Autómárkák megítélése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pheel
Egy ismerősöm egy ilyen kerékpáros fószer miatt vágta totálkárra a vadi új Megane-ját.

Egyébként pont erről beszélünk. Mármint az előzékenység dologról. Na ez Pesten jobb. Itt még nem volt olyan, hogy egy percnél többet álltam volna valahol. Legalább minden huszadik ember rendes és kienged. Én tanulok ebből: én vagyok a tizenkilencedik, aki már kienged a huszadik előtt. ;-)
DanielT
Hû, mekkorát fogsz kapni 😄
Ami poén lesz, és hogy teszteljem a nõi vezetõ képességet: nyáron fogom barátnõmet tanitani vezetni (valami kies úton hogy nelegyen baj véletlen sem), és ráfogok kiabálni hogy JOBBRA!!!! tippem szerint 1. azt sem fogja tudni hogy holvan
2. balra megy, esetleg lesatuzza és lefollad a motor

Tudom, hogy gonosz vagyok, de ezt nem tudom kihagyni. 😄DDDDDDD

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

ya ez tipikus. én azt utálom amikor este biciklisek sötétben fekete ruhában tekernek a kát település közti úton, ahol persze közvilágítás nuku. Tavaly majdnem elcsaptam egy bringást. Gondolj bele ha 90el hátba kapom, mert még egy buzi prizma is luxus hátulra nekik. éppen eltudtam kerülni, azt nem garantálom hogy nem esett el a kocsi szelétõl, vagy az ilyedségtõl.szerintem csak pár centin múlott. meg jó hogy senki sem jott szembe, mert ugy elkellett rántanom hogy az ut másik szélénél huztam vissza a kocsit.

Egy ilyen esetben egy nõ lehet hogy elütötte volna, vagy azért mert nemtudja lereagálni a vészhelyzetet, vagy lesatuzza és akkor hiába kormányoz úgy is neki csúszott volna. "Csak azért is hogy kötekedjek, hamár a nõk úgy is szóba jöttek 😄DD"(nem szánom sértésnek)

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

Tudjátok mit utálok a legjobban az összes magyar emberben aki vezet, persze tisztalat a kivételnek. Azt hogy az elõzékenység szinte teljesen hiányzik, és akkor sem tanulnak az estbõl, ha õk ketülnek ugyan abban a helyzetbe. Nálunk tipikus ilyen egy utkeresztezõdés, ahol már majdnem egy éve építettek rendõrlámpát, de még az életben nem mutatott mas szint a sárgán kívül. Én már jártam úgy ott hogy csak nem tiz perc volt mire kijutottam, és akkor is ugy hogy meguntam, egyesbe be padlógáz és nyomás ahol volt annyi hely amit ugyvéltem kiférek. Persze volt akkor fékezés oldalról, de csak vállat vontam hogy ez van.

Én ebbõl tanultam, és például tegnap is feltartottam csúcs forgalomban az egész sort és kiengettem magam elé egy betonkeverõt. Ha én nem akkor ott állt volna még egy darabig. Igaz 40él többel nem tudott menni, de engem nem is zavart hiszen tudtam elõre mire vállalkoztam.

Meg hogy akkor sem képesek megállni amikor a gyalogosok már elindúltak, inkább kikerüli öket, még ha nem is gyorsan. Én már volt hogy ilyen esetben rácsaptam a z adott kocsira. Én sem mindig autóval járok tudom milyen az ha nem lehet átmenni az úton. De a gyalogosoknak sem ártana tanulni egy kis kerszt. itt pécsett mér láttam hogy a rendõr megbuntetett több gyalogost mert átment a piroson. Kb öt másodpercen mult hogy ne büntessék meg, én meg jöt röhögve elmentem mellette.

Pheel
Nekem 35 ezres város, a többi stimmel 😊
DanielT
Alátámasztom a BP-n jobb vezetni álláspontot. Mikor hazamegyek szülõvárosomba vidékre (45-50ezres, tehát nem kis városka) ahogy elhagyom a helyiségjelzõ táblát 500 méteren belül legalább 1, de inkább több veszélyes helyzetbe kerülök! Egyszerûen RÖHELY! Már rettegek, amikor beérek a városba, hogy na vajon most melyik barom kanyarodik ki elém, melyik biciklista csalinkázik, melyik paraszt áll úgy az út mellett, hogy alig lehessen kikerülni (a szembejövõ persze nem is lassít) stb.

