Kékhalál - help!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Memtesztet neki!!!!
rvn
Üdv! NAGyon kérek mindenkit h ha tud segytsen mert már lassan ojan ideges vok h az agyamn Ldobom! Szval probléma már du 2 óta fel aakrom rakni az xp t aköv konfigra asus p5gd2 delux 1024 ram 3200 intel proci samsung sata vincsi és akár mi van már 3x formáztam le a vincsim meg 2 x vizsgáltattam ár de még mindg arra hivatkozik h virus vagy rossz terület lehet a lemezen vagy uj lemezvezérlöt tettem fel és ezt kék halálban irja ki! mikor a gép lassan egy éves!!! Nem csak Sata hadnm sima vincsiket is Lutasít és hiába csinálok az aléaplapi driverröl inditóflopyt beolvassa betölti d ea végén ugyan az irja ki

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

Érdekesség, hogy film közben beszaggat, de csak vmi 2-3 percig csinálja, utánna abbahagyja(mintha swappolna, denem vok benne biztos).

Valaki ha tud segítsen!!!!

Mert, ha semmi megoldás, akkor azon kell gondolkoznom, hogyan vigyem vissza egyenként a cuccokat(4 helyrõl vettem meg az alkatrészeket)
gordonmail
2 gépen is kipróbáltuk XP SP1-en és még XP SP2õn is, és...tökéletes.

(O_o)

gordonmail
Emberek! Én vettem egy HP Scanjet 2400-as Scannert, Windows XP SP2-õm van, és ahogy feltelepítem Driverestõl, mindenestõl a Scannert, újraindításnál fulllra meghal a XP (se csökk.mód, se semmi), kékhalál. Gigabyte 7N-400E-L alaplapot használok - Biosszal lennének a gondok? (egyébként Minden HP Scannerrel ezek nállam a gondok-ezen a gépen)
Nos, Biosfrissítés után nézek, de ha valakinek csinált már hasonló esetet, akkor kérem segítségét 😞
Tudjátok azt nem értem, hogy újraindítás elött 50 oldalt beScaneltem, újraindítás után ugye... éshát a Scannernek mi köze lehet a Bootoláshoz - szóval szinte tuti, hogy Biosproblem.

(O_o)

Újraraktam Vindózékat...és most egy jó ideje nem volt fagyás!
Viszont!!!
A játék szaggat...
3dmark2005: van úgy hogy egy teszt után kidob egy default windows(Send Error-os) hibát, van úgy, hogy elmegy 2-3 tesztig is, de végig még egyszer sem jutottam😞.

Úgyhogy kezdek gyanakodni, hogy a videókártya a ludas, de ha vki tud segítsen!

Hogy tisztább legyen a kép:
- ASUS A8N-E
- AMD Athlon 64 3000 BOX
- SAMSUNG 512Mb 400Mhz (2 D😎
- ASUS EAX1600pro 512MB
- MAXTOR 250GB 7200rpm 16MB
- CHIEFTEC CT420A2
- LG LG GSA-4167 RBB oem fekete
Mindent 'kidobtam' a gepbol, a tap, a szamitogephaz es a winyo maradt. Neked is hasonlo gondod volt?
Szia!
Szerintem a táp vagy az alaplap okozhatja a problémát.
Az én rendszeremet egy tápcsere oldotta meg, de el tudok képzelni egy hajszálrepedést az alaplan is, ami melegedésre elmozdul és megfagy a rendszer.

Powered by Linux

Regi szamitogepem eseteben is ezt tapasztaltam. Amiket kicsereltem, az a videokartya, alaplap, proci, huto. Ami megmaradt, az a memoria, tap es winyo. A memoriat a kollegam 2 hetig tesztelte, ejjel-nappal ment a gepe, O nem tapasztalt ilyen problemat.. 😞((((
DjDano
mivel Win csere után se változott a helyzet , ezért egyértelmû, hogy valami hardveres hiba van a dologban, vagy esetleg driver...

