Betörésvédelem

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ReTeK
Kameradummy:
"Mi a fenét õrizhetnek itt ha ennyire védik, biztos valami értékes cuccot ? na ide betörünk" <#idiota>

szerintem a kutya nem annyira tuti megoldás ahogy Tarajos Sül is írta, láttam már egy pár nagydarab blökit szerencsétlenekre nemtom mit fújtak de 1 hétig alig volt hangja a szeme vérben úszott napokig, volt a fickónak még pár kissebb kutyája azok meg eccerûen nem érnek semmit a cuccokat ellopták, másik ismerõsömnél egész falka vizsla van a hátsó udvart mégis kipakolták, nemcsak õket hanem az egész utcasort persze máshol is volt kutya nem is egy meg nagydarabok, nagyobbik kutyám arra jó hogy nem szemetelik tele a postaládát mindenféle marhasággal mert soxor nem merik bedobni (anti spam)<#vigyor>

Összegyûlt egy-két szép megoldás. Kameradummyt már lehet kapni 400 Ft körül, fel kell rá hívni a figyelmet, pl. egy "infrakamerával figyelt terület" táblával a kapuban. Önmagában nem elég, de pl. kutyával kiegészítve hatásos lehet.

a leghatékonyabb mód szerintem még mindig az, ha nem láttatod, hogy érték van nálad.

atlagember
Ha már lelövöd, akkor komplett munkát kell végezned, mert a végén még elõadja a rendõröknek, hogy õ ártatlan, csak beszélgetni ment hozzád, te engedted be és a összevesztetek valamin, amiért rálõttél, így aztán még neked kell bizonyítani, hogy betörõ volt. Ha véglegesen elintézed, akkor már csak a te verziód marad, és mivel a törvény szerint ha õ puszta kézzel vagy késsel támad, akkor te is csak ezzel védekezhetsz, így még a végén te faragsz rá. De ha kinyirod, akkor mondhatod azt, hogy nála volt a pisztoly, azzal támadt rád, és te kicsavartad a kezébõl és akkor sült el.

SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu

mrzed001
A villanypásztor (elekrtomos impulzus kerítés) ha jól tévedek engedélyezett (ha kutya van a kertben, akkor pedig pláne nem köthetnek bele, merthogy ezzel gátolod meg, hogy kiszökjön). Ami az erejét illeti, aki egyszer megfogta, annak elmegy a kedve az ismételt fogáspróbától 😊)

Rendõrség: Hogy is volt az a mondás, hogy nekem csak annyi jogot adjanak már végre, mint egy bûnözõnek.
A magyar rendõrség 1/3-a röhely (egy vicc), 1/3-a megmosolyogtató, és 1/3 komoly vérprofi (és csak a szerencsén múlik, hogy melyik harmadával hoz össze a sors)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Match
nyiss egy topicot "a magyar rendõrség" címmel...

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Én egy demokráciában élek ahol a rendõrség pont ezért soha nem lehet elég hatékony. Persze, ahogy áldozat lesz valaki, megbírságolják vagy nem kerítik elõ a tolvajt aki felnyomta a lakást annak a szemében rögtön egy nagy szar lesz a rendõrség, utazz el egy kicsit csecsenföldre vagy albániába és nézd meg hogy milyen a szar rendõrség AZTÁN mond hogy a magyar egy vicc.

Ma Magyarországon mindenkinek nagyon komoly esélye van arra hogy relatív békében és nyugalomban élheti le az életét és EZ a rendõrség feladata, lehet hogy ellopják a kocsiját vagy feltörik a nyaralóját de ez minden országban megtörténhet, az élet egy rizikós játék.

Az emberek tényleg nem becsülik azt amit természetesnek vesznek, csak pár nap a "szánalmas" rendõrök nélkül elég lenne ahhoz hogy az országban elszabaduljon a pokol.

OrioN the S
mellmagasságba rakjuk a lézeres okit és tacskónk van 😊 vagyis tacskó roti keverék 😊 én is a radarost ajánlottam faternak

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Néhányan túl sok filmet néznek..

Kisközpont + kültéri infra + ahol tároljátok a tuccosokat oda beltéri + esetleg reed relé az ajtó/ablakra + sziréna.
De érdemes egyúttal elgondolkozni, hogy néhány érzékelõt a lakótérbe is tenni, gondolom legalább egy sz.gép van ott. 😊
No meg persze zárni is a dolgokat, hogy elõbb jelezzen a riasztó, mint ahogyan hozzáférnek a cucchoz.

A kültéri infra helyett esetleg mikrohullámú radart vagy kombót. Persze ha az udvart akarjátok riasztóval védeni, akkor a kutya ott nem rohangálhat.

Kamera meg max arra lenne jó, hogy utána visszanézzétek mi történt..

Minden jog fenntartva!

OrioN the S
Télleg elég kamu yardok vannak -.-

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

KM
Te álomvilágban élsz?

Egyébként akinek mindenáron fegyver kell az egyszerûen bemegy egy sportboltba és vesz egy szigonypuskát.

A Fekete Viperában volt:

Fegyverviselési engedélyt kér a faszi
-Akar fegyvert tartani?
-Igen!
-Akkor sajnálom de alkalmatlan...

