Fizika

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

helló :)

azt nem tudod véletlenül, hogy miért öl az oxigén nagy nyomáson?

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

azért az elég durva, hogy csak 1% az oxigén, valami rémlik oktatásról, hogy nagy nyomáson az oxigén már méreg a szervezetnek és megöl, szóval lehet ez az 534 méter a határ. Ha több oxigént kapsz akkor azért halsz meg, ha kevesebbet, akkor meg azért.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

a 100 méter környékén szerelgető munkások meg héliummal merülnek, felirat nélkül nem érteném, hogy miről beszélgetnek.
Ahogy elindul a hajó, már rakják is be őket a kamrába, ahonnan csak 28-30 nap után jönnek ki, kemény lehet. Meg persze amíg szerelgetnek a tengerfenéken.

//www.youtube.com/embed/B3BWSMrgi3I

én se hittem a fülemnek :)

"Deepest saturation dive
World record
534 m (1,752 ft)
COMEX Hydra 8, Hyperbaric Experimental Centre, Marseille, France, 1988. Breathing a gas mixture of hydro-heliox (hydrogen 49%, helium 50% and oxygen 1%), it took four COMEX (Compagnie maritime d’expertises) divers, and two divers of the Marine nationale (French Navy), eight days to compress inside a chamber to the maximum bottom pressure of 53 atmospheres (780 psi). A total of six dives were conducted with a total of 28 hours of work at depths of 520 m (1,706 ft) and 534 m (1,752 ft). Once at depth, the divers conducted pipeline connection exercises in open water. After completing their assigned tasks, the divers re-entered the chamber for 18 days of decompression. The record openwater dive in the Mediterranean led to COMEX’s record experimental saturation dive in 1992."

//www.youtube.com/embed/8JZ0_bfG-UI
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2018.08.13. 12:21:39

oxigén-hidrogén??
Az eléggé veszélyes keverék ám.

A búvárok nem félnek ilyen keveréket belélegezni?
Gyakorlatilag élő-mozgó bombává válhatnak.

Ha valami rosszul sül el.. akkor a búvár a felszereléssel együtt ott robban fel a feneketlen mélységben...

Az hogy én gyilkolok, többet ér ezer imánál.

Szia !
Lehet, hogy pontosabban tudod, mert én csak úgy megsaccoltam a métereket ! Egyébbként én is azt írtam, hogy a nitrogén problémát okoz, ami alatt opcionálisan azt értettem, hogy héliumot használnak ! Egyébbként napjainkban mindinkább elterjed a robotbúvárhajók használata, ami nagyonis érthető !
<#smile>
olyan mélységben ha jó tudom már nem használnak nitrogént, hanem átállnak oxigén-héliumra, aztán meg oxigén-hidrogénre!! o0
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2018.08.12. 19:58:12

mágia o0

amúgy ez történik, ha valami félremegy:

//www.youtube.com/embed/pRC5R1jRO58

Sziasztok !
Ez így igaz, de a nagy nyomásnak van kémiai hatása, amit az emberre - mint élőlényre - nem lehet figyelmen kívül hagyni ! 100 méter mélyen a nitrogén okoz problémát, és 3000 méterre pedig emésztési zavarok lépnek fel !
<#pias>
"Amit még nem értek, hogy ilyenkor az emberre nem nehezedik 500 méternyi tömegű víz?"

Dehogynem.. De ugyan az a jelenség mint a szárazföldön.
Egy emberre a tengerszinten kb 10 tonna levegő nehezedik. kb ennyi a levegő oszlop súlya ami a "vállunkat nyomja".

De ez a nyomás nem csak felülről fejti ki a hatását, hanem minden irányból.. a testünk belsejében is 1 atmoszféra nyomás van. Tehát tökéletesen kiegyenlített a belül és a kívül is.

Ugyan ez van a tenger mélyén is.
Ha kiegyenlítjük a nyomást a tenger mélységnek megfelelően azt amit belélegzünk.. azzal ami körülvesz minket.
Ilyen szituációban szintén nem lesz semmi gond.
A testünk egy fajta kolloid állapotban van.. a szöveteink folyadék és szilárd halmaz állapot között vannak amik összenyomhatatlanok.
Akkor lenne gond, ha összenyomható gázzal töltött üregek lennének a testünkben.. amik összeroppanhatnak.
Ilyen pl egy nem megfelelő fogtömés lehet.

