Windows 7
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ahogyan a patikai server is. sajna a klienseket ki kellett cserélni win10-re - azóta persze minden kaki.
mind3 kliens aszondja ráadásul: "rám nem lehet ám win11-et telepíteni!"
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Ami érdekes még, hogy az ESU-s Updatekkel megpakolt Win7 is beszerezhető, az ez év márciusáig kiadott frissítésekig, bezárólag. Win10/11-en, a BlackLotus bootkit miatt aggódnék. Hogy, a Win7-et érinti-e, arról nem szól a fáma, az MS részéről.
64bites Windows esetén, fel kell rakni, a 32bites frissítéseket is?? Például: "Service Stack Updates for January 2020 Rollup" és "Convenience Rollup/Security Rollup January 2020" csomag.
Pluszban: A "Windows Driver Foundation" mennyire létszükséglet??? Ami zavaró benne, az a 150-200 ezer kB-nyi memóriazabálása, nem ennek tartogatom, a 16GB-nyi RAM-ot. Leállítani nem lehet, csak tiltani. Jelenleg "Kézi" indításon van.
Továbbá: Telemetria/Spy Update-ek lista van valahol??
Bővebben: az új tulajdonos amatőr (nem mintha a régi profi lett volna), a kedvencek gonb pedig ott van, csak nem látszik, de ha fölé viszed az egeret, rá tudsz kattintani és működik is.
Mi van a fórummotorral? Sokszor kiírja piros háttérrel, hogy "Sajnos por került a gépezetbe! 😞 Kérjük próbáld meg kicsit később."
És hol van a kis csillag amivel fel tudok venni egy témát a kedvencekbe?
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
a gépem, elkezdett szarakodni, volt kék halál, aztán egyszer csak kikapcsolt és csak másnap tudtam bekapcsolni. Elvittem szerelőhöz, azt mondta a tesztek alapján minden rendben van a hardverekkel, memória teszt processzor teszt, egy terheléses teszt, hdd teszt, stb. hazahoztam a szervizből az első indításkor elkezdte ellenőrizni a merevlemezt "CHKDSK" utána beindult, viszont baromi lassú.
Windows 7 Ultimate van rajta, mindent frissítettem amit a windows update feldobott.
tudom, hogy így nem egyszerű, de rutinosabbak vagytok, hátha van pár jó ötletetek!
Előre is köszönöm.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
UI: Az win10 update által elrontott gépekkel kapcsolatban volt már tapasztalatom(nem az enyém volt az a gép,az illető meg nem húzta ki).
A win7-nél volt olyan hogy ki kellett kapcsolni a update-et a szolgáltatásban de egy bizonyos update telepítése után már nem kellett.
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2020.07.05. 13:01:39
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Lehet hogy valami susnyákos biznisz van a háttérben, mert technikailag nem hiszem hogy ne lehetett volna drivert készíteni hozzájuk.
Nekem is van több leadtek kártyám, PVR2000, meg TV2000. A fiókban porosodnak, de mivel eleve az analóg televíziózás, és analóg video technika már nem számottevő, és azt a pár VHS kazettát, amin családi felvételek voltak már digitalizáltam, így nem is hiányoznak.
Maga az adatgyűjtés nem zavar. Úgy is mindent megtudnak így vagy úgy arról, akire kíváncsiak.
Úgy élek, hogy rám ne legyenek kíváncsiak. <#vigyor0>#vigyor0>
Sokszor még fürgébben is, mint a win7.
