Offroad

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pszihopata
Asszem ezt nevezik reménytelen helyzetnek!

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

pszihopata
Lehet hogy elszállt a nitrórendszer?<#wow2>

Hát ez ideális nyitás az évhez!:)

Építs belõle ilyet! :)

Nagyon bírom ezeket a gépeket. Elcserélném a szamurájom egy ilyesmire. De ezek gondolom esznek is rendesen. Ja és BUÉK.

Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4

pszihopata
BUÉK! Kezdjünk valami durvával!

Egyszer az egyik zöldpárt betalálta a terepjárósokat, amiért "az élõ környezet maradék részét is kíméletlenül letapossák."
Az egyik offorados válasza:
"Öreg, ahol mi elmegyünk, ott egy hónap múlva újra nõ a fû. Ahová Ti betonutat építetek a mozgásképtelen járgányaitoknak, ott az életben sem."

közgazdász
Na a múltkor én ezt a képet is fel akartam tenni, csak nem sikerült. 6x6.

Mikor csináltál valamit utoljára elõször?

pszihopata
Láttam egy balesetet mikor a kraz felfutott egy személykocsira mert az bevágott elé.Csúnya volt!Asszem megúszták,de egy ilyen kocsi kerekei alá nem nehéz bekerülni.A gyakorlótéren is fostunk,mert a vezetõ terepen sokszor csak az eget látja.Elég sok karambol volt belõle.Valahogy így!

pszihopata

pszihopata
Krazzal /alsó/ én döcögtem a szép zalai tájon,mivel keszthelyen voltam katona,és ilyennel hordtak minket gyakorlatra.Innen a vonzalom!
Sajnos nem vezettem.

közgazdász
azé' ezzel is eldöcögnék a szép zalai tájon...

Hát igen, kurvajól néznek ki.

Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4

pszihopata
Imádom a zil-157-et,és a krazt!

közgazdász
jaj-jaj, nem bírom követni az eseményeket!!!

közgazdász
<#wow1><#wow1><#wow1><#wow1><#wow1>

kicsi nem lesz, csak az ülés törik szanaszét, meg enyhén félsóderos lesz a gép... <#vigyor5>

mícs
125/194!
kicsi lesz az a niva!

www.mydubaicareer.com www.lacruiseanddubai.blogspot.com

közgazdász
én speckó 80kg, de baromira helyigényes gyerek vagyok...

Az én 100 kilómnak egyáltalán nem kicsi a Samurai. Nemtom ti mekkorák vagytok.

közgazdász
Szeva Mics!

Ha a Defender kicsi, akkor a Niva is az lesz! De nemtom te mekkora vagy, én ismerek nagy "vaddisznó" vadászokat, akik elférnek a Nivában. A Samurai nekem is kicsi, de ez azé' más.
A Discovery hosszú, ezzel ez a bajom.

mícs
http://www.torrent-search.ws/multi.php?q=4x4+is+born

mícs
ahogy szamolgattam, a Niva 1,5 be allna meg, itteni arakkal szamolva, ami nem feltetlenul realis az otthoni viszonylatokban.
a problemam az, hogy meg sohasen ultem niva-ban, de defenderben igem ami nekem kicsi. Nagyon kicsi! attol felek, hogy a niva is kicsi lesz!

azt szamologattam, hogy ha veszek egy masik discovery-t, szerzek bele egy szep, de hasznalt dizelt, ami itt eleg olcso, lehet hogy olcsobban meguszom!

meglatjuk!

Krezga
az laza:D
pszihopata
Szerintem valódi,de megismételhetetlen.:)

közgazdász
ööhhh... Ez valódi, vagy trükk?

Aztakettészabott... Ez nem teljesen normális, de szerencsére "a jó irányba" õrült :)

pszihopata

Sziasztok!

Szakdolgozatom részét képezõ, tankolási szokásokat vizsgáló (prémium üzemanyagok stb.) kérdõíves kutatásomhoz szeretném kérni segítõkész autósok segítéségét!
A kérdõív elég hamar kitölthetõ és sokat segítesz vele.
A következõ linken érhetõ el: http://thinkbig.hu/kerdoiv
Elõre is köszönöm mindenkinek!
közgazdász
<#bdead><#bdead><#lama><#lama><#bdead>aha...

<#taps><#taps><#taps><#taps><#taps><#taps>

pszihopata

közgazdász
mindenki alszik, vagy mindenki terepen van?

MArk Ewans filmjeit folyamatosan ismételgetik a Discoveryn. Isten tartsa meg a jó szokásukat :)

közgazdász
Anno a Discovery-n ment a Marc Evans-féle "4x4 is born", ahol egy lepukkant LandRovert építettek újjá. Megnéztem a neten, mennyiért lehet megvenni DVD-n. öhhh... + posta
Remélem ismétlik! eccer...

