Soundblaster X-Fi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bertino
valaki monnya meg pls pontosan mire jó az alchemy ? :)

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

bertino

pointer4
Tuti nem, hacsak nem vág bele a villám a gitárba :D
Maxx a hangszóró fáradhat el a használattól a értelmes idõn belül, az IC-k nemnagyon :D
Sok helyen azt írták hogy zeneszerkesztésnél baj ha 48000khz-be van a hang. Most úgy oldom még meg a felvételt hogy guitar rigben felveszem játék közben a hangot de az a hang nem lesz torzított(már az elmentett). Utána sound forge-al vst-ként teszem vissza az effekteket.
+ Én már használtam az x-fi-n kb.3 hónapon át a gitárt. Tehát ha eddig nem volt baj, akkor nem is lesz vele?
pointer4
"Amúgy miért baj ha 48000-n megy a hang?"
Errõl most hallok elõszõr :) Ki mondta hogy baj ? Akár 96kHz/192kHz en is használhatnád, csak az a kérdés mire akarod majd használni. Mert ugye AudioCD-re kiírásnál.....
Ha sose torzított a gitár a régi hangkaridon, ezen is hibátlanul fog menni. Természetesen megértem ha félted, én is így teszek :D
Itt van még egy fontos dolog: Az ASIO-hoz a legjobb driver az ASIO4All. De X-fi-nél (legalábbis extreme audionál) a legújabb 2.8-as verzió nem mûködik. Úgyhogy a 2.7-t ajánlom.
Kössz a választ. De azért majd inkább erõsítõn át rakom majd a gitárt a gépre. A hang magában nem nagyon torzított. Olyan tiszta minden, és olyan jók a programok amiket használok hogy úgy érzem mintha valami zenét hallgatnék. Amúgy miért baj ha 48000-n megy a hang? Mert így 1ms a késleltetés. 41000-en kb 15-25ms lenne asszem. Ja a DFX programot pontosítom: az inkább egy jó equalizer.
pointer4
"Itt van egy progi ami szuperül javítja a minõséget: "
Ilyen csacsiságot ne írjunk azért :D Javítani a hangminõséget semmi nem tudja, az a felvételnél adott, maxx csak valami nem rontja el.
pointer4
Nemtudom ,hogy milyen jelet küld ki magából az a guitar rig, vagy ha az csak progi, akkor maga a gitár ami a hangkarira van kötve. Ha azt keverõpultra szabad kötni közvetlen, akkor a pc-nek is kikell bírnia.
Talán van valami technikai adata a kimenetének. Az alap vonal jel 0,775mV 47kohm ha jól emléxem. Na ha az e felett dolgozik akkor minden megtörténhet, ha ezek érték körül, akkor mehet a vonal bemenetbe.
Ha meg egy hangkari bírta, akkor egy másik is fogja. Amúgy ha magas lenne csak a bemeneti jel a hangkarinak, akkor torzítana mint a fene ha sokkal magasabb akkor kivégezné, ha neked jól szólt, akkor nincs mitõl félni.
Egyébként mindenkinek ajánlom az X-FI-t. Amikor megvettem még annyira nem éreztem a hangminõség különbséget(persze jobb volt az integrált c-mediánál) De akkor látszódott a különbség amikor az apám laptopján akartam zenét hallgatni. Annyira elszoktam az alaplapi hangkártya minõségétõl hogy egyszerûen nem tudtam sokáig hallgatni. +Itt van egy progi ami szuperül javítja a minõséget: DFX for Windows Media Player<#vigyor>
Hello mindenkinek!<#wave> Most írok elõször a fórumba. Lenne egy nagyon fontos kérdésem. Azt olvastam a neten hogyha közvetlenül kötök gitárt a hangkártyára akkor a kártya tönkre mehet. Én az extreme audio-mat használtam így kb 2-3 hónapon át. Szerintetek létrejött-e benne valamilyen kár amit így elsõre nem lehet észrevenni(pl. hangminõség romlás), mert azért még jól mûködik.
Amúgy a gitárral tökéletesen ment. + az öcsém basszusával is. A mikrofon portra kötöttem és guitar riggel, amplitube2-vel használtam. Elõre is köszönöm a segítséget. <#worship><#worship><#worship>
Szép kis trió vagyunk... csak összehozzuk! :))

www.smart-bus.hu

pointer4
Amíg nem írtam be oda a Cs-t, addig ugyan az a szimpla sztereo hang volt a fülesben mint eddig is. Szóltak a dolgok, de a távolságuknak semmi köze nem volt hangjához. 5.1 ben is szólt, csak olyan ultra gagyi házimozi módjára, mintha mûanayg dobozok lennének. Miután Alchemybe bevéstem az elérését frankó hangja lett. Csak most a ventrilo szív. Viszont arra is van valami megoldás, azt olvasgatom épp.
reaper4
még sose néztem :) csak felraktam és mivel volt eax, meg 5.1 ezért nem is foglalkoztam vele. most ,h elindítottam szerinte nincs 1 kompatibilis game sem a gépemen :). érdekes, h ettõl függetlenül mûködik ahogy kell.

