Csoda vagy átverés a boszniai piramis?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Most pedig abban hiszek, h a 4. irányba elmozdulva 0 idõ alatt lehet utazni, és mindez összefügg a gravitáció "legyõzésének " a módszerével (antigrav.)

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Hát akkor itthon biztosan csak hallucinálok, mikor az elkopott borotvám újra éles lesz..( 3 napot kell várni..) de higgy amit akarsz.. Ha megcáfolták, akkor biztosan úgy is van..
Tudod én ilyen kis hitetlen vagyok, felültem volna nyugodtan az elsõ vonatra, mert nem hittem volna el, h 60km/ h fölött meghalnak az emberek, és hittem volna abban is, h a levegõnél nehezebb tárgyak is tudnak repülni..

Pharaoh
"A piramis hatás meg csak véletlenül élezi vissza a borotvákat, de ez is már a tudomány által réges-rég óta ismert jelenég"

Ezt a marhaságot, a mythbusters-ben meg is cáfolták, az összes többi piramishatással együtt.

Örülök, h minden kérdésemre választ kaptam. Tehát a pénz nem volt gond, fa is volt, emberek is voltak kaja is volt annyi, h meg sem bírták enni. 30 év alatt fel is rátottak 1-1 piramist.. A hidegben meg konzerválódik a gabona akár 6000 évre is. A piramis hatás meg csak véletlenül élezi vissza a borotvákat, de ez is már a tudomány által réges-rég óta ismert jelenég..alkalmazzák is sok helyen biztosan ( csak én nem tudok róla)
Szal THX all !
:) :)

a pénz mondjuk a piramisoknál full nem volt gond

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

azon mondjuk én is csodálkoztam, de szerintem muszáj lesz nekik kipofozni 2008-ra a várost is, mert azért a sportolók nem az arénában fognak lakni:-)

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

Pharaoh
Tervek azok vannak, csak felesleges pénz nincs, esetleg kínában ahol a nyomornegyed közepére felhúznak egy magyarorszá egész költségvetésébe kerülõ felhõkarcolót, meg tojás alakú operaházat.

nem vok benne biztos, de a Bering lehet benne volt, de sajna nem beszéltek róla túl sokat, lehet ezért nem jutott eszembe elsõre

Pharaoh
Nem annak a része a Bering és a gibraltári hír?

a világautópályásat láttad? na az nem lenne semmi<#wilting><#wilting><#wilting>

Pharaoh
Volt a piramis alakúról is, meg híd a Bering-szorosan át is, ami a semmibõl a semmibe vezet.

én csak az ezer méteres tokióiról, a giblartári hídról, meg a tokiói reptérrõl láttam
a 4000-esrõl nem
valamelyiket meg asszem már kezdik, de pl. a gibraltári híd helyett elõször egy alagút lett felvetve, ami viszont nem lett volna jó, mer több tíz km-nyire kellett vollna nyújtani az lejáratot

Pharaoh
Volt ezekrõl a terverkrõl egy mûsor is, erõsen kétlem, hogy a közeljövõben bármelyiket is felépítenék, technologiailag nem nehéz, de baromi sokba kerûlnek.

apááám, hogy az a jó, te b*dös,...................áááááhh
ezek a Japánok nem normálisak
4000 méter magas, 6000 széles
ááááúúú
de, ha megnézzük, az is hasonlít a piramisokhoz, csak kerek és homorú "élû"

Költõi képrdés volt csak azt akartam érzékeltetni, hogy a középkorban is sikerült nagy terheket megmozgatni. de azért köszi :)
Sokkal érdekesebbe ez az oldal, meg amit ez az építõmunkás állít, hogy nem volt szükség rámpát építeni ahhoz hogy felemljék a köveket egyszerû statikával és egyszerû emelõvel fel lehet emelni a köveket kihasználva a piramis lépcsõs szerkezetét. Meg is mutatja hogy hogyan.

