Klimatizálás

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MiloShee
A Midea nagyon jó gép, egyáltalán nem noname! Az egész belseje Toshiba! Szerintem az eddigi használat energiatakarékosságszempontjából ideális!

Abit AN-7,AMD Barton 2500+,2*512 Mb PC3200 RAM, Inno3D 6600GT + Zalman VF700Cu, 200Gb Samsung sATA, Pioneer 111D DVD-RW + LG GDR8163B Mysterium, Chieftec 360W, Aerocool Aeroengine II

PLackó
Üdv!
Padlásszobás házban lakunk,és fent vannak a hálószobák. sokszor olyan meleg van hogy nem tudunk elaludni sem.Viszont most elegünk lett,és tegnap beszereltettünk egy klímát.(Nem akartunk sokat költeni ezért egy noname, Midea klímát vettünk 3.5 kW-osat.)
Nagyon jót aludtunk,és nappal is nagyon kellemes a hõmérséklet 😊
Hogy a jó használni,hogy lehetne energiatakarékosságra törekedni?
Eddig egész éjszaka+nappal ment, 23 fokra állítva. Azt mondták hogy sokkal jobb így minthogy újra és újra fel kellene melegítenie a légteret.
Így kb. egy napon mennyi energiát eszik meg? (1.2 kw az elektromos teljesítménye ha jól tudom,viszont ugyebár sokszor csak mozgatja a levegõt (?) )

MiloShee
<#vigyor3> Biza nagyon jó hûsben alszani! Bár a kocsiban a maxra nyomott klíma nekünk már megártott, szóval akkor vagy az immunrendszered jó vagy a kocsi klímája gyenge... 😄

Abit AN-7,AMD Barton 2500+,2*512 Mb PC3200 RAM, Inno3D 6600GT + Zalman VF700Cu, 200Gb Samsung sATA, Pioneer 111D DVD-RW + LG GDR8163B Mysterium, Chieftec 360W, Aerocool Aeroengine II

Marcell
En a kocsiban mindig maxra nyomom, megsincs semmi bajom. Sose faztam még meg tole (5 ev alatt 1x se), pedig kiszallok a 20fokbol a 36-ba. Jovore itthonra is veszek, mert megorulok (a X. emeleten). A marka nem igazan erdekel.
Jelenleg egy Orion léghûtõvel probalom magam huteni, de ez csak egy kicsit hatasosabb egy sima ventillatornal.

Haveromnal olyan jokat szoktam aludni. Klimat 20fokra allitjuk, aztan kis takaro magamra huz.

mila69en
ehhe nem az allergia.... hm... csinalsz kocsidba 20 fokot oks utazol mittomén mondjuk egy órát aztán hirtelen kiszalsz a 20 fokos kocsidból 36-38 fokos melegbe kész már jön is a megfazas meg a tüdõ gyuszi😞

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

tigeroo
apámnak van egy ismerõse aki klímákkal /légkondikkal foglalkozik...mondta hogy az egész gépezet egy bazinagy baktérium meg vírustanya...fújja a hideg bacis levegõt rádfele... tavaly klímával utaztunk vagy egy órát kocsiban, egy hétig dáthás voltam..inkább csutkára lehúzzuk az ablakot és kész

itthon meg ablak becsukva, redõny le, ajtó kinyit hadd legyen egy kis huzat
MiloShee
Hali! Ha otthonra akarsz gépet, akkor elõször mérd fel a terepet mindenképpen. A hûtendõ terület nagyságától függõen különbözõ teljesítményûek közül választhatsz. Úgy számolj hogy nekünk egy 3.6 kilowattos LG ArtCool hûti az alsó szintet ami cirka 50-60 négyzetméter. A padlásszobát és a hálószobát 2kW-os olcsóbb gépek tartják hidegen. Egyébként egyáltalán nem kell a drága modellekre költeni szerintem. A Midea, Haier stb... gépek is tökéletesen teljesítik tisztjüket, sõt ezekbõl már az olcsó változatokban is van pl Biofilter ami nem hülyeség...

