Fizika
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
azt nem tudod véletlenül, hogy miért öl az oxigén nagy nyomáson?
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Ahogy elindul a hajó, már rakják is be őket a kamrába, ahonnan csak 28-30 nap után jönnek ki, kemény lehet. Meg persze amíg szerelgetnek a tengerfenéken.
"Deepest saturation dive
World record
534 m (1,752 ft)
COMEX Hydra 8, Hyperbaric Experimental Centre, Marseille, France, 1988. Breathing a gas mixture of hydro-heliox (hydrogen 49%, helium 50% and oxygen 1%), it took four COMEX (Compagnie maritime d’expertises) divers, and two divers of the Marine nationale (French Navy), eight days to compress inside a chamber to the maximum bottom pressure of 53 atmospheres (780 psi). A total of six dives were conducted with a total of 28 hours of work at depths of 520 m (1,706 ft) and 534 m (1,752 ft). Once at depth, the divers conducted pipeline connection exercises in open water. After completing their assigned tasks, the divers re-entered the chamber for 18 days of decompression. The record openwater dive in the Mediterranean led to COMEX’s record experimental saturation dive in 1992."
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2018.08.13. 12:21:39
Az eléggé veszélyes keverék ám.
A búvárok nem félnek ilyen keveréket belélegezni?
Gyakorlatilag élő-mozgó bombává válhatnak.
Ha valami rosszul sül el.. akkor a búvár a felszereléssel együtt ott robban fel a feneketlen mélységben...
Az hogy én gyilkolok, többet ér ezer imánál.
Lehet, hogy pontosabban tudod, mert én csak úgy megsaccoltam a métereket ! Egyébbként én is azt írtam, hogy a nitrogén problémát okoz, ami alatt opcionálisan azt értettem, hogy héliumot használnak ! Egyébbként napjainkban mindinkább elterjed a robotbúvárhajók használata, ami nagyonis érthető !
<#smile>#smile>
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2018.08.12. 19:58:12
amúgy ez történik, ha valami félremegy:
Ez így igaz, de a nagy nyomásnak van kémiai hatása, amit az emberre - mint élőlényre - nem lehet figyelmen kívül hagyni ! 100 méter mélyen a nitrogén okoz problémát, és 3000 méterre pedig emésztési zavarok lépnek fel !
<#pias>#pias>
Dehogynem.. De ugyan az a jelenség mint a szárazföldön.
Egy emberre a tengerszinten kb 10 tonna levegő nehezedik. kb ennyi a levegő oszlop súlya ami a "vállunkat nyomja".
De ez a nyomás nem csak felülről fejti ki a hatását, hanem minden irányból.. a testünk belsejében is 1 atmoszféra nyomás van. Tehát tökéletesen kiegyenlített a belül és a kívül is.
Ugyan ez van a tenger mélyén is.
Ha kiegyenlítjük a nyomást a tenger mélységnek megfelelően azt amit belélegzünk.. azzal ami körülvesz minket.
Ilyen szituációban szintén nem lesz semmi gond.
A testünk egy fajta kolloid állapotban van.. a szöveteink folyadék és szilárd halmaz állapot között vannak amik összenyomhatatlanok.
Akkor lenne gond, ha összenyomható gázzal töltött üregek lennének a testünkben.. amik összeroppanhatnak.
Ilyen pl egy nem megfelelő fogtömés lehet.
Az nem gond ha több száz tonna víz nyomja a testünket.. addig amíg ez a nyomás a testünk belsejében is ugyan annyi ,ellenhatásként.
megnéztem pár mélytengeri búvárokat bemutató dokut és volt ahol 500 méter mélyen voltak az emberek.
Na most ezt nem teljesen értem, az rendben, hogy az emberi test bírja megfelelő gázkeverékkel, meg a víz az összenyomhatatlan, de a búvárruhának nem kéne fájdalmasan rátapadnia az emberre? teljesen könnyedén használták a kesztyűbe bújtatott kezüket, miközben dolgoztak.
Amit még nem értek, hogy ilyenkor az emberre nem nehezedik 500 méternyi tömegű víz?
