5.1 Fejhallgatók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ugye régóta keresek olyan megoldást, amihez külsõ, optikait is befogadó jelfeldolgozó egység van, és a minõsége is jó.
Mondjuk nem olcsó, az tény 😊
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
Na Én észrevettem, hogy a mikrofon csatlakozója (ugye az egy rca dugalj), annak a belsó kis kör alakú hüvelye gyönyörû szépen körbe körbe forog a tengelye körül.
Na nem is kellett sok, szétkaptam mint foxi a lábtörlõt, kiütöttem a lyukból, kifúrta (már nemtudom 8-10mm-esre a lyukat), fogtam egy gyári szerelhetõ rca aljat, körbefaragtam snitcerrel, és beleütöttem a furatba, majd visszaforrasztottam a kábelek.
Azóta a recsegés teljesen megszûnt! 😄
Totálisan észrevehetetlen , hogy javított, még ha lehúzod is a mikrofont sem látni hogy másik csatlakozó van belül. Kb ennyi volt.
Igaz szervíz körülmények közt csináltam, nem sufnituning. 😉
Felhívtam a forgalmazót, gari képviselõjét, de sajnos!!!! nem áll módjukban javítani, cserélni. PFFff.. Bakker Szervízben dolgozok ÉN is, ergo meg tudtam csinálni, de azért MI, ha 2-3 napra gari után hoznak be cuccot, még fel szoktuk venni, nem szõrözünk vele.
Ahogy ennek a problémának meg utánajártam Roccat-nél, meg a neten is, ez sajnos egy elég kellemetlen szériahiba lett. Amit az újonan gyártott fülesekben már javítva lett, de az eddig terjesztettek sajnos tartlamaznak. Nagyon vékonyka lett a csatlakozónak a belsõ hüvelyének a csatlakozási pontja, így az kevés mozgatástól is, elég könnyen "elnyíródik". És KH-s (kontakthibás) lesz tõle, ami a "recsegést" okozza + hang kimaradást.
Azóta haver is vett egy ui. cuccot, igaz még az én meghibásodásom elõtt, na találjátok ki vele mi lett!!! 😄 Egy az egyben ugyanez a hiba jött elõ!!! Álá roccat kave. De már tudtam mi a teendõ, és sitty sutty megoldottam. Na közbe megismerkedtem TS-en egy szlovákiai magyar sráccal, na vajon milyen fülese van??? Roccat Kave!!!! És vajon MI a problémája?? 😄 Halál ugyanez. Õ messze van, ezért nem postázza el! De neki meg kinnt 3 év garit adtak. :S Így lehet becserélteti egy másikra, ás inkább ráfizet, de akkor mégjobbat vesz.
Mind 1, ezt már õ tudja.
Nah bocsi h sok lett, csak elmeséltem az én story-mat.
De ettõl függetlenül nagyon jóó a cucc, én szeretem!
Vagyis bekapcsolom a mikrofont és tesztelem, h mit hallanának a többiek amikor beszélek a mikrofonba. A fülessel nincs gond ott nem igazán jön háttérzaj(egy nagyon minimális zugás, de alig észrevehetö, ez leginkább az alaplapi hangkarinak köszönhetö), viszont a mikrofonnál mikor visszahallgatom akkor egyre erösödö recsegö hang jön belöle, pedig nem is nyulok hozzá. Ha megmozgatom a mikrofont akkor egy pár másodpercig csöndes, de aztán megint elkezd erösödni ez a "háttérzaj"(zugás/recsegés). És semmit nem változtattam a gépen, a mikrofon boost eddig is be volt kapcsolva(ha kikapcsolom akkor megszünik a zugás, viszont iszonyat halk lesz a mikrofon).
Ráadásul nagyon furcsa, mert olyan mintha a külsö erösitö egysége(ahol a hangeröt/stb. lehet szabályozni) is venne fel hangokat, pl. megkopogtatom és visszahallom a kopogtatást. Mindezt ugy, hogy ezen az egységen letiltom a mikrofon felvételt(világit a mikrofont kis kék ledje)
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
-a másik pedig hogy valami zavaró zajt vesz föl a számítógéptõl, ilyen pl. nekem is van "elvileg" egy jobb hangkártya megszünteti a problémát.
továbbá, ez csak akkor hallhato rendesen, ha a mikrofon boost-ot feltolom, viszont eddig fel volt tolva maximumra és sosem volt ilyen probléma.
A gond az, h pár napja hirtelen elkezdett fura recsegö hang jönni a mikrofonbol és nem tudom miért. Olyan mintha valami bezavarna, mert ha kihuzom a mikfrofont a fülesböl akkor is megmarad ez a fura hang.
De se a gépen, se a környékén semmi változás nem történt ezért nem is nagyon értem miért csinálja.
Elöre is köszi az ölteteket!