Lacc
Nekem sosem volt bajom a levegõvel amit fúj, és még nem is fáztam meg tõle. Igaz, én csak néha-néha kapcsolom be, mikor már 30 fok körül van a szobában a levegõ, és nem vagyok olyan keménycsávó hogy erre rá se hederítsek és vigyorogva izzadjak.
MiloShee
Üdvözletem! Örülök a sok hsz-nek! Azt hiszem a lényeget már ti is leírtátok, de én is összefoglalom azért! A nagy meleg ellenére sem kell beindulni "hogynamostaztánszibériátám", mert annak nincs jó vége! Viszont mértékletesen belõve a pénztárcánkra, az egészségünkre, és a közérzetünkre sincsen rossz hatással! Szerintem autóban a klíma szintén nagyon jó szolgálatot tud tenni, de sajna ott nagyobb az esély a megbetegedésre, hiszen a kifújó rostélyok közelebb vannak az arcunkhoz.

Rage47
jah tudom én sem birom 24 fokon. 26-28 már oké.
Zsoltika 007
Egyszerûen ahogyan sok dolgot ezt istudni kell mértékkel és hozzáértéssel használni. Akkor csak a pozitív oldalát fogod látni. Amúgy tényleg vannak akiknek nem jó a légkondi pl szárítja a szemét stb.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Rage47
Olvastam olyat is, h a klimától megbetegszik, fáj a torka. Én inkább a huzattól a házban betegednék meg.
Match
jó arra is, de sztem nem éri meg csak a páracsökkentés miatt venni egy klímát...
vannak erre külön páramentesítõ kütyük...nekünk a próbaterembe pl olyan van hogy egy ilyen jó nagy tapletta van egy kis dobozkába, és az szedi össze.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Dzsega
ez a szedi a párát dolog akkor elvileg jó arra is hogy a penészedést meggátolja???
vájog a pecó ugyhogy nem kell klíma (24-25C) de nagyon penészedik egy két helyen.

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

Match
A klímáknál fel szokták hívni a figyelmet hogy az ideális hõmérséklet kb 24 fok körül van.
18 fok szokotott lenni rajtuk a minimum...az arra jó hogy lehûtsd vele a falakat, viszont ilyenkor baromi sokat fogyasztanak...22-24 fokra van optimalizálva általában a cucc, ekkor fogyaszt a legkevesebbet.

Derapo: mi kínja van? Ha jól körülírod a problémát lehet meg tudom mondani mi van vele.

Gerygrey: hát az áramot alapvetõen zabálja, fõleg eleinte, amíg át kell hûtenie a falakat stb...De mivel úgy mûködik hogy ha elérte a kívánt hõmérsékletet, akkor lekapcsol, és csak keringeti a levegõt+szedi a párát, és ilyenkor annyit fogyaszt kb mint egy átlag ventillátor.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

justin
A klíma jó dolog, ha okosan használják. Nem muszáj vele 20 fokot beállítani benntre (márcsak azért sem, mert ha a többi helység nem klimatizált és rohangálunk akkor könnyen megfázhatunk), és én éjszakára ki is kapcsolom, mert akkor bõven elég az ablakon beáramló levegõ.

Gerygrey
Persze, a légkondis irodában lábatlógató yuppienak biztos nincs problémája a meleggel, de ha valaki mondjuk szabadtéren/légkondi nélküli helyen dolgozik 8-10-12-14 órát, szerintem teljesen normális ha este hazaérve szeretne egy kicsit megszabadulni a hõségtõl. Tegnap amikor hazaértem a melóból, felbontottam egy hideg sört, és mire a felét megittam, úgy megmelegedett hogy inkább visszatettem a fagyasztóba, olyan volt mint a lóhúgy.

Ablak-ajtó nyitva, és 32 fokot mutatott a szobatermosztát este 11-kor (reggelre - éjjel szintén nyitott ajtók-ablakok - is csak 29.5-ig ment le a hõmérséklet)

A kocsiban van klíma, olyan 25 fok kürölre szoktam beállítani, és nagyon kellemes tud lenni. Bajom még nem volt tõle, ellenben klíma nélküli autóban (szintén hasonló kinti hõmérséklet, letekert 4 ablakkal végig az M3-ason) fáztam már meg úgy, hogy 3 napig fostam.