Az nem gond ha több száz tonna víz nyomja a testünket.. addig amíg ez a nyomás a testünk belsejében is ugyan annyi ,ellenhatásként.

hátha jár még ide valaki az én tudásom végetért ugyanis:

megnéztem pár mélytengeri búvárokat bemutató dokut és volt ahol 500 méter mélyen voltak az emberek.

Na most ezt nem teljesen értem, az rendben, hogy az emberi test bírja megfelelő gázkeverékkel, meg a víz az összenyomhatatlan, de a búvárruhának nem kéne fájdalmasan rátapadnia az emberre? teljesen könnyedén használták a kesztyűbe bújtatott kezüket, miközben dolgoztak.
Amit még nem értek, hogy ilyenkor az emberre nem nehezedik 500 méternyi tömegű víz?

Nem történik semmi. A 380 V és 400V között annyira kicsi a különbség, hogy nincs jelentősége.
Mint "mindenki" tudja hogy a 380V az a 3 fázisú hálózat vonalfeszültsége, pontosabban 220V*1,73, vagy másképpen írva 220V*GYÖK(3), mert minden fázis feszültsége külön-külön 220V. A 400V esetében ez azt jelentene, hogy a fázisok feszültsége kb. 230V lenne és ez megengedett, sőt ha a berendezés tartalmaz elektronikus részt is, ami csak 220V működik, akkor azzal sem történik semmi sem, ha 220 helyett 230 fog kapni. A motornál sem lesz jelentősége ennek a kis különbségnek.

A másik dolog és inkább ez a lényeges, hogy a hálózat frekvenciája 50 Hz, nem 60 (én úgy tudom, hogy Amerikában 60 Hz és itt Európában 50 Hz), ezért a motor lassabban fog forogni (tehát a motor tekercselésétől függően pl. 3600 ford/s helyett 3000 ford/s fog forogni) és ezt követően a többi rész is amiket meghajt ennek arányában fog változni. Még az a következménye is lehet, hogy a motor terheléskor valamivel jobban fog melegedni, ez attól függ, hogy az a 45 kW motor mennyire van kihasználva.
Utoljára szerkesztette: kl24h, 2018.01.09. 20:03:52
ZilogR
Üdv, egy életszagú példa - van egy 380V 60Hz 3 fázisú 45kW-os motorral szerelt berendezésem, amit leszállítottak, beállítottak a helyére és bekötéskor felhívták a figyelmet, hogy itt a hálózat 400V 60Hz 3 fázisú, nem pedig 380V.

A berendezés nem cserélhető.

Kérdésem: Mi történik, ha bekötik és azon a hálózaton 1.) indítják, 2.) tartósan üzemeltetik?

Előre is köszönöm a válaszokat!

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Sziasztok!
Párnapja láttam a cseh 2. TV csatornán egy érdekes geológiai jelenségről egy ismeretterjesztő kisfilmet, ami a fizika körébe tartozik. Arról volt szó benne, hogy ha a szemcsés szilárd anyag nem túl nagy mechanikai feszültség alá kerül, akkor az erózió és a feszültségvektor játéka érdekes alakzatokat eredményez, mint amilyen a szikla gomba alakok és a szikla kapu alakok, mert a feszültségvektor irányában könnyebben erodálódik a szikla, de a feszültségvektorra merőlegesen nehezebben erodálódik a szikla, és ez az összjáték termel ki a jellegzetes alakzatokat. Megjegyzem, hogy a sziklakapuk a láncgörbéhez igazodnak.

