Tour de France
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
★★★★★
https://www.letour.fr/en/news/2020/tour-de-france-2020-29th-august-29th-to-20th-september/1283443
★★★★★
★★★★★
Na megtaláltam ezt a topikot is. Én évről évre nézem, ha időm engedi.
★★★★★
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
dánul tudók elõnyben
2. Mezõnyben miért balesetveszélyes?
Egyenes szakaszon, lejtmenetben jobb idõket mennének.
Just do it :)
2.mezõnyben balesetveszélyes
Miért nem használnak a Tour de France-on könyöklõt?
Just do it :)
Eladó egy 2005-ös Tour de France-ról való csomag, tehát a verseny helyszínén lett beszerezve, aminek tartozékai sosem voltak használva, csak kibontva volt és lecsekkolva.
A csomag tartalma:
- Egy sárga frissítõ csomag, amire fekete betûkkel van felírva a Tour de France logo
- Egy sárga póló, amin szintén fekete betûkkel van felírva a Tour de France logo
- Egy sárga siltes sapka, aminek a siltje fekete, elején pedig szintén feketén feltüntetve a logo
- Egy Tour de France logóval ellátott alkoholos filctoll
- Egy érintetlen, becsomagolt kulcstartó
Kérésre csinálok képeket, posta megoldható!
Az ajánlatokat a [email protected] címre várom! Gyûjtõknek kötelezõ!

hír
Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.
Ez egy nagyon jo cikk a NS-en.
Gyakorlatilag ugyanazt allitjak benne, amit en is leirtam.
Egy kis reszlet belole:
"A spanyol doppingbotrány kapcsán a listán szintén szereplõ német Jörg Jaksche orvosa is megszólalt, s Fuenteshez hasonlóan elmondta: lehetetlen tisztán kibírni a körversenyek során õket érõ megterherhelést. Egyrészt túl hosszúak a szakaszok, túl nagy a tempó, másrészt képtelenség külsõ segítség nélkül a következõ napra regenerálódni."
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Az ilyen szintu elsportot, mar nem lehet dopping nelkul csinalni.
Nem ezzel van a baj hanem azzal, hogy a doppingellenes bizottsag latszatmunkat vegez. (kozben meg a latszattevekenysegre milliardokat koltenek)
Ebben pedig nagy szerepe van a sportdiplomacianak.
Armstrong ugyanugy doppingolt.
Emlekezzunk csak arra a kepre, amikor mindenki szenvedett a kaptatokon es a fulukon es probaltak levegot venni, amig o megcsak megse izzadt.
Ne akarja nekem bemeselni senki, hogy sehol sem voltak a tobbiek mikozben nem egy bukott meg doppinggal vele azonos versenyeken.
S amikor elokerul egy 6 evvel azelotti pozitiv tesztje, akkor kimossak, hogy lenyegtelen es mar nem szamit.
A megoldas az lenne, hogy nem tiltani kellene a doppingot, hanem engedelyezni a sportolok sajat felelosegere.
Akkor se indulnanak a sportolok egyenlo esellyel, hiszen a nagy nemzeteknek tobb penz all a rendelkezesere, de ez manapsag is igy van, de legalabb nem befolyasolna a sportdiplomacia, hogy kit lehet lebuktatni es kit nem.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Gracie Barra
Gracie Barra
Gyanús volt nekem ez a Landis gyerek.
Akkor most Klöden második lett, jaj, de jó! :D
Landist meg nem tudom sajnálni, aki ilyen csaló módon akar Tourt nyerni, az meg is érdemli. Remélem, hogy ezek után magába néz egy kicsit, és elgondolkodik, hogy mit is tett...
Landis fails drugs test
Tour de France winner Floyd Landis has given a positive drugs test for the male sex hormone testosterone, his Phonak team said on Thursday.
A dán Ekstra Bladet lap értesülései szerint a Tour de France-on gyõztes amerikai Floyd Landis dopping-mintája bizonyult pozitívnak a minap az egyik párizsi dopping-laboratóriumban.
Amint arról már korábban beszámoltunk, az egyik Tour de France-on szereplõ kerékpáros doppingmintája pozitív lett. Ezt a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) jelentette be, de a vétkes nevét csak a B-minta elvégzése után hozzák majd nyilvánosságra.
Dán lapértesülések szerint a vétkes kerekes nem más, mint maga a Tour amerikai gyõztese Floyd Landis. A versenyzõt a 17. szakaszon aratott bravúros gyõzelme után ellenõrizték, s ez a minta hozott pozitív eredményt egy párizsi laboratóriumban.
Az amerikai szövetség úgy tudja, hogy nincs versenyzõjük érintve a doppingügyben, csakhogy, Landisnek nem amerikai, hanem spanyol licence van.
Gyanús az is, hogy Landis szerda este nem ment el a hollandiai Chaamban rendezett kritériumversenyre, amelyre eredetileg nevezve volt. Az ANP holland hírügynökség úgy tudja, a kerekes orvosai tanácsára nem indult el a viadalon. A verseny fõszervezõje John van den Akker is értetlenül áll a történtek elõtt:
"Egész este igyekeztünk kapcsolatba lépni vele, illetve menedzserével, John Lelangue-gal, de nem jártunk sikerrel. Sok pénzt áldoztunk arra, hogy itt legyen. Várjuk a magyarázatot, miközben azt feltételezzük, hogy valami komoly dolog történhetett."
A nemzetközi szövetség elnöke, Pat McQuaid, nem kívánt állást foglalni az ügyben, a B-próba elvégzéséig, de csalódottságának adott hangot a doppingeset kapcsán:
„Azzal, hogy az A-minta pozitív lett, elkezdtem aggódni. Ha a B-minta is az lesz, akkor viszont roppant dühös leszek."-nso.hu
Jan! Emlékszel? Már írtam az akkori szakasz után is, hogy nagyon gyanús volt hogy ennyivel megnyerte Landis a szakaszt, mikor elõzõ napon sehol sem volt. És már akkor sejtettem, hogy doppingolt, hát most már eléggé nagy a valószínûsége...
Huh, de érdekes lesz látni olyan pólóban. És pont a régi nagy ellenfele csapatához megy...Ejj, hát ez nagyon furcsa, na...De reszkess trémobil!<#hehe>#hehe>
Amúgy az egész Jan-os elbocsájtásos dolog hátterében a T-mobile áll, azaz a reklámcég. Nem a vezetõség, hanem a szponzor döntött úgy, hogy Jannak mennie kell. Én az egész csapat helyében szponzort váltanék és akkor visszajöhetne Jan. Mindenesetre annyi tehetséges, nagyon jó biciklis teker a T-mobile-ban, hogy vétek lenne egy ilyen jó csapatot feloszlatni. Össze kellene tartaniuk a vésõkig és mindent megpróbálni, hogy együtt maradjon a csapat.
Reménykedem,hogy jövõre velünk lesz.
Egy kõrgorgalomban esett el.
Pontosabban így végzõdött az a szakasz:
1 David Millar (GBr) Cofidis, Credit Par Telephone 54.05 (54.36 km/h)
2 Tyler Hamilton (USA) Team CSC 0.09
3 Lance Armstrong (USA) US Postal-Berry Floor 0.14
4 Jan Ullrich (Ger) Team Bianchi 0.25
5 Laszlo Bodrogi (Hun) Quick.Step-Davitamon 0.26
Vagy többször is? Vagy az Sevilla volt pár éve a Vuleta végén? Igen. el is esett, bringája is tönkrement többször is, sajnáltam szegény spanyolt.