Fizika
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezen a ponton kizártad magad a velem való beszélgetésbõl. Szevasz.
Az itt levõ hírekre gondolsz? Mert valahogy nekem a fura az, hogy nemigen nevezik nevén a gyereket.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Egyébknét meg minden fizikai jelenséget leíród modell absztrakció te zseni, van értelmezési tartománya. A newtoni fizika is ilyen, hogy megvan az alkalmazási határa, de bizonyos tatományban érvényét veszti, ahogy a kavantumfizikai modell sem érvényes makroméretben.
Ahogy látom lassan minden topikot teleszemetelsz...
"Oké, úgy látom te nagyon okos vagy, de"
Vagy talán csak félszemû a vakok országában?
Szobahõmérsékletû szupravezetõ? FORRÁST! Ja és minimum 3 Nobel díjat neki!
OK.
Te az a fajta ember lehetsz, aki nem a slusszkulccsal indítja be a motort, mert nincs minden motornak slusszkulcsa.
Na mindegy, tényleg nem értem, hogy egy 60 wattos izzó ellenállásának kiszámításához miért nem elég nekem az, hogy megmérem a feszültséget... részemrõl most már tényleg le van zárva a téma.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
De lehet egyébként velem van a baj, hogy mérnöknek tanulok, és a kis piros pöttyöslabda térfogatát is a kis piros pöttyöslabda katalógusból nézem ki.
Dehát ez itt nem pont egy tudományos fórum? Akkor meg?
Túl akarod bonyolítani a dolgokat. Teljesen felesleges. Nem véletlenül lettek megalkotva ilyen modellek, mint tökéletesen merev/rugalmas test, ideális gáz, pontszerû test, és társai. Megfelelõ körülmények között ezekkel az egyszerûsítésekkel is pontos eredményhez jutunk, ha pedig mélyebben is kíváncsiak vagyunk a dologra, akkor nem egyszerûsítünk. Ennyi. Attól, hogy általánosban még nem tanítják, hogy mi az a kismillió tényezõ az I-n meg az U-n kívül, amitõl még függ az ellenállás, az a képlet még tökéletesen alkalmazható marad az életben az átlagember számára. Akik meg tudományos körökben mozognak, azok meg úgyis tudják, hogy mikor mit mennyit hogyan szabad...

Nem, egyáltalán nem ennyi. Ez csak egy modell, amit eddig semmi sem támasztott még alá. Sõt, inkább az derül ki a kutatásokból, hogy foton egyáltalán nem létezik. Van viszont fénykvantum. De e kettõnek egymáshoz semmi köze sincsen.
Mivel láthatóan senki sem tud válaszolni a kérdésemre, válaszolok én. A fény nem elektromágneses hullám. Létét, mûködését máshonnan kell levezetni.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4a/EM_Spectrum_Properties_edit_hu.svg/675px-EM_Spectrum_Properties_edit_hu.svg.png
Vagy az a tökéletes modell ami erre a részre semmiféle megoldást nem ad?
Melyik a teljes szerinted?
Decuki, felfedezted a természet szót a természettudományban? Hát had gratuláljak én elsõként! Egy nobel díjon is érdemes lenne elgondolkodnod.
Nem úgy kell ám érteni hogy nem kényelmes használni, vagy túl sok számítással jár. Arra ott vannak a közelítõ módszerek.
Itt azzal van a probléma hogy azért használhatatlan mert nem megtudható dologtól lenne teljes. Valahogy mindenképpen megtörténnek a dolgok, amikor valami olyan lett amilyen az már nem változik meg. Az a legnagyobb baj hogy a nem megtudható dolgokkal kapcsolatban errõl nem lehet megbizonyosodni, egyszerûen nem tudod kibogozni hogy történt, mer nincs infó, és ezt úgy kell érteni hogy törvényszerûen nincs.
Mondjuk lehet hogy felesleges ezt egy dilettánsnak magyarázni, meg egyébként tök mindegy te miket gondolsz, semmi közöd az egészhez.
nem vagyok eltévedve, csak informáltabb vagyok mint te. Nem tartják be a tudományra-tudományosságra vonatkozó írott elveket. Ez egy ilyen világ. Nem az ész vezet, hanem akit kineveztek.
"És egyáltalán nem biztos hogy létezik tökéletes modell."
A természettudomány a természetet próbálja leírni. Úgylátom sok dolgot keversz. Egy dolog az elméleti tudomány, és más dolog az alkalmazott tudomány.
"Tök felesleges véleményt formálni olyanban amihez ennyire nem értesz."
Csak másokat vagy képes kritizálni, magadat nem látod egyáltalán?
A tudományos módszerben látsz olyan pontot hogy ragaszkodás valamihez? Te nagyon el vagy tévedve.
És egyáltalán nem biztos hogy létezik tökéletes modell. Vannak dolgok amiket eleve képtelenség megtudni, ez tény. Akkor meg miért kéne lennie tökéletes modellnek?
Tök felesleges véleményt formálni olyanban amihez ennyire nem értesz.
Természetesen.
"Nem biztos hogy létezik ilyen modell."
Akkor készíteni kell egyet! Olyat, ami megfelel a tudományosság minden elõírásának. Ha aztán arról is kiderül, hogy "lukas", kell készíteni megint egy másikat. Így fejlõdne a tudomány, így menne elõbbre az emberiség. Sajnos ma nem ezt látjuk. Ragaszkodnak a régihez. Bizonyos fokig érthetõ. Ha lenne új, mit mondanának a professzorról, hogy negyven évig szamárságot tanított? Ezt õ persze nehezen viselné el. De ezeket az emberi hiúságból, tekintélytisztelet-vesztésbõl fakadó dolgokat ideje lenne már feladni. Egy tudós ne legyen elfogult semmivel szemben sem, pláne önmagával szemben ne!
Hát ez az. A kivétel nem erõsíti a szabályt. Nem is gyengíti. Megsemmisíti. Kell egy új törvény, ami alól nincs kivétel. Ha lehet, akkor ügyelni kell rá, hogy minél kevesebb axiómát tartalmazzon és valóban ne legyen alóla kivétel. Egyetlen egy sem.
És ugye az is kérdés, hogy az Ohm törvény ilyen alakja milyen egyszerûsítések után született meg?
És ezek az egyszerûsítések igazak-e a szupravezetõ állapotban levõ anyagra?
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
<#duhos2>#duhos2>