DIESEL vs BENZIN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"
Csak nehogy koppanás legyen a vége.
Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.
már közeledünk felé
szombaton 414ért tankoltam
szerdától pedig még 5ft-al megy lejjebb:)
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
de mondom ah a jegybank gecizik akkor tovább fog emelkedni évvégéig(szerintem úgy is gecizik mert hát ebbe az országba nem az emberek érdekeit nézik de reméljük nem fog....)
ja ne is mond még emlékszem 2009 tavaszán(3 éve) 265 ért is tankoltam:S:S:S:S:D::D:D:Ddurva
de jó is lenne a 400 as benzin...
Emlékszem még 2011 elején csóró voltam még az akkori 365 ft-os benzinár is megterhelõ volt...
Azzá leszel, ki lenni akarsz
"A kérdés az, mi lesz az eszköze a jegybankoknak: ha pénznyomda, akkor tartósan magas üzemanyagárak, áremelés várható év végéig. " D::Ddjegybank úgyis gecizik majd...:D:D

képzeld 96'-ban mikor kezdtem a gázt alig volt pár kút az országban,de a 75 literes gáztartállyal simán elmentem 600-700 kilómétert és ha kifogyott akkor még ott volt a benzinüzem
bármelyik lpg kúton adtak európatérképet hol lehet gázt tankolni
horvát nyaraláskor is simán,minden 3. kúton volt,olaszország tele van gázkúttal,de még svájcban is ahol nem volt gázüzem azt mondták beállhatok bármelyik nagyobb lakóautóparkba mert azok ugyanazt a töltõfejet használják
beálltunk a személyautóval,a kutas meg vakarta a fejét hogy most mi itt mit akarunk lakókocsi nélkül,hát kikerekedett a szeme mikor megmutattam neki a betöltõnyílást
még ott sem kellett benzinnel menni,mert adott egybõl térképet hol tankolják a targoncákat 'zöld munkagépeket'lakóautókat stb.
a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül
benzin es gazolaj van csak nagyreszt.
Gondolom azért sok a negatív kritika mert sok a gány beépítés és ezért a javítás költsége megnõ.
Ha sokat kellene mennem és nem céges kártyám lenne megfontolnám a gázt.
éljen:D:D:D
régen még mondtak valami kamut az emeléseknél(pl, gyenge a forint,iráni helyzet, fújj a szél stb.....)
most már nincs semmi csak ha szerda akkor üzemanyag ár emelés.......<#wow1>#wow1><#zavart2>#zavart2>
néha nekem is elmondják
Újonnan lehet hogy érdemesebb gázost venni, de egyelõre jó ez ami van.
Te is addig tapsolj, amíg nem kezdenek el tömegek gázzal járni, mert ha feltûnõ lesz a jelenség, akkor könnyen odab*sznak az árának.<#rolleyes>#rolleyes>
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
behajtok a gáz kútfejhez megtankolok,azok meg ott spórolnak a sorban<#taps>#taps>
Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
ezek teljesen megzakkantak. <#shakehead>#shakehead>
pontosan tudjuk hogy aki azt hiszi hogy 10 évesen 2 milláért csodadízelen fillérekbõl autózik az a legnagyobb láma
ez nem wagonr+ kategória ami 3000 megy évente a lakás és a tesco parkoló között
semmivel sem lesz kisebb a futásteljesítménye mint bármi másnak max elõbb éri el
nem hülyék az autógyártók hidd el pontosan tudják hogyan kell méretezni egy ilyen motort
Modjuk a 3 turbó jól hajtja majd a szopórollert....
...Minden nézõpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...
A 8.5-9 liter meg városinak jó.
Nemrég vettem egy benzines Honda Civic-et 1.4 90 LE.
8.5-9 litert fogyaszt százon az én számításaim szerint,de a számítógép csak 6.5 litert mutat.Most akkor ez hogy van?
Az érdekelne engem,hogy mivel lehet csökkenteni a fogyasztást,mert ez nagyon sok a gyári adathoz képest.pl levegõszûrõ csere?
persze minden motorkonstrukciónál másképp mûködik ez,egy centrifugálszabályzós dízelnél mivel csak mechanikusan lehetett megoldani akkorát bólintott az autó hogy az szinte kellemetlen volt a forgalomban pláne egy veszélyes elõzésnél
egy sportautó v. sportmotornál persze lehet valós szabályzási érték is
utcán más a helyzet,pont emiatt úgy van megírva a program egy utcai autónál hogy a vezetõ jó elõre érezze hogy hamarosan vége van a mókának
Mondjuk automatával nem nagyon lehet szétforgatni.
persze semmi baja nem lesz ha túlforgatják,ez már ott csak szoftverkérdés hogyan érdemes lekorlátozni hogy ne is bólintson nagyot és ne is küldje szét a turbót
nem sokra mész vele ha pl. autót meg nem tudsz venni,de én egy diktatúrába sem mennék vissza az olcsó benzinért
a másik hogy könnyû egy olyan országban olcsó benzinnel járni ahol se infrastruktúra se semmi
itt ha baleset ér mentõhelikopter visz a kórházba ezt se felejtsük el
Én még egy egész dolláros literenkénti árral is kiegyeznék. Amikor beütött a válság, nagyon közel volt hozzá.
10. Algéria – 0,32 dollár/liter
9. Omán – 0,32 dollár/liter
8. Egyiptom – 0,30 dollár/liter
7. Katar – 0,24 dollár/liter
6. Kuvait – 0,22 dollár/liter
5. Bahrein – 0,21 dollár/liter
4. Türkmenisztán – 0,19 dollár/liter
3. Líbia – 0,14 dollár/liter
2. Szaud Arábia – 0,13 dollár/liter
1. Venezuela – 0,05 dollár/liter
felháborító az európai ára <#szomoru1>#szomoru1>
De inkább Q7 v12 TDI.
Meg a BMW dízelei híresek arról hogy szeretnek pörögni, olyan benzines karakterük van, pl a kétezres 184 lóerõsnek is.
Minek ide sokat fogyasztó benzinmotor, úgyse a 0-100 a lényeg, sokkal inkább a 90-140, ami a dízel területe, simán odaver a hasonló teljesítményû benzinesnek.
nekem már nem kéne benzines komoly teljesítményû autóban sem,egy quattroporte karakteréhez pláne jobban is passzol egy mozdonyblokk odalépsz szusszan egy nagyot aztán húzza rendesen seggét 2500-on
a benzinmotor vérszegény pláne ha komolyabb súlyokat kell vinni ez van