Itt az első digitális tükörreflexes Samsung
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Amúgy érdekes, hogy anno a a PSA300 2 cerkával gyorsabban töltötte fel a vakut, mint a mostani PSA610 4-gyel. Bár sose mértem, szal lehet, hogy csak úgy emlékszem 😄
Nieleen
www.digimomentsvideography.com
A portrémarkolatos megoldással semmi baj nincs, ha viszed magaddal az adaptert :-)
Egy kompakt turista gépben van értelme a cerúza elemes/aksis megoldásnak. Jó indok mellette, hogy ha az aksik lemerülnek, bármelyik sarki boltban lehet hozzá venni egy garnitura tartós elemet. Így nem áll fent annak a veszélye, hogy az ember ne tudja elkattintgatni azt a párszáz emlékfotót, amit egy ilyan alkalommal készít.
Viszont a DSLR gépekkel szemben már jóval komolyabb elvárások vannak. Amíg egy kompakt gépnél bocsánatos, hogy késve exponál, hogy hosszú másodperceket kell várnod egy-egy vaku töltés között vagy hogy lassú a fókusz és a zoom, addig ez már egy belépõ szintû DSLR-nél sem elfogadható. Márpedig ez az energia ellátástól is függõ dolog.
Nieleen
Másrészt, ha elolvasod figyelmesen amire reagáltál, akkor láthatod, hogy ThomasTheKorner azon kijelentésére utaltam, miszerint a géphez adott cucc nem plusz költség. Márpedig ennyire naívak ne legyünk már! Egyetlen gyártó sem ad nekünk ingyen semmit. Annak a gépnek az árában benne van az akksi, a csomagolás, a marketing, meg a portás bére is.
Nieleen
amúgy az a jó megoldás ami a 350D-ben van. tudok beletenni Li-iont, aztán ha esetleg lemerülne a helyére pont befér az elem is, így mindenki megnyugodhat. Egyedüli gáz csak a portrémarkolattal van, amihez külön van az AA, meg a Li-ionnak a "betevésre-szolgáló-helye", vagy micsoda, szal tudjátok😊
Ebbe a nagy akkucsatába elfelejtettétek azt, hogy ennek a fényképezõgépnek nem ez a legnagyobb baja!!
Samsung tükörreflex??? LOL 😊)
www.digimomentsvideography.com
samsung LE55A956, sony kivetítő, harman kardon 635, tvix HD4100, hangfal B&W, xbox360, HD kábelvevő, LG dvd-hdd író sherwood deck EQ, stb...
Ettol fuggetlenul, biztosanvan elonye a Litiumos aksiknak is, eppen ezert nem tornek palcat egyik megoldas felett sem.
A legdrágább utángyártott akksi Canonhoz kb. br 6.000. Persze ha eredetit veszel akkor az ár sokszorozódik, de ez mindenhol így van, nem scak a fényképezõk világában :-D
Én is ceruzás vagyok egyébként. Engem a költsége gyõzött meg (ansmann töltõ pl. 4 2500mAh-s elemmel 6.000) ehhez meg vehetsz annyi elemet, amennyit csak akarsz óccsón..
A lítiumnak egyetlen elõnyét tudom értékelni: nincs (nagyon minimális) memóriaeffektus.
Az én Canonjaimba 23 eFt/db....
No ez nem valamai nagy elõny...szerintem..és mindig kell hálózati feszültség ha tölteni akarom..<#idiota>#idiota>
Win7 unltimate, M4A89GTD PRO/USB3, AMD X4, ATI Rad HD 5770 CuCore, 4GB DDR3,HDD Samsung 1000 GB :)
(mégis személy szerint csak akkor vennék "elemest" ha jelentõs elõnyei lennének. valahogy egyszerûbb bedugni a töltõt a gépbe, mint cserélgetni az elemet, anno nagyon régen a walkman-em volt elemes de már akkor sem kedveltem)
Én laikus vagyok az akksi témában, de azzal nem gyõzött meg Blasta, hogy jobb a Li-ion, mert a legtöbb tulajdonsága "akárcsak a ceruzáé" 😄
Jó is az, hogy a dobozban van egy akksi, és nem kell pénzért akksit vennem, de vajon azt ki fizette? És gondolom nem egy utángyártott akksi árát számolják hozzá a géphez...
