Lekoppintott számok.. :)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hamár feldolgozás, azért én megemlítenék egy olyat, ami sztem nagyon jól sikerült, bár egész más kategória: Mike Oldfield - Let There Be Light (BT's Pure Luminescence Remix)
totya24
RHCP - Pretty Little Ditty, amirõl koppintva lett a Crazy Town szám..

Blues, Peace and Jimi Hendrix...

zakika
utananezek pontosan, valahonnak ki kell halasznom a 2 unlimited valogatast. azon hallotam
kulonben az egykori digital scream erre epitette a karierjet. ugymond remixeltek a dalokat. 92ben meg nem sokat tudtak mirol vam szo. es azt montak magukrol - ez techno 😊

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

Taranov
Ezek feldolgozások, nem nevezhetõk koppintásnak.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

hát a twillight zón biztos nem az, de végül is tök mind1 ha nem értünk egyet...

lényeg a lényeg az egész album egy koppintás volt...

Geszti is egy nagy koppintás úgy ahogyan van...

Super Mario
No, azért nem ennyire sima a dolog, mert a Scorpions nem írta az albumra, hogy "Presser Gábor, Adamis Anna"

https://supermario4ever.wordpress.com

zakika
akkor meg nezz utana a 2 unlimitednek is, arra elso hallasra raismersz

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

Alap ritmusa és a dallam menete ugyanaz. Akkor derül ki ha rákevered.
Csak a rapülök még megdobták egy kis gagyi szintis cuccal... 😊

mikszer
A diszkófeldolgozások meg aztán...
Ugyanarra az alapra teszik, és minden nyárra kijönnek eggyel...<#rinya>
Szerintem ezeknek végtelen listája van<#action>, de azért pár:
Royal Gigolos: California dreaming - The Mamas and the Papas: California dreaming
R.G.: No milk today - Hermans Hermits: No milk today
Groove Coverage: Time of my life - Dirty dancing: time of my life
nemtomki: San Francisco - Scott McKenzie: San Francisco
stb
stb
stb
<#mf3>

- A helyzet reménytelen, de nem súlyos.

mikszer
Ne is beszéljünk a diszkósított Smells like teen spirit-rõl...
Egyébként van angol "Gyöngyhajú lány" is, ezt viszont állítólag a Scorpions vette át az Omegától... (Így hallottam.) Legyünk büszkék.<#smile>

mikszer
Filmzenében is találtam finomságot:
Gladiátor vs Karib tenger kalózai! (John Williams: Gradiator - No merciful vs. Klaus Badelt: PotC - He's a Pirate) Egy kicsit át van hangszerelve, meg tempósítva, de aki figyel, rájön a turpisságra <#hehe>

Super Mario
Madonna: Hung UP = Abba: Gimme, Gimme, Gimme
Alanis Morissette: Crazy = Seal: Crazy
Mind a kettõ ugye feldolgozás, de annyi újdonság van bennük, hogy teljesen új hangzása, értelme van a dalnak. Fantasztikus.

https://supermario4ever.wordpress.com

a Booklyn Bounce viszont csúnyát koppintott még pár éve a Loud & Proud számával
ugyanis az a The Offspring - She´S Got Issues dalának kicsit más ritmusban elõadott része

az a szánalmas, hogy azt használják ki, hogy aki Booklyn Bounce-t hallgat, az feltételezhetõen nem ismeri az Offspring-ot és fordítva
nagy átverések vannak

Kerozin sérelmezte régebben, hogy az Offspring a Special Delivery címû számában lenyúlta a Hugacsakahugahugahugacsaka refrént <#smile>

Taranov
Azokat nem vettem észre 😊

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

jó, de a Kis világ is tiszta Eiffel 65 volt, az Angyalnak is volt valamilyen beütése

Taranov
Nekem elsõre tetszett (bár nem ér fel az eredetivel), de másodszorra már én sem bírtam. Egyébként a Kozmix. Ha õk megállnak a Kis világnál és az Angyalnál, azt mondom, jók 😊

Taranov
A Kitörõ örömre lelj tényleg nagyon jó, azt Pataky Attila énekli, ha jól tudom.
Egyébként Gesztit nem ütötte meg a hazaszeretet szele, ez egyértelmû.

Taranov
Rádióban adják az eredetit is.
Egyébként a magyarok szó kisbetûvel írandó, csak azért mondom, mert múltkor a helyesírás topikban futottunk össze 😊

Taranov
Biztosan megvették az Allegriat, nem gondolom, hogy ennyire feltûnõen lehetne koppintani.
Egyébként vannak jó magyar számok, aki ezeket a Megasztárban akarja megtalálni, az eláshatja magát.
Ott van pl. Ákos, nekem õ a kedvencem, de számtalan más magyar zeneszerzõ van.

fõleg annyi év után, szerintem már a kutyát sem érdekli

Taranov
Eleve nincsen értéke a számnak, nem is értem, hogy miért tartjátok többre, mint bármelyik másikat.
Szar, mint a többi, ami mostanság a rádióban megy.
Nem a poppal van a baj, hanem ezzel a korszakkal, ami most van.

az összeset 😊
Na jó, van vagy 10% kivétel, amely tényleg magyar dalszerzõk munkája.
De ki volt az az elmebeteg, aki a Honfoglalás betétdalát tüctücösítette? Begolyózok attól a számtól...

zakika
ezt nem ertem. ismerem az icmajlajfot, de nem hasonlit ra a zuga volga

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

egyszer chat-eltem egy német sráccal, és az küldte át az eredetit, német szám
sajna már nincs meg, és elõadóra sem emlékszem
nem volt 100%-ig ua. de a stílus/ritmus megegyezett

Lekoppintották Hörét!44

Vaksi&Bráner valamelyik parádé himnusza meg 1:1ben Marc Dawn - Expander ( Fluchtlich rmx )

E.Gy.B.E. Airsoft Team

PyRex
<#rolleyes>

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

JackDaniels
Aminek semmi értéke sincs, abból nehéz bármennyit is levonni.

