Önvédelem

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hat a gyakorlat mindenesetre mast mutat. En mondjuk szeretem borogatni az alloharcosokat, ok kb 8x erzekenyebbek ra 😊 A legfontosabbrol sokan elfeledkeznek: mar csak azert is megeri foldrevitelt&foldharcot gyakorolni, hogy tudd, hogy keruld el.
azt tudom mire viszik, de az edzõm azt mondta, hogy utcán felejtsük el a földharcot, mert ott úgyis az állásnál dõl el a lényeg

\"A legrosszabb helyzetben is nyújtsd a legjobb formádat!\"

"nekem az edzõm ezt mondta: önvédelemnél nincs földharc"
Hogyhogy nincs? Ez nem dontes meg elhatarozas dolga. Ha levisznek a foldre es nem tudsz foldharcolni, majdnem biztos, hogy veszitesz.

Nezz meg pl par gracie moviet, mit muvelnek az alloharcos kihivoikkal, vagy mire viszi valaki az MMA-ban van UFC-ben foldharc tudas nelkul.
érdekes: valamelyik honlapon azt olvastam, hogy az utcai verekedések (nem versenyszerû, hanem spontán) x%-a (50-nél több) a földön végzõdik, ezért fontos az embernek földharcot tanulnia... na most: nekem az edzõm ezt mondta: önvédelemnél nincs földharc, ezt verjétek ki a fejetekbõl, ha te kapod az elsõt, akkor csak a mesében nyerhetsz... nagyjából ilyesmit, szal arra próbált rávilágítani, hogy ott állóharcban kell legyõzni az ellenfelet...érdekes ez a kettõség az olvasottak és a hallottak alapján számomra...

bens

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Broafka
azért nem is magyarok 😊

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

bens
ezekrõl beszéltem. nem hinném, hogy idõsebbek 10 évnél.

bens
Tudnak a magyarok is. Elég ha csak Filóra, Sárközire, Meiszterre... gondolunk. Ezek a bunyósok nemzetközi szinten jobbak az átlagnál. Ez nem nemzetiség kérdése sztem.

Kicsit talan eros ez a kijelentes 😊
jazzy
Ezert is van az, hogy thaifoldon es hollandiaban tudnak bunyozni, es ezer van az, hogy a magyarok nem.
bens
én spec a kitartásra céloztam. de mind1, m úgyis kamu.

láttam 1× egy videot, hogyan müxik thaiföldön egy edzõterem. a gyerek épphogy +tanult járni, de már olyan keményet rúg, h betörik neki a zsák. a legfiatalabb korosztály, akit ringbe küldenek olyan 7-8 éves. és nem egyszerû ám, ahogy küzdenek.

Nem attol lesznek jo bunyosok ha szetrugatjak a labukat. Csonterosito gyakorlatokat csinalni kiskolkokkel akiknek meg puhak a csontjai.. Siman el kene kene venni az edzoi engedelyet annak az embernek, ha ennek a fele is igaz (amit egy kicsit ketlek).
bens
nem szép. de ha kitartóak, valószínüleg belõlük lesznek a legjobb bunyósok 10 év múlva. mellesleg nem hinném h 8 éves gyerekekkel ilyenekt csinálna egy edzõ. ha meg igen, akkor a szülõk hibája, h oda járnak.

Nem vok 8 éves. És nem az a bajom hogy nekem rúgnom kellett hanem az hogy nekik is! Képzel el pár kisgyereket akiket már nagyon kis korban a kitartásra neveltek és ott rúgja a gumit már vérzik a lába folyik a könny a szemébõl, de összeszorítja a fogait és továbbcsinálja! nem szép..

... got nothin to share with you...

bens
épp hogy nem az izomerõ, hanem a gyorsaság a lényeg a bunyóban.
az a fontos, h ne csak az izomsejtek méretét növeld, hanem a véroxigén ellátást is.

bens
azt senki nem tudja rajtad kívül, h milyen harcmûvészet a legjobb neked. menjél, és nézz körül. amelyik tetszik, próbáld ki. hatékonyság szempontjából jó a fullos bunyó, de nem mindenkinek jön be, nem mindenki bírja.

bens
8 éves vagy...??

ha nem, akkor jó lesz az hidd el.