Továbbá vannak más a mechanikai feszültséggel kapcsolatos jellegzetes alakzatok is: pl. a mechanikai feszültség és a polarizált fény elfordulásai szép színes karikákat eredményez, De az elektromos és a mágneses térerő is vonalakat rajzol ki.
<#fogmosas>
Szeretnék rámutatni egy csillagászati érdekességre!
A Nap fényforrás fehér fényéből a Föld légkörébe belépve a kék fény szóródik, ezt látjuk kék égboltnak. Ugyan ez történik más csillagászati fényforrások esetében is, mint amilyenek a Hold is, a bolygók is, a csillagok is és a galaxisok is. Az össz csillagok és galaxisok szórt kék fényének az intenzitása nagyon kicsi, de meghatározó abban a tekintetben, hogy az össz csillagok és galaxisok szórt kék fényétől gyengébb csillagok és galaxisok nem láthatók a Föld felszínéről a teleszkóp fényteljesítményétől függetlenül.
A kérdés az, hogy számszerűen menyi az össz csillagok – beleértve a galaxisokat is, mint csillagklasztereket – szórt kék fényének az intenzitása, ami ugye határa a gyenge csillagok és galaxisok megfigyelhetőségének?
<#heureka>
Sziasztok !
Szlovákiában élek, és a kábeltévén a cseh 2. ismeretterjesztő TV műsorban láttam, hogy a tűzoltóknak a nem túl magas felhőkarcolók locsolására speciális vizük van, ami a víz laminárisságát a turbulensséggel ellentétben nagy locsolási magasságra is megőrzi. De vihar volt, és miatta ennél a legérdekesebb résznél félbeszakadt a kábeltévé adás. Ti tudtok-e valamit erről a speciális víz locsolásról, van-e valami róla az interneten, az se baj ha külföldi ez az internet forrás? Esetleg a YouTube-ben van-e valami róla?
<#confused>
https://en.wikipedia.org/wiki/Silicon_nitride

alagútmikroszkópot akarsz csinálni?

gyémántot nem lehet hegyezni..

lehet vágni arra alkalmas vékony bronz koronggal, amit gyémántpor emulzióval kenegetnek.
és hasítani lehet ki belőle fazettákat

Sziasztok!

Volna egy lemezjátszó tű gyémántom ami kb pont annyira tűéles mint egy injekciós tű hegye.
Az lenne a probléma, hogy ez kevés. Egy mikromanipulátorhoz használnám.
Hogyan tudnám jobban kihegyezni? Dörzsölgessem egy másik gyémánthoz, vagy vigyem el egy gyémántcsiszolóhoz?
Hol tudnék hegyesebbet beszerezni? az lenne a tökéletes, ha a helye csupán pár atomnyi lenne.
Esetleg más anyagból érdemesebb ilyesmit csinálni?

Utoljára szerkesztette: TomXXX, 2017.06.04. 18:13:53
Steel
Zárt vasmagú transzformátor

Valamilyen váltófeszültséget (pl. hálózati 230V-ot) egy más értékű váltófeszültségre alakít át.

"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."

Fülüke
Sziasztok!

Lenne még egy kérdésem, hogy ez mi lehet. :) Előre is köszi!

kép1
kép2
kép3

De k*rvajó géped van istenem....

Fülüke
Köszi! :)

egy elektromágnes

A két rész összehúz valamit amikor működésben van.

Fülüke
Üdv!

Megtudnátok nekem mondani, hogy ez mi lehet? Előre is köszi! :)

kép1
kép2
kép3

egyedül nem akarom megcsinálni mert nekem túl időigényes most..

És mi az ami nehézséget okoz?

I do not think soo

GAS Simulatort akarok írni..
De nem egyedül.
Numerikus szimuláció a gázatomokhoz..
térfogat, nyomás, hőmérséklet adatok modellezésére.

Ha valaki segítene.. az jó lenne.
c++ ban.. opensource
Sourceforge.net re

Mérési tartomány: 50Hz-2000MHz

Igen megtudod mérni..

Bár nagyon kicsi mért értéket fogsz kapni..
Leginkább a magas tartományban.. minél nagyobb a frekvencia annál távolabb lehet elvezetni adott csillapítási tényező mellett levegőben az energiát.

Fogsz mérni 50 hz felharmonikusait..

De szerintem..
Nagyon elhanyagolhatóan lesz valamivel több az EM impulzus distrib mintha mondjuk valahol az erdő közepén mérnél EM energiát a rádió tartományban. ..amit a rádió és telefon átjátszó állomások adnak le..

