Mambo & Joomla

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Iceman2007
köszi :-)

/mambots/editors/tinymce.php fájlban a megkeresed ezt a részt:

return <<<EOD
$load
$load_init
<script type="text/javascript">
tinyMCE.init({
theme : "$theme",
language : "en",

..., és a language: "en" alá beírod ezt:

entity_encoding : "raw",

Mindenesetre nézd meg, hogy milyen kódoláson van az adatbázis, ha többnyelvû weblapot készítesz akkor ajánlanám az utf-8 kódolást ha magyar akkor latin2

Iceman2007
csak az elõbb elírtam hogy mit ír ki helyette

Iceman2007
kezd#377;lap

Iceman2007
Joomla portálmotorral mûködik az oldalam de kezdõlap helyett ilyet ír ki kezdŹlap ez miért van? Extrára van telepítve. Állítólag rossz a karakterkódolás de én nem tom. Segítsetek minnél hamarabb!

Nagyon egyszerû. 😊
Letöltöd a www.joomla.hu vagy www.joomla.org -ról. Vagy használhatod a joomlaplug által létrehozott telepítõt. Például ha extra.hu-n akarod telepíteni akkor a joomlaplug megoldást ajánlom, pár másodperc!! Komolyan, és még a feltöltéssel sem kell piszkálkodni (lassú net kapcsolattal rendelkezõk figyelmébe 😊 ).
Joomlaplug: http://www.joomlaplug.com/joomla_install_online/
----
A biztonság érdekében, jó dolog ha értesz egy kicsit az Apache-hoz, egész pontossan a .htaccess felépítését ismered, erre is van egy jó weblap: http://www.htaccesselite.com/htaccess/ .
Igen a biztonság, ezzel azt akartam mondani, hogy jelszóval védesd le az /administration/ mappát, errõl szól a .htaccess.

Iceman2007
hogy kell feltenni a joomlát

peteragoston
Itt kell lennie.
/components/com_joomlaboard/language/english.php
Ezt kell felülírnod...

Raho
FTP a komponensek között a com_Joomlaboad mappába nem találok english fájlt.

VW Jetta II 1,8T

enyémre nem tuddo a választ ? 😊 h pontosan h tudom szerkeszteni ?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

peteragoston
a magyar filenevet (hungarian) atnevezed angolra (english) es ramasolod ftp-n. asztan jo is lesz

Raho
A JoomlaBoard 1.1.5. fórumot hogy kell magyarosítani, mert az adminisztrácios felületen telepítem fel a fórumot akkor nincs meg a nyelvi mappa.

VW Jetta II 1,8T

jójó de letöltöm az index.php és megnyitom Dreamweaverrel vagy mi ? 😄

peteragoston
http://developer.joomla.org/sf/frs/do/viewRelease/projects.joomlasolutions/frs.dreamweaver_joomla_template_exte.joomla_dreamweaver_ext_1_0
Innen birod letolteni azt a kiegeszitest dreamweaverhez, ami tartalamaz joomla modul poziciokat, igy konnyebben szerkesztheted az oldal kinezetet.

õ what ? 😄
Dreamweaverben megnyitom és ki ill berakom az oldalsó cuccokat ?

peteragoston
Dreamweaver! Emigy eltuntetni meg athelyezni birod a dolgokat, admin modban a modlues reszben... mudule position es mar valaszthatod is h. hova rakja...

erre van vmi editor ?

peteragoston
en hasznalom mar egy jo ideje... csinaltam vagy 10 websiteot

Basic
Én elõször php-nuke-val kezdtem, majd késõbb elkezdtem hsználni a joomla-t, és a drupalt. Nekem a joomla jött be a legjobban, de mindegyiknek megvannak a maga elõnyei. Pl. a joomlában rengeteg a beállítási, testreszabási lehetõség, de a nuke jóval gyorsabban mûködik.

Én több oldalmotorhoz nem értek, csak a Joomla-hoz. Próbálkoztam egyszer PHP-Nuke-kal, de nekem viszont az tünt bonyolultnak. 😊

Egyébként a honlapokon található galéria Coppermine, és a fórummotor pedig phpBB2. Tehát ezek nem részei a Joomla-nak, hanem teljesen különálló motorok.

szép 😄
sztem elég bonyolult 😄
e107 ben pl vna olyan h menük és ott amik oldalt vannak külön lehet rakosgatni de itt nincs 😊

Nézd meg a láblécemben a Légcsavaros és a KVAC-os honlapokat.

hm vki használja ? 😄

peteragoston
www.novoportal.hu -n nezd meg a telepitesi utmutatot... Aszerint telepitsd. Gondolom az extra.hu-ra fog menni. Azon soha nem lesz tokeletes...

Raho
Egy másik fórumon olvastam, hogy a könyvtárjogokat 777-re kell állítani. Át is állítottam, de semmi.<#shakehead>

VW Jetta II 1,8T

Raho
1.0.11

VW Jetta II 1,8T

peteragoston
melyik verziot telepitetted?

