X-Com Apocalypse
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha valami majd nem megy , sikítok. :)
Troll :)
De mire megtaláltam (leírás alapján) azt a rohadt ösvényt...
Aztán indítottam egy tauren druidát. Hát az tényleg egyszerû volt... meg marha unalmas...
on
Ork(vagy troll) sámán, akinek a nehéz kültetése van, az WoW-ban van:)
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Dosbox benne van. Csak indítsd el a Start.exe-t, és fut a játék.
ja meg gépeld be h "xcom" vagy "xcom2" és enter.
Alapból angol, de van benne magyarítás is. (meg egy rövid readme)
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Biztos egek ben van a PSi-Defens-e! :))))
Elöszõr is:Minden tiszteletem a nagyok elött! :)
Másodszor:Egy kis kérdésem lenne, mert letöltöttem a "pack"-t, és gondolom valami install félét kell csinálni. Egy kérdésem lenne, utána mi a teendõ? :)
Beállítás automatikusan megtörténik, ha DOSBox-ban futtatom, vagy még kell rajta valamit buherálni?
Vagy csak szimplán én vagyok kezdõ és ezt "alapból" tudnom kellene? :)
És köszönöm a segítségeteket elõre is!
minden egyéb kaszt küldetése pofonegyszerû:)
Nekem mondjuk a real time harc jobban bejön, ha van valami esemény, akkor space (pause), parancsok kiad, aztán megint space (unpause), és lehet mozizni :)
WoW-ból van 14 (10?) napos próbaverzió, hát nekem marhára nem jött be...
Amikor már az elsõ néhány küldetésnél a google-hoz kell nyúlnom, mert a kinyírandó monstert, hegyi ösvényt nem tudom hova rejtették el a készítõk (pedig már 16-szor körbejártam a környékét)... akkor nem örömteli a játék.
config file-ban a "scaler" sort megkeresed, és beírod például, h
scaler=advmame3x
akkor valami efélét kapsz eredményül:

Van egy windows-os változat is, de azt is patchelni kell, mielõtt bármit is kezdhetnél vele.
Sokáig tartott, mire összehoztam egy
igazán jól mûködõ verziót.
Ebben benne van a lehetõ legjobb dos-os változat dosboxra beállítva, meg benne van a windows-os verzió is, de az egy bugos szar, ne használjátok.
Magyarítások is benne vannak a packban, ami amúgy egy önkitömörítõs exe.
meg benne van az ufopaedia is, mert tökjó:D kb 50 mega, lehet szedni.
X-Com 1, XP alatt DOSBox-ban megoldható?
Tenksz :D
Ahogy a lehetõségem engedte, számos stílusú játékkal sikerült játszanom, és hasonló végkövetkeztetésre jutottam, mint Te. :)
De visszatérve az X-comra, kezdek nagyon barátkozni a gondolattal, hogy a minap a kezembe került az X-Com 1-el és a hathatós weblaoddal kiegészülve annak is neki ugorjak, már csak a második részt kéne megszerezni és teljes a gyûjtemény. :)
UFOK reszkessetek :D
Meg sokszor a jó grafika sem olyan jó. Tudod, érzéssel, lélekkel és szívvel néha sokkal jobbat tudtak alkotni 2d-ben 10-15 éve, mint akár 3d-ben 4-5 éve.
Na, nem ismerem az újabb xcom játékokat, így ezt ne vegye senki leoltásnak:)
De ha valamibe nem adod bele a lelked, akkor lehet az 1600x1200 16-szoros antialiasinggal, meg mipmappal, meg minden anyámkínjával, akkor se lesz szép:D hiába van benne 6millió poligon.
Szép akkor lesz, ha a grafikában odafigyelés és törõdés van.
Ott van például a World of Warcraft... nem hiába a világ egyik legsikeresebb játéka.
