Nikon D50 ismertető
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sigmáknál elõfordul, meg kell ismerni az egyes objektíveket külön-külön
Ismersz?? https://www.facebook.com/mickey.startraveller
Persze a fantáziát ingyen izgatja 😊
Nem "kell" egyetlen obival megoldanom, csak régi motoros amatõrként most váltok a DSLR-re, és mohó módon mindent egyszerre akarok, csak ezért gondoltam az egy obj-vet. HP 850 után szerintem minden megoldás csak jobb lehet. Minél több infóval rendelkezek a választást illetõen, annál jobban sikerül a vásárlás.
És egy ilyen lencse kb. 20e ft-os költség"
A JÓ lencse nem 20k, a "piaci" Soligor lencse annyi, egy igazán komoly (esetleg gyári) elõtétlencse simán lehet 100 ezer.
Igaz nem olyan formában mint egy DSLR-t, de attól még hozhatsz ki belõle jót-jobbat!
Pl egy Raynox makro-elõtétlencsével frankó makroképeket fogsz gyártani, de vehetsz rá tele/nagylátó lencsét is.
Ezek -ha jó minõségû lencséket vásárolsz akkor- nem nagyon rontják le a képminõséget!
És egy ilyen lencse kb. 20e ft-os költség, egy jó obi meg 100-nál kezdõdik, nem mindegy.
De tény, hogy akit érdekel a fotózás, az hamar áttér a DSLR-re, én is lefutottam a kötelezõ köröket kompakt uz-vel, csúcskompakttal...
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
így helyes
sepsiszentgyörgy
a d50-hez viszont bármilyen nikon rendszerkomponens jó.
sepsiszentgyörgy
Elterjedt, gyors, kicsi, egy árban mérik a CF-fel...
(ha már van jó sok egyéb típusú kártyád a gépedhez, akkor megértem)
És ez a cikkírónak nem is érdeke!
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
Ha már mindenképp egyetlen objektívvel kell lefedni mindent, akkor valamelyik 18-200mm (Van Sigma, Tamron és mostmár Nikon változat is), ez a D50-en 28-300mm ekvivalens.
Ami pedig a géphiz illõ obit illeti, hibás kiindulópont. A váz cserélõdhet, az obi marad. Tehát úgy gondolkodj, hogy ha majd valamikor vázat cserélsz, ne kelljen az obiparkod is cserélni, mert annakidején belépõ szintû vázhoz silány minõségû obikat válogattál össze. Azonkívül bármely, még a "legbelépõbb" szintû DSLR is meghálálja, ha normális obival használod.
(de azért álltatom magam)
sepsiszentgyörgy
A kit-ben kapható obik helyett (amikrõl sokan nem a legjobbakat mondanak), mit, vagy milyeneket kellene használni hozzá?
Egyenlõre a Sigma 28-300mm F 3,5-6,3 ASP IF Makro tûnik a legmegfelelõbbnek. Árban és minõségében a géphez passzoló. Bruttó 100-nál alig több, és így egy remek párost alkotnak. Szinte minden általános igényt ki tud elégíteni, amit meg nem, azt nem is amatõr fotós, nem ezzel a géppel akarja megoldani.
Nézd már meg a képeit, erre meg azért rátehesz kicsit jobb objektíveket is, mint ami a fujira "nõtt", de szerintem a sima 70-300G-nek is jobb képe van, mint a Fuji 9500-nak és az már 450mm -nek felel meg. Nem beszélve a Fuji kis CCD-jérõl, ami miatt zajos is, csak a képen kevésbé látod a zajt, mivel szoftveresen zajcsökkentik, ahogy csak bírják, ezért a magasabb ISO-n készült képei olyanok is amilyenek ...
Nem egy kategória a kettõ.
Nem csak megapixelben mérik a képet...
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
Nem kell feltétlenül azt belelátni a dologba, hogy a 350D az ETALON, hanem csak egy viszonyítási alap, aminek segítségével talán még objektívebben lehet írni egy másikról.
Én nem érzek a tesztben ilyet. Kifejtenéd?
(egy helyen van említve a 350D, ott is mint "vesztes", markolat szinten. Egyéb helyen nem látok még csak UTALÁST SEM Canon elfogultságra!!!!)
Komolyan muszáj minden fényképezõgép"tesztet" a Canon DSLR-ek iránti komoly elfogódottsággal megírni? Elég alapos a leírás, de azért nagyon sok helyen érezni - szerintem - ezt az elfogultságot...