En is szamtalan mem-testet lefutattam mar, de nem irt ki egyetlen hibat sem. 😞((( Leszedtem a proventillatort is, ujra megkentem szilikonnal ugyanugy fagy.. 😞((( kicsereltem az ata kabeleket is ujra, azok se oldottak meg a dolgot.. Van ugy, h 4-5 is kek halal, amint elkezdek jatszani.. 😞((( Nem ertem, h mitol lehet, windowst is ujratelepitettem pedig mar sokszor.. 😞(( Ha az usb-s adatkebelrol lehuzom a mobilomat, ugyanugy kek halal.. 😞(( Valaki esetleg jart hasonlo cipoben? Meg ha feltelepitem a java-t, egy par napig minden tokeletesen mukodik, ahol java kell. Utana meg kb 2 het mulva ha kilepek ilyen javas internet bongeszebl, pittyen egyet es gep, es lefagy. Meg ctr+alt+del-re sem 'reagal', csak resetre. Valakinek valami otlete?
Memteszt lement...nem ez a problem!!
Balumann
Nekem gondolom hibás az a másik memória hely, mert ha egyik memóriát próbálom. Berakom az elsõbe, teljesen jó. Ha a másodikba, hibás.(DDR-es a ram). Nekem alaplap csere lesz a megoldás.

Balumann
Nekem memória hiba miatt jött kék halál állandóan. Vettem egy másik memóriát, és iyen régi gagyi alaplapom van, és ha a másik foglalatba rakom a memóriát (vagy oda is rakom az egyiket) akkor igen sokszor kidob kék halállal, meg dll-eket hibásan olvas be (pl. win telepítésnél szívtam meg).
Haveromnak meg azért volt, mert rossz volt a vincseszter egyik adatkábelje vagy mi, és az miatt volt, megkellett mindig igazítania, aztán vettek újat és jó lett.

Hi!

Uez a problem...most már látom ezt egyre több topicban, már egy másikba beleírtam(úgyhogy esdeklek mindennemû leszólás miatt), de ezen a külföldi fórum elvileg a hûtéssel volt a gond.

Namármost nekem pedig csak 30 fokot ír ki a BIJOSZba, ezért nem tartom ezt valószínûnek!

Számbáááádííí heeeeelp!
Ez igaz, de en olyan 'kek ablakra' gondoltam, amit leirtam. 😊
arsene
hááááááát, amíg van windows

\"Találkozni kell Istennel, meg akarok kérdezni tõle egyet-mást\"