Nem mondhatnám, hogy a grafikai motorja kimagasló lenne. De AHOGY megcsinálták a pályákat.... na az nem semmi. Ott mindennek hangulata van. Ott élnek a fák, basszus. Mikor az ember bemegy Stormwindbe, olyan, mintha a mesében járna. Undercityben még a hideg is kiráz:)
Persze emellett van még benne tökéletesre egyensúlyozott játékmenet, és pompás story is.. de a grafika is sokat számít.
Én õszintén bevallom, nem sokat játszottam X-com3-al, de nekem pl xcom 1-2 grafikája jobban bejött. 4-5 pixelbõl felismerem már bármelyik képép:) A kutatási "ufopédia" oldalak például elképesztõ jók, ezért is van fent még a weblapomon is az ufopédia.
Nálam egy játék grafikája elsõrendû fontosságú. De ez könnyen félreérthetõ. Neke nem úgy fontos, mint FRAGpistikének, akinek folyton highend gépe van, és csak crysis-erik, mert olyan még konzolon sincs XD
Nekem a grafika feelingje számít. Hogy abba a készítõ szíve-lelke benne legyen:)
Nem tudom fiúk-lányok hogy vagytok vele, de engem még mindig le tud kötni.
Beszélhetnek nekem itten mindenféle hiper-szuper csili-vili grafikai játékokról, de többre értékelem eme játék játszhatóságát, mint a megjelenését, persze ha kiadnának egy javítást, melyben forgatni lehetne a taktikai illetve a harci térképeket, megköszönném, de neken így is jó. :)
Tudom sokan vannak azok, akik hüledezve néznének rám, hogy mi a fenével játszom ráadásul nincs benne egy combos 3d-s motor sem, de hát nem minden arany ami fénylik.
Én a játékot továbbra is körökre osztott módban csinálom, oszt vagy jól taktikázom vagy végig nézem, ahogy amortizálják a legénységem. :)
Egy szó mint száz király ez a játék.
inkább a kezelõfelületet nem sikerült még megszoknom.
xcom1 után a 2 gyerekjáték volt ugye:)
Én az elsõ részben írtam be a bûvös FFFF betûket, hogy legyen egy rakat pénzem, aztán meg csodálkoztam, hogy superhuman-en is milyen könnyû :)))
Itt a pénz igazából nem lesz lényeg, hanem majd az, hogy egy idõ után több muníciót használsz el a harcokban, illetve repülõkön több rakétát, mint amennyit a város hetente gyárt. Na ez egy érdekes szitu :)
Plusz mellé jön az, hogy az idegenek technológiában mindig "egy lépéssel elõtted" vannak. Ami érthetõ is, mindig az a jobb amit tõlük zsákmányolsz, aztán magadnak kikutatod, csak ebben a részben ez hangsúlyosabb...
Ezt viszont nem igazán értem:
"a játék lényegére még nem jöttem rá igazán(nagyon más ez, mint az elsõ 2 rész)"
Jönnek az ufók, lelövöd õket, kiszállsz hozzájuk misszióra, begyûjtöd a zsákmányt meg a testeket, kutatod õket, hogy megtudd hogyan lehetne megfékezni õket, aztán a végén megfékezed õket.
Tisztára, mint az elsõ 2 részben :))))))
(cheat engine dosbox-szal is mûködik:D)
De mégsem mûködött.
A mostani, mûködõ verzió egy 502 Megás iso fájl.
Mindegy, lényeg hogy MEGY!!!
azzal nem lesz gondod:D
ÉS MÛKÖDIK :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Sehol egy szaggatás, minden van ami kell. Már az is "furcsa" volt, hogy a rendszer ellenõrzéskor minden tétel okés volt (nem mint régebben, hogy a CD-ROM, meg mindenféle pufferméretek sárgák voltak), a Sound Test is mûködött elsõre.
Jaj, sírok :D
X-Com 3 Apocalypse (300 mega)
CD-image elõtelepített dosbox környezettel. garantáltan fut minden windows alatt tökéletesen.