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

pointer4
A jó hír hogy oda könnyen belehet rakni játékot ezen oldal alapján: itten
A rosz viszont hogy pl a Ventrilo közbe behal a köv restartig. Cóval XP:Vista 88:0, de még nyüstölöm, hátha a Ventrilot is belehet rakni Alchemybe.
Nekem is az van fent! :) Amikor belépsz a programba, két oldal van. Balon ami telepítve van a gépeden, jobbon amit áthúzol, hogy támogassa! Itt nekem csak az ArmA-t látja! :)

www.smart-bus.hu

reaper4
amúgy a driverem az még a 2.15.0006 os és erre ment rá az 1.00.30 as alchemy. remélem megy majd neked, mert már felelõsnek érzem magam :P:D

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

pointer4
Jó hír :) Egyre jobban reménykedek ám :D
reaper4
nálam megy. szal nálad is kéne :)

pointer4
Kérdés hogy mûködik-e ? :))
Majd lehet este letesztelem :D
reaper4
1.00.30 as van nekem fent, van újabb is , de ha ez mûködik akkor nem cserélem egyenlõre.

reaper4
akkor lehet, h nekem régebbi alchemy van fent, mert azt csak feltelepítettem és kész. nem kell semmit beállítani...

Az az... csak nem jutott eszembe! :)))

www.smart-bus.hu

pointer4
Én ezt sajtreszelõvel ismerem, de oké :D
Errõl egy idézet jut eszembe: "olyan mint drótkefével recskázni... enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalma" :D Szóval azért nem mindegy, hogy jutunk el a célig! :))))

www.smart-bus.hu

pointer4
Nem is kell :D csak szöveg filet átírni 2 ponton :D
Amúgy meg mindegy mi a szórakozás típusa/lefolyása, ha a végén sikerélményed lesz, az a szórakozás :D
Az is... az én nézõpontom szerint a számítógép azért van, hogy engem szórakoztasson, nem azért, hogy én szórakoztassam õt! :)) Nem vagyok hajlandó a "nyelvén" megtanulni! :D

www.smart-bus.hu

pointer4
Sokk? :)
No ez már nekem sok! :)))

www.smart-bus.hu

pointer4
Igen, ez jó kérdés akkor :D
Viszont érdemes lenne megpróbálni csak hozzáadni az exe-t.
Viszont! ha már ennyire vistát akarok használni, akkor valamit ki kell találnom hotkey-el való primary monitor váltásra, amit ugye vista alatt nvidia nview-ja nem tud mer nincs.
Meg sok sok util se támogat ilyet. (ha valaki tud ilyesmirõl azért szóljon) Ma volt sok idõm keresni melóba.
S találtam egy srácot aki magának otthon megcsinálta "commandline" ba. Közzétette hála ég: itt
Azért írom ide, mert képes a macro váltani X-FI beállítást is így.

Ha ez mûxik, akkor részermrõl elhárult a vista összes hátránya :)
Köszönöm! :) Fent is van nekem a program, csak az Alchemy-n belül ki lehet választani a gépen lévõ játékokat, majd áthúzni a jobb oldalra ami után a program kezeli. Itt nekem csak az ArmA-t látja. Lehet ugyan hozzáadni, de fogalmam sincs mi alapján, mert az AmrA-ból sem az exe fájl van az elérési út végén, hanem egy reg bejegyzés. Tehát gõzöm sincs, hogy a többi játék közül milyen fájlt kéne megadni elérési útként....

www.smart-bus.hu

pointer4
Ezt kipróbálom este :) Naggyon jól hangzik. Csak eddig még sose láttam mûködni. (vagyis hallottam) Pedig fenntvan mióta letölthetõ az autoupdaterben.
reaper4
mind1-ket kell támogatnia. olvass

Igen, már onnan is uninstaláltam! Most a Vista Manager dolgozik rajta Gurubefree-nek hála! :) Kíváncsi vagyok...

