Természeti Katasztrófák

Oldal 1 / 12Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

akyyy
Eltünt maláj repülõ.
kinek mi a véleménye?

Érdekes hogy nincs hasonló topik az sg-n, ahol ki lehetne ezt beszélni.

Biztos mindenki halott róla.

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Galy
komoly fotók vannak itt
Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Na igen, oda is van írva a kép alá hogy "néhány képen utólagos színkorrekciót végzett a fotós"
NSTSpider
A mammatus néz ki kicsit hasonlóan de ez ami be van linkelve elég durva.

jhetedikj
szerintem ez ps-el csinálták,meg hát index...<#vigyor2>

anno 1987

mila69en
azta durva<#zavart2>

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

Ez a "felhõcske" nem piskóta. Mi lehetne egy ilyen képzõdménybõl azt el sem merem képzelni...
Igen, eléggé.

TÉK

NSTSpider
Elég durván néz ki ez.

Na ezt figyeljétek!

<#wow1>

(többi képet a cikkben lévõ képre kattintva meg lehet nézni)

NSTSpider
Na igen F5 simán 1km átmérõjû és kivül 5-600 km es forgással az elõtt nincs akadály.Amúgy ugye a tornádók pusztítását utána állapítják meg miután pusztítottak és sorolják be õket.

Néztem róla videókat, dokumentumfilmeket. Úgy ahogy mondod, valóban ritka, és ha ki is alakul akkor egy komplett házat felkap és odébb tesz.
Azért remélem ilyenre nem kerül sor kis hazánkban, bár sokan pedzegetik hogy idén akár F3-as tornádók is ki alakulhatnak. Hogy ez igaz-e, azt nem tudom de erõsen gyanús...
NSTSpider
Énis bár az F5 elég ritka és dúrva dög .

Az biztos hogy ott lehetne látni igazi F5-ös tornádót. Kíváncsi vagyok arra hogy milyen lehet élõben is látni egy ilyet.
NSTSpider
Elmennék egyszer az amcsikhoz egy tornádó vadászatra.

NSTSpider
Ebbõl még bármi is lehet.

Most jelen pillanatban erõs szél, villámlás és dörgés van itt Nyíregyházán. Az esõ is elkezdett esni...
Szerintem avval sem lesz gond. A legutóbbi tarolás elõtt és után is rendkívül páradús volt a levegõ. E-mellet szerintem a légsûrûség és a légnyomás is nagyobb lehetett az átlagosnál mert sokan panaszkodtak arra hogy olyan mintha megfulladnának...
NSTSpider
Igen de megfeleõ nedvesség is kell a levegõben.

Hát ha lesz elég felszálló meleg levegõ akkor elképzelhetõ egy tuba vagy akár egy tornádó kialakulása is...
NSTSpider
Lesz még sok fõleg jövõ héten 30 fok felett lesz a hõmérséklet ha arra jön egy hidegfront lehet sejteni ,hogy mi lesz........

Hát igen, úgy néz ki hogy hozzá kell majd szoknunk. Tavaly már volt tornádó Gátérnél, idén meg szerintem jóval több helyen is elõfog fordulni.
Komolyan mondom, most már kezdek hinni a globális felmelegedésben...
Ilyen szélsõségek az idõjárásban szinte soha nem voltak itt Magyarországon.

Jelenleg most Nyíregyházát elkerüli (eddig úgy néz ki) egy nagyobb kiterjedésû viharcella...
NSTSpider
És ami a legrosszabb ,hogy simán lehet mostmár bármikor ilyen.Golflabdányi jegek eddig nagyjából amerikában voltak ugye ahol a szupercellák nagyra tudtak hízni.

Nagymamámnál 7 tõke szõlõt teljesen elvert, plusz a ház plexi elõtetejét lehet a kukába dobni úgy ahogy van.
A legnagyobb kár a sóstói erdõben keletkezett. Pont a vihar elvonulta után akartam az úton kocsival végighaladni, de visszafordítottak. Több fa is rádõlt az útra, az úton pedig a szó szoros értelmében levél szõnyeg keletkezett...

Nyírbogdányban és környékén összesítések szerint több mint 2000 házban keletkezett jelentõs illetve jelentéktelen anyagi kár. Volt olyan ház aminek a hungarocell szigetelését úgy elverte a jég mintha géppisztollyal szétsorozták volna ház falát... valami eszméletlen volt. Életemben ilyen pusztítást még nem láttam...
Történtek személyi sérülések is a jég miatt...
NSTSpider
Igen, elég dúrva volt teniszlabdányi jegek, na az semmit sem kímél.Nektek lett károtok?

Idõkép valóban nagyon jó kis oldal. 😊

Hallottál a vasárnapi jégverésrõl ami Szabolcs Szatmár Bereg megyében történt?
Szemtanúja voltam az eseményeknek, ugyanis ott élek.
NSTSpider
Ismerem jó oldal, de van a metnet és az idõkép is amik nagyon jó oladalak.