Használat: Önkitömörítõs exe. elindítod, kitömöríted, Start.exe-vel indul.
visszajelzéseket várom, komolyan. az is szedje le, akinek megvan, mert ez jobb:)
(egyfajta patch a winxp sooundblaster amulációjához, mert MS-ék nem tudták rendesen megcsinálni)
vista, win7 esetén eleve felejtheted, h dosos környezetû grafikus program dosbox nékül fusson.
a dosbox meg igen más volt régen, mint most:) adj neki egy új próbát:D
a játékból meg ugye rendes CD-s verziód van, nem valami vacak RIP.
mert:
-a ripeket megbuherálgatták, hogy fussanak win alatt, ami gondot okozhat dos alatt ugye(a win-re buherálást pedig õk még win95/98-re tették, így XP alatt azzal se érsz sokat)
-másrészrõl meg a RIP-ek kb 80%-ában véletlenül ki van törölve egy apró kis file, ami miatt a játék egy ponton túl nem mûködik(mikor átmész valami másik bolygóra vagy dimenzióba.. nemtom, én nem játszottam még vele, csak informálódtam:D)
dosbox mûködik, hidd el. legalábbis az a 10 perc, amit én játszottam a játékkal, azalatt szépen zenélt és nem szaggatott. még régi gépemen se, pedig nem volt egy erõmû
Na mindegy még elszórakozok egy darabig az Oblivionnal, aztán megnézem mit töltöttem le kb fél éve windowos verzió néven :)))
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
grafikailag biztos jobbak:D
de hogy hangulatilag??? jó kérdés:D
Az új UFO játokok (Aftermath és hasonlók) vannak olyan jók, mint az XCOM sorozat???<#confused>#confused>
Ezzel nekem is gondom volt régen, mikor "repkedõ csészikékre" vadászgattam, de talán ez segít megtalálni a megoldást:
Vegyél annyi "HOVEBIKE"-ot amennyit csak tudsz(occó!!), tunnigold fel õket(legerõsebb motor, lézerstuki vagy plazma,rakétavetõ, fedélzeti computer) és ereszd neki õket az ufóknak.
Ha jól emlékszem a város eladható "hoverbike" állománya hetenként újul, és gondolom addig bõven "raidelsz" :))))) tehát lesz mindenre pénzed.
Vegyítve a te harci taktikáddal adj kettõ vagy több hoverbike-ot a Valkyre Interceptoraid mellé, így megoszlik a az UFO-k ellentûzelése a három vagy több célpont között, és míg az egyiket püföli, a többi adja neki az áldást :)
"Sok lúd, disznót gyõz"
Remélem tudtam neked segíteni.
Hali és jó vadászatot. <#violent>#violent>
a játék remekül fut DosBox alatt, kipróbáltam:D
Tippre is kíváncsi lennék: Az ufó vadászatot hogyan lehet hatékonyan csinálni? Én pl csak nagyobb darab gépekbe ruházok be, rögtön az elejétõl, ami azt jelenti, hogy nem sok gépem lesz, mert egyszer csak elfogy a pénz. De a 3-4 megjelenõ ufó közül így csak egyet tudok leszedni, a többi lerakja a "cuccot", aztán mehetek az épületekbe harcolni. Ahol viszont szépen kapják az embereim az arcukba az áldást, a játék közepétõl gyakorlatilag úgy harcolok 10 emberrel, hogy egyiknek sem 100% az élete. A maradék 10 meg a gyengélkedõn haldoklik.
Szóval elég húzós így...
Viszont az elsõ napon raidelni az ufós szektát alap dolog :)
gondoltam rá, hogy játszom vele, ha már az elsõ 2 annyira tetszett, jól fognak jönni a tanácsok:D
Én is hosszú évek távlatából tudok róla beszélni, de a minap akadt a kezembe a CD-je, hát gondoltam nosztalgia ezerrel.