Keress szerintem teszteket ezekrõl. Ha sima sztereó kell, akkor abból Dunát lehetne rekeszteni, annyi féle van 😊
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Mikor bedugod legelsõre, kiírja a jobb alsó sarokban, hogy: "Eszközillesztõ szoftver telepítése" ekkor feldob a gépre pár *.inf file-t. Ami aztán a háttérben, láthatatlanul (Szoftver és beállítások nélkül) kinyeri a win hang beállításait, amit aztán egy jel formában küld a füles-be usb-n keresztül, amit aztán a füles a beépített hangkarijával (ami jobb mint egy audigy) visszakonvertál. Eszközkezelõben is megjelenik a cucc. Nem?
Op rendszertõl függetlenül. Ugyanúgy, mint egy mp3 lejátszó, pendrive, fényképezõgép, webkamera, stb... (azokon is rajta van az összes illesztõprogram, vagy eeprom-ba "égetve", vagy autorun-al megoldva (mind 1, vagy látod vagy nem, gyártótól függ)).
És amíg átkonvertál, visszakonvertál meg elküdi a jelet, ezredmásodpercet késik a hang. Szvsz.
Egy 40-50k-es audigy hangkarit meg nehogy már letoljon egy sennheiser ~20-30k -es füles hangja, amibe hangszóró van, meg ~fele mûanyag + a belsõ hangkari (30k-ért). Jah, meg az usb-s fülest dugd rá pl egy házimozi erõsítõre 😉 vagy hifi-re.
Laptopra, pc-re kényelmeseknek, h ne kelljen dugdosni, meg konzolra rettenetesen jó. Másra nem. (de ez mnvélemény).
Nah majd ha megint elkap egyszer az ihlet, és még nem lesz jelen a piacon ilyesmi, meg ha rendelkezek egy kis fölösleges "befektethetõ" tõkével, akkor lehet nekiugrok.
Addig 1-1 db-ért nem hírdetem meg, az nem éri meg a "babrálást"!
ez is szép, hogy ennyien megvették
shit happens
a "jó párat" lehet számszerûsíteni? kíváncsi vagyok mennyire volt kelendõ.
csak nagyságrendileg (1-5, 5-10, 10-25, 25-50, 50+)
kössz 😊
shit happens
Nekem mindenképpen fontos, hogy fogadjon a dekódoló egység optikait, mivel sok eszközbõl csak úgy lehet jelet kicsikarni.
A PC-hez van egy normálisabb Logitech 5.1-es hangfalszettem, az is analóg (azaz mindenek külön van jackdugója).
Viszont nem akarok áramzabálót, bõven elég egy moderált erõsítõ 😊
Van egy Onkyo DR-90 -esem, bár az a TV alatt van. Na majd meglátjuk.
Füles-bõl viszont én útálom az optikai, meg usb-s megoldásokat.
Elõször is, ahoz kell egy progi, vagy driver amit felraksz a gépre, vagy alapból konzolra integrálva van, az szépen lekeveri a hangot egy jellé, amit küld a füles-be, amin belül a belsõ "hangkari" vissza "keveri" 5.1-7.1-é és szólaltatja meg. Míg az analóg-on egybõl az szól, aminek szólnia kell.
Egy saját drága dekódolós füles meg "olyan" is! Ua-on áron vett analóg füles 5x lepipálja hangminõségben. (fõleg egy sztereó ami nem 5ft-os)
Am analóg megoldásra én anno gyártottam pár hangváltó dobozt.
Bíztam benne, hogy sikeres lesz, ahhoz képest jó párat eladtam, és mindenki csak dícsérte, de nem volt akkora kereslet, mint amire vártam.
Sound Switcher -ez lenne az.
Nem búg, nem gerjed, nem szedi össze a zajokat, halál lazán átkapcsolhatod min szóljon pl a pc-d. A fülesen, vagy erõsítõn.
De ugyanezt visszafelé is összekötheted bármivel. Hogy 2 jel közül válogatsz. (érted? 😄 )
De az elsõ volt a cél, ami miatt megalkottam. Nekem is van, használom is elég gyakran. Mivel Roccat Kave -em van ami analóg, meg egy elég brutál hangtechnikám (4x110W+1400W(passzív)sub+100Wcent), így nem kell szenvednem a jack-ek dugdosásával. Csak egy kis kart átváltok, felcsapom a fülest, és már néma is a hangtechnika. És csak a füles szól. <#nevetes1>#nevetes1>
Én erõsítõvel vennék analógot, mert arra ráköthetsz pl. hangfalakat is, nemcsak fülessel tudod használni.
shit happens
Ha veszek egy drága, saját dekódoló egységgel rendelkezõ fülest, aminek van optikai bemenete is, vagy veszek egy analóg 5.1-es fülest és szerzek hozzá egy régebbi olcsóbb 5.1-es erõsítõt, amin persze szintén van optikai bemenet, és a füles ennek az analóg kimenetére eszkábálom?