Nieleen
Zro: CF támogatás szintén a komolyabb gépekben megy tovább, a kisebb, belépõszintû gépek elõszeretettel eszik az SD-t a mérete miatt.
"mert cserélhetõ helyben ha van tartalék?"
Akárcsak a Li-ion...
"olcsó?"
Akárcsak a Li-ion, feltéve ha utángyártva (olyan cégek gyártják, akik a ceruzaakksikat) vásárolják, ezek egy árban vannak 4db 2500-as akksival...
"jobban beszerezhetõ mint egy rendelésre hozott akku?"
Rendelésre??? Ki az a láma aki rendelésre vásárol ilyesmit???
A fotóüzletekben könnyen hozzá juthat, aki akar, én két gépemhez is 10 perc alatt vásároltam pótakksit...
"gyakorlatilag 2500 mah (és felette) és felette már szép üzemidõk vannak. meg gyorstöltõk hozzá."
Akárcsak a Li-ion-nal...
"sima alkáli is belenyomható, ami ma már bárhol beszerezhetõ."
Elérkeztünk az EGYETLEN tulajdonsághoz, amivel a Li-ion nem bír!!!
"mert olybá tûnik ez a ceruzakkus móka a tendencia. szvsz..."
Hát ez tényleg csak a Te véleményed.
Minden(!!!!) komolyabb DLSR géphez a gyártó mellékel saját Li-ion akksit, biztos azért mert a ceruzaakksi a tendencia...
De lássuk a továbbiakat:
-kicsi, tenyérben elfér akár három "garnitúra" is.
-a gép vásárlásakor már a dobozban van egy jó minõségû és megfelelõ kapacitású akksi és hozzá a gyors töltõ, ergo nem kell plusz költségekbe vernie magát a vásárlónak és minõséget kap egybõl (megvan a véleményem a 15 perces illetve gagyi minõségû töltõkrõl és akksikról, bárki beleszaladhat).
-bármikor újratölthetõ, nem kell "szabályosan" lemeríteni az akksikat töltés elõtt és lassabban is használódik el.
-egyszerûen cserélhetõ pl. terepen, munka közben nem kell 4-4 ceruzaakksival sz@rozni, amik erre-arra gurulnak.
Tényleg, marhára nagy baromság a Li-ion és nincs jövõje...
Sorry a többiektõl, befejeztem.
és kösz, de én is ismerem a li-ion akkuk elõnyeit. telóba, laptopba tökéletes. de itt azért más használati feltételekrõl lenne szó. és ezek a készülékek már nem egy szûk körnek készülnek, bár én spec. még ezt sem tudnám megfizetni... márpedig így a lentebb említett használati feltételek inkább elõnyök, mintsem hátrányok. + mint mondtam ne is nagyon számíts másra...
Elkezdhetném sorolni a Li-ion akksik pozitívumait, de ezek után nem tartom szükségesnek...
mert cserélhetõ helyben ha van tartalék?
olcsó? jobban beszerezhetõ mint egy rendelésre hozott akku?
gyakorlatilag 2500 mah (és felette) és felette már szép üzemidõk vannak. meg gyorstöltõk hozzá.
sima alkáli is belenyomható, ami ma már bárhol beszerezhetõ.
ezek aztán kurta nagy hátrányok, télleg. szvsz jobb lenne elébb gondolkodni, mint szvsz sznob baromságok legépelni. szvsz annál is inkább, mert olybá tûnik ez a ceruzakkus móka a tendencia. szvsz...