A talált félköríves fadarabokat amikrõl azt gondolják hogy a köveket egészítették ki vele kerekre, talán a földre egymás elé téve roundroad-ot alkotva így használták:

http://www.theforgottentechnology.com/roundroad.mpg

Szerintem igen valószínû
"Mégis ezeket mindenki természetesnek veszi. vajon hogyan emeltek fel a középkorban 100 m magasba 10t-ás harangokat és kökereszteket."

Fa darukat használtak. Pár tonnát simán tudtak emelni vele. Ezeket sikerült is reprodukálni (meg pl. egy olyan hajítógépet is összeraktak fából, amivel egy autót is el lehet dobni pár száz méterre). A tornyok tetejére építették fel a darukat, és emeletenként vitték feljebb (ma is így készülnek a felhõkarcolók).
Néhány tonnás köveket az egyiptomiak is simán emelhettek ezzel a módszerrel.

"Nos én arra gondolok, h mivel akkoriban nem volt technikai civilizáció, így akkoriban jobban értettek a mostani "paratudományokhoz""

Nekem többek közt az a bajom az ilyen elméletekkel, hogy hogyan és miért váltottunk át a tudományra?

"Nos ez igaz, de ismétlem, ahol a piramisok épültek ott bizony sivatag van sok száz kilométeres körzetben.."

Azóta eltelt pár év. Honann tudod, hogy milyen volt a táj akkor?

"És arra még mindig nem kaptam választ, h miért vannak gúla ( piramis alakú ) templomok a világ többi részén: Közép és Dél Amerikában, Óceánia területén? Ott is laktak fáraók? Vagy akkora volt az egyiptomi birodalom, csak még nem tudunk róla?"

Baromi eccerû : Ha akarsz valami igazán nagyot építeni, akkor a piramis forma a legjobb választás.

"És mit csináltak a '960-as években is? Szépen felfûrészelték, mert egyben nem tudták odébbvinni..."

Inkább csak túl drága lett volna.

"Ugyan honnét tudták, h ha piramis alakú építményeket emelünk, és betájoljuk az égtájak felé, akkor még ~6000 év után is kihajt az eltárolt búza??"

Az nem a piramis meg az égtáj miatt van, hanem a levegõ miatt (száraz, hûvös, meg ilyenek).

"Arról nem is beszélve, még a mai technológiával SEM lehet ekkora kõtömböket egyben szállítani, az emelésrõl már nem is beszélve.."

Ne beszélj már zöldségeket. A mai technológiával simán repülõvel is lehet szállítani ekkora tömeget. Emelni ezer tonnát könnyedén lehet, komolyabb darukkal akár több tízezret is. Vízen meg a legnagyobb megmozgatott tömeg 1.2 millió tonna volt. De ezeket már egyszer leírtam.

"ez szerintem nem ilyen egyszerû. minél mélyebbre megyünk vissza a múltba annál nehezebb lesz kimutatni a fejlõdés szakaszait. gondolj mondjuk bele abba, hogy ezer év múlva, mit tudnak majd a számítógépek elsõ negyven évérõl?"

A számítógépek nem sok nyomot hagynak. Nem is errõl volt szó, hanem a környezetszennyezésrõl. Az simán kimutatható akár 100.000 évvel késõbb is (pl. az Antarktisz jegébe zárt légbuborékokból). Szerintem az is észrevehetõ, ha valaki elhasználja a szén és az olaj nagy részét. A mûanyagok is szépen megmaradnak. Sok faj kihal, erdõk eltûnnek, meg ilyesmik.

"Nézd, nem érvelek tovább, ha mindent megeszel gondolkodás nélkül amit a fehérköpenyesek mondanak.. Mert õk biztosan jobban értenek ezekhez a kérdésekhez,( az íróasztal mögött) mint egy két tényleg gyakorlati szakember.."

"Csak az talál ki ennyi butaságot ( görgõk+rabszolgák) aki maga sosem próbálta, lexikonnál nagyobbat sose emelt.."