Az emberben meg nem sok fémes vezető anyag van.. Az emberi test nem nagyon veszi fel az EM sugárzást.
Nem kell félni az elektromágneses sugárzástól..

inkább félj a természetes radio aktív sugárzástól.. ami valóban létezik, és valóban képes rombolni természetes úton a sejteket, dns-t

olyan anyagból építs házat ami képes valamennyire blokkolni a természetes sugárzást.. illetve ő maga sem sugárforrás.

pl a régi salak blokkok meglepő.. de sugároznak.. sokkal nagyobb szinten mintha kint állnál a szabad ég alatt.

Üdv!
Az lenne a kérdésem hogy egy ilyen készülékkel le tudom-e mérni egy 20kV magasfeszültségű vezeték közelében az 50Hz-es frekvenciatartományú elektromágneses sugárzást.
Ennek állítólag rosszak a hosszútávú élettani hatásai és költözés előtt szeretnék megbizonyosodni arról hogy nincs a helyszínen (ilyen vezeték közelében) jelentős sugárzás.
Palinko
Most olvastam el Brian Greene - Elegáns Univerzum című könyvét amiben főként a húrelméletről / M-elméletről volt szó. Nagyon tetszett, utána is jártam mikori a könyv és 2003-as, viszont még előbb íródott mert például emlegeti az ikertornyokat benne amik ugye 2001-ben megsemmisültek. Szóval az érdekelne, hogy milyen felfedezések voltak az elmúlt 16 évben amik kapcsolódnak az elmélethez? Biztos voltak fontos dolgok a könyv megírása óta, mert a könyvben az LHC-t is egy tervnek mondja még csak.
biomage
a meleg és hideg az hullám?

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Ha csak úgy nem?
Letelik a szabadságom, oszt nem lesz időm itt gyilkolni a topikot...

Értem én hogy benzin! De mi hajtja?

A fluxuskondenzátorod átütötte a téridőt, nagyobb méretben működő csillagkaput kaptál volna. <#eplus2>
Még egyszer elgondolkoztam az üveglap deformálódásán és azt a valószínű magyarázatot találtam, hogy az erős nagyfrekis erőtér (kb. 5-10 Kv/cm) az üvegben lévő poláros szennyezést gerjeszthette meg, amitől a síküvegben meglévő jelentős mechanikai feszültség egy része kioldódott és ez eldeformálta az üveget. Ha forróvizet öntenék egy ablaküvegre, az valószínűleg szétrobbanna. Itt a célzottan ható csekély mennyiségű nagyfrekis energia mint egy elsütő billentyű működhetett. Egyébként HA5FLY kolléga nem véletlenül írja, hogy a kisebb átmérőjű hurkokat messze kell elhelyezni, mert olyan koncentrált térerőt hoznak létre, amely már ártalmas az egészségre. Lehet én is azért irkálok össze mindenféle hülyeséget, mert megsugaraztattam magam a 80 méteres hullámhosszal...

Éssel mondatot nem kezdünk... Basszus!

Ide linkelem HA5FLY kolléga weboldalát, aki induktív hurokkal csatolja be az energiát az antennába. És szakszerű, érzékletes leírást ad az antennáról. Az én antennám, csak egy sufnituning kísérlet volt a jól megépített antennákhoz képest...mindenesetre sikerült vele összeköttetéseket létrehozni. Alacsony hatásfoka miatt nem építettem meg a kiforrott változatot. Mindenesetre "szertári" kísérletnek érdekes és élvezetes volt.
A link: http://www.ha5fly.hu/magneticloop