Ezt érdemes megnézni
Én is ezen követem az eseményeket, nagyon pöpec kis oldal... 😊
NSTSpider
Szia
Így van sajnos egyre dúrvább viharok vannak és sokan nem hiszik ,hogy itthon is lehet simán tornádó.

Sziasztok!

Újra itt van az az idõszak amikor láthatunk tornádókat, tubákat, szuper és multicellás felhõ konvekciókat! Jó lenne a topikot feléleszteni... 😊
barben
Sziasztok!
Sajna azt a filmet nem ismerem, pedig szívesen megnézném.
Viszont a linken, amit kettõvel lejjebb beraktam, érdekes dolgok vannak a mostani Ike hurrikánról, és arról, hogy mit veszélyeztet. Van Taiwan mellett egy tájfun is, ami veszélyes.
Durvul az idõjárás? Vagy csak többet hallunk róla?
Szerintem szaporodnak a szélsõségek.

Hello!

Tavaly nyáron láttam egy rövid filmet a Viasat Explorer-en nemtudom méár mi volt a címe, de nagyon érdekes volt. Egy tudós útját mutatja be miközben hatalmas katasztrófák sújták a világot(szökõár New York-ra, hatalmas meteor Berlin?/Párizs? körzetében, járványok, volt még egy amire nem emlékszem, illetve a tudós és pár kollégája antianyagot hozott létre ami szétszedte a Földet) Remélme a leirtakból emlékszik valaki rá. Az volna a kérésem, hogy ha megvan valakinke vagy magyarul megtalálható interneten kérem irjátok ide a linket.

barben
Április 21-én a kertünkbõl fotóztam:

barben
Sziasztok!
Ezt ismeritek?
Katasztrófák
Sok fotó és friss hír van rajta.

mila69en
brutál felhõk jönnek<#wow1>

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

<#wow1>

Mátészalka ma

Helyi megfigyelõk tornádót észleltek a Bács-Kiskun megyei Gátér térségében kedden délután - tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

DaemoonHunter
mila69en
úgy látszik nem csdak nálunk lesz itt vihar:S haver hívott dublinból 4 már meghaltak akkora vihar van:S

Na jó azért ezt csak a CNN állítja, többi helyen viharciklonnak hívják, de legalább van neve.
Kyrill hurrikán nevet kapta...
Figyelmeztetõ elõrejelzés: 2007. január 19. péntek reggelig
Éjszaka keleten, északkeleten több helyen képzõdik ismét köd, néhol ónos ködszitálás is kialakulhat. A köd északkeleten helyenként tartósabban megmaradhat.
Csütörtök napközben markáns viharciklon mozdul el a Brit-szigetektõl Dánián keresztül a Balti-tenger irányába. Hatására a délnyugati szél csütörtök napközben megerõsödik (45-60 km/h), késõ délutántól délnyugaton, estétõl másutt is egyre többfelé viharossá fokozódik (65-80 km/h). Az éjszaka elsõ felétõl sokfelé már 80-90 km/h-s széllökésekre számíthatunk. A péntekre virradó éjszaka az említett ciklon intenzív hidegfrontja eléri hazánkat, amely mentén heves záporok, zivatarok is kialakulhatnak, néhol jégesõ, jégdara kíséretében. A szél északnyugatira fordul, és tovább erõsödik, a széllökések országszerte 90-110 km/h között várhatók, de intenzív záporok, zivatarok környezetében, illetve fõként a közép-magyarországi, a közép-dunántúli, a dél-dunántúli, az észak-alföldi és az észak-magyarországi régióban és a nyugat-dunántúli régió északi területein orkánerejû (120 km/h) széllökés is kialakulhat.
Speedbreaker
azta.

Milyen járvány? :S😄 (marhakór?)

Only music, only dance, but the first is friends! *Pedal To the metal * Haulin * Szóld le az előtted írót * vótmá * Lock On * Zöldszar * LEGszarabb vicc *

Szombathelyen járványveszély? 😮 :S

Galy
EZT most találtam, Havaria Információs Szolgálat - Riasztási térkép
Basic
Az MTV 1 nagyon hamar abbahagyta a közvetítést. A TV2 kicsit tovább mutatta, de nagyon rossz volt a kép. Az Rtl Klub sztem leadta az egészet, elég sokáig mutatták.

A fenébe, és én errõl lemaradtam. pedig élõben közvetítette a Tv a tüzijátékot, de én inkább a Duna Tv-n néztem a Casciai Szent Rita 2. részét. Mondjuk ott is elment a kép egy idõre, így gondolom, hogy nagy vihar lehetett. Be is mondta a film után a mûsorvezetõnõ, hogy épp egy óriási viharfelhõ vonult el felettünk, ezért volt a kimaradás, amiért elnézést kérnek.
Valaki látta a Tv-ben a tüzijátékot? Ott mutatták közben a vihart is? Elment ott a kép?

berlinboy6329
Na az biztos.B*xott nagy vihar volt,pont most értünk haza.Jé elsötétült minden,jött a üzijáték,kameráztuk(Digitfényképezõ),és aztán 1 csepp,mondom jól van,aztán már több és zuhé.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Oldal 1 / 12Következő →