<#eljen>

És ahhoz hogy ezt megtedd az égvilágon semmi szükséged sincs fegyverre, sõt még könnyebb is késõbb a zsarukkal elhitetni hogy a betörõ támadt rád és te csak védekeztél.

Aki AKARJA az meg tudja szerezni, szépen néznénk ki ha minden futóbolondnak csak úgy a kezébe nyomnának egy engedélyt.

Na ez viszont tényleg mókás 😊

"De van rendõrségünk aki elég jól végzik a dolgukat"

Ezen mi a nevetséges?

rosemberg
Személy szerint szétbasznám a fejét avval ami a kezembe akad nem kérdeznék semmit amikor meglátnám úgy a lakában hogy nem engedte be senki leszarom hogy bezánának akkor is szarrá verném a gecit. Van két gyerekem értük bármit.(A nejem papája kisbaltával az ágya mellett aludt igaz rossz környéken lakott vagy inkább kevés szomszédja volt mert a város szélén lakott)De nem hiszem hogy kérdezett volna bármit mielött fejbe bassza a baltával.<#vigyor1><#hehe>

Azt hiszem, nagyon jó vagyok az ágyban. Ugyanis a n&otilde;k mindig azt kérdezik, nem lehetne-e, hogy tovább csináljam?

rosemberg
Hát elhiheted hogy vadászfegyver engedélyhez ugyanolyan nehéz jutni mint pisztolyhoz vagy még nehezebb vadászvizsgát kell tenni külömben nem is tarthatod otthon a fegyvered ha a vizsga megvan akkor megfelelõ szekrény kell a fegyvernek stb stb.(ugyanis ha sport célra használod akkor tartoznod kell egy sport köhöz és a sportkör tárolja a fegyvered)

Azt hiszem, nagyon jó vagyok az ágyban. Ugyanis a n&otilde;k mindig azt kérdezik, nem lehetne-e, hogy tovább csináljam?

KM
Nem kell gyereknek nézni az állampolgárokat! A rendõrség "munkája" meg egyszerûen szánalmas.

KM
Milyen rendõrségünk van??? Na, ezen nagyot kacagtam!

Nem hiszem hogy egy vadászengedélynek annyira szigorú feltételei lennének és mi lehet egy duplacsövûnél jobb házörzõ 😊
A pisztoly tényleg nehezebb de az sem lehetetlen.

Punker
tévedsz qrvanehéz legálisan önvédelmi fegyverhez jutni.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Oké akkor így.
Szerinted az átlagmagyar kezébe adni a lehetõséget hogy halálcsapdákat építsen vagy szabadon fegyvert hordhasson jó ötlet?

Aki akar az ma is tud fegyvert szerezni és tartani legálisan, és ha van esze a betörõt is simán agyonlõheti és utólag kidumálhatja hogy szükséges volt.

NEM TÖKÉLETES A RENDSZER, ez igaz.

De van rendõrségünk aki elég jól végzik a dolgukat, több szabadságot adni a népnek ön- és vagyonvédelem tekintetében sokkal több bajt és tragédiát okozna mint amennyi most van.

Mégegyszer: MOST is megteheti az ember hogy csapdákat építsen az otthonában csak trükköznie kell egy kicsit pl "nem direkt volt áram a korlátban hanem figyelmetlenül raktam le a forrasztópákát, kész mázli hogy a betörõt baszta meg és nem engem..."

KM
Valóban?

Punker
kerítést nem fabrikálok, lehet te rambo vag yés neki mész pusztakézzal a fegyveres rablóknak, én inkább lepuffantanám õket ennyi....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Nézd, költözz egy lakatlan szigetre, ott azt csinálhatsz amit csak akarsz de nekem semmi kedvem felrobbani mert a szomszéd elbénázza a "lángszórós-betörõcsapda" szerelését.

Nem tudod megvédeni magad? Na ez KÍNOS egy férfinál szvsz.

Punker
tényleg jó az ha esélyed sincs megvédeni magadat.....

Ha rosszul leszel és elájulsz a lakásodban valszeg a mentõs nem fog örülni amikor a nagy segítségnyújtásban egy medvecsapda lekapja a lábát és a tûzoltó sem fog repesni amikor agyonbassza az áramkerítés miközben a te telkedrõl próbálja oltani a szomszéd házat.

A drogosok meg a maffiózók persze baromira szeretnék hogy turbolézerek hátráltatják a rájuktörõ kommandósokat és közben lesz elég idejük hogy a cuccot lehúzzák a budin.

Magyarországon a törvények a közösség érdekeit képviselik és nem véletlen ilyenek, a rendõrség dolga a polgárok megvédése. Ez messze jobb mint az amcsi rendszer ahol a begazolt stöpszliparaszt a nagy izgiben agyonlövi a saját családtagjait mert betörõnek nézi õket vagy csak simán bekattan mint az Összeomlásban.

Nem tökéletes, de a legjobb pillanatnyilag.

Tarajos Sül
Én is elköltöznék onnan,mert egyszer ejtõernyövel ereszkednek le,vagy helikopterröl ugranak a háztetõre! 😄DD
Tarajos Sül
nem filmböl néztem ki!