A lényeg az, hogy olyan megoldás kell amit nem csak a PC-vel tudok használni, hanem mindennel, amibõl optikaival ki lehet csikarni a térhatású hangzást (pl játékkonzolok).
sziasztok! eladó egy pár órát használt Turtle Beach Ear Force Charlie 5.1-es fejhallgató!
PC-re és X-Box-ra is használható!
ára 23.000 ft! alku nincs! vadonat új!
shit happens
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Szerintem ez nincs olyan közel. Próbáltam most hogy másik USB be dugtam, de semmi változás. Mikor nekem is a VGA elõtt volt talán nem adott ki ilyen hangot, persze csak ha jól emlékszem. Dehogy dobom ki ! 😄 Majd ha tönkremegy veszek másikat, de legalább hangkártyát nem kell újat majd vennem.
cSuwwi: Alaplapit is szoktam azért használni, de már egyre ritkábban. Majd õsszel/télen mikor beindulnak a sorozatok fogom használni nagyobb rendszerességgel, azon vannak a hangfalak 😄
Lehet van is itthon ilyen elosztó doboz, majd ebéd után megnézem, meg letiltom az alaplai hangkarit próbaképp.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
én anno faragtam egy elosztó dobozt, hogy ne kelljen állandóan átdugdosni
ilyesmi mit ez: #717
shit happens
alaplapi hangkártya letiltás + ha lehetséges másik slotba pakolást próbálnám meg
shit happens
Ahogy elnézem nemnagyon tudod elpakolni a VGA mellõl a xonart. Nálam a régi lapomban közvetlenül a vga alatt volt és úgy sem zajongott. Dobd ki a kave-et, a xonar amúgy is jobbat érdemelne 😛
ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU
nekem az alaplapi hangkártyával csinálta ezt, ezért is vettem a xonart
shit happens
de a képen is látszik jól, hogy a fekete nincs rendesen bedugva
shit happens
Lehet az, hogy valamit rosszul dugtam be?
Kép
Dirket megnéztem a Xonar leírását, hogy melyik port mi, 5.1 esetén hogyan dugjuk, meg lecsekkoltam a színeket is.
ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU
mert nekem is az a verziszám van amit írtál (mindkettõ azonos), de úgy néz ki mint a #816-ban
shit happens

Asus Xonar DX Audio Center (0.3.0.36)
#813: Neked is köszi, pont kérdezni akartam miért "csak" 48Khz.
Mikor utána gugliztam a dolognak valaki azt írta, hogy jó ha bekapcsoljuk a flexBass ot és LFE-t 120Hz re állítjuk. Ennek mennyi értelme van?
szerk: audio channelt hol állítsam?<#fejvakaras>#fejvakaras> sehol nem találok ilyet.
shit happens
-6channels
Sample rate
-48 KHz
Analog out
-5.1
Minden pipa off.
Természetesen windowsban is 16bit 48KHz
Ugye van nekem egy ASUS Xonar DX hangkártyám és egy roccat kave fejhallgatóm. És néhe játék közben sistergést hallok. Ezt akarom kiküszöbölni.
Windowsban és a Xonar DX Audio Centerben hogyan érdemes beállítani a dolgokat?
Windowsban a Default Format:
16 bit, 44100 Hz (CD Quality) (gondolom DVD ezt tegyem fel)
Xonar XD Audio Centerben:
Sample Rate : PCM 96Khz ( ez lehet 44.1, 48, 96 vagy 192 KHz)
Analog out : 7.1 Speakers
SPDIF Out: PCM bepipálva és a 7.1 Virtual Speaker Shifter is.
amúgy a turtlenek szebb hangja van és a basszus is sokkal jobb,de a rezonanciás bass reflex nélkül én már nemtudok meglenni😛
pedig van benne anyag rendesen
az egyetlen bajom a kave-vel, hogy belenyomja a sormintát a fejbõrömbe huzamosabb használat után. némileg hátrányt jelent ha kopasz az ember
shit happens
http://www.gameshop.hu/multi/turtle-beach-ear-force-charlie-mw3-headset/6558
bnõm vette,mert már nembírta nézni,hogy egy agyonragasztott roccat kave-al nyomom😊 szegényke meglepinek akarta ,hogy legyen nekem szép és új,de azonkívül,hogy ragasztott a régi fejesem semmi baja.
szóval ezt pár órát használtam úgyhogy vadzsi új! ára 25.000ft
X-box-hoz is tudod használni! nagyon szép hangja van és nagyon adja az 5.1-et tehát NEM SZTEREÓ!!
A Superlux-ok közül válassz valamit én azt javaslom.
Esetleg a Superlux HD330 vagy HD660, vagy a mikrofonos verziója, a HMD660E.
Ezekhez viszont már nem árt egy normális hangkártya is. Ebbõl a legolcsóbb ajánlott darab az Asus Xonar DG