Füstbomba és bûzbomba készítése

Oldal 1 / 46Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!Rakétát szeretnék készíteni.Ahogy nézegettema videokat, youtubon tizenéves suhancok is csináltak házilag kno3 rakétákat, méghozzá elég nagy sikerrel...Én is szeretnék egy hasonlót összehozni de sajnos nem értek a vegyszerekhez...valaki tudna segíteni hogy honnét tudok keríteni ilyen kno3-at, meg ami kell még bele?
Flamer
#2295: cska ismerõsökkel. :D

http://loal.atw.hu

Sziasztok!
Szeretnék füstbombát készíteni szilveszterre.
Már csináltam többször is de nem sikerült festenem a füstöt(valószínû mert KNO3 mal csináltam)
Ki akarok próbálni egy másik félét.Kálisóval(kálium-kloriddal).
Van valakinek valami sikerélménye,ötlete,véleménye vagy ,hogy ez az anyag milyen reakciót fog kiváltani?
Elõre is köszönöm.

és nekem a töltényt 8 méterre lõtte :D:DD
hello

egy recept :D :
Kell: WC papír guriga,Ragasztószalag,6 cm-es szívószál ( vágj ki 6 cm-t), alufólia,puskapor
Elkészítés: fogd a WC papírt ,tedd rá a szívószálat középre, ragaszd oda,és készíts 1 kis alufolia töltényt ( ne golyót ) ne is szuroljon bele a szívószálba , pont jó legyen, tegyél a szívószálba puskaport, majd gy.zs-t tegyél a végébe [ gyújtsd meg DE ELÕTTE FOGD LE AZ ALJÁT! vagy elrepül :DD]
Kissé goromba ez a Flamer xD
Ja és galliumot honnét lehet szerezni és milyen árban? :)
Flamer
AHAH mekkora fail. "tekis szar mennyoda inkább egy bodéhozés kunyerbálj ott ijeneket" :DD

#2291: eheh.. kis pöcs :D

Lehet hogy jobban kijönnél anyagilag, ha inkább odafáradnál egy sátorhoz a teszkó mellett, és kérnél valami tüzijátékot.

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Egyetemen nem úgy megy a dolog... <#idiota>

fook
lopjad el a suli kémia szertárából

Flamer
nuki! téged keresnek!

Hali
Valaki segítseeen.
Kéne néhány anyag szilveszterre:
-Jód
-Kálium-permanganát
-Réz-szulfát
-Nátrium-hidroxid
-Lítium
Szóval ha valaki tud segíteni ezen anyagok beszerzésével (leginkább a jód és kálium-permanganátéban) akkor azt szivesen meghallgatom.
Heló
mivel lehet szinezni a füstbomba füstjét?

Ezt a tulajdonságát, hogy higroszkópos, nem lehet megszüntetni.

(Úgy, hogy olyan helyen tartod ahol nem éri nedvesség, dobozban, stb.)

Dawe13
Gondoltam arra,h fegyvert szorítok a fejéhez,és azt mondom: k....va anyád ne legyél higroszkópos teee! xD
De még gondoltam arra is,h egyzserûen egy papírgurigába gyömöszölöm a NaNo3-at,a végét puskaporral bekenem,és mehet is tesztnek...csak félek,h elindul,és nem lenne jó arra ébredni,h vmi élénksárgán virít az éjszaka kellõs közepén... xD

Dawe13
Hallehoo!
Na csakhogy feldobjam a topikot,kicsit "professzionálisabb piroteknológia"
Elkezdtem a vetõcsövesbombettákhoz való csilalggyártást,és most tartok a lángszínezésnél...tudok pirosat-zöldet-és mostmár....sárgát is! :-D
Kaptam pár kg NaNo 3-at,és most minden heppi... xD
1kérdés: a NaNo3 ugyebár higroszkópos cucc...és én meg szeretném szüntetni vhogy a higroszkóposságát...ötlet? :-)

irjátok le lécci hogy csináljak füszbombát 1szerüen és gyorsan kössz mindenkinek!:DD
Dawe13
Van olyan,hogy énis "fõzöm",attól függ,mibe kell.....ha rakétamotornak csinálom,akkor ugyebár tömb kell,akkor megy a fõzõcske :-D

Kreatív :D

Hello!

Én ugy szoktam kno3-ból teszek 500g cukorból csak ugy saccra teszeke bele +víz megfõzõk az kész ennyi:D és kurva jó:D<#hawaii>
Dawe13
<#idiota>
Azért,ha megmutatod nekik,hogy tudsz normálisan is(mindenre odafigyelve) szórakozni,akkor biztos megengedik!