A conrad katalogúsában van ilyen cucc,ha ismered!

Jagi:ott a nyelét leszigetelt olló,vagy a vastagkesztyü!

Szerintem elektronika a legjobb!
Ja és a riasztonak tényleg akku,mert ha lekapcsolják a 230 V-ot akkor hiába van 100 rugos kamera meg bazi nagy mozdonyduda! 😄D
BADE
meg mire elõveszi a vadászpuskát...

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

OrioN the S
fater az v.mivel szét akarná verni a fejét 😊 azt mondta nem 107 hanem kimegy és szétpakolja 😊

Punker
fejre jobb, hullával kevesebb baj van, bár mire az öreg felébred a földszintet kipucolják 😊

BADE
faterom azt mondta,ha betör valaki lelövi,javasoltam neki,ha lehet a lábát célozza😊

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

OrioN the S
Direkt erre a célra van szal nem fog riasztani a hótól .. amacsak az má más ,de muszály.. jah meg a rendõrök ajánlottak egy oat ami csakugyan egy lézeres jelzõ ,de a telefont csörgeti 😊 azt mondta ,hogy oankor lehet telózni és perceken belül itt vannak... (monnyuk erzt nem hiszem el 😛)

atlagember
Az a baj, hogy a törvények a betörõket védik. Nagyon szomorú, hogy az ember a saját tulajdonát nem védheti meg. (ld. elektromos kerítés, óriáspatkánycsapda, verem, stb.) Ha a szegény ártatlan betörõ véletlenül megsérül, még engem ültetnének le. Szóval a törvényalkotók igencsak fordítva ülnek a bilin.
(Állítólag az usa azon tagállamaiban, ahol szó nélkül lelõheted az autódat ellopni akaró ipsét, tizedannyi az autólopások száma, mint ahol nem.)

SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu

Match
már szereltem olyan infrasorompót hogy az nem jelzett soha hibásan...mondjuk az elég profi cucc volt, 70 ezer felett volt az ára...és még nem is biztos hogy ez a kiskerár...
amúgy ha az udvaron tárolsz valamit akkor kell az infrasorompó....ha van valami tároló helységed akkor simán felszereltetsz egy központot, pár infrával a fontosabb helyekre és az jelezni fog....+rákötteted egy figyelõszolgálatra, nem olyan drága az...

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Apus
Kimész a kínai piacra, lehet kapni olcsón rádiós kamerát, nagyon jó a képe. ha már ott vagy, vegyél mellé valami sorozatlövõ fegyvert és lõdd szét a mocsok tolvajt 😊

Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.

Jagi
Al Bundy anyósának a képe. Köztudottan riasztó
Amúgy elektromos kerítés. (A Jurassic park témájára).
Én így védeném a tulajdonom, már ha lenne bármim is...

Kültéri lézer akkor is üvölteni fog ha havazik, esik az esõ, a macska elmegy elõtte vagy bármi más megtöri a sugarat.

Ha nyugodtan akarsz aludni akkor köss egy jó biztosítást vagy költözz normális környékre.

Hiába állítasz fel JamesBondos cuccokat nem egy szuperkém akar lopni tõled hanem egy félhülye szerencsétlen, ha rajtakapod még le is szúr mert a többségük annyira primitív hogy fel se fogja hogy ezért már nem 2 hanem 15 évet fog ülni.

"Sztem egy kutya se jo ötlet!Ha vki annyira profi,hoz magával egy altató lövedékes puskát!"

Mert a profik udvarokból motorokat lopkodnak... <#rolleyes>

villogo led , jézusom, nema filmekböl kéne az ötleteket vennit alán 😛

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

OrioN the S
csak nem vesz fel semmit D: és 10k azé meg veszel rendeset

Met
lehet kapni kamu kamerát, van benne mozgásérzékelõ és ha észlel akkor forog és villog rajta egy led, mint az igazin😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

OrioN the S
<#ravasz1>

mila69en
lol lézer? meg kamera? mit rejtegettek a lakásban csak nem egy nasa köszpont?<#idiota>

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

OrioN the S
inkább lézeres jelzõt veszünk 😊 miint a boltba. ha bemegy v.ki visít ,mint egy állat... na itt ,most ha bemászik v.ki este akkor üvölteni fog a riasztó ,mint állat 😊 mek egy kamu kemra is kint lezs -.- ha meg áramszünet van ? lehet kapni hozzá szünetmentes tápot 😊 de ebbe a kézerkerítésbe lehet elemet is rakni 😊

vegyél egy csóró rozoga faházat és lakj abban, ez a legbiztosabb betörésvédelem.

leveskocka
no,es mi van akkor,ha a betoro mondjuk aramszunetet csinal eccaka,es nemnlat a kamerad?vagy maszkban meg be?baromsag kamerazni...meg lecsuknak szemelyisegi jogok megserteseert😊
OrioN the S
<#ravasz1> szerencsétlennek a simpsont kiemelték a kerítésen D:

OrioN the S
<#ravasz1> szerencsétlennek a simpsont kiemelték a kerítésen D: