5.1 Fejhallgatók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Laza
A Control Panel > Sound alatt az aktuális kártyánál a Configure (bal alul) tudod beállítani, hogy több csatorna esetében milyen 'hangszórók' szóljanak ... itt nem árt ha van mélynyomó :)

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Hi!
Napokban vettem egy Medusa Nx 5.1-es fülest!
Kérdésem, hogy kék beállítani, hogy jó legyen a basszus, ha 6Ch-ra állítom? Ugye beépített hangkártyája van mivel USB-s, pedig lenne egy jóféle x-fi titaniumom, amúgy meg lehet buherálni, hogy valahogy azt használja?:D
So zenehallgatásnál, ha 2 ch-n van, akkor tök jó a basszus, meg vibrál meg minden. De viszont játékra, filmre jobb a 6Ch.. de ott nincs vibrálás! :( Ezt mindig át kell állítani driverében?
Jim Morrison
hoppá, mi DX esek olyan egyformák vagyunk...<#idiota>
nem tegnap olvastam a hsz-ed, lehet azért ugrott be ez a válasz mert elõtte már olvastam :(

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

cSuwwi
nem ugyanezt írtam majdnem szó szerint? :D

shit happens

Jim Morrison
Szerintem nekem sincs jobb hallásom mint egy átlag embernek, de alaplai és dx hang között én is éreztem különbséget (és szerintem nem is placebo hatás volt :))

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

SirAlo
nem hangkartya viszont bele van epitve egy hangkartya

Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |

Jaffa 2843
Az USB-s hangkártyákkal nincs gond. Sõt, ~30e Ft fölött inkább érdemes egy külsõ DAC-ot venni, mint egy belsõ hangkártyát. Persze felhazsnálásfüggõ, de általánosságban elmondható, hogy jobb minõséget tudsz összehegeszteni egy külsõ DAC-ból készült lánccal.
A G35 nem hangkártya, hanem egy USB-s gamer headset. Ezeket nem keverném a minõségi kategóriába. <#shakehead>

ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU

bajgunar
<#szomoru2> Te annyira szekértõ vagy, hogy 7-10k forintos hangkariról vitázol! Aminek Te sem tudod h mi az értelme, mert ugyan egy + érved sem hangzott el idáig, csak a flame-lésed. Biztos van fül-orr-gégészeti papírod és még a delfinek hangját is hallod a víz alatt.
Baromira nem mondtam, hogy nincs külömbség, csak egy korrektebb alaplapinál hangyányival sem tud többet. Míg persze egy mercury alaplapi c-media-st hangkarit jó hogy letol. És baromira nem mindegy, hogy mivel is hallgatod. SAL hangfalakkal, vagy Phase Linear Aliante-val. Ezt meg azt se tudod, hogy mi.
Úgyhogy, lezártam a dolgot, vitázz tovább magaddal. <#wave>
SirAlo
Vegul csak egy G35ot vettem es teljesen jo a hangja, terhangzasa (foleg mw2-be mindent meghalottam) es nagyon kenyelmes, mi a gond az usb-s hangkartyakkal ? Szerintem nagyon jo

Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |

Jaffa 2843
Igen, valszeg a többi hozzáértõ ember a süket.<#wink> Szerintem is hagyjuk a témát. Eddig csak az derült ki hogy te vagy az aranyfülû herceg, aki nem hallja a különbséget ott ahol mindenki más igen. <#idiota>

ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU

bajgunar
Jah, mert nem hallom a lényegi külömbségeket <#fejvakaras> vagyok hangosító elõadásokon, koncerteken, bálokon, stb... és hallgatok leginkább mindent FLAC-ben. <#idiota>
Megsúgom, hogy ~15dB-el jobban hallok a jobb fülemmel, mint egy átlag ember. Bocs. Részemrõl lezártam a témát, vegyél xonart azt csapassad!
Jaffa 2843
Ez megint csak engem igazol. Hangnyomás nem egyenlõ azzal ha valami szépen szól. Valszeg pont a téged ért halláskárosodás miatt nem érzékeled a különbséget egy alaplapi és egy dedikált hangkártya közt.
Az elmûlt 2-3 évben megfordult nálam néhány Xonar, de egyikkel sem volt soha driver vagy játékbeli probléma. Ezek a mondvacsinált "érveid" nemigazán helytállóak.
Az USB-s (és 5.1-es) fejhallgatókról nem nyilatkoznék, azok nemigazán foglalkoztatnak. Meghagyom azoknak akiket nem érdekel a minõség.

Nem flémelek, de ha te nem hallod a lényegi különbségeket, az nem a hangkártyák hibája.

bajgunar
Miért jó egy ~9k-es hangkártya??? 10/4 game szarakodik vele! Nem jók a driverek se, inkompatibilisek (mára már ez kiforrott naggyából, ok rendbe van)
~1 éve még a xonar drivereit hajtépkedés volt win7-re ráerõltetni.
Kimeneti teljesítménye hangyányit jobb, épphogy kicsivel szól csak szebben. De ehhez meg erõsítõ kell!!! Ami felerõsíti, fülesnél mit akarsz ezzel a "minimálisan" szebben szóló jellel?
Nem nagyon veszed észre a külömbséget!
Max leveszi a terhet a prociról. Amit meg egy ~4 magos proci mellet már nem igazán veszel úgyse észre!
+ 1 helyet foglal a gépben, + energiát vesz fel.
Optikára sokmindnet nem kötsz úgyse, az meg egy "értelmes" alaplapon ugyanúgy megtalálható.
És NINCS külömbség, xonar vagy alaplapi optika "jel" közt.
usb fülesnél külön progi (driver) a füles-nek, hogy lekeverje a real hangot 5.1-bõl 2 jellé, amit aztán átküld a fülesbe, hogy az ott lévõ belsõ "hangkari"
(na ennek nem nevezném) visszakeveri a jelbõl neked az 5.1-et!!! Minimálisat (millisecundumot) késik a hangod. És hát elég gyér ~o a jelerõsség.
Az a "jel", pont elég ahhoz, hogy megszólaltassa a füles hangszóróit. Míg egy jack csatis fülesnél, azonnal azt a hangot hallod, amit a gép kiad jelet.
usb-s füles hangszórói elõtt lévõ jelet köthetnéd te erõsítõre, kb olyan lenne, mintha szokol-rádiót kötnél rá, nem úgy mint a gépbõl kapott jelet.
Jah és azt elfelejtettem írni, h sportcsarnokban hangtechnikuskodok mellékállásban. És szívesen megmutatnám, hogy anno autóhifi hangnyomásversenybõl
mennyi kupát is nyertünk. Annyira low azért nem vagyok.
Aztán jöhet a flame! Imádom...
Jaffa 2843
Az, hogy mid van még nem igazán releváns. Az, hogy a dárga cucc jobb mint az olcsó, még nem jelenti azt, hogy az olcsóbb kategóriában nem lehet értelmes dolgot összerakni.
Ez az "e-penis" méregetés nemigazán az én mûfajon, nekem kicsi van sajna.
Lehet neked 5millio Wattos cuccod, az még nem azt jelenti, hogy az szépen is szól.

bajgunar
Roppant tájékozatlan vagyok. <#fejvakaras>
Érdekel 5.1-7.1 hangváltó, elosztó cucc? (külsõ)
Magam gyártottam, valahogy egyszercsak bevillant és megalkottam.

De nem ám 5 Ft-ért küldöm el postán! <#nyes>
Véletlenül meg csak Flac-et és WAW-ot hallgatok! <#idiota>
És "csak" 1400W a (Real) hangtechnikám itthon. <#whatever>
Jaffa 2843
Tartalmas válasz ez a zsiráf fej <#whatever>
Nem is vártunk ész érveket a hamis állításod alátámasztására.

bajgunar
<#lama>
Jaffa 2843
Kérdezni még azé' szabad <#mf1>

Laza
Látod hogy nem 'hallja' <#nyes>

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Jaffa 2843
Te aztán roppant tájékozatlan vagy hallod-e.<#szomoru2>

Laza
Na, megint egy megmondóember :)

Én meg azt mondom, hogy sokáig jó volt az alaplapi ... aztán 1-2 hónap után most, hogy visszaálltam rá a DD miatt, nagyon hallani a különbséget, teljesen más.