én tudom hogy mûködik 😛

ez sem igaz mindenkire. én is fatertól kaptam a wareszom, mert nem akarta hogy az audival járjak. Aztán annyira megszerettem hogy már lesem cserélném más autóra. Néha azért én is tövig nyomom neki, meg legyorsulok néhány autót, néha 2esben kihuzom 75ig, néha egy két kézifékes kanyar, de azért vigyázokrá és féltem. Nem hiába vettem bele riasztót is, és a riasztón kívûl elláttam még egy körös inditásgátlóval.

Pheel
Azért elég sok bunkó van, akiben fel sem merül egy kis villogás. Mondjuk székes fõvárosunkban többen köszönik meg a figyelmet, mint máshol. Valahogy Bp-en konstruktívabban vezetnek az emberek.
A másik undorító dolog, amikor a kézfeltartást arra használják, hogy csakazértis beengedd õket (furakodás). Õszintén megvallva párszor már én is csináltam ilyet, de nem szoktam visszaélni mások kedvességével.
A múlt héten mûveltem egy elég rondát, arra nem is vagyok büszke. Mentem a kanyarodósávban, de indexeltem befelé (hajtottam fel a Szentendreire), viszont nem használtam ki egybõl a kínálkozó alkalmat (gyorsabban jutok elõre felkiáltással). Elég szerencsétlenül vágtam be egy busz elé, ráadásul nem fértem be, így behúzott farokkal lekotródtam a kanyarban jobbra. Elmentem másfelé, nem volt nagy kerülõ, de elég gáz szitu volt. Persze nem ez a jellemzõ.
de az is feltünt már hogy a kalaposok is rosszúl vezetnek.

DanielT
LOÁL 😄D
Nem nehéz felismerni a nõket, vagy nem mennek rendes sebességgel, vagy ami a legjobban tetszett eddig hogy minden nagy kátyún átment és utána próbálta kikerülni. Ez nagyon tetszett.

Dichter
Jólvan, látom nemcsak felénk ilyenek a nõk. 😊

Dichter
Pedig tényleg hasznos amit DanielT linnkelt. Ha esetleg lerobbansz, nemcsak nézel ki a fejedbõl, és várod, hogy valami segítõkész ember (úgyis olyan sok van belõle Mo-on) segítsen. Plusz, tudod mire kell figyelni vezetés közben, hogy épek maradjanak a fékek, kuplung, lengõkarok, stb.

BontottCsirke
Ez tetszik 😄

törpe és rohadék

Ez teljesen igaz, még egy nö sem volt képes arra hogy meglengesse a kicsi kacsóját vagy benyomja az elakadásjelzõt pár villanás erejéig, hogy megköszönje hogy kiengedted. Bár elképzelhetõ hogy ha elengedné a kormányt, akkor vége lenne az autózásnak, fõleg ha éppen kikanyarodik.

DanielT
Abszolút nem szántam lekezelõnek, ha annak érezted, akkor elnézést.
BontottCsirke
Köszönöm a lekezelõ stílust de ha megtanulom ezt a magastudományt, adott esetben gyorsabb lesz a reakcióidõm és soha többet nem fogok bizonytalankodni?

Pheel, te nem vagy mérvadó, rólad elhiszem, hogy ezt IS tudod.

törpe és rohadék

Dichter
Jó oldal. Soha nem tudtam, hogy mûködik a reduktor a Mercimben 😊

DanielT
Ezennel kiemelünk az autóügyben tudatlan nõk sorából 😊

Itt olvasgass utána a dolgoknak

Nagyon szemléletes, sok helyen videó, részletes, érthetõ magyarázat rengetek alkatrészrõl, részegységrõl.