Mint "mindenki" tudja hogy a 380V az a 3 fázisú hálózat vonalfeszültsége, pontosabban 220V*1,73, vagy másképpen írva 220V*GYÖK(3), mert minden fázis feszültsége külön-külön 220V. A 400V esetében ez azt jelentene, hogy a fázisok feszültsége kb. 230V lenne és ez megengedett, sőt ha a berendezés tartalmaz elektronikus részt is, ami csak 220V működik, akkor azzal sem történik semmi sem, ha 220 helyett 230 fog kapni. A motornál sem lesz jelentősége ennek a kis különbségnek.
A másik dolog és inkább ez a lényeges, hogy a hálózat frekvenciája 50 Hz, nem 60 (én úgy tudom, hogy Amerikában 60 Hz és itt Európában 50 Hz), ezért a motor lassabban fog forogni (tehát a motor tekercselésétől függően pl. 3600 ford/s helyett 3000 ford/s fog forogni) és ezt követően a többi rész is amiket meghajt ennek arányában fog változni. Még az a következménye is lehet, hogy a motor terheléskor valamivel jobban fog melegedni, ez attól függ, hogy az a 45 kW motor mennyire van kihasználva.
Utoljára szerkesztette: kl24h, 2018.01.09. 20:03:52
A berendezés nem cserélhető.
Kérdésem: Mi történik, ha bekötik és azon a hálózaton 1.) indítják, 2.) tartósan üzemeltetik?
Előre is köszönöm a válaszokat!
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Párnapja láttam a cseh 2. TV csatornán egy érdekes geológiai jelenségről egy ismeretterjesztő kisfilmet, ami a fizika körébe tartozik. Arról volt szó benne, hogy ha a szemcsés szilárd anyag nem túl nagy mechanikai feszültség alá kerül, akkor az erózió és a feszültségvektor játéka érdekes alakzatokat eredményez, mint amilyen a szikla gomba alakok és a szikla kapu alakok, mert a feszültségvektor irányában könnyebben erodálódik a szikla, de a feszültségvektorra merőlegesen nehezebben erodálódik a szikla, és ez az összjáték termel ki a jellegzetes alakzatokat. Megjegyzem, hogy a sziklakapuk a láncgörbéhez igazodnak.
Továbbá vannak más a mechanikai feszültséggel kapcsolatos jellegzetes alakzatok is: pl. a mechanikai feszültség és a polarizált fény elfordulásai szép színes karikákat eredményez, De az elektromos és a mágneses térerő is vonalakat rajzol ki.
<#fogmosas>#fogmosas>
A Nap fényforrás fehér fényéből a Föld légkörébe belépve a kék fény szóródik, ezt látjuk kék égboltnak. Ugyan ez történik más csillagászati fényforrások esetében is, mint amilyenek a Hold is, a bolygók is, a csillagok is és a galaxisok is. Az össz csillagok és galaxisok szórt kék fényének az intenzitása nagyon kicsi, de meghatározó abban a tekintetben, hogy az össz csillagok és galaxisok szórt kék fényétől gyengébb csillagok és galaxisok nem láthatók a Föld felszínéről a teleszkóp fényteljesítményétől függetlenül.
A kérdés az, hogy számszerűen menyi az össz csillagok – beleértve a galaxisokat is, mint csillagklasztereket – szórt kék fényének az intenzitása, ami ugye határa a gyenge csillagok és galaxisok megfigyelhetőségének?
<#heureka>#heureka>
Szlovákiában élek, és a kábeltévén a cseh 2. ismeretterjesztő TV műsorban láttam, hogy a tűzoltóknak a nem túl magas felhőkarcolók locsolására speciális vizük van, ami a víz laminárisságát a turbulensséggel ellentétben nagy locsolási magasságra is megőrzi. De vihar volt, és miatta ennél a legérdekesebb résznél félbeszakadt a kábeltévé adás. Ti tudtok-e valamit erről a speciális víz locsolásról, van-e valami róla az interneten, az se baj ha külföldi ez az internet forrás? Esetleg a YouTube-ben van-e valami róla?
<#confused>#confused>
gyémántot nem lehet hegyezni..
lehet vágni arra alkalmas vékony bronz koronggal, amit gyémántpor emulzióval kenegetnek.
és hasítani lehet ki belőle fazettákat
Volna egy lemezjátszó tű gyémántom ami kb pont annyira tűéles mint egy injekciós tű hegye.
Az lenne a probléma, hogy ez kevés. Egy mikromanipulátorhoz használnám.