Ez nem a legjobb hozzáállás, ez kb olyan mint amikor az árokásó beszól a fõmérnöknek hogy az hülye és nem ért az építkezéshez mert még életében nem fogott lapátot.

A fa a legkisebb probléma, a Nílus bármelyik szakaszán kivághatták (pl messze délen) aztán csak le kellett úsztatni a piramisok építési helyéig.

Nem valószínû, egy piramis felépítése hatalmas meló de a szétbontása se apró feladat, ha lett volna Európában piramis arról lennének feljegyzések stb és a romokat is rég megtalálták volna.

http://www.catchpenny.org/movebig.html
http://www.catchpenny.org/howbuilt.html

És különösen ajánlom ezt az oldalt ahhol egy építõmunkás mutatja meg hogy hogyan tud megmozgatni egymaga egy 10 tonnás betontömböt :)
http://www.theforgottentechnology.com/
kõmûvesek rulez
éghajlat: 5000 éve egyiptom terület jóval csapadékosabb volt azóta sivatagosodott el. Akkor inkább száraz szavanna volt de a piramisoknál nem volt sivatag. A Nílus többször is változtatta a medreit. 5000 éve az egyik ága a piramisok mellett folyt. Ma is megvana folyómeder. A környezõ országok ban (kréta görögország közel kelet jemen, etiópia stb) rengeteg fa volt.

A kövek mérete a legnagyobb piramisban 1,5-4 tonnásak egy két speciális kö mint pl az Obeliszkek érte el a 15-60 tonnát (a piramisban , az oneliszkek lehettek 400 tonnásak is, de nem nagyobbak) Ezeket meg lehet mozgatni, római példa. A rómaiak nem csak vizi úton szállítottak, hanem sok 10 km-t szárazföldön.

Nem tudom hogy azon miért nem csodálkozik senki hogy, hogy az európaiak a 12.században 130-150m magas katedrálisokat építettek . melyeknek a tornyai a mai napig elbírják a sok tonnás harangokat. pl Kölni dóm 12 harang. 3,5t-22t-ig !!!
Mégis ezeket mindenki természetesnek veszi. vajon hogyan emeltek fel a középkorban 100 m magasba 10t-ás harangokat és kökereszteket. Õk biztosan hogy nem építettek rámpát. De nem is az ufók voltak és nem is varázslat.

Az egyiptomi mûemlékeket folyamatosan restaurálják , pl a Szfinkszet és nem vagyok benne hogy a piramisokat is de sok mûemléket. Sok szobrot sok tonnásakat múzeumokban állítanak ki és másolatot helyenek az eredeti helyre. Ezeket egyiptomi kõmûvesek készítik hagyományos eszközökkel.
Az ókori egyiptomiaknak rengeteg tapsztalatuk rengeteg idejük és rengeteg erõforrásuk volt.

Nna, idõközben elkezdték a három piramis közül a "hold" piramist is ásni és ha azok ott valódi fényképek és valódi kövek akkor szerintem bizonyos hogy a piramisok- piramisok, és ahogy emberek alkották, már csak a mikor és a minek lesz a megfejtendõ. Olyan részt találtak ahol le van "járókövezve" egy jó nagy darab föld.
Egy pasi pár éve be akarta bizonyítani, hogy semmi különös nincs a piramis-építésben. Az itt is említett módszerekkel állt neki, jópár lelkes önkéntessel. Aztán feladták. :)

nem, csak senki sem akar, vagy ha akar nem talál olyan munkást, aki hajlandó lenne, vagy ennyire értene a faragáshoz (de vannak robotaink!).
Ám ha korhû eszközökkel szeretné vki megcsinálni, egyértelmûen egyedül lenne, mert senki nem vállalná, mondván: "Hülye vagy, vazze?!?", ám ha egy egész csoport lenne, akkor már meg lehetne gyõzni másokat is...
Na meg persze egy ilyen tervhez manapság "guba kõ maxi sok", akkoriban meg elég volt "csak" istenkirálynak lenni, a mindenség és a harmónia hordozójának, az aktuális fõisten földi megtestesülésének...