Aki csak kondizik pl, merev nagy izmokkal, hiaba egy orias: ingyenfrag 😊 (birkoban is)
Hat, vannak nagyon nagy, latvanyos izmu gyenge emberek, es vannak atlagosnak kinezo rohadt erosek. Az izomtomeg nem jelent feltetlen nagy izomerot, az eronovekedes foleg idegrendszeri eredetu. Persze nagyobb ero erheto el nagyobb izmokkal, kombinalva leghasznosabb a ketto. Utni rugni nem igazan elonyosek a nagy izmok, judo es foldharc mar kicsit mas teszta. Persze csak ha erovel is parosul.
az izomtömegnél sokkal fontosabb az izomerõ! sztem (volt a TV-ben, most lehet tülyeséget fogok mondani) Az izmadinak a mozmásokat kell megtanulni, amit sulyzózással értelemszerûen... Mellesleg nagy izom hamarabb begörcsöl, ennek oka: Az izom igénybevélelekor oxigén dús vér jut az izom körül lévõ hajszálerekbe, ezáltal megdagadnak. Egy idõ után ezek elnyomják az izmot, így csökken a teljesítõképessége. Tehát a kicsi de erõs a jó 😉

Bandee1987
Kérdés: szívesen elmennék tanulni vmi harcmûvészetet. Ismerõsöm a thai boxot ajánlotta. Ti mit javasolnátok nekem? Kb. fél éve kondizok, de azt nem akarom már nagyon folytatni, mert vmennyi karizmom van, de semmit nem érek vele, ha nem tudom használni.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

8éveseknek jó gyakorlat?
Egyébként én is hómmék-eltem ilyesmit régebben eggyik KB-s haverommal. 😄

bens
Ezt mi is csináltuk. Az a szar, h a gumi barázdái becsípik néha a lábad. De amúgy nem rossz gyakorlat.

Amúgy másfél év karate után nyugodtan elmehetsz kickboxolni. Nem kell aggódnod sztem a fokozatosság miatt.

Nem maga a Kick-Box lenne a szar, mert elég jó bunyós sportág szerintem. De az edzõ az vmi rém. Kis kezdõ nyolc éveseknek odavittek egy régi traktorkereket és azt kellett rugdosni izomból mígmár ömlött a vér a lábából. (megjegyzem, az se lett volna rossz edzés megfelelõ védelmni ezközökkel profiknak és NEM 8-9 éveseknek.) Halottam hogy az elsõ 1-2 edzésen kihullottak az ilyenek.
Én az ilyen sportágak edzéseinél elvárnék valamilyenszintû fokozatosságot.
Ezeket csak hallottam, szal nem biztos. De ezek után vhogy nem volt kedven elmenni.

bens
mitõl gagyi a kickbox? szar az edzõ?

Haat, akkor gagyi helyre jartal, ha nem tanitottak semmi ertelmeset. Az ov temarol csak annyit, hogy ahol 4 ev alatt radakasztanak egy feketet az annyit is er kb. Kb min 10-15 ev a realis feketere sztem. Lehet jo valaki korabban is, de osszehasonlitva edzoi-tudas vagy technika tekinteteben, hat eg es fold. Jujitsun is kb 2 even belul nem szerzel szint. Regebben kiprobaltam a shotokant, kergettem vegig ilyen 4 ev alatt 1 kyus sracot a termen feher ovvel, szerintem rohadt ciki.