Mivel a Niva nem egy nagy kaszni,és a sulya se nagy,ezért szerintem a szivodizel is elég bele.De egy turbodieselel biztos jobb.

közgazdász
én rühellem bõgetni a motort. Fiesta 1.4 tdci-t hajtok, szinte alapjáraton közlekedek városban. Mert bírja! 50-tõl 5.-ben, de ha nem kell hirtelen gyorsítani, alatta is. Szépen, komótosan, de megy, 1500 fordulat fölött meg jön a turbo...

ezért inkább a diesel, de 1.7-1.9 meg kicsinek tûnik, turbo nélkül. hmm...

Hát igen érdemes eldönteni ki mit akar!Ha csak lóerõt inkább,vegyen benzineset,ha viszont az számit,hogy nyomatéka legyen inkább akkor érdemes dieselben gondolkodni.

pszihopata
Ha szabad picit kötözködni,egy leömlõvel max lóerõt lehet nyerni,ha bõvebb,de közben nyomatékot veszt a motor.Egy 1.6-os benzinmotor kraktere gyári beállításokkal a legjobb,terepezésre nem kell hozzányúlni,a tunninggal elveszti a maradék rugalmasságát is a motor.

Az 1.6-os benzinmotor mindenképp karcsú bele,ha siratófalazni akar valaki,viszont felezõben el lehet poroszkálni vele nyugodtan.

Aki meg függõleges falakon akar felmenni az vegyen inkább egy benzines patrolt v. range-et azokban van kakaó.

közgazdász
meg pár liter-t is... Jaj, csak nem kibújt belõlem a közgazdász??? <#ticking><#lama> (ezek mennyire flegmák már...)

Ja, a csákóra mondja az asszony: Megjöttél, te Mocsok?

amúgy az elsõ (és remélhetõleg utolsó) ember, aki elütök a vasammal, a fõnököm lesz. De õt nagyon...

Igen ezek hasznosak,meg pár plusz pacit is jelent.

Na ez vérbeli off roados!

közgazdász
Kössz az okosságokat. Motorcserét én ez esetben hanyagolom. Nemtom, nekem a kisebb diesel nem szimpi (hacsak a benzin-diesel árak miatt nem). Viszont van a Nivákhoz kipufogó rendszer, és állítólag egy jó leömlõ is sokat dob a nyomatékon.

Jaj, de kimennék egy kis dagonyára már én is!

pszihopata

Rosszabb esetben, korrodált, rothadófélben lévõ autónál csavarhatja a kasztnit is.

közgazdász
nem szükségszerûen cserélném ekkorára, de nem vagyok benn biztos, hogy elég a kisebb. Igaz ha a tundrán elég, itthon is meg kell állja a helyét.
f_szom, veszek inkább Zetor-t!!!

Eztetet találtam még: ha az emelés vagy gumi ismerõs valakinek...

Az erõs diesel motorral vigyázz,mert nem csak a váltonak kell kibirni,hanem a kardánnak,a difinek,a féltengelyeknek,a hidnak.

pszihopata
A nagyobb 2.5-ös ducato blokk ugyanaz mint az ivecóm 2.8-asa.Az drabális egy vas,biztos nem fér bele a nívába.Egy 1.6 benzin helyére nagyobb dízelt elég körülményes befaragni,max az 1.7-1.9 fiat motor szerintem.

Ez a jó az uaz/gaz-ban oda bármi befér,régi merciblokkal nem rossz gép.

közgazdász
A Niva költségvetése szerintem azon is múlik, mennyire akarod profira a gépet. Én csak arra megyek, hogy mindene mûködjön, a többi meg "kreatív" munka.
Donor autó: 150-200e, és azért már jobb állapotút lehet venni, persze papírok nélkül. Csere motor: fingom sincs. De ha már dieselt teszel bele, én bepróbálkoznék egy nagyobbal. 2,5 liter környékén, a nyomaték miatt. Passzoló váltó, na meg a szerelési ktg-ek. (ha már itt tartunk, a Fiat motorokra (1.7 - 1.9 D)azt mondják passzolnak, na és a Ducato td-k???)
A többi szerintem nem nagy tétel (rugók, karosszéria munkák, bozótrácsok megoldhatók házilag)
Csörlõ, és gumik még kalkulálandók. Nemtom, én még nem számoltam, de szerintem 5-600-ból megállhat.

Igen, ez még luxusterepjáró volt, nem olyan luxusautó, amely terepjárónak néz ki, belül meg telenyomják beázós-elfüstölõs elektronikával.

És mennyinél tartasz a költségvetésben?