Hogyan tudnám jobban kihegyezni? Dörzsölgessem egy másik gyémánthoz, vagy vigyem el egy gyémántcsiszolóhoz?
Hol tudnék hegyesebbet beszerezni? az lenne a tökéletes, ha a helye csupán pár atomnyi lenne.
Esetleg más anyagból érdemesebb ilyesmit csinálni?

Utoljára szerkesztette: TomXXX, 2017.06.04. 18:13:53
Valamilyen váltófeszültséget (pl. hálózati 230V-ot) egy más értékű váltófeszültségre alakít át.
"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."
A két rész összehúz valamit amikor működésben van.
I do not think soo
De nem egyedül.
Numerikus szimuláció a gázatomokhoz..
térfogat, nyomás, hőmérséklet adatok modellezésére.
Ha valaki segítene.. az jó lenne.
c++ ban.. opensource
Sourceforge.net re
Igen megtudod mérni..
Bár nagyon kicsi mért értéket fogsz kapni..
Leginkább a magas tartományban.. minél nagyobb a frekvencia annál távolabb lehet elvezetni adott csillapítási tényező mellett levegőben az energiát.
Fogsz mérni 50 hz felharmonikusait..
De szerintem..
Nagyon elhanyagolhatóan lesz valamivel több az EM impulzus distrib mintha mondjuk valahol az erdő közepén mérnél EM energiát a rádió tartományban. ..amit a rádió és telefon átjátszó állomások adnak le..
Az emberben meg nem sok fémes vezető anyag van.. Az emberi test nem nagyon veszi fel az EM sugárzást.
Nem kell félni az elektromágneses sugárzástól..
inkább félj a természetes radio aktív sugárzástól.. ami valóban létezik, és valóban képes rombolni természetes úton a sejteket, dns-t
olyan anyagból építs házat ami képes valamennyire blokkolni a természetes sugárzást.. illetve ő maga sem sugárforrás.
pl a régi salak blokkok meglepő.. de sugároznak.. sokkal nagyobb szinten mintha kint állnál a szabad ég alatt.
Az lenne a kérdésem hogy egy ilyen készülékkel le tudom-e mérni egy 20kV magasfeszültségű vezeték közelében az 50Hz-es frekvenciatartományú elektromágneses sugárzást.
Ennek állítólag rosszak a hosszútávú élettani hatásai és költözés előtt szeretnék megbizonyosodni arról hogy nincs a helyszínen (ilyen vezeték közelében) jelentős sugárzás.
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Letelik a szabadságom, oszt nem lesz időm itt gyilkolni a topikot...
Értem én hogy benzin! De mi hajtja?
A link: http://www.ha5fly.hu/magneticloop
még annak is a szerencsétlenebbje..
az a baj a tudománnyal, hogy kezdünk a "rakomány kultusz tudomány" felé haladni..
sok a tudományosnak beállított ..alaptalan fikció..
brit tudósok.. meg a többi..
Ezzel a példával, csak azt akartam megvilágítani, hogy milyen könnyen átverhetőek vagyunk, ha tudományos halandzsával előadott maszlaggal etetnek minket. Az Egely "készülékei mind ilyenek.
Ha senki nem jön rá a kapcsolás működésére, akkor elszégyellem magam...
én arra gondoltam még egyszer.. hogy lehetne valahogy valahogyan elektromosságot generálni a légköri különböző magasságaiban lévő különböző potenciál különbségeiből..
Ezért vannak a villámok is.
Valami léggömbbel fel lehetne húzni egy hosszú vezetéket olyan 20 km magasságba.. ott szétteríteni az antennát valahogy.. és a föld meg a 20 km magasságban lévő antenna között lenne valamennyi potenciál különbség.. azt lecsatolni és átalakítani dc, vagy ac jellé.. aztán mehetne betáplálásra a hálózatra
https://www.youtube.com/watch?v=6Al5pOrJi74
mert egyik híroldal sem hozta túl érthetően le. úgy sejtem kb miről lehet szó, de félre is érthetem simán. van olyan oldal ahol rendesen elmagyarázzák átlagember számára fogyaszthatóan is?
És ez?Na ki van a képen
Én azóta fosok...nem lesz jó vége ha ő ott van. Feszítővas, fegyverek bekészít, bármikor jöhet a világváge.
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2016.04.29. 20:22:19
Persze ettol meg lehet jo, de ez esetben nagyon mellelott a marketing reszevel...