www.smart-bus.hu

pointer4
Lehet hülyeségnek tûnik, de "eszközvezérlõbõl" eltûnt ?
Hova írja be magát ez a szemét? Bármit törlök ki, nem enged régebbi drivert felrakni! Komolyan megõrülök, ha emiatt kell win reinstallt csinálnom!

www.smart-bus.hu

pointer4
Épp Rainbow6 Vegas2 vel toltuk haverokkal, mikor felkerült az XP.
Hirtelen nem csak balról jobbról lõttek a játékban, hanem hallottam hogy utcán vagyunk szabad ég alatt, hogy verõdik a hang, hogy bemegyek egy helységbe, minden faltípuson verõdõ hangnak más hangja volt. Na ez fel se tûnt hogy hiányzik fél éven át amíg 1x csak meghallottam. Aztán rFactor is, a mögöttem haladó autónál. Illetve CSS nél is, nagyon nagyon, egybõl tudom hogy honnan lõnek mögöttem.
Elbizonytalanítasz! :) Már nem tudom mit kéne hallanom! :) Az Alchemy alá nekem az ArmA magától bekerül, a többi játékot (most csak Lock-on, LFS, IL-2) nem látja... gondolom ezek nem támogatják...

www.smart-bus.hu

pointer4
Nemtom nekem az az Alchemy semmit nem csinált. Majd ha nagyon ráérek megnézem újra. XP alá is van Alchemy az meg az EAX1 meg talán 2 es gammára való szerintem az ADVEAX et nemtujja...
Nincs cmss vagy mi a gyík támogatás! :)) ArmA alatt elment a hang...

EAX hez van az az alchemy program, amivel már vista alatt is van EAX...

Nem tudom leszeeeedniiii ÁÁÁÁÁÁ!! :)))))

www.smart-bus.hu

pointer4
Mi volt a betánál a hibajelenség amúgy?
Saját észrevételem, hogy vista alatt amúgy sincs semmilyen játéknak EAX hez hasonlító hangja sem. Most XP is fenntvan, 5 másodperc játék után eldõlt hogy vistát játékra nem fogok emiatt használni. Teljesen véletlenül került fel XP a gépre, és fél év kihagyás után olyan érzésem volt mintha visszakaptam volna a térlátásomat. :(
Az lesz nálam is, de addig valahogy le kéne kapni ezt a beta bigyót a gépemrõl, mert addig nem enged mást telepíteni! :( Nincs kedvem e-miatt win reinstallhoz... :S

www.smart-bus.hu

reaper4
64 bitre nem nagyon van jó driver. sokan panaszkodnak rá... a spanom is visszarakta a 32bit-es vistát e miatt...

Ahhh... kezd elegem lenni a Creative driverekbõl... feltettem ezt a júniusi bétát... nem jó... leszedtem... erre nem tudom vissza tenni a régit, mert azt írja ki, hogy már van egy újabb a gépen! Uninstall, driver sweeper, reg takarítás megvolt... ötlet? Hova a cerkámba pakolja még be magát? :)

Más: Youpax drivert használ valaki? Szépen lefut a telepítés, de nem mûködik... :(

Vista 64 bit...

www.smart-bus.hu

Mardel
Foobarban használtok asio-t vagy kernel streaminget?

"Timeo Danaos et dona ferentes."

A zúgnak melyik részét nem érted? :D Szóval, hogy pontosabb legyek, olyan jelenség mintha földelési hiba lenne. Rendesen mûködik, aztán egyszer csak begerjed és a TS-en a többiek szólnak, hogy zúg, búg a mikrofonom. Kihúzom, visszadugom és megint jó 10-15 percig. Az ezer forintos gagyival mûködik rendesen, headset-et is cseréltettem már garanciába, a vadi újjal is ugyan az a hiba jelenség. Tehát elvileg az X-Fi is jó, és a headset is jó. Ezért érdekelne az, hogy használ-e valaki ilyet X-Fi-vel párban... kíváncsi lennék a beállításaira, bár van egy olyan érzésem, hogy ez nem beállítás függõ.

www.smart-bus.hu

mi az hogy zug? nincs tulvezérelve? ha bevan kapcsolva a mikrofon erösítés kapcsold ki , vedd lejebba a hangerejét. , nemtudom mitöl tud még zugni. halkitsad le a többi hangszorot nem e összegerjed.

a szükség törvényt bont. BF3 gebeboy

mielõtt eret vágsz, az, hogy x-fi extrem gamer-el már a másodiknak zúg a mikrofonja... kíváncsi lennék, hogy használ-e más is ilyet x-fi-vel...

www.smart-bus.hu

bertino
mi köze a soundblasterhez ?

Van valakinek logitech gaming headset?

www.smart-bus.hu