Még egy dolog, ami, ha nem helyesen vizsgáljuk, nagyon ingoványos területre vezethet. Én évtizedek óta rövidhullámú rádióamatőr vagyok a forrasztópákás fajtából.-Igaz, hogy néhány éve nem vagyok aktív az éterben... Viszont egyszer kísérleteztem a mágneses antennával. Ez nem nagy kunszt, mivel nem más, mint egy nagy keresztmetszetű csőből, vagy huzalból készült nagy átmérőjű egy menetes tekercs, ami ki van hangolva az adott frekvenciára. Úgy kell elképzelni, hogy készítsünk egy másfél méter átmérőjű kört, mondjuk két centi vastag rézcsőből. Ezt jól szigetelten állítsuk fel úgy, hogy a kör síkja függőleges legyen. (Így sugároz vízszintes irányba.) jelöljük fel a függőleges d átlót. az alsó jelölés lesz a talp pont . A fölső jelölénél elvágjuk a rézcsövet és közé kötünk egy nagyfeszültségű forgókondenzátort, amivel az így létrejött rezgőkört kihangoljuk az üzemi frekvenciára. Nagyon fontos a nagyfeszültségű kondi, mert a rezgőkörben a feszültség és áramtranszformációs tényező a körjósággal arányos, ezért az ohmos betáplálási paraméterek q szorosa jelentkezik, amely akár több tíz Kilovoltos reaktív feszültséget és áramot eredményez. Ideális rezgőkör esetén ez a kondin végtelen nagy feszültséget, a talppontban végtelenül nagy áramot eredményezne, ha nem lenne veszteségi csillapítás. A teljesítmény soha nem haladhatja meg a forrásteljesítményt, mert ezek reaktív értékek. a talppontra kell kötni a betáp koax kábel árnyékolását. A rádiótechnikában 50 Ohmos kábellel dolgozunk, tehát meg kell keresni a körön az 50 ohmos pontot, ami 3650 Mhz frekvencián kb. 15 centire van a talpponttól. Yaesu Ft 747 típ. adóvevőt használtam, aminek a bemenő egyenáramú teljesítménye max 250 Watt, a rádiófrekis kimenet pedig pedig 0 és max között szabályozható, ami max 100 wattot jelent. A maradék 150 wattal az adóvégfok fűti a szobát, hogy meg ne fázzunk... 15 wattnál többet nem tudtam ráadni a körre, mert az összes meglévő nagyfesz kondimat átütötte. Ezzel a teljesítménnyel el tudtam érni ukrajnát, illetve terjedéstől függően kb 1500 Km körzetben lévő amatőröket. Viszont baxott az ideg, hogy átüt a kondi, ezért üveglapokból és rézlemezekből eszkábáltam egy kondit, amivel nagy keservesen behangoltam a kört az üzemi frekire. Kb 35 Wattnál ez is átütött, de alatta, működött. Messzebbre nem tudtam elszólni vele, de órákig használtam, és arra lettem figyelmes, hogy az üveglapok (dielektrikum) kezdenek eldeformálódni, ami kb. 30 wattnál nagyon nem indokolt. Az antenna azért "mágneses" mert az elektromos komponenset belesűrítjük a kondenzátorba, így kifelé a mágneses komponens érvényesül. Néhány periódusnyi terjedés után, rekompenzálódik a klasszikus Maxwelli hullámalak. Erre az üveglap deformációra azóta sem tudok gombot varrni, de abban bizonyos vagyok, hogy semmi olyan nem történhetett, ami ellentmondana a jelenlegi fizikai ismereteinknek. Ha valaki gombot tudna varrni a jelenségre azt érdeklődve várnám...

egely egy rohadt sarlatán..
még annak is a szerencsétlenebbje..

az a baj a tudománnyal, hogy kezdünk a "rakomány kultusz tudomány" felé haladni..
sok a tudományosnak beállított ..alaptalan fikció..
brit tudósok.. meg a többi..

Valaki az ottaniak között vicces kedvében volt, és nyírt magának Gordon Freeman-szakállat, ennyi.
Elárulom a titkot! Az egész egy nagy átbaszás. Az alagútdióda, a kapcsolótranzisztor, a shottky dióda, az egész kapcsolás értelmetlen és felesleges. Csak azért kellenek, mert tudományosan hangzik, meg annak látszik! Parasztvakítás az egész.-Akkor miért forog a motor??!! Mert beletettünk egy elemet, amit sorba kötöttünk a motorral. Elég egy hatvanötös szöggel összezárni a motor kimeneti kapcsait és elkezd forogni. A 12V-os elem forgatja. Ha ráteszed a "térenergiás generátort, akkor az áram áthalad a nagy tekercsen, meg a nyitóirányba bekötött shottky diódán és a motor elindul. A naiv álmélkodó pedig meg van győzve az ingyen energiáról...(nincs ingyen, mert a 12v-os távirányító elem drága)
Ezzel a példával, csak azt akartam megvilágítani, hogy milyen könnyen átverhetőek vagyunk, ha tudományos halandzsával előadott maszlaggal etetnek minket. Az Egely "készülékei mind ilyenek.

nyomd be ide a kapcsolási rajz képét.. ha lesz időm meg is is futtatom a szimulációját az LTspice ban

Rajzold le a kapcsolást és gondold át alaposan.
Ha senki nem jön rá a kapcsolás működésére, akkor elszégyellem magam...

csak nem a nagyfrekis rádio adásból csinál ez dc áramforrást?