Raho
Feltelepítettem sikeresen a joomla portált, töröltem az instal mappát és ha meg akaron nézni az oldalt ez a hiba jön be. Miért van ez mit csináltam rosszul?

phpMyVisites
Warning: require_once() : Unable to access /nfs/extra/h/hr/hrc-team/wwwroot/includes/phpInputFilter/class.inputfilter.php in /nfs/extra/h/hr/hrc-team/wwwroot/includes/joomla.php on line 77

Warning: require_once(/nfs/extra/h/hr/hrc-team/wwwroot/includes/phpInputFilter/class.inputfilter.php) : failed to open stream: Permission denied in /nfs/extra/h/hr/hrc-team/wwwroot/includes/joomla.php on line 77

Fatal error: require_once() : Failed opening required '/nfs/extra/h/hr/hrc-team/wwwroot/includes/phpInputFilter/class.inputfilter.php' (include_path='.') in /nfs/extra/h/hr/hrc-team/wwwroot/includes/joomla.php on line 77

VW Jetta II 1,8T

icewolf
Régebben én is használtam a Joomla-t, jó volt, szép volt, érdekes volt. csak aztán elkezdtem php-t tanulni, és hát azóta annyira nem hiányzik.

Maradok Zsoc! A pajszer legyen veletek! http://www.zsoc.net | www.runatabor.com

Én extrára. Mivel extrán nincsenek rejtett frame-ek most jut eszembe. Ajánlom neked is az extrát, mert késõbb idegbajt fogsz kapni az admin modulon, amikor rámész a képfeltöltés vagy a linkelés modulra, és a rejtett frame eltönteti az ablak tartalmát. Szóval ha még nem raktad fel uw-re, akkor ne is tedd.

Dj Faustus
Tegyük fel, hogy az oldal az oldal.uw.hu oldalról érhetõ el.
Ebben az esetben a path esetén az alábbit kell írni:
/mnt/ultraweb/o/ol/oldal

Danee
mire telepitetted?

Ultraweb-re még nem telepítettem. Szerintem hagyd üresen, és ha nem jön be akkor kezd elõröl.

Danee
haho vki

Danee
Joomla telepitéskor a Path-hoz mit kell irni? uw tárhely

Dj Faustus
includes könyvtár footer.php-ben commentezd ki az alábbi sorokat:
<div align="center"><?php echo $_VERSION->COPYRIGHT; ?></div>
<div align="center"><?php echo $_VERSION->URL; ?></div>

Így:
<!--<div align="center"><?php echo $_VERSION->COPYRIGHT; ?></div>
<div align="center"><?php echo $_VERSION->URL; ?></div>-->

De ha van benned szemernyi korrektség (a portálmotor fejlesztõk irányában), nem teszed.

bmffm856
hello! mambo alapú oldalam van, és az oldal aljáról szeretném eltûntetni ezt a szöveget:

Copyright 2000 - 2005 Miro International Pty Ltd. All rights reserved.
Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.

melyik fájlba kell belenyúlni ahhoz, hogy eltüntethessem, és át írhassam?

köszi elúõre is a segítséget 😊

FORZA ITALIA! I CAMPIONI DEL MONDO SIAMO NOI!

Hi all!
A Joomla 1.0.7-es verzióját szeretném telepíteni az atw-re.
Az a gondom, hogy már a telepítõ elsõ lépésébe ezt írja ki:
Session save path /tmp, Unwriteable és a 3. lépésbe ott ahol be kell írni az admin jelszót a Path részt üresen hagyja 😞 Mit kell nekem oda írnom? A honlapom url-re http:\\www.alcsaba.atw.hu Kérem aki tud segítsen!
Elõre is köszönöm!
Raho
Jah lehet. Azért THX.

VW Jetta II 1,8T

Nekem sem. érdekes. Valószínûleg szerver leállás. Szerintem holnapra megjavul.

Raho
Nálam nem müködik, az oldal.<#confused>

VW Jetta II 1,8T

A magyar honlapján:

http://www.joomla.hu/

Raho
Hol találok Mambo-hoz magyar nyelvi fájlt?

VW Jetta II 1,8T

Senkise tud segíteni?

Nagyon felcseszi az agyam ez a joomla

Amikor egy sztövegbe képet akarok beszúrni, akkor az atw címátirányítása bekavar, és keretbe rakja, ennek következtében eltûnik az ablak tartalma, és csak a reklám marad. Please help!

Raho
Tudna nekem valaki segíteni a Joomla telepítésében?

VW Jetta II 1,8T

bmffm856
hello! tud valaki olyan oldalat ahonnan mambo templateket lehet letölteni? minél többet anál jobb...de ha bárki tud bármiylen oldalról légyszi írja be...😊 köszi elõre is...hello...bmffm.

bmffm856
nem tudtok olyan honlapokat, ahonnan mambo templateket lehet leszedni:? köszin elõre is.

bmffm856
hello! nekem az lenne a kérdésem, hogy egy php/mysql alapú mambo honlapon hogy lehet a betûméretet változtatni? konkrétan ennek a honlapnak a baloldali menüpontjainak betûmérete, valamint a cikk szerzõjének, és a cikkehjez kapcsoloódó dolgok betûméáretét szeretném megváltoztatni...de nem vágom a php nyelvet...aki tud légyszi segítsen...köszi elõre is! hello!