Megállapítást nyert az urán DNS-re mért hatása

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

az amcsi katonákat érinti ez a legkevésbé: belõlük csak százötvenezer van ott, mig lakosból 25 millió 😊

Zocsi
És erre mondja azt amerika, hogy õk nem háborúznak biológiai fegyverekkel. <#idiota>

Mellesleg nem félek én, csak vicces hogy ilyen dolgok vesznek minket körül. A nép meg csodálkozik a statisztikákon, hogy 100 éve nem volt ennyi rákos megbetegedés.

Másfelõl az sem bizti, hogy az adott katona fog padlót fogni a radioaktív fegyverektõl, hanem lehet, hogy csak a gyereke lesz enyhén "torzíttot arcú"...

Ha az amerikaiak nem mentek volna oda, és nem lövöldöztek volna ilyesmivel, akkor most nem lenne mitõl félniük.
"Ha bárkit eltalálnak egy ilyen lõszerrrel, az nem azzal fog foglalkozni, hogy van x% esélye, hogy rákos lesz, hanem hogy túlélje a az elõbbi manõvert"

csak éppen a baj azzal van, hogy pl. ott van irak, támad a tank. Kilövi egy A10es vagy egy amcsi Abrams. Ezek elpusztulnak, de ott marad a roncs. Azután van hogy hetekig, honapokig ott állnak kiégve, jön a szél, elfujja a nagyon finom uránport, és az ut mellett elhaladó katonák/lakosok belélegzik. Tehát hetekkel, hónapokkal azután öl, hogy használták. (Megjegyzem, Boszniában ugyanez a helyzet).

TommyC
de hogy egy uránium atom/molekula hogy kapcsolódhat a dns-be/hez....a dns-t alkotó atomok (C,N,O,H,P) azért jóóóval kissebbek, mint az urán atom... érdekes lehet egy ilyen dns szerkezete...=)

dixitque deus fiat lux

Molnibalage
A gyengített urános "nyíllövedékek" ú.n. ûrméret alatti lövedékek. Csak a csõelhagyás után vélik le a köpeny. Nem okoz kárt.

Mellesleg azon is el lehet gonodlkozni, hogy miért érné meg az egy kormányak, hogy folyamatosan betegedjen meg a katona. Kicsit túl gyakran kéne teljes új személyzetet képezni az egész ARMY-nak. Ez anyagilag kész csõd lenne.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Aki egy kicsit is foglalkozik magfizikával, az könnyedén beláthátja, hogy ez az egész dolog fel van fújva. Az uránérc, tehát a bombagyártásra használt U235 és felesleg U238 természetben megtalálható kis radioaktivitású anyag. Az emberi szervezetre ilyen szempontból egyáltalán nem veszélyes.
A cikkben lévõ veszélyforrás, maga az érc rákkeltõsége fenn állhat, de álljunk már meg egy pillanatra: ezek fegyverek. Ha bárkit eltalálnak egy ilyen lõszerrrel, az nem azzal fog foglalkozni, hogy van x% esélye, hogy rákos lesz, hanem hogy túlélje a az elõbbi manõvert. A cigaretta is rákkeltõ, mégsem tiltják be, nap mint nap találkozunk vele, mégsem esik senki pánikba emiatt.
sztem a lõszerre gondolt... amúgy miért kell az atomfegyverek, urántöltetes lõszerek ellen tiltakozni... mindenkinek adjanak egyet aztán jöhet az armageddon.... /vicc volt/

én sem értem miért csak most derült ez ki...
Idézek a #1 hsz.-ból amire reagáltam "aztán 5-10 éven belül rákos lehet, pusztán csak azért, mert a páncélos osztaghoz került".A mai páncélosok védenek a levegõben szálló mérgezõ anyagoktól.Azt nem tudom,a hozzászló arra gondolt megbetegszik mondjuk a töltõkezelõ aki betölti a lövedéket?

A hülye ötletek valósulnak meg a leggyorsabban...

Ha a lövedék eltalál vmit akkor esélyesen elporlad egy része ami a levegõbe jut, ha nem vagy vegyvédelmi cuccban akkor simán belélegzed az uránport.

Hát én leszarom a katonákat mert a helyi civilek szopnak a legjobban, õk a háború után is a csatamezõ mellett fognak élni.

Ennyire nem kell félni.Annak az uránnak be is kell jutni a szervezetbe.

A hülye ötletek valósulnak meg a leggyorsabban...

egyszerü: eddig senkinek nem volt célja, hogy kiderüljön

http://www.lohere.net - a MagyarChan

Zocsi
Érdekes cikk. Azt nem értem, hogy a ezzel miért nem foglkoztak korábban?! Mókás, hogy elmegy az ember katonának, aztán 5-10 éven belül rákos lehet, pusztán csak azért, mert a páncélos osztaghoz került.
Azt hiszem sok ilyen felmérésre, másodszori felfedezésre váró anyag van még a mindennapi használatunkban. Csoda hogy bírja a szervezetünk...

← ElőzőOldal 2 / 2