Ja, mosógép és mikró mûködési elv is van 😊
Pheel
"vizsgára átolvastam, nekem ez nem szükséges a használathoz"
Kötve hiszem, hogy valamennyi kérdésemet tárgyalja a tananyag. ;-)

"Te tudod, hogy mûködik a mikród és a mosógéped?"
Hehe! Rossz példa. Tudom :-P

Nem mondtam, hogy ne vezessen, de mint írtam, ha nem érdekli, nem lesz benne jó.
BontottCsirke
Nem tudok válaszolni, feltételezem az átlag férfi vezetõ sem tud.
Nem érdekel, vizsgára átolvastam, nekem ez nem szükséges a használathoz.
Te tudod, hogy mûködik a mikród és a mosógéped?

Ez ugyanolyan, mint mikor átlaguser felhív (nõ, férfi vegyesen), nem megy a letöltés, doom3, nem tudok nyomtatni, stb - ne használjon gépet, amíg nem tudja csukott szemmel összerakni, mondjuk? 😄

törpe és rohadék

DanielT
Ha nevelték, nem csak nõtt mint a gyomnövény akkor tudja helyén kezelni a dolgokat. A parasztok, meg csak parasztok.
BontottCsirke
Nem de hidd el, nem is vigyáz úgy rá (máséra sem, mert közút, nem a saját kertje), mint aki havonta átlag 1 hetet a lízingre melózik.

törpe és rohadék

Pheel
Dehogyis! Csak éppen az ilyen ember nem becsüli a dolgokat. Belefekszik, tapossa, csattan, apucimajdkifizeti. Ha kicsit félti a tulajdonát az ember, akkor nem megy bele minden hülyeségbe.
Pheel
Egyébként szerinted hány nő érti a sebességváltó és a tengelykapcsoló működését? Nem arról van szó, hogy benyomod, arrébbteszed, kiengeded, hanem fogaskerekek, áttételek, tárcsák stb.
Mire jó a több szelep vagy a több gyertya? Miben más a négyütemű, mint a kétütemű? Miért jobb a kevesebb vagy éppen a több henger azonos hengerűrtartalommal?

Az a baj, hogy élből nem érdekli a nőket az egész, csak beleülnek, befogják a szemüket és mennek. <Általánosít>
Egyébként te tudsz ezekre válaszolni? :-P
BontottCsirke
Elismerem, 1 méter minden oldalról 😄, üres, kézifék de legalább nem ferde - belátom a saját korlátaim és nem nézem a parkolót tanpályának; ha egy helyet neccesnek látok, leteszem hátrébb és sétálok pár métert.
Húzták már meg a parkoló autóm és 1 tel.számot nem hagytak ott - most lesz aktuális 2 elem festése.

törpe és rohadék

DanielT
De ha megengedhetik a szülei maguknak, hogy kocsit vegyenek a gyereknek, aki saját erõbõl csak sokkal késõbb tehetné meg, akkor már le kell köpni? 😊
Pheel
Nézz meg egy-két T-betűs autót! Átlagpasi beleül, kétszer lefullad, aztán már megy neki rendesen. Átlagcsirke még egy hét múlva is a váltókarra bambul, miközben sebességet vált. Persze mindkét oldalon vannak nem átlagos képességű versenyzők, ehhez nem fér kétség.
DanielT
"én akkor sem hiszem el, hogy készség-szinten gyengébbek a nõk"

Pedig pontosan errõl van szó. Teljesen más a viszonyuk az autóhoz, a vezetéshez és általában mindenhez ami a technikához, a mechanikához kötõdik. Nincs hozzá érzékük, nem volt, nem is lesz. Vannak területek, ahol a nõk a jobbak, de a vezetésben sajnos nagyon nagyok a különbségek.
Pheel
Egyébként nem elég, hogy nem dolgozott érte egy hetet sem, de jellemzõen még nem is õ tankolja! <#duma>
BontottCsirke
Nyeh, sajnos tényleg van a leírtakban igazság de én akkor sem hiszem el, hogy készség-szinten gyengébbek a nõk, betudom a nulla rutinnak.
Ja és tessék bemondásra elhinni, hogy ismerek jól, dinamikusan vezetõ nõket 😄

törpe és rohadék

Dichter
Cégesautó megy át mindenen, 4-kor úgyis teszi le; vénember nyomul 30-al, ahogy elõznéd, mégátérek, még gyorsan megfordulok és rádhúzza; 18 éves zseléagyú gyerek félig fekve nyomja mint az állat (mind1, hogy kockagolf, vagy bömös, garantáltan nem dolgozott érte egy hetet sem).

