Füstbomba és bûzbomba készítése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szeretnék füstbombát készíteni szilveszterre.
Már csináltam többször is de nem sikerült festenem a füstöt(valószínû mert KNO3 mal csináltam)
Ki akarok próbálni egy másik félét.Kálisóval(kálium-kloriddal).
Van valakinek valami sikerélménye,ötlete,véleménye vagy ,hogy ez az anyag milyen reakciót fog kiváltani?
Elõre is köszönöm.
egy recept :D :
Kell: WC papír guriga,Ragasztószalag,6 cm-es szívószál ( vágj ki 6 cm-t), alufólia,puskapor
Elkészítés: fogd a WC papírt ,tedd rá a szívószálat középre, ragaszd oda,és készíts 1 kis alufolia töltényt ( ne golyót ) ne is szuroljon bele a szívószálba , pont jó legyen, tegyél a szívószálba puskaport, majd gy.zs-t tegyél a végébe [ gyújtsd meg DE ELÕTTE FOGD LE AZ ALJÁT! vagy elrepül :DD]
#2291: eheh.. kis pöcs :D
http://loal.atw.hu
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
Valaki segítseeen.
Kéne néhány anyag szilveszterre:
-Jód
-Kálium-permanganát
-Réz-szulfát
-Nátrium-hidroxid
-Lítium
Szóval ha valaki tud segíteni ezen anyagok beszerzésével (leginkább a jód és kálium-permanganátéban) akkor azt szivesen meghallgatom.
mivel lehet szinezni a füstbomba füstjét?
(Úgy, hogy olyan helyen tartod ahol nem éri nedvesség, dobozban, stb.)
De még gondoltam arra is,h egyzserûen egy papírgurigába gyömöszölöm a NaNo3-at,a végét puskaporral bekenem,és mehet is tesztnek...csak félek,h elindul,és nem lenne jó arra ébredni,h vmi élénksárgán virít az éjszaka kellõs közepén... xD
Na csakhogy feldobjam a topikot,kicsit "professzionálisabb piroteknológia"
Elkezdtem a vetõcsövesbombettákhoz való csilalggyártást,és most tartok a lángszínezésnél...tudok pirosat-zöldet-és mostmár....sárgát is! :-D
Kaptam pár kg NaNo 3-at,és most minden heppi... xD
1kérdés: a NaNo3 ugyebár higroszkópos cucc...és én meg szeretném szüntetni vhogy a higroszkóposságát...ötlet? :-)
Én ugy szoktam kno3-ból teszek 500g cukorból csak ugy saccra teszeke bele +víz megfõzõk az kész ennyi:D és kurva jó:D<#hawaii>#hawaii>
Azért,ha megmutatod nekik,hogy tudsz normálisan is(mindenre odafigyelve) szórakozni,akkor biztos megengedik!
NA aki nem tudja:
A vetõcsöves bombetta két "töltetbõl" áll.
Egyszerûen vetõ és bontótöltetbõl(lehet nem ez a "szakszava" de én józan paraszti ésszel így hívom:-D)
Megcsinálod elõször a "golyót" papírból,vagy kezdésnek még jó a kindertojás kapszula is. ezt a "kiindertojáskapszulát" kifúrod alul,beledugsz egy gyújtózsinórt(ne legyen hosszú,tudjon bontani a tetõponton)
Aztán megtöltöd a kapszulát,amivel akarod(nekem a bontó "parasztlõpor",majd vidit nyomok fel rólaXD)
meg egy kis effektet raksz bele(mondjuk rómaiból a csilagok)
aztán a kapszula aljára teszed a PET palackos kupakot(Pepsis,pölöskei szörpös,tök mindegy,ízlés kérdéseXD)
Ezt a kupakot oldalt kifúrod,és ebbe megy a bontótöltet
(itt is parasztlõport alkalmazok:D)
aztán a lyukba gyzs(jó hosszú,a vetõcsõtõl kb 4 cm-el legyen hosszabb,fõ a biztonság!)és kész!
