Reggae
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én nem vanni se Áfonya se Zilio...én csak szervezek😊
Szóóóóval te leszel majd Andris meg Balázs emszííje? Vagyhogylesz?
Oda is mindenki jöjjön el mert a Nafta'Z után Áfonya & Zilio nagyon durván odateszi majd a korongokat.
Tisztelet!
Ha valaki esetleg ott lett volna a bulinkon, akkor kiváncsi lennék a véleményére hogyan tetszett😊
Ha nem volt senki, akkor viszont tessék jönni😛
Sweet Calssics - A Reggae Alapjai
Roots & Rocksteady classics
Idõpont: Minden vasárnap
Helyszín: artkatakomba (1137 Budapest, Szent István krt. 2 / pince (meki elõtt a lépcsõ)
Start: 19:00
Beugró: 300 HUF
Selectaz: Áfonya & Zilio
http://artkatakomba.hu/program/2009-03-24/sweet-classics
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
vagy: desmond dekker, alton ellis, jackie mittoo, soul brothers, toots and the maytals..
ezek az utóbbiak inkább skat, rocksteadyt, early reggaet játszanak.
nálam mostanában Dub Incorporation meg Gentleman megy, meg szeretjük még Lyricsont (hm... francia-német-francia asszem, szal ugyan nem jamaikai, de nálam õk a kedvencek.)
Azért egy idõ után Bob Marleyból is megárt a sok (na jó, az lehetetlen, de kell a változatosság <#idiota>#idiota> ). Marley mellett még Matisyahut hallgattam...szóval a hozzáértõbbek tanácsát kérném.
Magyar együttesek csak végszükség esetén, jobban örülnék autentikus jamaicai elõadóknak.
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
Sweet Classics szóró, ha valaki esetleg kedvet kapott😊
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ÚJ SOROZAT VASÁRNAPRA: SWEET CLASSICS IDÕUTAZÁS!
Sweet Classics, egy idõutazás, egy idõutazás a legszebb klasszikusok világába, azaz a régi jó rocksteadyk és a leggyönyörûbb reggae dalok hangzanak majd el hétrõl hétre minden vasárnap az Art Katakomba klubban selector Áfonya, Zilio és gyakori vendégeik több éves és nagy verejtékkel összegyüjtött bakelit lemezeinek köszönhetõen. Az este 7-es kezdéssel minden korán kelõ embernek szeretnénk kedvezni, várunk titeket egy idõutazásra vasárnap az Artban!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SWEET CLASSICS EST
rocksteady & roots classics
selecta/dj: ÁFONYA & ZILIO
minden vasárnap - start: 19:00 - belépõ: 300Ft
Art Katakomba (1137 Budapest, Szent István krt. 2 / pince (meki elõtt a lépcsõ)
www.artartkatakomba.hu
Remélem felkeltette az érdeklõdéseteket😊
Üdv:
Néma Bob Marley
valamint ezt meghallgatásra. <#eljen>#eljen>
Itt van a flyer, hogy pontosan mirõl is van szó:
http://lb27.hu/concert/1232879411/marley_64_flyer_medium.jpg
Nagyon jó buli lesz, csak ajánlani tudom minden reggae fannak! 😊
MC PITA RAMOS: MELÓDIA (schratch: mc pita szájjal)
http://www.youtube.com/watch?v=RmLh0sGoIy0
Tessék hallgatni!Meg kirakni😊😊
remélem tetszeni fog!!
Riddim Colony - Wha Gwaan
http://alternative.letoltes.org/
MEGTALÁLTAAAAAAAAAAAAAAM köszönet Sensimillának a chat.hu reggae szobábóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóól. jeeeeeeeeeeee
Noiseshapper-We love reggae naaaaaaaaaa hallgassátooooooooook
na ebben van meg tisztán a szám, a 4-4és fél percnél asszem ott kezdõdik amikor masszírozzák egymást az alatt megy ez a szám , hátha tisztábban meghallgatva könnyebb rájönnötök 😄
http://rapidshare.com/files/159890501/kiez.mp3.html
szóval ez lenne a rejtélyes nóta, 😄 ha értettek belõle más szavakat is mint a reggae music pl,mert arra rákerestem mindenféle módon de nem találtam meg 😄 vááá pedig jólenne mert tök laza
Mert nekem nem dereng... hátha más sikerrel jár😊
nem vírusos nyugi, és nagyon kevéskét tudtam ebbõl felvenni, a tévében ment,de nem klippben...szal aki hallotta már,netán ismeri jelezzen itt 😄 integessen,köszi peace
http://data.hu/get/804973/kiez.mp3.html
Lengyel reggae, de üt...
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fûben és mégsem szívja. ちび Kicsi
de nekem ez még eszembe nem jutott soha, ez a film így jó! fõleg a takeover jelenet 😊
Most ismerkedem a reggae zenével, nemrég kezdtem el hallgatni Ladánybenét és Irie Maffiát, Copy Cont...egyenlõre csak ezeket ismerem^^
Tudnátok magyar együtteseket, elõadókat ajánlani? elõre is köszi😊
A másik kedvencem amikor a reggaet pl Sean Paullal hasonlítják... ok tudom hogy a Dancehall az a reggaenek egy almûfaja de azért ne az jusson már eszükbe kapásból az embereknek...
Az ilyen kis barmokat én is eléggé lenézem akik magukra aggatnak mindenféle rasta cuccot aztán megkérdezem õket, hogy tud e valamit a dolgokról és kb semmi...