Teljesen igazad van benne. Õk ugyanannyira veszélyesek, mint a nõk nagy százaléka.

Dichter
<#eljen>

Egyébként nem akaronám, hogy átforduljon a topik nõellenesbe, de tényleg messzirõl meg lehet állapítani, ha egy nõ megy elõtted, és még látnod sem kell. Sõt, parkoló autóról is meg lehet mondani, hogy nõ tette be a helyére. 1 méter mindkét oldalról, ferde, és rosszabb esetben se kézifék, se sebesség..

Pheel
A kedvencem az, amikor a kemény kockaladás rámgyorsít, mikor előzném, és párhuzamosan haladunk, amíg el nem fogy a Ladából a szufla. 110 körül 😊
Ezt tipikusan pasik művelik. Azok sem tökéletesek.
Pheel
Nekem csak 80% körül van a találati pontosság, de amúgy dettó. Ha nem nő, akkor kalapos öregúr. 😊
Pheel
Képesek betartani a 30-as táblákat olyankor is, amikor kis belátással mehetne a forgalom akár 70-nel is. Talán nem kell mondanom, hogy 2x olyan gyorsan érsz célba, ha nem tötymörögsz.
Ha egy nő áll előttem egy forgalmas útra való kikanyarodáskor, akkor üresbe teszem az autót. Még a pirosnál is egyesben tartom. Olyankor ráérek ugyanis.
A visszagurulás teljesen igaz, bár én mindenkinél tartok másfél-két métert.
Lámpánál 2-3 autó is elmegy a másik sávban, mire egy női sofőr hajlandó észrevenni a zöldet, kinyomni a kuplungot, egyesbe tenni és elindulni.
Valamiért nem képesek a sávjukban haladni. Két sávos úton félek őket előzni, mert rámmásznak a szembejövő sávban.
DanielT
Kortól függetlenül beazonosítom 90%-os bizonyossággal, hogy nõ megy -e elõttem. Ha ez nem jelent valamit akkor semmi. Ja, Bp-n közlekedek, de vidéken is ezt tapasztalom.
BontottCsirke
Ezek szerintem a friss jogsi ismérvei, gyermekbetegség, én anno 1 hónap alatt kigyógyultam belõle - nem a nagy tehetség, hanem a kitartás - míg nem ment a már saját autóval a tolatás, megfordulás, a saját udvaromat romboltam.

Ha idõsebb muff töketlenkedik, be lehet tudni annak, hogy nagyritkán kaphatja el az autót 'apucitól', nulla rutin - vénemberek szintén veszélyesek - az ilyet én is kikerülöm, mert ha megijednek, még nagyobb bajt csinálnak.

Elhiszem, hogy a rossz tapasztalat alapján kialakult egyfajta véleményed de szerintem más állatfajok veszélyesebbek.
Cégesautó megy át mindenen, 4-kor úgyis teszi le; vénember nyomul 30-al, ahogy elõznéd, mégátérek, még gyorsan megfordulok és rádhúzza; 18 éves zseléagyú gyerek félig fekve nyomja mint az állat (mind1, hogy kockagolf, vagy bömös, garantáltan nem dolgozott érte egy hetet sem).

Ezek közül a 'végremegkaptam a családiautót' anyukák a leglightosabbak - ami veled történt, az meg egyszerû patkányság volt, elkövetõtõl függetlenül, sry.

törpe és rohadék

Dichter
Nekem az a személyes tapasztalatom, hogy nem elég körültekintõek, a kresz táblákat csak hírbõl ismerik, az autó kezelésével nagyon nincsenek tisztában. Ja, és soha nem köszönik meg, ha elõzékeny vagy velük 😊

Persze vannak kivételek, de a nagy átlag ilyen.

