Dobolás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
<#eljen>#eljen>
-Életkor: 13-14 év
Dobost keresünk Heavy Metal zenekarba !
Feltételek:
-Életkor: 12-13 év
-Tapasztalat: 2-3 év
-Heavy Metal stílus, érdeklõdési kör. Pl: MetallicA stílusú együttes
-Saját számok írása, szövegírás--->ez a két feltétel nem kötelezõ)
Csepelen, a Csepel Mûvek területén belül bérlünk próbatermet felszereléssel.
Jelenleg egy énekes-gitáros, és egy szólógitáros a felállás.
Basszusgitárost szintén keresünk, de az már egy másik téma 😊 (SG fórum-Bassgitározás topikban megtalálható)
Telszám: 06-30-654-12-84 Várjuk jelentkezéseteket <#vigyor2>#vigyor2>
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
olyan oldalt keresek ahol találok csak gitár és ének instrukat. nyilván aládobolás céljából. aki tud ilyet legyen szíves ossza meg velem.😊
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
Nem tudom ki hogy van vele de nekem tetszik a játéka:
Lehetõség szerint mindenféleképpen akusztikus dobot szeretnék (játékérzet, késõbbi esetleges felvételhasználat, stb. miatt is), az elektromosra sok rossz tapasztalatot halottam (legalábbis a számomra megfelelõ árkategóriákban lévõkrõl) azt viszont nem tudom hogy lehetne tompítani. Halottam valami hálóbõrnek nevezett megoldásról, ami során a dobbõr helyére ilyen lyukacsos sûrû szövésû szúnyogháló szerû anyagot tesznek. Ez mennyire hatékony? Ugyanis ma voltam a közeli hangszerboltban, és a dobos csávó meg érdeklõdésemre egybõl elektromos dobot mondott, az utóbbiról viszont semmit, és nem mertem rákérdezni mert olyan megalázottnak éreztem magam az információhiányommal.
Ha valaki esetleg többet tud a témáról mint én (amit õszintén remélek), az megosztaná velem tapasztalatait? Mondjuk ahogy látom eléggé behalt a fórum, és ez a vásárlás a legjobb esetben is kb. még fél év mire aktuális lesz, de gondoltam elkezdem gyûjteni az információt.
Elõre is köszönöm az esetleges észrevételeket, megjegyzéseket, segítséget!
hogy hívják azt dobolásnál, amikor úgy ütök valamit hogy egy ütés alatt többször ér hozzá?😄 vmi pressure valami, vagynemtudom.
aki tudja annak megköszönném😄
Nem ismertek olyan oldalt, ahol lehet találni magyar együttesek dobkottáit?
A Good Times... meg nagyon nehéz,két éve azt hittem,hogy dupla lábgéppel csinálja...:|
én a good times bad times lábdobtémájával küszködök, csak épp egy õsrégi, össztalpas, bõrhuzalos amati lábgépem van, amit szerintem érdemes lenne cserélnem mostmár 😄
na, ez a nem mindegy.
Mûhely Próbaterem! A belváros közepén (Kodály körönd),jó közlekedéssel, felsõ kategóriás felszereléssel(Vox Ac30, Fender Blues Deluxe, Tama Superstar, Gretsch Catalina-rendes bõrökkel, behangolva-Ashdown,Gallien krueger,Roland TDW20 elektromos dob, stb...TÖKÉLETES AKKUSZTIKA (nincs fülzúgás 2 óra után),3 TEREM.Zenész Barátaim: magam is zenész (dobos) vagyok, így tudom mi szükséges a minõségi próbához, ezért eszerint készült el NEKTEK ez a próbaterem!Érdemes kipróbálni! www.muhelyprobaterem.hu
http://sum41.uw.hu
Elektronikus dobokról mi a véleményetek? Most láttam egyet 300dolcsiért. Viszont a szívem egy Ludwigért dobog... Kezdõknek melyik a jobb?
Azonkívül: Phil Rudd-ról mi a véleményetek?
A belváros közepén (Kodály körönd),jó közlekedéssel, felsõ kategóriás felszereléssel(Vox Ac30, Fender Blues Deluxe, Tama Superstar, Gretsch Catalina-rendes bõrökkel, behangolva-Ashdown,Gallien krueger,Roland TDW20 elektromos dob, stb...TÖKÉLETES AKKUSZTIKA (nincs fülzúgás 2 óra után),3 TEREM.Zenész Barátaim: magam is zenész (dobos) vagyok, így tudom mi szükséges a minõségi próbához, ezért eszerint készült el NEKTEK ez a próbaterem!Érdemes kipróbálni!
www.muhelyprobaterem.hu
tel.:06/702797617
1500Ft/óra
Egy lehetõséget szeretnék kínálni minden zeneszeretõ és (vagy) zenével foglalkozó embernek.