Na nem mintha szamitana milyen szinu vagy. K-b -rol hogy mennyire gagyesz menj el es gyozodj meg rola sztem. Vannak eleg brutal helyek.
kickbox-ról hallottam hogy nagyon gagyesz. Karatéra jártam másfél évig, ezalatt egyettlen katát tanultam meg végig azokat a mozgásokat amiket az elsõ 2 hétben. Mondták hogy a karate nem olyan sport ahol gyorsan lehet fejlõdni, de 1,5év alatt nem tutottam tovább a fehér övnél.(Ismerek olyat aki 4 év alatt elérte a feketét)
Nameg vmi fullcontact kéne nekem. Ráadásul kézilabdával meg úszással sokkal nagyobb izomerõt szerzek magamnak.

Tolnán lakom, Szekszárdtól nem messze.
Nem tudja valaki, hogy hol kezdhetek el capoeirát tanulni?
bens
azért nem panaszkodhatsz. van ott karate, kickbox. ezekrõl tudok.

Szigetszentmiklós. Csepeltõl kb 5km 😊

bens
hol lax?

csak nemlehet ilyet a közelben tanulni 😞

bens
a kempo szerintem is jó önvédelemre.

Biztos elfoglutság miatt mondom, de szerintem legjobb önvédelemre a kempo. Kiváló állóharc (ütések, rúgások, könyökkel, térddel egyaránt), földharc, földrevitel, feszítések, pusztakezes, fegyveres technikák egyaránt. Szerintem szuper. Ja és tanít külön önvédelmet is, szabályok nélkül. Szerintem nem kell ennél több az "utcai önvédelemhez". (Bár lehet, hogy kissé elfogult vagyok 😄)

Logikusan, egyertelmuen kovetkezik? szerintem csak szamodra. Kerlek fejtsd ki nekem, ez mi, ha nem elfogultsag?

Valahogy konnyebben elengedem a fulem mellett a primitiv szelsojobbos beszolasokat is, mint mikor valaki (ilyen ugyetlenul) csuri csavarja a dolgokat, hogy magat bizonygassa.

"Mivel te is az ö pártjukon vagy, csak kultúráltabb köntösben."
Persze, es csak veletlenul szavaztam balra legutobb. A kontosre neked sem lehet panaszod.
Oké, off vége.
Csak pár szó: olyat is kaptál, ami nem neked szántam mivel elég sokan beszóltak és egybefolytak a fikázók.
"Hol mondtam ilyet?"
Sok mindent nem kell kimondani, mert az logikusan és egyértelmüen következik abból, amit írsz.

Se kitalált!!!, se eltúlzott!!! dolgot nem írtam, csak tapasztalatokat.

Az a szomorú, hogy téged a stílusom jobban zavar, mint az embertelen, bicskanyitogató szélsöjobb beszólás. (hosszú ö betü nincs ezen a gépen)
Mivel te is az ö pártjukon vagy, csak kultúráltabb köntösben.

bens
Hmm én egy thaiboxos v jitsus csávót sem láttam megfeküdni a videón.

ninjutsus nem is volt...

Panzerfaust
Ki a franc akar állandóan bunyózni? Vagy buynózni egyáltalán? Hál istennek tényleg nem kellett még megvédenem magam, vagyok akkora, és közlekedek úgy, pedig kedvenc nyócadik kerületünk kellemes zugocskájában tengetem életemet. Engem inkább egy filozófia tud megfogni egy harcmûvészetben, és nem az, hogy most én mekkora killer májszter vagyok, ettõl eltekintve, mint mondtam videókra hagyatkozva, én nekem az a benyomásom, hogy csávókák elég hamar meg lettek fektetve.😊) És most nem a b kategóriás nindzsa filmekre gondolok. Különben is én a zs katergóriás kung-fu filmeket szeretem😊)

Alkoholista AZ, aki annyit iszik, mint MI, csak ellenszenves!

bens
igen, ebbõl látszik is mennyire tapasztalt vagy a bunyóban.

tudod, sztem ha megtámadnál, nem kellenének másodpercek se, hogy egy "box-technikával" madarakat varázsoljak köréd ;-) és valamivel egyszerûbb, mint a jitsu technikák.

a mögöttes filozófia nekem is tetszik, sajnos semmi köze nincs a bunyóhoz...