DanielT
Összefoglalva: Bizonytalanok, nem urai tökéletesen a helyzetnek, fõleg ha váratlan. A lehetõ leglogikátlanabb, legveszélyesebb manõverekre képesek. Tökölnek, képtelenek idõben, jó döntést hozni. Nem tudnak lejtõn egy kilóméteres visszagurulás nélkül elindulni, ami rossz esetben egy másik autó elejébe kerül és hosszan, nagyon hosszan sorolhatnám még.
A mostani kedvencem az, amikor végignéztem, hogy az 1 hete megvásárolt autómnak hátulról nekimegy a hülye picsa, amikor ki akar kanyarodni mögülem. Benne ültem az autóban, végignéztem mit mûvel a tükörbõl és éreztem, hogy itt baj lesz. Lett is. Én kiugrottam a kocsiból õ pedig elhajtott.

BontottCsirke
Arra voltam kíváncsi, hogy mi jókat tudnak elkövetni, hogy ahányszor szóbakerülnek a 'nõivezetõk', mint külön kaszt, lincshangulat lesz?
Én nem tapasztaltam még semmi egerengetõt nõk részérõl (betudhatom a nem tizenéves jogsinak; az is lehet, hogy u.a. csinálom, mint a többi nõ, csak még nem téptek meg 😄DD) - abból a napi 20 esetbõl tényleg írjál párat, a miheztartás végett.

Nem kötekszek, érdekel!

törpe és rohadék

DanielT
Ebbe kár lenne belemenni, a nõk másban jobbak, ne akarja nekem senki bebizonyítani, hogy ugyanolyan jól, vagy jobban vezetnek mint a férfiak. Több baleset meg azért van férfiak szereplésével, mert kevesebb nõ vezet JÓVAL! Konkrétan naponta 20x legalább õrjöngök a kocsiban és az esetek 99.9% -ban nõ ül a kormánynál.

Volt a Fókuszban errõl egy mûsor is, hogy mennyire jó sofõr lehet egy nõ is. A riportot egy ralliversenyzõ nõvel készítették. Ott volt egy autó is és mondták neki, hogy menjen pár látványos kanyart. Nos. Elütötte az operatõrt. Valahogy nem gyõzött meg.
BontottCsirke
Nõ még sosem kötött belém, sõt férfi-ismerõseimbe sem, csupán a kekeckedés kedvéért.
Mi tudunk úgy vezetni, hogy nem bámuljuk a többi autót, nem kötexünk 😄

Autómárkák: suzuki sose kéne, vezettem pár hétig húgom volt wagonr-jét és én is túladtam rajta, mert egy fapados, virslikerekû fûnyíró volt; 80-nál majd elvitt a kamionok szele.
Tudom, hogy az új ignis és sx4 jobb de a márka általános megítélése miatt bukó, + vicces lehet rendszám alapján keresni az autód mondjuk a tuskó parkolóban, mert több tucat ugyanolyan van.

törpe és rohadék

Dichter
Ez azért is lehet, mert nagyobb a férfi autósok száma, mint a nõéké.

Pheel
Nincs értelme ezen vitatkozni, mert mindkét oldal másképpen látja. A nők szerint a férfiak száguldoznak, a férfiak szerint a nők csigalassan mennek stb.
BontottCsirke
Mert mér?
Nem bírjátok idegekkel, hogy ált. tartjuk a segességkorlátozást?
Esetleg romlik a férfiak nemzõképessége, ha nem kapcsolnak fel ötösig egyik lámpától a másikig, ami sokszor 200 méter?

Tényleg nem értem 😊

törpe és rohadék

Pheel
"a baleseteket szinte kizárólag férfiak okozzák"
Legtöbbször a nők miatt ;-)
Super DANTE
Épp autóvásárlás elõtt állunk, szerintetek melyik lenne a jó választás: Opel Astra H 1,6 vagy Seat Leon 1,6 esetleg Ford Focus 1,6 kb. max 4,2 millióig gondoltuk, ha esetleg van valakinek ilyen autója van, mint a fentiek, akkor leírhatná róluk a véleményét. Köszönöm!

www.playb3yond.b13.hu www.mirrorsedge.b13.hu