Ha fel szeretnéd venni a zenédet (akár a zenekaroddal akár egyedül) vagy felénekelnél egy régi kedvenc számodat,
akkor én ebben tudok neked segíteni. Profi minõségû
technikával és több éves tapasztalattal
állok az érdeklõdõk rendelkezésére. Az árak rugalmasak, NINCS ÓRADÍJ... a részleteket minden komolyabb érdeklõdõvel e-mail-ben szívesen megosztom.
E-mali: [email protected]
na, ez a nem mindegy.
Bocsánat,ha sértõ volt,vagy ilyesmi, nem annak szántam.
igaz, hogy dobtanárnál ezzel kezdenek, hogy verõtartás, meg helyes ülés stb. de igazából ennek szerintem nincs nagy jelentõssége..
pridgen furán tartja a verõt... ÉS? hogyan dobol?? a játékstílusához elengedhetetlen a laza csukló.. nem a látvány a lényeg.. van aki grimaszol (taylor hawkins, foo fighters), van aki kiabál, de kit érdekel. a zene a lényeg.
na, ez a nem mindegy.
Pridgen meg nagyon furán tartja az ütõt.
portnoy meg ezek tudnak gyorsan játszani, de én többre értékelem azokat a dobosokat, akik szívbõl, érzésbõl nyomják, ahogy itt írtátok, bonham, paice (mindketten balkezesek vagyunk 😛), chad..
nézzetek utána thomas pridgennek.. megéri 😉
bandát alapítanék csak az a gáz, hogy nincsenek nekem megfelelõ zenei képzettséggel rendelkezõ fiatalemberkék a környékemen... hiába, nem vagyok egy nagyvárosi gyerek.. 😊 egyszer volt egy ütõs zenekarunk (ott bongós voltam 😄), de már feloszlottunk..
na, ez a nem mindegy.
Nem kell nekem metronóm.😄
Érdekes. Amúgy nem rossz.
#132: Gyuri12: Van egy szám MySpace-en. Amúgy pénteken a Ladánybene 27-el játszunk Ladánybene falunapokon, jövõhét csütörtökön pedig valami tiszakécskei rockfeszten nemtom.
Egy joey jordison elmehet a picsába, mert õ az a dobos,akinél nincs rendes ütem. (Nem értem,hogy mit esznek rajta a népek)
kezdõk: green day 😄, foo fighters
haladók: red hot chili peppers
pro: the mars volta 😛
persze ha metált akartok dobolni akkor vegyetek duplázót meg gázmaszkot és hokizzattok a dobok mögött, hogy fákk evribádi.. bocsi, de a dobolás ezen részét nem tartom nagy mûvészetnek.. 😊
na, ez a nem mindegy.
Melyik együttes ez? Hol lehet titeket megnézni?😊
3 éve gyakorlok amúgy dobolni, de csak dob nélkül asztalon meg most gh-n meg ha próbán van energiájuk a többieknek engem hallatni (ami általában nincs) akkor ott gyakorlok.
De azért tudok véleményt alkotni errõl, mert látom a mi dobosunkat is meg én is próbálgatok😊
Mivel Ti vagytok a dobosok,nem én,így muszáj rátok hallgatnom.😊
Amúgy is biztos feleslegesen mondom, mert ha nem látod be akkor úgyse fogod használni, de pár év múlva emlékezni fogsz rá, hogy mit mondtam😊 Hidd el! Én is jártam már így..😊
Kösz amúgy mindenkinek.
Én is azt hittem, milyen kibaszott pontos vagyok, míg nem stúdióba nem mentem pár éve és rájöttem, hogy nem😄
Hidd el, fontos a metronóm!
szerintem nézz meg dob tabokat, ott szerintem felvan osztva ütemekre az egész.
nézz youtube videókat, vannak drum lessonök
GH:MEtallicához meg venni fogok most nyáron dobot,ha már az igazi nem jött össze...
metronóm nagyon fontos a ritmus miatt. ha a dob/basszus pontatlan akkor az egész zene "elcsúszik"
a guitar herohoz meg annyit, hogy a gitáros részét csak egy egyszerû ritmusjátéknak tartom, de viszont a dobszett...hát azt azért lehet kamatoztatni igazi dobon is (hiszen ott megvan a lábdob, cin, pergõ minden)
Én úgy szoktam,hogy hallgatok valamilyen számot,és hallás alapján elkezdem ütni mondjuk a puffon,és odakészítek mellé még valamit(mondjuk könyveket) és úgy ütöm,mintha igazi dob lenne.
Ütemeket hogy kell számolni? Láttam olyat,hogy el kell számolni 4-ig,meg ilyenek,de valahogy nem jött be nekem,mert kevés olyan zenét próbáltam el puffogtatni,ahol egyszerûbb az ütem.