Már csak rá kell helyezni a kupakra a kapszulát!
Na itt jön a nehéz feladat,h mivel is erõsítsük oda?
pillanatragacs nem jó,mert akkor a csõben robban...erre találták ki a papír alapú ragasztót. (rem ti is arra gondoltok,ami olyan tekercsbe van mint a szigszallag,csak nem mûanyag az anyaga,hanem papír)
Na egy körrel betekeritek,és kész is!
És lássuk a vetõcsövet!
Én kéztölõnek a gurigáját akalmazom,az tökéletes rá!
hosszába vágjátok fel,és méretezzétek egy számmal nagyobbra,mint a bombetta átmérõje(tegyük fel,a bombeta 30 milis,a vetõcsõ legyen 31 mili)
szépen összeragasztjátok,aljára mehet telefonkártya talpnak...
szépen kimentek lakosságtól távol(a kutyát,szomszédot,alvó részeget ne zavarjátok)
és jöhet a dzzs...pff!:D
tehát: beteszitek úgy a bombettát a csõbe,mint ahogy a boltival szoktátok.Elõtte azért két téglával támasszátok ki a vetõcsövet,biztos ami biztos!Szépen beleengeditek,és ha az alján van,oks!
na itt jön a várva várt teszt!:D
Ugyebár a bomba a csõ legalján van,a zsinór 3-4 cm-re kilóg a csõbõl...
begyújtás,és szaladás min 10 méterre!
Ha jól csináltátok,a vetõtöltet a csõben robbanva kirepíti a kapszulát,ami vagy 40m-re felszáll,és ott bont(remélhetõleg:-D)
Remélem,mostmár mindenki érti,h mirõl is van szó..
Kezdõknek elég is ennyi,ha valaki mégis "beleszerelmesedne" annak ott a pyrocenter;-)
higyjétek el,nagyon jó dolog látni,ahogy minden klappol,és el tudod mondani,hogy: -ezt én csináltam magam!
Az oldalamon
mindent megtaláltok(egyszerû recepteket)
bocs,ha ez reklámozásnak minõsül.. :P
Ottvan a parasztlõpor videója is,kicsit lassú az elegy,de mostmár tökéletesítettem!
Na elég mára ennyi!
Halle pirósok! :-D
Az egy évvel ezekõtti kommentjeim óta is fejlõdtem valamennyit,és ha van rá igény,akkor ide is leírom a reciket(persze hivatalos robbanóanyagok elkészítését,keverékeket NEM!)
tehát,tessék szólni,és Dawe-papa majd segít! XD
üdv
Na,csak hogy ne sírjon a szátok,itt egy "eccerûpetárda" recept:
Egy rajzlapból vágtok egy 10 cm széles csíkot,és ezt feltekeritek egy ceruzára,majd leragasztjátok. Aztán kevertek be egy kis gipszet,és az egyik végét begipszelitek. 4-5 doboz gyufa porját letöritek(ajánlatos a kalapácsos módszer--->olvass vissza a topicban!)
ezt egy kis szénnel/csillagszóró porral elkeveritek,3:5 arányban(a gyufapor több legyen)
megtöltitek a csövet,majd begipszelitek a másik végét is.
Középen kifúrtok egy kicsi lyukat,és abba szúrtok egy csillagszórót/kanócot(ízlés kérdése)
de jó hosszút tegyetek bele,fõ a biztonság!
aztán lerak,begyújt...egy nagy bumm kíséretében megsemmisül!:D
(Nuxával tesztelt recept)
ha több recit szeretnétek,akk vegyetek fel msn-re: [email protected]
üdv:
Dawe13(mostmár 15xD)
Mentsd meg a Földet... az egyetlen bolygó ahol lehet SÖRT kapni!
amúgy valakki írja már le hogy hogy lehet vulkánt csinálni!
esetleg a szokásos candy-mix, káliumnitrát és cukor, nem annyira szikrázik, de piromániás igényeket kielégít és nem túl drága.