PeerGuardian 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Például amikor egy böngészõben megnyitom a http://magyaropera.blog.hu/ oldalt létrejönne egy kapcsolat a "Massachusetts Institute of Techology" nevû 128.30.52.103 -as IP vel. Amirõl fogalmam sincs hogy milyen cég de nem bánom hogy szûrve van.
-win7 van fennt
-Nod32 van fennt
-Win7 tüzfala van most jelenleg,meg a Defender ami véd
ezekkel nem fog összeveszni a Peerblock? Nem szeretném újrarakni az egész rendszert.Vagy ki kell kapcsolni valamit?
Csak azért írtam ebbe a topicba, mert PB gyakorlatilag ugyanaz mint PG2 csak újabb.
Például nekem nagyon bejön hogy ilyet kiszûr hogy: "Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Iroda" Ezt egy router nem szûri. Sokak szerint ennek az egésznek nincs gyakorlati jelentõsége, de pl. soha nem vettem volna észre azt a NOD-os dolgot, ha nincs fenn a program.
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
Én pl. böngészésnél, ha az oldal nem jön be akkor engedélyezem az általam ismert alapoldalt, de sok esetben még hozzá társul 2-3 plusz IP is, amiktõl az oldal ugyanúgy bejön, csak azokkal is kommunikálna a rendszer. Na azokat nem engedélyezem.
Pl. amikor a magyaropera.blog.hu betöltésekor bejön még olyan hogy "Massachusets Institute of Technology" azt nem engedélyezem. Az oldal attól még ugyanúgy megy. Így nem kommunikálgat a gép még összevissza mindenfele.
Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.
Van az a FriendFinder Networks Inc.
Van egy xfire nevû progi ami egy játék szerverkeesõ + instant message progi. Akkor tudok bejelentkezni csak ha engedélyezem ezt a FriendFinder cuccost.
Steam: zs0lt1 - Discord: deadecho_
Badpeers: http://list.iblocklist.com/?list=bt_templist
Hijacked: http://list.iblocklist.com/lists/bluetack/hijacked
Hacker: http://list.iblocklist.com/lists/dchubad/hacker
Meg persze a 4 alapértelmezett is be van kapcsolva.
Hozzá teszem hogy azért ez így elég brutálisan szûr.
Böngészésnél figyelem hogy mikor villog a szûrés, és ha nagyon kell ideiglenesen engedélyezek IP-ket, vagy beleteszem az engedélyezett listába. De ezt lehetõleg kerülöm, mondván hogy nem véletlenül vannak a szûrésben.
Vagy például még a vírusirtó (AVG) frissítéshez is állandó engedélyezésre kellett tennem 1-2 címet.
Meg észrevettem hogy mióta így böngészek, nyomkövetõ süti sem nagyon jön létre.
Vedd ki a pipát, a Log allowed connection elõtt
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.
Köszi az infókat!
Leírnád pls, hogy a megadott listáról melyikeket adtad még hozzá, illetve melyiket érdemes?
Köszi!
Steam: zs0lt1 - Discord: deadecho_
Azért nem bánom hogy a torrent elindítása után ilyenekkel blokkolja a kapcsolódást.
Nem túl bizalomgerjesztõ a neve. 😊
A PeerGuardian-nek van egy jelenleg is fejlesztés alatti változata a Peerblock.
Ennek én az utolsó beta verzióját használom, ami ilyen:
Kép
Teljesen hibamentesen mûködik. És mint a képbõl is látszik szûr alaposan.
Az utolsó bétát innen lehet letölteni.
A programmal sokáig az volt a gond hogy Vista és Seven alatt az UAC miatt nem lehetett felhasználói beleegyezés nélkül a windows-zal együtt a háttérben indítani. Emiatt nem használtam én sem egy ideje.
De most találtam egy leírást ami az indítást átteszi a feladatütemezõbe, így a program teljesen a háttérbe, észrevétlenül indul a windows-zal együtt.
Telepítéskor rátettem az össze felajánlott szûrõt. Sõt még egypárat pluszban, amit innen szedtem.
Igy most 8 szûrõlistám van.
A listák 2 naponta automatikusan frissülnek, így most nálam 1 005 073 720 db, valamilyen szempontból károsnak tekinthetõ IP-címet.
A program ezt a szûrést észrevétlenül, mindenféle rendszerlassítás nélkül 800K memóriafogyasztás mellett végzi.
A beállításaim ilyenek: Setup1 Setup2
Sokak szerint nincs sok értelme a dolognak, de nekem tetszik. És mondjuk rohadt kíváncsi lennék hogy mi a f@szt akar az a "DFN Verein" nevû domain, ami folyamatosan, mindenféle portokon kommunikálni akar a gépemmel ? 😊) Mondjuk a program használata óta ez nem jön össze neki.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
A peerguardian arra van, hogy IP címeket tudj gátolni (pl össz fõiskola, egyetem, állami intézmények, álIPcímek (nem kiosztott), trójaival fertõzõk IP címei, spyware-esek IP címei ...)
Tehát ha már IP szerint letiltottad a script kid egyetemista kis bucifejet, akkor el se jut a tûzfaladig.
Az XP tûzfalat ennek ellenére mint a villám javaslom, hogy egy értelmesebbre cseréld!
(igen, együtt futtatható peerguardian szinte bármely tûzfallal, nem vesznek össze, kettõs védelem)
Akar ki is kapcsolhatom az XP tuzfalat?
Nevedben a szám jól gondolom, hogy fényévekkel nagyobb, mint az IQ-d?
másnak nincs ilyen tapasztalata?
Linux Mint 13 Cinnamon