Sziasztok! Van valaknek meg ilyen 'kek halal' ablaka a windows alatt?
Ok, koszike. 😊
A hûtõborda nem lehet "egyáltalán nem meleg".Akkor nem hût.De Te tudod.Ha megy az angol, akkor esetleg ezt átolvaashatod.Ugyanaz a baja neki is, és az is 6800GT. A végén ott a megoldás.
Ezt is megcsinaltak mar. De hiaba. 😞
Hûtõ le, paszta letöröl,újrapasztáz,hûtõ vissza.Én ezt tenném.
A boltban tettek bele.
Nincs rajt rendesen a hûtõ.Hol rakták be procit?
Bios-ban is neztem persze.
Nem, az asus probe-bal, egyaltalan nem meleg a hutoborda. Eppenhogy csak.
Hol méred?BIOS?Mennyire meleg a procihûtõ?
35-40 fokos max.
Hát nem.Errõl beszélek.
Procit ki rakta bele a lapba?Hány fokos?
Igen, de 32 bites windows ala nem fog felmenni.. 😞(
Természetesen.Elvégre 64 bites a procid:-)
De az csak 64 bites windows-hoz jo.
Egyik sincs huzva. Alap ertekeken 'fut' mind a ketto. Az esemennaplo nem ir ki semmifele hibauzit, egyet kiveve: Wmi adapter hiba. Egy bizonyos ido utan tortenik, ahogy elkezdek jatszani. Kb 5-15 perc utan. A regi gepemnel is ugyanezt csinalta, a winyom es a tapom csak a regi, meg a haz. 60 foknal nem nagyobb a videokari meg a oroci sem.
Ha az a driver van fenn, amit linkeltem, az nem kizárt, hogy nem jó.Mivel az 32 bites.Lehet érdemes lenne egy x64-es XP-t feltenni és ahhoz ezt.
PetruZ
A kártya és/vagy a memória nincs húzva? A RAM idõzítések alapra vannak állítva? Mekkora a swapfile beállított mérete? Miután hiba történik, mi kerül az Eseménynaplóba (vszleg lesz ott egy v. több szép piros X-es bejegyzés arról az idõpontról)? A hibajelenség keletkezése köthetõ vmi eseményhez? Pl. játszol / netezel és eközben történik (egy bizonyos idõ után), vagy behatárolható idõ telik el a boot és a hiba között, használsz vmi erõforrászabáló alkalmazást, stb. Tudod-e nézni a CPU és a VGA hõmérsékletét, mekkorák az értékek?
Win xp sp 2-vel
Amd 64 3000 proci
Asus A8v deluxe alaplap
Maxtor 160 GB
6800 GT videokartya
Teac cd iro
LG dvd iro
420 W-s chieftec tap
Írd le a konfigot, és hogy milyen platform.
Nem, soha nem volt benne. Csak a regu gepemben, abbol csak a winyot hasznalom azota. De parszor mar ujra feltettem a winxp-t, eddig hiaba. 😞((
Az nv4_mini.sys fájllal van baja.Nem volt a gépben ati kártya?
Igen, ezt is, meg regebbi drivert-s is probaltam mar, de eddig mindhiaba. Most jatek kozt jott be ez a hibauzenet. 😞(
Ezt használod?
Nem, nvidia, 6800 Gt-s. A legujjabb drivert hasznalom. De a regebbi drivereknek is ugyanez volt a helyzet. 😞(
ATI kártyád van?
Na bejott a kekseg.. 😞(( A kovetkezoket irta ki a vegen:
nv4_mini.sys - Adress F71CEAB base at F709B0000, Datestamp 4410cboa
stop: 0X5000000 (0XB9F+(FC!, 0X0F710CEABX, OX000000000)
fizikai memória listázása 1, 2, 3, 4, 5 stb.
Ok koszike. 😊) Ha legkozelebb bejon megint a 'kekseg', leirom. Nagyon koszonom mindenki neveben, h probalsz segiteni. 😊) A szamok utan amit kiir: 'fizikai memoria listazasa'. Es elkezd szamolni 1-tol.
PetruZ
A 0xc2-es hibakód memóriamûveleti hibát jelent, amit többnyire hibás eszközmeghajtó (driver) okoz.
PetruZ
Jó lenne tudni a pontos hibakódot, úgy, ahogy pl. a #21-es hozzászólásban is le van írva. A Stop után ír egy 0x valami számot, utána pedig zárójelben még négy hasonló számot. Na, ez az öt érték kellene, meg amit utána kiír nagybetûkkel.
Sziasztok! Egy olyan problemaval kereslek meg benneteket, h talalkoztatok-e olyan problemaval, h 'kek halal' jon be. A kovertkezoket szokta kiirni az xp-m:
az on biztonsaga erdekeben a rendszer most leall,
kapcsolja ki a biosban az arnyekozast,
a videokartyacseret is ajanlja
kapcsolja ki es tavolitson el minden újonnan telepitett szotware-t
stop: 0X00000F a fizikai memoria listazasa, es elkezd szamolni.
Jatek kozben szinte mindig bejon, de ha lehuzom az usb portrol a telomat (adatkabel), akkor azonnal beall ez a hibauzi. Ujratelepitettem a rendszert, es akarmilyen cd-rol telepitek winxp-t, ugyanez jon be. 😞( Nem tudom, h Ti talalkoztatok-e hasonlo problemaval. A memoria dual-os, kingston, ugyanolyan tipusu, kittben vettem, a kollegamhoz elvittem, o ket hetig tesztelte, azt mondta, h neki soha nem jott be az, ami nekem. Lehet, h a winyom haldoklik?
Virus, kemprogram sincsen rajta, az egesz vinyot mar vegigellenoriztem nem egyszer. Segitsegeteket elore is koszonom!!