ezen kívül önvédelemnél el lehet felejteni a ninjutsuban használatos fegyvereket.

bens
igen, ebbõl látszik is mennyire tapasztalt vagy a bunyóban.

tudod, sztem ha megtámadnál, nem kellenének másodpercek se, hogy egy "box-technikával" madarakat varázsoljak köréd ;-) és valamivel egyszerûbb, mint a jitsu technikák.

a mögöttes filozófia nekem is tetszik, sajnos semmi köze nincs a bunyóhoz...

ezen kívül önvédelemnél el lehet felejteni a ninjutsuban használatos fegyvereket.

Panzerfaust
Kettõt is😊))

Ja, jo, ha belefer a zsebedbe a bo es a masodperc tortresze alatt elo tudod venni, akkor ok 😊 Viszont ha botharcot akarsz tanulni akkor talan jodo, bojitsu, esetleg eszkrima, ott majdnem csak azt nyomjak. Ninjitsun pusztakez, meg par egyeb fegyvert is nyomnak, nincs rajta akkora hangsuly.
Panzerfaust
Na most így megnéztem, lehet te értesz hozzá jobban,(szinte biztos, mert éretségig nem akarom elkezdeni), de én itt konkrétan a Bujinkan-ra gondolok. Videók alapján még kezdõállást se nagyon láttam.

Panzerfaust
Kimondta, hogy puszta kézzel? Arra ott a jó öreg nagyobb vagyok, belegyúrlak a betonba, nagyon közelharcból. De láttam egy két vidiót bo-val. Apám. Csávóka akkora tockosokat kapott, nem gyõzött pislogni. Ugyanezz vissza, csávónak nekiment bo-val, és frankón 3 mozdalattal késõbb már a porban hasalt. Na most mi ez, ha nem hatékonyság?

Haaat.. 1 ninjutsu dojoban voltam csak eddig.. A kuzdoallasuk olyan volt, hogy oldalvast alltak be mely kibadachiban, kicsit hatrarakott sulyponttal, az elso kezuket pedig teljesen kinyujtottak elore. Ezzel gyakorlatilag jol felajanlkoztak a dobasokra-feszitesekre. De boksz technikakra is masszivan erzekenyek lettek emiatt.

Dobbenetes volt, miert eroltettek annyira mereven ezt az ongyilkos pozt. Voltak ugyes mozgasu emberek, de bucira vertuk a fejuket vagy feltoroltuk veluk a padlot felvaltva emiatt.

A technikai reszben foleg aikido-jujitsu jellegu feszitesek voltak. Feltunoen ismerte mindenki az osszes letezo japan kifejezest a mozdulataikra, talan ez volt a mogottes filozofia resz 😊 Ennyit tudok mondani rola, amit en lattam belole. Kerem kapcsolja ki
Panzerfaust
Inkább ninjutsu. Pár mozdalattal mozgásképtelenné tenni valakit nekem sokkal jobban fekszik, mint percekig rugdosni, meg ütögetni😊))) Plusz a ninjutsuban tetszik a mögöttes filozófia.

"majd leszek ilyen hegylakó vagy nem tudom, az még a XXI. században is vagdosta a rosszfiúk fejét 😄 az kell nekem is, muhaha"
Fõ az optimizmus! Ez kéne nekem is. Persze én a "hülye kis pöcs 12éves gyerek" meg már azon gondolkodom hogyha megtámadnak akkor mit mondjak... "Tessék itt a mobil, õra, Mp3lejátszó, Pénztárca stb, csak ne verj meg." Futni meg nem akarok, mert ha sokan vannak ráadásül nagyobbak akkor hiába sportoltam 8évet úgy is utolérnek.Ha meg vmi nagy csoda folytán sikeülne is elfutnom, csak úgy "bosszúból" megver msákor.És az a gáz, hogy legbelül tudom hogy nem ez a helyes, de nemtom mit tegyek.

Az is annak számít. Preventív önvédelem. 😊