A minosziak megelõzték Archimédeszt?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De a szakközépben a matektanárnõm krétával, szabadkézzel szabályosabb kört rajzolt, mint én a táblai körzõvel.
Ugyanannyi esély van rá hogy szimpla raktár volt csak az egész és egy unatkozó, de kreatív melós festette az egészet két hajókipakolás között hogy otthonosabbá tegye a munkahelyét.
Utálom amikor az ókortudománnyal foglalkozók azt akarják a mai emberekkel elhitetni hogy az ókoriak ill õskoriak a nap 24 órájából 25-öt kultikus és vallási dolgokkal töltöttek és az életbenmaradásuk "csak úgy megtörtént" mivel arra már egy percük sem maradt a sok szertartás mellett.
Hol vannak manapség 10m-es, 4000 év múlva is kivehetõ képek? Nagyobb közösségi helységekben. Na persze nem feltétlenül templomokban. De ugye 4000 évvel ezelõtt mi más is lehetett volna a nagy közösségi helység, mint templom... Namost ezt már nem én mondom, hanem õk. :P
Most akkor ismeretlen rendeltetésû vagy kultikus? <#idiota>#idiota>
Az lehet, de az elvet próbáltam lefesteni...
Csürsz!
Én
Állítólag a legendás kultúrákkal is ez végzett. Meg végülis az ismertekkel is. Ma is megelõzi a technikai fejlõdés az érzelmit/erkölcsit/stb.
Egyre inkább csak a mammutvállalatok profitszerzési törekvéseit szolgálja, az emberek látványos életszínvonalemelése helyett. Stb.
Bámulatosak ezek a régészek :)
"Méretébõl és terjedelmes falfestményeibõl ítélve a Xeste 3 névre keresztelt építmény valamilyen középület lehetett, például egy templom, vagy valamilyen rituális ünnepségeknek otthont adó csarnok."
Ha egy épületrõl fogalmuk sincs hogy mire szolgált, azonnal templom, vagy vallási épület :)
Lehet, hogy csak egy nagy raktár volt, amit elláttak néhány rontásûzõ jellel :) ha már úgyis "az õsi rakpart közelében állt egykoron." :)
Csürsz!
Én
(angol)
http://streaming.mou.org/MOU/Dec/wnews_07dec2005prt2_300.wmv
10. perctol kezd.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Nem is ez a fontos, hanem hogy egy tudomány és egy ilyen megfigyelési rendszer kifejlödjön ahoz több ezer év felfutás kell, hogy a generáciok át és át adják a tudást a mögöttük jövöknek.
Elvileg ha utána számolsz, akkor a barlanglakó tudatlan ösembernek kellett volna elkezdenie a hold keringésének méregetését.
A tudomány szerint..és még rengeteg ilyen példa van...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...
Manasara, Mayamata, vastu shastra. stb
a reszletesseg es a rendszer, mindent feltelelez csak azt nem hogy a mai tudomany szerint az akkoriak hol altak...
csak egy aprosag, a legkisebb egyseg a meresnel
8 atom.. (manangula)
Indiaban nehanyan mar eszbekaptak egy ideje es probaljak athozni a tudast. Ameriakaban is van nehany ceg amely mar csak ilyen rendszerben hajlandi epitkezni. (persze nem 8 atomos pontossaggal :)
Sztem hamarosan globalis valtozas lesz a vedikus tudast illetoen.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
kösz
Na hát ez az, hogy azt sokféleképp lehetne, de érdekes módon pont úgy csinálták, ahogy a képletbõl kijönne.
Fogsz egy hosszú lécet, egyik végét beszúrod a középpontba úgy, hogy forogni tudjon. Ráteszel egy kis kocsit, amely tud mozdulni a lécen. A kocsi egyik vége mindig a megelõzõ fordulat ívén megy, a kocsi másik vége rajzolja a következõ fordulatot.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
oldal kozepen.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Bizonyíték?
Nem kötözködni akarok, csak kíváncsi vagyok.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(