Tudom, hogy korszakalkotó volt az X-com elsõ és második része, viszont nekem kezelhetõség és játszhatóság szempontjából a harmadik rész jött be. :)
Tanács, ha valakit érdekel:
A pénz és a tapasztalat nagyon fontos a játék elsõ és középsõ szakaszában. Mivel az elején még bõven rá vagyunk szorulva a város támogatására és hetenkénti appanázst kapunk, néha az akciók hevében észrevesszük, hogy se pénz, se lõszer se semmi. Ezért azt javaslom mindenkinek, aki még hajlandó leülni eme klasszikus darab elé, hogy játéka elején fõleg az elsõ hetekben, amennyiben lehetséges és akarja, hogy inditson számos "hostile" akciókat.
Mivel ilyenkor csak egy "társaság" áll velünk hasonló "szimpatikus" pozicíóban (Cult of Sirius), õket részesítsük kimagasló figyelmünkkel<#gun>#gun>. Ha sikeres az akció, márpedig miért ne :), akkor számos fegyver és egyébb alkatrészeket tudunk "rabolni" amit a "vásárlás" opcióban értékesíteni tudunk, így szerezve többlet pénzt és katonáinknak tapasztalatot a sikeres akciók után.
Másik, hogy beszéljek még a játékról, a vége felé, mikor már saját gyárunk lát el mindennel, a fegyverektõl a jármûvekig, és jóformán csak eladunk a városnak, elgondolkodtató kísértés, hogy azok a vállalatokat , akik néha nem értékelték, hogy UFO vadászat közben lekaptuk egy két épületüket,alkalmazva egy-egy "baráti" látogatás hogy közben "elbeszélgessünk velük". Elönyt is kovácsolhatunk ebból, mivel nem mindig jutunk el minden épületbe UFO vadászat sorûn, így hathatós információt szerezhetünk az egyes épületek és helyszínek felépítésérõl, illetve azok elhelyezkedésérõl.
Persze nem kell aggódni, abból a cuccból amit ilyenkor szerzünk, és eladva pénzt, bõven kivásárolhatóak a vállalatok "békeszerzõdése" a hostile akciónk után.
Ha valakit még érdekel a játék szívesen várom észrevételeit vagy jó tanácsait.
Köszönöm és sziasztok.
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
mer akkor egy másikat ell megszereznem, pedig ezis cdkép és 500 megás minimum:D
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
intro-t nem tudom, nem emlékszem.
ha nem a CD-s verzió van meg, akkor azért nincs. de amúgy nem tudom, van-e:D
intro akkor van?
milyen hangemulátorral próbáltad? (mit állítottál be a dosbox config file-ába?)
és csa SB-ben tudok segíteni, mert az könnyû, de a GUS-al szeretnéd játszani, az is biztos megy, csak én nem érek hozzá:D
hogyan kell ezzel játszani? normális ha nincs semmi hang, semmi intro ?:S
Combat Mission-re gondoltál, nem? :)
elsõ második, meg apoc egyaránt.
Az újabbak real-time mennek (mozogsz a pályán, az ellenfél is, majd valahol találkoztok). Beállítható, hogy ha valamelyik karaktered ellenfelet észlel, megáll minden és nem megy tovább, míg nem döntesz.
Meg beállítható az is, hogy a klasszikus, körökre osztott stílus legyen.
Egyik sem "könnyebb" vagy "nehezebb", Más játék stílust igényel...
A real-time kicsit nehezebb, mert könnyû elnézni valamit és ha nem veszed idõben észre, akkor elhullik a fél csapatod. A körökre osztott meg inkább a sakkra hasonlít. Nem tudhatod, hogy amikor beállítod a körödet, hol lesz az ellenfél...
Egyébként az ilyen körökre osztott cuccban a legjobb (szerintem) a Command Mission sorozat (2. VH, csaták). Beállítod, hogy a következõ körben (1 percben) melyik egységed mit tegyen, majd a gép a saját lépéseit és megnézed "videón", hogy mi történik. Aztán leáll minden az új helyzetnek megfelelõen és újra beállíhatod a következõ percre a prancsokat...