Gondolkozunk itthonra is egy ilyen készüléken, csak nem tudom mire kell odafigyelni, meg mennyi áramot zabál, ilyesmik érdekelnének...
Én személy szerint nagyon örültem volna egy klímának annak idején a honvédségnél(istenem a régi szép idõk) a mûszerkocsiban nyáron volt olyan,hogy !! 57 !! fok volt.Nekem van itthon klímám de beszart, egy jó szerelõ esetleg?😊

Dzsega
azért ezzel nem mindenki van így!
én pl sokat vezettem egy idõben és mostanában is sokat vezetek. nincs klíma az autóban, de nagyon kéne. mikor a tûzõ napon áll a verda és van benne vagy 40°C akkor azért nem lenne rossz, mivel kisteher (hátul nincs ablak) ezért csak az elsõt tudom leengedni ez viszont akkora huzatot csinál, ami elviselhetetlen. Régebben sokat sportoltam, most azonban egyre ritkábban. Régensem és most sem bírtam a 28-30°C fölötti hõmérsékletet.
Otthon sincs de szerencsére vájog a ház ugyhogy 25°C van eléggé stabilan ami kellemes. Autóban 22-23°C nagyon jó! Ismerõsömnek digit klímája van ugyhogy tapasztalatból mondom.
A klíma egy nagyon jó kis szerkezet nem lenne vele semmi baj csak mostanában olyan nyeszlett a világ hogy az allergia már mindenre kiterjed (még a fára meg a fûre is), sok az aszmás és a tehenet lilára festik a gyerekek...

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

Tinman
Egyetértek.
Sok láma ebben a 36 fokban csinál a boltjában/kocsijában 18-20 fokokat. Pár napra rá meg taknya-nyála egyvefolyik, köhög, prüszköl minden baja van.

Én személy szerint tökéletesen megvagyok meleg idõben is. Mostanában egész nap nyitva az ablak, redõny le... reggel és este fel + kereszthuzat. Éjszaka full bezárt ablakok, redõny lent... 30 fok körül van így a szobában. Ettõl egy egészséges embernek az égvilágon semmi baja nem lesz, persze a mai mekis generáció megfullad egy ilyen helyiségben.
Biztos lesz akit megbántok vele, de az a nagy helyzet, hogy légkondira annak van szüksége, aki nem sportol semmit, elhízott és olyan a hõháztartása amilyen (zsír+zsír+zsír).
/Idõsek kivételek!/

Kocsiban van légkondi, de ha egyedül vagyok soha nem használom. Család egy rész annál inkább, persze nem magukra nyomatják, hanem mindig a másikra.
Szóval röviden és tömören: Felkötném aki kitalálta, de egyben meg is jutalmaznám, mert az idõsebb korosztálynak az sokat segíthet.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

k8bal
de az az indexen van fütyifej

\"They don\'t make mistakes. They don\'t do random. To them, everything has a purpose, everything has an objective.\"

Tertovan
szerintem te erre a topicra gondoltal:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018927&la=56329504

I.C.ram
Én a légkondit utálom. Kocsiban sem szeretem. Egyszerûen szarul leszek attól a száraz, steril levegõtõl, amit fujat.
MiloShee
Nos nekünk a nappaliban pontosan egy LG ArtCool van.Nagyon jól mûxik hála istennek, viszont nem mondom hogy nem volt vele gond. Egy éve a felszereléskor is apró gond volt a gázzal, és most is, mikor kitört a kánikula és elkezdtük volna használni. A Panasonic-okról viszont még nem hallottam rosszat!

Lacc
Nekem egy Panasonic van, split klíma, inverterrel, és végülis nem volt vele még gond, és jól is hût. Viszont úgy hallottam a manustól aki beszerelte, hogy az LG Artcool, amit annyira reklámoztak, korántsem olyan jó, mint ahogy kinéz.
MiloShee
Halihó emberek! Ez a kis topic azért született,hogy véleményezhessétek a légkondícionáló berendezésekkel, azok különbözõ típusaival kapcsolatos aggályokat,tapasztalatokat. Várom a hozzászólásaitokat!

← ElőzőOldal 2 / 2