én arra gondoltam még egyszer.. hogy lehetne valahogy valahogyan elektromosságot generálni a légköri különböző magasságaiban lévő különböző potenciál különbségeiből..
Ezért vannak a villámok is.

Valami léggömbbel fel lehetne húzni egy hosszú vezetéket olyan 20 km magasságba.. ott szétteríteni az antennát valahogy.. és a föld meg a 20 km magasságban lévő antenna között lenne valamennyi potenciál különbség.. azt lecsatolni és átalakítani dc, vagy ac jellé.. aztán mehetne betáplálásra a hálózatra

Íme az ingyen energiás motor vegyi képlete: Kettes rézdrótból készíts egy 100 mm átmérőjű 15 menetes tekercset. ebbe helyezz el keresztben egy 5 menetes 1-es rézdrótból készült másodikat. A két tekercs kezdőpontjait kössed össze és a közös pontot forrasszad egy nagyfrekis NPN kapcsoló tranzisztor emitterére. A kis tekercs végét egy nyitóirányba kötött alagútdiódán át kössed a bázisra. A nagy tekercs másik végét kössed a tranzisztor kollektorára. Ide forrassz még egy 820 pikofarádos 100 voltos kondenzátort, amelyre egy négyszáz milliméter hosszú kettes rézdrótot. Ez lesz a tércsatoló antenna. közvetlenül a kollektorra forrassz még egy nagyfrekis 1 amperos shottky diódát a katódjánál. vágjál le két darab 1-es mkh vezetéket vezetéket 800 mm hosszúra. Az egyik legyen kék a másik fekete. A szín csak azért kell, hogy mutassa a polaritást. A fekete lesz a plusz, a kék a mínusz. A vezetékekre forrassz krokodil csipeszeket.A feketét forrasszad a kollektoron lévő shottky dióda anódjára a másikat. A tranzisztor emitterén lévő "hideg" csomópontra. Ezzel kész a térenergia generátor. Végy egy 12-voltos villanymotort (kiszuperált floppy vagy dvd -ből)A villanymotorba bele kell szerelni egy 12 voltos miniatűr elemet, amelyet polaritás helyesen sorba kötsz belül a motorral.Összeszereled a motort. Ha a generátort polaritáshelyesen rákötöd a motorra, az működni fog. Keresel egy gazdag befektetőt, bemutatod neki a berendezést, és kérsz tőle húsz milliót a találmány további fejlesztésére. Műsoridőt kérsz az ezoterikus és ufós tévékben és megcsináltad a szerencsédet... Aki megfejti a készülék működését az megkapja a Nobel csontot...<#mf1>

https://en.wikipedia.org/wiki/Fifth_force

https://www.youtube.com/watch?v=6Al5pOrJi74

Palinko
valaki tud ettől jobb leírást?

mert egyik híroldal sem hozta túl érthetően le. úgy sejtem kb miről lehet szó, de félre is érthetem simán. van olyan oldal ahol rendesen elmagyarázzák átlagember számára fogyaszthatóan is?
Az abszurd?

És ez?Na ki van a képen

Én azóta fosok...nem lesz jó vége ha ő ott van. Feszítővas, fegyverek bekészít, bármikor jöhet a világváge.
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2016.04.29. 20:22:19
A fizikai reszebe nem mennek bele, mert nalam tanultabbak is tudnak ra valaszolni. De az egesznek a nyelvezete es stilusa sokkal inkabb emlekeztet az orokmozgos szabadalmakra, mint egy valodi, mukodo fizikai/mernoki alkotasra.
Persze ettol meg lehet jo, de ez esetben nagyon mellelott a marketing reszevel...