Jó teszt! <#eljen> Esetleg olyan teszt képeket is szívesen látnék, ahol nem a kezedben van a gép, hanem mondjuk egy stabíl álványon!
← ElőzőOldal 2 / 2