PMA 2006: Digitális fényképezőgépek áradata
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
szerintem 30D lesz belõle....😄
mármint azt fogok venni.magyarországon egyébként kb. 100 ezer forinttal drágább. new yorkban (ahol valamelyiket megveszem majd pont az árkülönbségek miatt)ott csak $200-ral drágább ami 40 ezer ft. kb.
mármint azt fogok venni.magyarországon egyébként kb. 100 ezer forinttal drágább. new yorkban (ahol valamelyiket megveszem majd pont az árkülönbségek miatt)ott csak $200-ral drágább ami 40 ezer ft. kb.
A 30D egy tuningolt 20D. Pár olyan dolgot adott hozzá a Canon, amit már rég kellett volna (nagyobb LCD, spot fénymérés, pár szoftveres plusz).
A D200 egy valódi elõrelépés a Nikon D100-hoz képest, bár már eléggé ideje volt. Jobb váz (idõjárásálló), jobb keresõ, sokkal több szolgáltatás (multiexpo, fejlett vezeték nélküli vakuzás stb), elképesztõ beállítási lehetõségek (pl. a fénymérési terület mérete állítható), nagyobb felbontás, hogy csak párat említsek. Persze drágább és szerintem a színzajszûrése túlzó nagyobb érzékenységnél.
A D200 egy valódi elõrelépés a Nikon D100-hoz képest, bár már eléggé ideje volt. Jobb váz (idõjárásálló), jobb keresõ, sokkal több szolgáltatás (multiexpo, fejlett vezeték nélküli vakuzás stb), elképesztõ beállítási lehetõségek (pl. a fénymérési terület mérete állítható), nagyobb felbontás, hogy csak párat említsek. Persze drágább és szerintem a színzajszûrése túlzó nagyobb érzékenységnél.
jó kérdés😄
és itt van még egy ami szintén egy értelmû
de szeretném tudni hogy szerintetek miért jobb a:
Nikon D200, mint a Canon 30D?
és itt van még egy ami szintén egy értelmû
de szeretném tudni hogy szerintetek miért jobb a:
Nikon D200, mint a Canon 30D?
"csak azt nem tudom hogy nekem melyik lenne a jobb"
akkor mi honnan tudjuk? <#wink>#wink>
akkor mi honnan tudjuk? <#wink>#wink>
Köszönöm Lateralus és Babajaga.bár ami írtatok tudtam, de segítettetek rájönni hogy elég hülye kérdést tettem fel.természetesen a 30D a jobb, én csak azt nem tudom hogy nekem melyik lenne a jobb.30D lesz ha sikerül.köszönöm mégegyszer.egyébként teljesen más téma: ha valakinek sok pénze van vegyen 5D-t!csak ajánlani tudom!olyan képeket csinál hogy minden egyes kép felér egy orgazmussal.
Fényképezõgépnél elsõ szempont a tudás, inkább többet tudónak neveznék egy gépet.A második a maszívitás ami a használatát lehetõvé teszi, nyilván egy fémházas gép masszívabb mint egy totál mûanyagból készült. A drágább gép általában többet tud nyújtani, mint az olcsóbb.
30D, mer jobb.
Canon EOS 30D vagy inkább Canon EOS 400D?tudom a 30D nyílván jobb, stb de mégis, ti mit gondoltok?
Sosem próbáltam, de nem is vágyom rá.
Casio=számológépek (esetleg gyerekszintetizátorok) :-)
Casio=számológépek (esetleg gyerekszintetizátorok) :-)
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
jó gép a Casio exilim z110 ?
Abszolute belépõszint. De legalább azok közül is a fogyaszthatóbb kategória (legalább is a 410-es olyan volt).
MInden esetre sztem egy A520 jobb vétel még mindig (gondolom kb. egy árban lesz a 420-as ha kapható lesz)
MInden esetre sztem egy A520 jobb vétel még mindig (gondolom kb. egy árban lesz a 420-as ha kapható lesz)
Canon PowerShot A420-ra mit mondtok?
Csakhogy az 50mm f1.0-et sztem már nem forgalmazza a Canon.
ti mit keveritek szart a HP masinán nem az optika volt szar hanem a 2villanyos" cuccok <#idiota>#idiota>
a deawoo meg már ezer éve GM csak nem úgy hívták hogy "sevrolé" <#banplz>#banplz>
a deawoo meg már ezer éve GM csak nem úgy hívták hogy "sevrolé" <#banplz>#banplz>
schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"
Azért nem ugyanaz ha egy majd 100 éves múlttal bíró fényképezõgép és optika gyártó cég (Canon) kiterjeszkedik a nyomtatók/faxgépek/fénymásolók területére azzal, ha ezt egy nyomtatókat gyártó cég(HP) teszi meg fordítva 😊
Egyébként a Nikonnak is vannak másodlagos bevételei a fényképezõgépgyártáson kívül. Igaz ez szorosan kapcsolódik a objektívgyártáshoz: Optika. Gyártanak szemüvegeket, távcsöveket, mikroszkópokat, és mindenféle optikai eszközöket. A processzorgyártásnál is jelen vannak. Ha jobban érdekel itt tudsz nézelõdni 😉
Egyébként a Nikonnak is vannak másodlagos bevételei a fényképezõgépgyártáson kívül. Igaz ez szorosan kapcsolódik a objektívgyártáshoz: Optika. Gyártanak szemüvegeket, távcsöveket, mikroszkópokat, és mindenféle optikai eszközöket. A processzorgyártásnál is jelen vannak. Ha jobban érdekel itt tudsz nézelõdni 😉
A dévút már pár éve felvásárolta a Genera Motors, õk meg picit értenek autógyártáshoz 😊 Gyakorlatilag egy koreában gyártott GM márka lett.