cSuwwi
az alaplapihoz képest bármelyik xonar jobb. nekem évekig alaplapim volt, amikor volt fölös pénzem a gépre, akkor vettem egy dx-et, elsõre észrevettem a különbséget, és nem placebo volt.
nem mindenkinek van 30e+ ft-ja hangkártyára, mellé megfelelõ hangrendszerrel.

shit happens

bajgunar
Nah ezek pont azok a kártyák, amik ~semmivel sem tudnak többet egy alaplapi hangcuccnál. Szívás a programok külön telepítgetése, inkompatibilitása, egyik-másik alaplapi cucc letiltogatás, miegymás, + energia fogyasztás.
ÉÉÉSS? Néhány game, meg nem is mûködik vele megfelelõen. Meg jönnek a hibák, szenvedések. Megfizetted h rá van írva h ASUS. Minimum D2 -tõl fölfelé érdemes venni ilyesmit. Alatta csak pénzkidobás.
Ugyanígy egy fabatkát sem érnek az USB-s 5.1-meg 20.8-as hiperszuper 100k-es fülesek sem. De mind 1, nem magyarázkodok.
Jim Morrison
steam játéknál csak a metro 2033 rossz nálam (hasonló szindróma). Hitmannél ha átállítottam a 2 channelre az audio channelt akkor mindent jól hallottam (DX).

Laza
Nekem Steames.

cSuwwi
én is játszom vele (divine divinity) és van hangja mindennek (bár nekem dx-em van). a gog-os verzióm van meg

shit happens

Laza
Nem tudjátok miért lehet az, hogy bizonyos játékoknál az Asus Xonar DG-bõl sehogy sem tudok minden hangot kicsikarni egy játékból?

Pl a Divine Divinity-nél az effekt hangok (mint a futás, harc hangja, láda nyitás, egyebek) nem hallatszik egyáltalán, akárhogy konfigolom fel, de ha átállítom az alaplapira, akkor minden hang hallatszik :(

Laza
Nem tudom mit akar az a mondat a cikk elején, de ha megnézed ahhoz a kártyához is egy sztereó füles van 'ajánlva' (PC 350).

Laza
Hogyne tudna valódit ... azért van rajta annyi kimenet. De ez manapság nem nagy kunszt, szinte minden alaplapi is tudja. Fogja és a csatornákat kinyomja a végponton, ehhez nem kell 'tudás' :)

Egyvalamit nem tud, játékban lévõ (dinamikusan változó) térhangzást kivinni optikai kimeneten erõsítõ felé, mivel nincs benne DD Live támogatás (a filmek térhangzása statikusnak számít, mert elõre letárolt, elõfeldolgozott, a játékoknál meg folyamatosan változik a helyzettõl függõen, online kell feldolgozni).

De ha valaki 5.1/7.1 fejhallgatóval vagy PC-s 5.1/7.1-es hangfalszettel használja (azaz nem házimozi erõsítõvel), akkor arra nincs is szükség.
Annyi, hogy a sima DG-nek analóg 5.1 kimenete van, a DG SI-nek meg 7.1 (itt az optikai kimenet kétfunkciós).

A virtuális 7.1-nek már nincs köze a kártya analóg kimeneteihez, ott már a térhangzás bûvölése kártyán belül történik, és a végtermék a sztereó kimeneten távozik :)

SirAlo
" és hallgassuk meg, hogy mit tud a Xense! A hangkártya immáron valódi 7.1-es hangot állít elõ, nem csak szimulálni képes ezt. Ehhez természetesen egy 7.1-es hangrendszerre is szükségünk van" ez erdekes , ha nem tud valodi 5.1et legalabb akkor miert van annyi kimenet a hangkartyan ?

SirAlo
Amugy a Xonar DG valodi 5.1-7.1et is tud ha hangfalakhoz kotnem be? Egy tesztbe azt olvastam hogy a DG csak virtualisat tud

Laza
Az a kérdés, hogy akarod e (fogod e) már számítógéppel/laptoppal használni a fülest komolyabban/7.1-ben? Mert ha nem, akkor inkább a hangkártyára szavaznék, a fülest attól még lehet ad hoc jelleggel máshoz is használni ... viszont ha pl laptopon is játszol, és oda is jó lenne a jobb minõségû/térhangzás, akkor az USB-set.

