Dobolás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a legjobb hely az alapok gyakorlására egy tanárnál van =)
Sztem soha semmit nem lehet igazán megtanulni videókból, könyvekbõl stb.
Sztem soha semmit nem lehet igazán megtanulni videókból, könyvekbõl stb.
Hello! Szeretnék elkezdeni dobolni, de mielõtt tanárhoz mennék, gyakorolnám az alapokat. Tudnátok ajánlani DVD-t, vagy valamilyen számítógépes oktatóprogramot?
bocsi az offért...de nyíregyházi alapuló együttes keres dobost...
Idióta dobosunk egy CB drumsos pergõt használ a premier pergõ helyett mert azt hiszi jobban szól.. szar a füle😄
Szasztok! Gondoltam ide IS beirom ezt amivel megbiztak hogy írjam be😊)))))
Egy szórakozohely tulajdonos Ismeretlen ill. kevésbé ismert de tehetséges zenekarokat keres!! Méghozzá azért hogy a zenekarok részt vehessenek egy "tehetségkutatón",ami a Mezõkövesdi Bacchus borozóban kerülne megrendezésere!
Itt a lehetõség a bemutatkozásra! a tehetségkutató több helyen illetve több városban is meg lesz hirdetve igy nagy közönségre számithattok!
akit érdekel a dolog az hívja a tulajdonost Dusza Annát a : 06 30 36 96 131 - es számon!
szerintemnem érdemes kihagyni!!!
Egy szórakozohely tulajdonos Ismeretlen ill. kevésbé ismert de tehetséges zenekarokat keres!! Méghozzá azért hogy a zenekarok részt vehessenek egy "tehetségkutatón",ami a Mezõkövesdi Bacchus borozóban kerülne megrendezésere!
Itt a lehetõség a bemutatkozásra! a tehetségkutató több helyen illetve több városban is meg lesz hirdetve igy nagy közönségre számithattok!
akit érdekel a dolog az hívja a tulajdonost Dusza Annát a : 06 30 36 96 131 - es számon!
szerintemnem érdemes kihagyni!!!
Nem tudja valaki, hogy ennek a videónak a végén ki az a 3 dobos???
Per Aspera Ad Inferi.
gyorsnak tényleg gyors, de számomra semmi több...kreativitás pl. nincs...számomra az többet ér annál hogy milyen gyorsan püföl 😊 ettõl független persze télleg kûdi 😊
Borlai Gergõ pl.a gyorsasága mellett kreatív is, Jazzben meg metalban is magyarország legjobbjai közt van 😊
(bocsi a szar minõségért ha találok jobbat, mutatok)
Borlai Gergõ pl.a gyorsasága mellett kreatív is, Jazzben meg metalban is magyarország legjobbjai közt van 😊
(bocsi a szar minõségért ha találok jobbat, mutatok)
Kuss!-magyarázta.
Szóval, mégegyszer akinek van szerkója, kecskeméti, és szereti a klasszikus rockot, az jöjjön hozzánk dobolni!
McGrady, látom te is látogatod az oldalakat! 😄
Én olyanokat el tudom dobolni de nincs dobszerkóm😊
Szevasztok!Én kecskeméti basszusgitáros vagyok és haverommal, (aki gitáros) keresnénk egy dobost, de felhívom figyelmét, hogy p.mobilt és p.boxot játszunk, szóval mindenképpen ilyen fajta zenéhez alkalmazkodó dobost szeretnénk. elõre is köszi mindenkinek.
Nézz körül a ritmusdepon hátha találsz ilyet és akkor meglátod ki mennyiért árulja.
Szerintetek mennyit érhet az az '93as Angol 6 Tamos Premier dobszerkó (#30) Piaste lábcinnel (de az álvány meg minden premier) sajnos lábgép nélkül Premier és Remo bõrökkel Premier Ride álvánnyal és az azzal a gagyi ride-al?
Joey valóban jó (régen a kedvencem volt), de szerintem messze van azért a kissráctól, vagy azoktól akiket linkeltem, vagy akár az Opeth dobosától. Õ gyors és precíz ezért sokan becsülik, de azért szólónak jobbat is ki lehetne találni. A látványon több a hangsúly általában mint magán a zenén.
Nekem is nagy szerelmem a dob. Buszon-vonaton-metrón, mindenhol verem az ütemet. Ûzném is a dolgot, csak a piszkos anyagiak visszafognak...
Személyes kedvencem Joey Jordison.
Személyes kedvencem Joey Jordison.
Az üt nagyot, aki először üt ... és nagyot!
ehh... kicsit értelmetlen lett 😄 úgy gondoltam hogy a videó egy része Steve Gadd, érdemes ezt is végignézni, bár nem mai videó 😛
Dobolni a legkönyebb, én saját erömböl fél év alatt olyan szintre értem, hogy ha nincs a dobosunk én dobolok😛 Ha ezt tanárral csinálod még hamarabb, szóval nyugodtan!
persze 😊
nyugodtan kezdd el, a zenekarba a dobosunk 16 éves, õis 15 éves korába kezdte, és kurvajól nyomja 😊
nyugodtan kezdd el, a zenekarba a dobosunk 16 éves, õis 15 éves korába kezdte, és kurvajól nyomja 😊
Kuss!-magyarázta.
Hello!
Érdemes elkezdeni 15 évesen 0 zenei elõképzettség nélkül dobolni?
Érdemes elkezdeni 15 évesen 0 zenei elõképzettség nélkül dobolni?