Persze vannak olyan HW eszközök, amikhez eleve nem írtak win10 drivert. Pl.: Leadtek tuner kártyák, egy csomó régi nyomtató, az MS saját webkamerája, meg még biztosan van más is. Ha ilyen kiegészítőd van, akkor jogos a régi opsys pátyolgatása. <#vigyor0>#vigyor0>
Utoljára szerkesztette: DrSoong, 2020.06.27. 13:54:59
Itthon van kb 12 gép. Intel Atom proci, Core2 duó, laptopok, asztali gépek, Intel, AMD platformok és mindegyiken mindig a legfrissebb build megy. Nemrég raktam fel a 2004-et mindegyikre, és hiba .... semmi. <#nemtudom>#nemtudom>
Én nagyon várom, hogy egyszer legyen egy olyan törvény, ami alapján a moderátorokat is fel lehet jelenteni, mert rengeteg visszaélést követnek el, jellemzően a szólásszabadság megsértése tárgyában. Ráadásul nem a moderációs szabályzat szerint járnak el, hanem személyes szubjektív véleményük alapján törölgetnek olyan hozzászólásokat is, melyek a szabályzat egyetlen pontjába sem ütköznek (jelzem, itt sg-n is előfordul, monjuk ez a portál gykorlatilag halott már).
W10: A holland adatvédelmi hatóság ismét vizsgálódik a W10 adatgyűjtési módozatait illetően. Bizonyára ok nélkül. 2017-ben is csak azért változtatott az MS az adatlopó magatartásán, mert több hatósági eljárás is indult ellene.
Egy fizetős szoftvertől nem tűröm el, hogy akár 1bit adatot gyűjtsön rólam a megkérdezésem és hozzájárulásom nélkül!
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.06.24. 23:36:56
7-tel lejjebb a válasz. az egyetlen igaz, amit sikerült kipréselned, az a modern hardveres dolog.
ősi, 10+ éves i7 920-am van, húzatlanul. bírná a 4000mhz-et (másfélszeres órajel!), megvan hozzá a hűtő, a ram, megsütöttem, menne stabilan. de minek? 3 éve jött hozzá egy 1050ti, a ram megvan vagy 4-5 éve, 16gb, samsung raidem kb 8-10 éves, a wd 3-4. mindenre elég, ami nekem kell.
vegyek új hardvert, h elfuttassa a win10-et? vegyek win10et, h menjen az új hardver? hülyeénvagyokmá'?
win10-zel munkahelyemen állandó probléma van amúgy. amit nem kötnek orrunkra, h az összes lúzer win10 júzer bétateszter a nagyvállalati felhasználóknak (ez szerepel hivatalos ms dokumentumokban), akik ezer-tízezerszám veszik a licenszeket.
nem véletlen, h az összes feature update-tel rengeteg gond volt a mezei felhasználónak, aki "ingyen" frissített w7/8/8.1-ről w10-re. nem ingyen volt. ezek a felhasználók a jogukat adták egy stabil működő rendszerhez azért a jogért, h kísérleti patkányok legyenek.
a win10nél amúgy illogikusabb és mégis hülyegyerekesebb rszrt még nem láttam amúgy. semmi nem ott van, ahol kultúrember (w3.1-w10) keresné, s akkor sincs a megszokott gazdagsága a lehetőségeknek.
atyám vett egy laptopot, legális, előretelepített w10-zel. nekem kellett vért pisálnom, h az új frissítés által igényelt 12gb+ helyet előteremtsem a 30gb(!) partíción. hivatalos win10, hivatalos eladó, aki nyilván az ms által adott számok alapján telepítette előre.
fu win10. fu ms (pedig őket kezdtem megszeretni kb 10 éve, tudod, amikor a tologatós lepkéddel játszottál).
Utoljára szerkesztette: galocza, 2020.06.24. 20:10:37
váltottunk pár üzenetet, az érvem kb az volt, h nem illegális, amíg nem mutat bármi hivatalos utalást erre a tényre, neki meg kb h de nem szabad. ez ment egy szép napon késő estig, elmentem aludni, s reggel arra ébredtem, h tényleg akarok küzdeni mások érdekében? öreg vagyok hozzá, mindenkinek megvan a joga, hogy úgy legyen alulinformált s hülye, ahogy akar (előbbivel rá is célzok, utóbbival a felhasználókra, báááár...). utolsó üzenetet meg sem néztem, s nem léptem be asszem azóta ph-ra, napi könyvjelzőlistámból töröltem, s nem érzem, h szegényebb lenne létem. persze ha info kell, biztos megyek ph fórum, lehet, belépek, s kérdezek is, de hogy hozzájárulásom nem lesz az oldalhoz, az biztos (ha szerény is, eddig volt).
es stabil es jol mukodik.