\"Never say never!\" W Churchill

ffxi
Oláh I. új számja(Magyarország) hallottam franciájul. Ugyanaz a dallam volt, most ki kopintott kirõl?

Fákjúal!

sapkafej
szóval melyik a Surfpunk eredetije?

György

Ja meg az Puff dedddike volt : elestem a motorommal címû száma 😊

hát nem azt 😊

Led Zeppelin-Kashmir vs puff daddy-come with me(godzilla zenéje)csak a fõ riffek de hát az eredetit is az vitte és ezt pufi is tudta,szánalmas<#levele>

mikszer
Nem láttam a Fókuszt a retek klubbon 😊 és a topicot már korábban el akartam indítani. Csak most került rá sor.
Nem nézem a retekklubot.

De azért látom, van forgalom...

mikszer
Há' mit jelent? 😊
Amúgy meg, MOST már nem mondják, hogy a Geszti saját száma (semmi bajom Gesztivel), de az elején így Magyarország, úgy Magyarország, hú milyen jó, hogy a magyaroknak is van végre SAJÁT Mo-t dicsõítõ száma... én kapásból tudnék mondani 5 dalt, ami fedi ezt a típust, és évek óta megvan, ráadásul magyar szerzemény... Hallgassatok Kormoránt pl 😊 , meg (no politika) a Fidesznek van pár ilyen dala (Kitörõ örömre lelj.., stb). Azokat persze nem nyomják, de jó tudni, hogy nem Geszti az elsõ, akit megihletett a hazaszeretet. 😉
Ja, van még koppintásom is:
Police: Every Breath You Take - ezt valami külföldi rapper pakolta be a számába (nem tom ki), és ezt a reppet asszem Dopeman írta át magyarra. Tripla combo 😊)

PyRex
Viszont Sub Bass is hibásan koppintotta le 😊))))))))

PyRex
de úgy is lehet fordítani 😊

Shortstop
na mivan láttad a fókuszt a retek klubbon?<#lama>

berlinboy6329
Én ismerem.Legalábbis névrõl.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

ennek örülök, hogy van aki ismeri az eredeti felvételt!

<#integet2><#eljen><#taps>

bocsika, de az Dr.Alban - its my life amire Te gondolsz

a No Woman No Cry nem azt jelenti, hogy Nincs Nõ, Nincs Sírás<#ejnye1>

tigeroo
The Zephyr Song?😊
PyRex
Pl. nem tudom ismeri-e valamelyikõtök Chicane - Saltwater címû zenéjét. Na annak az eredetije egy kelta zene, az sem rossz, de amit Chicane kihozott belõle, az számomra a világ egyik legjobb zenéje. Mind a mai napig. Innentõl kezdve nem érdekel, hogy milyen volt az eredeti 😊

PyRex
Hát, nem tudom. Szerintem meg jobb lett, mint az eredeti. Én a magam részérõl akkor tudok utálni egy feldolgozást vagy koppintást, hogyha alulmúlja az eredeti alkotást. De ha a koppintás jobb? Akkor én elismerõen hallgatom meg.

Sné Zsuzsa
akkor sem eredeti...ez nekem olyan, mint ellopni egy ötletet....lehet, hogy sok ember szemeibe könnyeket csalt, de ez most valahogyan nem vág ide nekem... <#fejvakaras>

Én az értékérõl beszéltem, nem arról, hogy mi a hatása....nekem akkor is koppintott szar marad, fõleg, ha úgy próbálják eladni, mint vmi extra nagy, "hova fossak" dolgot...mert, hogy ez népszerû lett, nyomták is a TV-n...mintha arra hívná fel a figyelmet:

"Te nézd már a Magyarok milyen kreatívak! El tudják énekelni másnak a számát, hogy átírták! WOW"

Canon 450 D

PyRex
De már ne is haragudj: ha valakinek megtetszik egy dallam és úgy gondolja, hogy a saját szövegével ki tud belõle hozni nagyon nagy dolgokat (Geszti megtette, mert sok száz (ezer?) ember szemeibe könnyeket csalt!), akkor miért ne tehetné LEGÁLISAN? Tehát úgy, hogy az eredeti dal szerzõi erre engedélyt adnak...?

zakika
ha mar gesztinel tartunk, akkor a Rapulok - Zuga a volga szama tiszta 2 unlimited - Twilight zone (vagy valamelyik mas)

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

Sné Zsuzsa
nekem igen...kár hogy nem vagyunk képesek teljes egészében saját zenét kitalálni...nekem ez csalás, lopás...lopás, mert aki gondolkozott a szám dallamán, hangulatán azt egy meghallgatás után a nagyokos magyarok lekoppintották...hát ez egy fos munka a szememben, így nincs értéke

Canon 450 D