Az meg hogy hol gyártják az teljesen mindegy.
Az meg hogy hol gyártják az teljesen mindegy.
csak nekem tûnik úgy hogy a Sony gépeknek teljes mértékben Konica Minolta stílusa van?
Nem a lényeg, hanem a fontos!
a daewoot már felvásárolta a chevrolet
egyébként a canon is gyárt nyomtatót, mégis jók a fényképezõgépei - viszont a nikon nem 😉
egyébként a canon is gyárt nyomtatót, mégis jók a fényképezõgépei - viszont a nikon nem 😉
"Ahogy nem veszünk olyan autót sem ami gyárt monitort..."
Mitsubishi ??? 😊
Mitsubishi ??? 😊
casio-t sem, mert nem zsebszámológépet keresünk 😊
de akkor már a sony-t sem, mer az meg tévéket gyárt 😛
canon, nikon, olympus, fuji, kodak <#eljen>#eljen>
de akkor már a sony-t sem, mer az meg tévéket gyárt 😛
canon, nikon, olympus, fuji, kodak <#eljen>#eljen>
folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.
Miért csodálkoztok?
A HP egy nyomtató cég.
Nem veszünk tõle fényképezõt mert nem ért hozzá.
Ahogy nem veszünk olyan autót sem ami gyárt monitort meg hûtõt (Daewoo)
A HP egy nyomtató cég.
Nem veszünk tõle fényképezõt mert nem ért hozzá.
Ahogy nem veszünk olyan autót sem ami gyárt monitort meg hûtõt (Daewoo)
Baromi ronda ez az új dizájn!
nekem is van egy hp photosmart 635-ös típusú gépem. Az elsõ évben 3x lett garanciálisan cserélve, mert egyszerûen tönkrement a szoftver és nem lehetett frissíteni. Nade mindezt 3x játszotta meg. A mostani, 4. darab tönkretett már 2 SD kártyát, összesen 20 ezer forint értékben, azonkívûl 1 óra alatt leszív 2 aksit. Szörnyû gép...
Emberek itt a kitûnõ alkalom hogy a HP termékeket gyalázzam örülök annak hogy ebben a cikkben nem láttam HP fényképezõgépeket mert ami nekem volt igaz nem egy bonyolúlt gép volt de az ára akkoriban megvolt mindt gépnek és 2 év után tönkrement eggyi knapról a másikra érdekes nemde? (rakás trágya a HP)
Hí!
A Mark II csupán annyit jelent, hogy egy adott terméket frissítettek, kategóriától függetlenül alkalmazzák pl: Canon EF 50mm f/1.8 II.
"Az objektív f1,2-es fényereje a cég legfényerõsebb objektívévé avanzsálja ezt a terméket."
A legfényerõsebb(?) forgalomban lévõ objektív, ne feledkezzünk meg az EF 50mm f/1.0-ról sem!
A Mark II csupán annyit jelent, hogy egy adott terméket frissítettek, kategóriától függetlenül alkalmazzák pl: Canon EF 50mm f/1.8 II.
"Az objektív f1,2-es fényereje a cég legfényerõsebb objektívévé avanzsálja ezt a terméket."
A legfényerõsebb(?) forgalomban lévõ objektív, ne feledkezzünk meg az EF 50mm f/1.0-ról sem!
Kedves Gábor Zoltán!
Ezt írod: "A nevébõl látható, hogy leginkább profiknak szánták, hiszen a Mark II a cég EOS 1D és Ds gépeinek egyik változata, amik bizony kizárólag profi felhasználásra valók".
Hadd hívjam fel a figyelmed arra, hogy a "Mark II" mind az 1D, mind az 1Ds, mind a jelen objektív esetén csupán arra vonatkozik, hogy "Második kiadás", hiszen - mint ahogy volt "elsõ sorozatos" Canon 1D és 1Ds is -, korábban már létezett egy Canon 85 mm f/1.2 L objektív, amely például nem tartalmazott képstabilizátort, tehát a "Mark II", azaz a "kettes kiadás" ebben is újat jelent.
Persze nem volt rossz a te elméleted sem, 😊 de természetesen a valósághoz semmi köze.
/r.
Ezt írod: "A nevébõl látható, hogy leginkább profiknak szánták, hiszen a Mark II a cég EOS 1D és Ds gépeinek egyik változata, amik bizony kizárólag profi felhasználásra valók".
Hadd hívjam fel a figyelmed arra, hogy a "Mark II" mind az 1D, mind az 1Ds, mind a jelen objektív esetén csupán arra vonatkozik, hogy "Második kiadás", hiszen - mint ahogy volt "elsõ sorozatos" Canon 1D és 1Ds is -, korábban már létezett egy Canon 85 mm f/1.2 L objektív, amely például nem tartalmazott képstabilizátort, tehát a "Mark II", azaz a "kettes kiadás" ebben is újat jelent.
Persze nem volt rossz a te elméleted sem, 😊 de természetesen a valósághoz semmi köze.
/r.