Volt egy srác akinek a nyakán volt egy nyaklánc és akkor így megkérdezem, hogy... és ez a nyaklánc? (barátom mellettem elkezdi.. jajj ne kezd😄) Mire a srác... hát szeretem a reggaet meg a hozzá kapcsolódó dolgokat... aztán én így mondom... nem akarok kötöszködni, de a nyakláncodon piros-zöld-sárga gyöngyök vannak, ami elég nagy megvariálása az etióp zászló színeinek... mire õ megnézi... JAH TÉNYLEGXD
Dehát viseljen mindenki azt amit akar...õk tudják...csak nem árt néha elmélyülni a dolgok jelentésében...
copycon kell itthon, mivel nagyon felkapott, könnyen eljut bárkihez a zenéje, így megismerteti a stílust a fiatalokkal. ezzel semmi probléma, a baj csak ott van, hogy nem képesek túllépni rajta és a copy rajongók 90%-nak fogalma sincs róla, mi az a reggae, mert nem is kiváncsiak rá, holott mindenki hordja etiópia színeit, ganja mintákat, dreadlockot.. felháborító!
ha egy tipikus copy rajongótol megkérdeznéd ki az a columbo, csak nézne bambán, pedig ma simán õ a legprofibb és legtehetségesebb reggae, dancehall mc az országban..
lássatok túl a "sztárokon"
jamaicában sem csak bob marley csinált reggaet!
ez meg egy hülyeség, hogy csak jamaicai reggae az igazi, rengeteg tehetséges ember van már szerte a világban.
De igazából fogalmam sincs ez csak ilyen saját tipp mer én úgy vagyok vele, hogy megkérdek 10 embert, hogy szeretik-e a reggae-t, hát nem is ismerik 10-bõl 2 ismeri sajnos :S és Bob Marley-t is 10-bõl kb csak 5 ember ismeri és ezt nem is gondoltam volna, ez elég szomorú :S na mindegy az idõsebbek úgyse nagyon halgatnak mai zenét a fiatalok meg a technót, discót szeretik ezt a szenny mosogépferkvenciát 3 óráig ugyan az az ütem és az eggyeltalán nem unalmas mi? pff de ebbe nem megyek bele!
Nagyából ennyit akartam ha válaszoltok vagy valami akkor köszi, remélem itt legalább lehet valakikkel a reggae-rõl beszélni!
Peace!
Legalize!
Ezzel meg, hogy ha megkérdeztek 10 fiatalt, hogy mondjon magyar reggae elõadókat akkor lehet, hogy Copy Con többen mondanák, sõt tuti de ez azér van mer Copy Con a fiatalabbak körében népszerû Ladánybene pedig az idõsebbek körében ismert! De a valóságban ez lenne a helyzet ha megkérdeznénk 10 magyar fiatalt, hogy mondjon magyar reggae elõadókat akkor 10-bõl 5 nem ismerné a reggae-t 3 Copy Con-t mondanának 3 meg Ladánybenét szerintem! Copy Cont meg azér nem nagyon szoktak játszani rádiókban tv-ben mer szókimondó a szövege! Pedig szerintem ez jó, õ megéli a világot és meg is tudja énekelni azt, szerintem ha valaki rendesen meghalgat egy Copy számot, figyel a szövegre és utánna elgondolkozik akkor magára fog ismerni vagyis, szerintem mások se szeretik a Windos-ot mások is inkább lapulnak a fûben, mások se szeretik ezt a politikát... na de szerintem ezt értitek csak egy átlag embernek mutattok Copy számot akkor az azt mondja, hogy sza... meg nem érti a szöveget, ja mer nem is akarja nem akar új dolgokat megismerni mer neki minden sza... csak amit õ halgat és csinál az a jó és ezt Copy is megénekli! Kicsit eltértem a témátoktól meg sokat írtam köszi, hogy elolvastad, ha nem értesz eggyet velem akkor olts le stb. tudod ahogy szokás! Na Peace!
Legalize!
mindezt úgy, hogy az rc is divat a tinilányok körében.
(amúgy láttam már lb-t a viván, rtl-en, tv2õn, és sok rádióban játszák valamelyik számukat, napi rendszerességgel. mondjuk tény hogy már nem foglalkoznak velük annyit, mint 4-5 éve, akkoriban elég sokszor megfordultak mindenhol)
A 10 fiatal közül meg 8an copyt mondanák...:S
copycont hagyjuk, más.. de õ is csak a tinik között divat, pár év és lecseng..
amúgy ha találomra megállítanál az utcán 10 fiatalt, hogy ismernek e magyar reggae-t, 8an lb-t és copy-t fogják mondani.
Szerintem😄
nem arról van szó, hogy nem szeretem, mert mint eddig is, ha volt alkalmam lb koncertre mindig mentem/megyek.
csak aki szereti a reggaet az túl léphetne már a felkapott csapatokon. aki erre nem képes az szerintem nem a stílust hanem a zenekart szereti, ami nem baj, csak ne állítsa az ellenkezõjét.
Hát figyelj... te nem szereted az Lb-t én nem (nagyon) szeretem az Irie Maffia-t... megesik😊
a judge day nagy durranás volt, végre magyar riddim, de a connections és copycon verziókat nem raktam volna rá..
a babylon cirkusz viszont szar lett. régebbi lemezekbõl sincs olyan amibõl az egész tetszett volna.
profi zenészek, meg minden, de mikor legutóbb voltam koncertjükön, untam..