Tartozékok az állványoktól a szűrőkig II.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy THX2-es minõsítésû Klipsch házimozi erõsítõre rá lehet kötni Videoton hangfalakat? Rá. Mégsem merül fel egyetlen emberben sem, mint értelmes lehetõség, még említés szintjén sem.
De rá lehet kötni. Pont.
De rá lehet kötni. Pont.
Avégre, hogy rá lehet tenni.
Nem az a kérdés, hogy milyen minõségû, meg te rátennéd-e, hanem, hogy rá lehet.
Te kedzted ezzel:
"DSLR-nél ez nem így mûködik. Nem elõtét lencse van."
De, van!
Szar? Az.
De létezik. Pont.
Nem az a kérdés, hogy milyen minõségû, meg te rátennéd-e, hanem, hogy rá lehet.
Te kedzted ezzel:
"DSLR-nél ez nem így mûködik. Nem elõtét lencse van."
De, van!
Szar? Az.
De létezik. Pont.
Éncsak mondtam, hogy megoldható :-D
Nyilván nem ez a célom nekem se, próbálom fasza minõségben megoldani a dolgokat...
Nyilván nem ez a célom nekem se, próbálom fasza minõségben megoldani a dolgokat...
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Akkor már csak azt nem értem, mivégre volt ez a nagy elõtétesdi?<#confused>#confused><#vigyor>#vigyor>
Ezzel én is tökéletesen tisztában vagyok ám ;-)
Senki nem mondta, hogy telekonvertert nem lehet L-es obira tenni. Kifejezetten rájuk szabta konvertereit a Canon. Másra nem is lehet feltenni õket, miután a konverteren van egy, az obi belsejébe benyúló tag. A konverter-képes obik végén van hely, ami ezt a benyúló tagot befogadja, a többin nincs, így nem is lehet hozzájuk használni. Más gyártók Canon bajonettes konverterei már megalkuvóbbak.
Egyébként ha megnézed a Canon objektívválasztékát, akkor kiderül, hogy NEM gyárt elõtétlencsét ezekhez az obikhoz. A választék az 1.4x és 2x telekonverterekbõl áll, amiket a vázra kell feltenni.
Egyébként ha megnézed a Canon objektívválasztékát, akkor kiderül, hogy NEM gyárt elõtétlencsét ezekhez az obikhoz. A választék az 1.4x és 2x telekonverterekbõl áll, amiket a vázra kell feltenni.
Jajj gyerekek, nagyon megy itt a minõség-sznobizmus...
A magyar ember szegény, de találékony. Nekem egy darabig tuti nem lesz pénzem L-es obira, de ha lesz is inkább arra teszek extender-t vagy elõtétlencsét mint egy átlagos-gyenge obira.
Jó minõségbõl-kevésbé jó minõség vagy közepes minõségbõl-szar minõség. Nem mindegy, gondolkozzatok kicsit.
Az tény, hogy az L-es obik elé nem nagyon van elõtétlencse, de telekonvertert lehet nyugodtan tenni rájuk.
A magyar ember szegény, de találékony. Nekem egy darabig tuti nem lesz pénzem L-es obira, de ha lesz is inkább arra teszek extender-t vagy elõtétlencsét mint egy átlagos-gyenge obira.
Jó minõségbõl-kevésbé jó minõség vagy közepes minõségbõl-szar minõség. Nem mindegy, gondolkozzatok kicsit.
Az tény, hogy az L-es obik elé nem nagyon van elõtétlencse, de telekonvertert lehet nyugodtan tenni rájuk.
Amit itt a Raynox bemutat, az egy vicc. Két olyan obin népszerûsíti az elõtéteit, melyek enyhén szólva amúgy sem állnak a helyzet magaslatán. A kitobi és a 75-300. Nekem is volt 300D + kitobi + 75-300 induló cuccom, ma már egyik sincs meg. Még ezekre elõtétet is tenni. Röhej. Persze aki beveszi ezt a marketing sz@rt, az meg is érdemli.