Aha..akkor nem is olyan angy dolog összedobni egy ilyet..

élelmiszertermelés idõszakos, az év közbeni részét végezhetik a nõk is
mégegyszer: nem 20-30 tonnásak a kövek, hanem átlag fél tonnásak, tehát kb. pár tonna lehet a legek egyike
nem kell rengeteg fa, csak cserélgetni kell õket

Mindzekre még a 20-30 tonnás köveket.. Véletlenül nem építettek vasutat villanymozdonnyal? És azt a rentgeteg fát kik vágták ki ( és honnét?? ) és szállították oda??? És közben kik termelték az élelmiszereket? Ti sosem játszottatok valami tycoon szerû játékkal??

pont ilyenre gondoltam!

Pharaoh
Pl egy sin szerû dologgal, 2-3 párhuzamos fa, és arra teszik a gördülõ fákat, és azokra a szikla, így szerintem nagyon könnyû gurítani.

meg lehet eggyébként akadályozni, hogy besüllyedjenek, jártál már egyiptomban?
egyébként nem hiszem, hogy ne lehetett volna megoldani

A görgõk pedig csak akkor csökkentik a súrlódást, amikor tudnak forogni, nem elsüllyedve a homokban..

Csak párhuzamot próbáltam mondani, de talán nagyobb tömeget kellene mozgatni pl a Duna-Tisza közöti homokos ( szinte sivatagos) terepen a lent említett módszerekkel

rossz a megközelítés, nem lehet lemodellezni kicsiben
pl.: nem megfelelõ homkszemcse-sziklatömeg arány

Pharaoh
És, mint már lentebb írtuk a rómaiak 500 tonnás obeliszket vittek Rómába, nem ilyen 2 tonnás kavicsot, amibõl a piramisok épültek.

a görgõk meg egyszerû szerkezetek melyek csökkentik a súrlódást

rabszolgák témát már ejtettük

hogy jobban értettek hozzájuk az biztos, de én még nem láttam telekinetikust, csak bûvészt:-)

Csak az talál ki ennyi butaságot ( görgõk+rabszolgák) aki maga sosem próbálta, lexikonnál nagyobbat sose emelt..

Nos én arra gondolok, h mivel akkoriban nem volt technikai civilizáció, így akkoriban jobban értettek a mostani "paratudományokhoz", nem csak vacak kis ping-pong labdákat mozgattak, hanem ekkora kavicsokat :) Az az idõ jobban kedvezett a lelki tudományoknak, a mai meg a technikai tudományoknak..Ez megmagyarázná a szinte egységes megalitikus építkezést a világ sok pontján ( talán még a Nazca-fennsík rajzait is bele lehetne valahogy magyarázni)

egyébként nem hiszem, hogy íróasztal mögött találták volna meg az eszközöket, írásos feljegyzéseket...:-)

Pharaoh
Valahogy csak felépítetté, nem csak délibáb az a sok templom és piramis. Jó, lehet nem tudjuk potosan hogy hogy, de akkor is ott vannak. Úgyhogy ne mond, hogy lehetettlen õket felépíteni

Ok, akkor hamar szállítsad el, és csak kézi erõvel mozgathatod.. majd akkor rájössz.. de mondom, nem látjátok át az egész munka volumenét, meg azt sem, miért kellett a többi földrészen is piramisokat építeni? Mitõl volt szinte egyforma világnézete- vallása az akkor élt embereknek?

Nézd, nem érvelek tovább, ha mindent megeszel gondolkodás nélkül amit a fehérköpenyesek mondanak.. Mert õk biztosan jobban értenek ezekhez a kérdésekhez,( az íróasztal mögött) mint egy két tényleg gyakorlati szakember..