Annyi biztos, az Asus Xonar DG-ben van fejhallgató erõsítõ és extra basszus, azzal olyat szól a füles, hogy leszakad a feled :D
Nálam a Saint Row 3 egyes részeinél olyat szólt, hogy lekaptam a fejemrõl a füles, különben szétszakad a fejem :D
A Dead Rising 2 diszkós részénél (mikor az ikercsajokat kell elintézni) úgy szólt, mintha tényleg dizsiben lennék :)

SirAlo
Eddig mindenki ezt ajanlotta, az usb-s valtozat szerintem sokkal jobb megoldas mint a fulesbe epitett hangkartya mert igy jackal is lehet hasznalni tv-hez vagy barmihez is, viszont meg az erdekelne hogy ez az usb-s hangkartya mennyire jo minoseget ad? Mennyire jol virtualizal stb, mert ha legalabb hasonlo minoseget es virtualizaciot ad mint egy Xonar DG akkor lehet az usb-s valtozatot fogom valasztani mert igy mas gepnel is ugyanazt a minoseget tudnam kihozni

Laza
Egyébként ez a Siberia V2 az egyik legjobb minõségû gamer füles ebben az árkategóriában. Még a 70-80eFt-os Astro A40-es szettnél is azt mondják, hogy maga a hangkeltõ jobban szól ezzel a fülessel, mint az Astro-s :)

De kérdezd még ki mások véleményét is, ez csak az Én ajánlatom :)

Laza
A füles maga egy féle, csak az USB-shez adnak egy külsõ hangkártyát, és abba dugod bele a jack-et. A simához kapott jack hosszabító kábel helyett itt egy USB-s eszközt kapsz. Alapjában véve a fülesnek kb 80cm-es kábele van, nálam azt dugod bele a hozzá kapott hosszabbítóba. Nekem a hosszabbító van elvezetve a géptõl fel az asztalra, és itt bármikor le tudom venni a gyors csatlakozóról és mondjuk átdugni máshova a fülest (pl laptop). Itt az USB-s kütyübe fog csatlakozni.

SirAlo
Jah es van olyan valtozat is ami For Apple, az applenal nem jackel van megoldva?:O ez olcsobb is es kekbe van ami jobban is tetszik:) Link

SirAlo
Hat mar ha ennyire jonak tartjak ezt a Siberia V2-ot akkor lehet csak ezt fogom venni:) a beepitett hangkartyajarol van valami infotok? azzal ad olyan minoseget mint egy Xonar-al ? Mert ahol en nezem ott kicsi a kulombseg arba az USB-s es a jackes kozott, miert nem ugy csinaljak meg ezeket az USB-s fuleseket hogy egy jack kimenetet is raknak hozza? van olyan fules csak ritka

Laza
Nem akarlak erre a típusra rábeszélni, de tessék, pl itt egy használt Siberia V2 17.000Ft-ért, garival, nem sokkal több mint fél éves:
http://hardverapro.hu/apro/elado_alig_hasznalt_steelseries_siberia_v2_black_f/hsz_1-50.html

Kábelcserés 12.000Ft, viszont ez USB virtual 7.1 hangkártyával együtt:
http://hardverapro.hu/apro/steelseries_siberia_v2_usb_black/hsz_1-50.html

18.000Ft, egy hónapos:
http://hardverapro.hu/apro/steelseries_siberia_v2_gamer_fules_garanciaval_egy/hsz_1-50.html

15.000Ft elvileg új, külföldrõl rendeli, bár ezeknek addig nem fizetnék amíg nincs itt a cucc:
http://hardverapro.hu/apro/steelseries_siberia_v2_headset/hsz_1-50.html

Stb-Stb :)

Egyébként használtan, olcsóbban tudsz pár hónaposat szerválni, mert aki nem használja ki annak drága volt ahhoz, hogy benne álljon a pénz. Ha belegondolok, hogy pl az egy hetes 25.000Ft-os Roccat KAVE-tõl 20.000Ft-ért szabadultam meg ........ bukó ugyan (kifizettem a tanulópénzt, de utólag nem bánom :) ), de a vevõ jól járt :)

Itt fent a 17e és 18eFt-os garis cuccok már jók lehetnek.