"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."
a kis rohatt xD
Köszi kipróbálom majd
Nincs saját szerkóm próba terembe járunk haveromékkal "zenélni" még nem tanultam igazából csak van egy dobos haverom akitõl eltanultam az alapokat.
De majd holnap megint megyünk zörögni <#ravasz1>#ravasz1>
Nincs saját szerkóm próba terembe járunk haveromékkal "zenélni" még nem tanultam igazából csak van egy dobos haverom akitõl eltanultam az alapokat.
De majd holnap megint megyünk zörögni <#ravasz1>#ravasz1>
\"s nem oly becses az irhám, hogy érett fővel szótlanul kibirnám, ha nem vagyok szabad! Az én vezérem bensőmből vezérel! Emberek, nem vadak - elmék vagyunk!\" József Attila - Levegőt!
Ja persze ez a cin minõségétõl is függ...Pl. egy noname cintõl nem lehet csodákat várni.
Helló!
Egy tipp (persze ez nem tom, hogy szakszerû-e): Én úgy csinálnám, hogy simán a lábcin felsõ darabját kilazítod, és ráengeded az alsóra. Ezzl sztem meglesz a hangzás amit akarsz, utána pedig max 1-2 mm-t lenyomod a pedált és rögzíted a felsõ cint. Amúgy én úgy használtam, hogy volt kb 1,5-2 cm hely, de nekem nem volt duplázóm, úgyhogy a bal lábammal "játszadoztam" a lábcinnel (ezzel színesebbég lehet tenni a játékot, mert többféle hang-ot lehet kicsikarni). Mellesleg szabály sztem nincs, ahogy tetszik, úgy használod 😊
Egy tipp (persze ez nem tom, hogy szakszerû-e): Én úgy csinálnám, hogy simán a lábcin felsõ darabját kilazítod, és ráengeded az alsóra. Ezzl sztem meglesz a hangzás amit akarsz, utána pedig max 1-2 mm-t lenyomod a pedált és rögzíted a felsõ cint. Amúgy én úgy használtam, hogy volt kb 1,5-2 cm hely, de nekem nem volt duplázóm, úgyhogy a bal lábammal "játszadoztam" a lábcinnel (ezzel színesebbég lehet tenni a játékot, mert többféle hang-ot lehet kicsikarni). Mellesleg szabály sztem nincs, ahogy tetszik, úgy használod 😊
Üdv.
Hát, nekem olyan a nyitott cinem ránézésre, mintha be lenne zárva, annyira közel van, de nincs összezárva és egész jól szól. De hát valaki nagyon szétnyitja, ez szokások kérdése szerintem.
Hát, nekem olyan a nyitott cinem ránézésre, mintha be lenne zárva, annyira közel van, de nincs összezárva és egész jól szól. De hát valaki nagyon szétnyitja, ez szokások kérdése szerintem.
üdv
Valaki tudna nekem segíteni?
hogy kell beállítani a láb cintányért hogy nyitott állapotban is rendes hangzást lehesen ütni rajta?
mert ha túl közel rakom a két cintányért akkor zárt hangzást add ha egy kicsit is felemelem akkor olyan mint egy beütõ tányér
Kábé hány centi legyen a két tányér között van erre valami szabály?
(rock hangzáshoz sokszor kell így használni)
Valaki tudna nekem segíteni?
hogy kell beállítani a láb cintányért hogy nyitott állapotban is rendes hangzást lehesen ütni rajta?
mert ha túl közel rakom a két cintányért akkor zárt hangzást add ha egy kicsit is felemelem akkor olyan mint egy beütõ tányér
Kábé hány centi legyen a két tányér között van erre valami szabály?
(rock hangzáshoz sokszor kell így használni)
\"s nem oly becses az irhám, hogy érett fővel szótlanul kibirnám, ha nem vagyok szabad! Az én vezérem bensőmből vezérel! Emberek, nem vadak - elmék vagyunk!\" József Attila - Levegőt!
Ysmerem. -.-
én csak hallgatni szeretem😊) itt van egy jó kis oldal, majd minden neves dobos megtalálható rajta, sok videó és kép is van. egy két mester még különleges technikákat is megmutat videon. szoval az oldal: www.drummerworld.com
ha ismeritek sry
ha ismeritek sry
*Posse*T.W.D*
<#eljen>#eljen>
én is nagyon-nagyon szeretnék dobolni <#rinya>#rinya>
én is nagyon-nagyon szeretnék dobolni <#rinya>#rinya>
Na mostjó. -.-
Nekem behozza.. Talán igy:

Nemlátszik!!4 :C
Ma beülhettem a dobok mögé, már hiányzott😊 És képet is hoztam nektek!
Anyukádék örülni fognak😊
ehh...
dobolni akarok =)
dobolni akarok =)
Nem értek annyira a dobokhoz, én ezen a régi premieren szoktam játszani. Dobosunjknak van otthon egy CB Drums-a ami még az én hozzánemértõ véleményemmel is szar..😄 Pearl-röl csak jót hallottam.
Milyen dobod van? Nekem Pearl Export Select.
Csak a szerény véleményem..😊
mindezt 1 hónapnyi dobolás után ki mered jelenteni? :-)))
Chirstiansen, szerintem õ se tud tremolo-zni a dobverõvel.. :-)
Chirstiansen, szerintem õ se tud tremolo-zni a dobverõvel.. :-)
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.