Bár tényleg nem általános, de megvan a lehetõsége, ezt meg ki szokták használni a fotósok. Sõt, gyártó is kínál ilyen megoldást.
Raynox elõtétek 300D-n
Ráadásul nagylátószög imitálására is van lehetõség, nem csak teléhez és jobb esetben nem csökkenti számottevõen a fényerõt, mint a telekonverterek.
A minõség, az más pálya.
Raynox elõtétek 300D-n
Ráadásul nagylátószög imitálására is van lehetõség, nem csak teléhez és jobb esetben nem csökkenti számottevõen a fényerõt, mint a telekonverterek.
A minõség, az más pálya.
ekkora hülyeséget nem vártam Tõled...
el is törném a kezedet, ha meglátnám, hogy gagyi raynox-ot teszel egy L-es obira...
Ferrarira biciklikerék?😊
el is törném a kezedet, ha meglátnám, hogy gagyi raynox-ot teszel egy L-es obira...
Ferrarira biciklikerék?😊
http://gaborszantai.co.uk/
L-es obi elé elõtét? Na neeeee! Max telekonverter, abból is a Canon TC 1.4x vagy TC 2x, azok viszont az obi mögé kellenek. Azonkívül az L-es obik általában 77mm-es szûrõmenettel készülnek, arra milyen szörnyeteg elõtétet teszel? A nagyobb obikon pedig nincs is szûrõmenet, miután drop in szûrõ kell hozzájuk.
Szokás-nem szokás, egy olyan jó minõségû raynox elõtétet egy L-es obi elé gond nélkül fel lehet csavarni, nagyon nem ront a kép minõségén (az már igaz, hogy egy kitobira semmi értelme nincs, többet árt mint használ).
A közgyûrû bizony jó dolog, de az is elég drága mulatság. ;-)
A közgyûrû bizony jó dolog, de az is elég drága mulatság. ;-)
Az egy dolog, hogy fel lehet-e csavarni. Csak éppen nem szokás. Makroelõtét helyett közgyûrûket alkalmaznak, ha szûkös a keret. Ha nem, akkor jöhet a makróobjektív.
:-)Rosszul tudod.
Bármikor csavarható elõtét lencse a cserélhetõ objekítív elé is.
A fenti képeken pl. láthatsz egy Raynox 250-es makro elõtétet. Azt az elõtétlencsét akár még 58-as szûrõméretû objektívre is fel lehet tenni.
Bármikor csavarható elõtét lencse a cserélhetõ objekítív elé is.
A fenti képeken pl. láthatsz egy Raynox 250-es makro elõtétet. Azt az elõtétlencsét akár még 58-as szûrõméretû objektívre is fel lehet tenni.
"míg a DSLR tulajdonosok inkább a céljaikhoz igazítják objektívparkjukat, és igyekeznek azok képét nem rontani különbözõ elõtétekkel (bár egy-egy kiváló minõségû objektív elé csavart jó minõségû lencse már-már észrevétlen is lehet)."
DSLR-nél ez nem így mûködik. Nem elõtét lencse van. Az extendert a vázra kell feltenni, arra pedig az objektívet. Tehát nem az objektív elõtt van, hanem a váz és az objektív között. Ez óriási elõny, ugyanis állandó, kis méretet jelent, ergo olcsóbban elõállítható jó minõségben, mint egy kompakt jókora elõtét lencséje.
DSLR-nél ez nem így mûködik. Nem elõtét lencse van. Az extendert a vázra kell feltenni, arra pedig az objektívet. Tehát nem az objektív elõtt van, hanem a váz és az objektív között. Ez óriási elõny, ugyanis állandó, kis méretet jelent, ergo olcsóbban elõállítható jó minõségben, mint egy kompakt jókora elõtét lencséje.