Laza
Ha árban ua, akkor mindegy, ha drágább, akkor felesleges nem használt funkciókat felhalmozni pénzért :)

cSuwwi
A dx-en is így van megoldva. Az egyik jack kimenet "világít", van hozzá egy kis jack/spdif átalakító, ha mégis kéne. Viszont low-profile hátlapja is van feltételezem megy is vele (még nem néztem)

shit happens

SirAlo
Ertem akkor jo az is , meg jobb is ha 7.1et is tud , igaz azt szerintem soha nem fogom hasznalni:) de viszont a fulesekbol nem tudom eldonteni meik legyen hogy arba is es minosegbe is jo legyen

Jaffa 2843

Jaffa 2843
Minõségre ugyanaz a két kártya, csupán az SI SPDIF kimenetét átalakították egy jack/spdif osztott kimenetre, így az SI 7.1-et is tud. Valamint nem jár hozzá alacsony profilú hátlap.

SirAlo
Hangkartyaval kapcsolatban meg 1 kerdes: a webshopban ahol venni akarom a cuccokat Xonar DG SI van csak DG-bol, ez miben kulombozik a sima DG-tol ? Jobb-e vagy roszabb?

SirAlo
Szerintem is az lessz hogy egy hangkartya + egy fules csak a Steelseries V2 kicsit draganak tunik ha meg hangkartyat is vennem kell, de kineztem 2 stereo fulest , az egyik Thermaltake Tt eSPORTS Shock Spin ez a dragabbik de meg belefer a keretbe , sehol nem talaltam rola valami velemenyt Link

es a masodik ez joval olcsobb mint a Shock Spin de megtetszett rajta az a Bass Duct :) igaz az se tudom mennyit szamithat + 7 meteres a kabelje :) ez a Pioneer SE-M285TV Link

esetleg ha ebbe az arkategoriaba tudtok jobbat az is erdekelne 12-14k forinter kellene , vagy ennyiert nem kaphato valami jo fules meg?

Laza
Én egy Asus Xonar DG hangkártyát vettem 7-8eFt-ért, ebben direkt a fejhallgatóknak való erõsítõ van Dolby Headphone támogatással. Az alaplapihoz képest ég és föld. Ezt már onnan tudtam, hogy mikor nem volt jó a Kave, akkor visszavettem a régi Philips fülesem, de már az új hangkártyával, és sokkal jobban szólt, mint elõtte az alaplapival.

Alaplapom: Gigabyte GA-Z77-D3H

De pl a Steelseries Siberia V2-t meg lehet venni saját USB-s hangkártyával is, de úgy jó 7-8eFt-al drágább. Így meg akkor már jobban jársz egy Asus Xonar DG-vel.

Asus Xonar DG

Ilyen a fülesem (gyors-csatlakozó rész is van, így bármivel használhatom, pl rá szoktam dugni a laptopra is, mert a gyorscsati rész itt van a bill mellett a kezemnél, csak lekapom és átdugom, bárhol tudom használni):
Steelseries Siberia V2 Counter-Strike:GO Edition

SirAlo
Amugy ugyanez a fules megtalalhato sima stereoba jackel is es nem sokkal olcsobb

SirAlo
lehet stereonak is hasznalni , de az hogy tud valamit meg szerintem nem lehet semmikepp se hatrany :) csak sehol nem talalok rola magyarul valami leirast hogy milyen lenne es amugy a G35-ot nagyon jo fulesnek tartjak , abba is virtualis terhatas van

broman191
A kérdés hogy mennyi értelme van az ilyen "sokpontegy virtuális térhangzásnak"... :)

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

SirAlo
Talaltam egy tul jonak tuno fulest :) Nincs valakinek ilyen? http://www.emag.ro/casti-cu-microfon-thermaltake-tt-esports-shock-spin-hd-black-ht-skh006ecbl/pd/E5QYKBBBM/

7.1 virtualis, USB-s de jackal is lehet csatlakoztatni, mikrofonja is van 50mm hangszoro atmero, aranyozott csatlakozok es csak kb fele aron van mint egy G35 , szoval most ez nagyon megtetszett:)