(1 dolog ami szar, hogy levan tiltva a store.. :< es nem tudok ubi2004 -et felrakni. 😄) de jah.. win10. megy.
http://loal.atw.hu
[merlinw.org]
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.06.06. 16:09:24
[merlinw.org]
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
Netezős + ilyen-olyan gépeken nekem is 10 van.
[merlinw.org]
https://www.theverge.com/2020/1/14/21065140/how-to-upgrade-microsoft-windows-7-10-free-os
"Jabar sa bu eeda murishani!"
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.06.03. 14:21:39
[merlinw.org]
Jobban preferálom a Win7-et a 10-nél, pláne hogy van néhány régi játék, amit szeretek és nem tudom Win10 alatt mennyire lennének velük gondok.
A Win7 Ultimate SP1 gépemet már nem most rakták össze szervizben, szóval telepítő sincs hozzá. Gondoltam letöltöm az ISO fájlt a hivatalos oldalról, ehhez kéri a termékkulcsot. ProduKey-jel ezeket elő is bányásztam, de mikor megadom az oldalon annyit kapok, hogy hiba történt a kérés feldolgozása közben, keressem az ügyfélszolgálatot.
Nem tudom sajnos biztosra, hogy eredeti-e az OS, működése alapján igen, de a számlát nem találtam meg. Ez lenne a hiba oka, van valami más módszer ellenőrizni az eredetiséget?
Van rajta egy Office 2010 csomag is, mikor ennek a licensznek a státuszát próbáltam ellenőrizni, akkor
ERROR CODE: 0xC004F00F üzenetet kapok.
A termékkulcs egyezik.
Köszönöm előre is!
Azt nem tudom, miért törölték a PH-ról, mivel tele van vele a net, még ismert, legális portálokról is le lehet szedni (pl. Softpedia). Nyilván a PH-s moderátornak fingja nem volt az egészről, sajnos a moderátorok kiválasztásával komoly gondok vannak arrafelé. Eszemben sincs váltami spy10-re 2024 januárig.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.01. 22:21:55
én azóta használom, h ms elkezdett zargatni bennünket w7 alatt is telemtriával, kémkedéssel s frissíccsémáw10re dolgokkal - tehát, tényleg, már lehet, h éve?!?
kb azt kapod, mint a 202001 előtti időkben a havi frissítésekkel. nyelv- és platformfüggetlen (x86/x64). csak biztonági frissítések.
gyanítom, h a multik által sok-sok pénzért megvásárolt frissítéseket pakolják bele. én használom itthon, s munkahelyemen is.
a gyerek xp megszűnése után is adott ki ahhoz csomagokat, szóval remélhetőleg lesz ez is egy ideig.
van magnet link, közvetlen link és egy progi is, amelyik mindig letölti a frisset, patch tuesday után 1-2-3 nappal hozzáférhető.
szóval nincs mentség win10 telepítésre, remélem, 2023-ig.
a fenti infót tartalmazó hsz-emet törölték prohardverről, meglátjuk, itt hogy muzsikál.
hf,
g
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.03.26. 00:53:08
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
Felhívtam őket a biztonság kedvéért, kiderült, hogy direkt azért blkkolták, mivel a Win7 úgyse kap több támogatást, hogy a Microsoft nehogy valamilyen olyan frissítést küldjö na gépre, ami esetleg elbarmolhatja.
Azért emailben rákérdeztem, hogyan csinálták, várom a válaszukat....
Keres rá a start menün: (Vezélőpult)control.exe vagy (szolgáltatások)services.msc majd jobb gomb>Futtatás rendszergazdaként.