hm ez tetszik... csak nekem anyám nem non haggya hogy szórakozzak mert a múlkor majdnem felgyújotttam a mûhelytXD
Dawe13
Vagy golyósbomba,esetleg szoknyás bomba? XD
NA aki nem tudja:
A vetõcsöves bombetta két "töltetbõl" áll.
Egyszerûen vetõ és bontótöltetbõl(lehet nem ez a "szakszava" de én józan paraszti ésszel így hívom:-D)
Megcsinálod elõször a "golyót" papírból,vagy kezdésnek még jó a kindertojás kapszula is. ezt a "kiindertojáskapszulát" kifúrod alul,beledugsz egy gyújtózsinórt(ne legyen hosszú,tudjon bontani a tetõponton)
Aztán megtöltöd a kapszulát,amivel akarod(nekem a bontó "parasztlõpor",majd vidit nyomok fel rólaXD)
meg egy kis effektet raksz bele(mondjuk rómaiból a csilagok)
aztán a kapszula aljára teszed a PET palackos kupakot(Pepsis,pölöskei szörpös,tök mindegy,ízlés kérdéseXD)
Ezt a kupakot oldalt kifúrod,és ebbe megy a bontótöltet
(itt is parasztlõport alkalmazok:D)
aztán a lyukba gyzs(jó hosszú,a vetõcsõtõl kb 4 cm-el legyen hosszabb,fõ a biztonság!)és kész!
Már csak rá kell helyezni a kupakra a kapszulát!
Na itt jön a nehéz feladat,h mivel is erõsítsük oda?
pillanatragacs nem jó,mert akkor a csõben robban...erre találták ki a papír alapú ragasztót. (rem ti is arra gondoltok,ami olyan tekercsbe van mint a szigszallag,csak nem mûanyag az anyaga,hanem papír)
Na egy körrel betekeritek,és kész is!
És lássuk a vetõcsövet!
Én kéztölõnek a gurigáját akalmazom,az tökéletes rá!
hosszába vágjátok fel,és méretezzétek egy számmal nagyobbra,mint a bombetta átmérõje(tegyük fel,a bombeta 30 milis,a vetõcsõ legyen 31 mili)
szépen összeragasztjátok,aljára mehet telefonkártya talpnak...
szépen kimentek lakosságtól távol(a kutyát,szomszédot,alvó részeget ne zavarjátok)
és jöhet a dzzs...pff!:D
tehát: beteszitek úgy a bombettát a csõbe,mint ahogy a boltival szoktátok.Elõtte azért két téglával támasszátok ki a vetõcsövet,biztos ami biztos!Szépen beleengeditek,és ha az alján van,oks!
na itt jön a várva várt teszt!:D
Ugyebár a bomba a csõ legalján van,a zsinór 3-4 cm-re kilóg a csõbõl...
begyújtás,és szaladás min 10 méterre!
Ha jól csináltátok,a vetõtöltet a csõben robbanva kirepíti a kapszulát,ami vagy 40m-re felszáll,és ott bont(remélhetõleg:-D)
Remélem,mostmár mindenki érti,h mirõl is van szó..
Kezdõknek elég is ennyi,ha valaki mégis "beleszerelmesedne" annak ott a pyrocenter;-)
higyjétek el,nagyon jó dolog látni,ahogy minden klappol,és el tudod mondani,hogy: -ezt én csináltam magam!
Az oldalamon
mindent megtaláltok(egyszerû recepteket)
bocs,ha ez reklámozásnak minõsül.. :P
Ottvan a parasztlõpor videója is,kicsit lassú az elegy,de mostmár tökéletesítettem!
Na elég mára ennyi!
Halle pirósok! :-D

bazz ezek nekem magasakXD
Dawe13
Pl egy vetõcsövesbomba recept gyufaporból meg csillagszóróból?:P

1-2-en már egyetemisták és kiváncsiak hogy a következõ generáció hogy tud normálisan, értelmesen mókázni :D <#idiota>

Dawe13
Emberek! fel kellene éleszteni azt a topicot!
Az egy évvel ezekõtti kommentjeim óta is fejlõdtem valamennyit,és ha van rá igény,akkor ide is leírom a reciket(persze hivatalos robbanóanyagok elkészítését,keverékeket NEM!)
tehát,tessék szólni,és Dawe-papa majd segít! XD
üdv

Dawe13
Ahoj,de régen írtam ide igaz Nuxa?:D
Na,csak hogy ne sírjon a szátok,itt egy "eccerûpetárda" recept:
Egy rajzlapból vágtok egy 10 cm széles csíkot,és ezt feltekeritek egy ceruzára,majd leragasztjátok. Aztán kevertek be egy kis gipszet,és az egyik végét begipszelitek. 4-5 doboz gyufa porját letöritek(ajánlatos a kalapácsos módszer--->olvass vissza a topicban!)
ezt egy kis szénnel/csillagszóró porral elkeveritek,3:5 arányban(a gyufapor több legyen)
megtöltitek a csövet,majd begipszelitek a másik végét is.
Középen kifúrtok egy kicsi lyukat,és abba szúrtok egy csillagszórót/kanócot(ízlés kérdése)
de jó hosszút tegyetek bele,fõ a biztonság!
aztán lerak,begyújt...egy nagy bumm kíséretében megsemmisül!:D
(Nuxával tesztelt recept)

ha több recit szeretnétek,akk vegyetek fel msn-re: [email protected]

üdv:
Dawe13(mostmár 15xD)

Gando
hát, akkor valami olyant kell szerezned, ami rohadtgyorsan ég, vagy megfelelõen légmentesen lezárni egy olyan cuccot ami sok gázt fejleszt -> gáz nyomása szétnomja a cuccos -> durranás :D

Mentsd meg a Földet... az egyetlen bolygó ahol lehet SÖRT kapni!

durran
Gando
úgyérted ami pukkan?

és valami olyasmi ami puhan is?
Gando
kb ugyan ez, csak csillagszóró anyagot kell gyufák helyett rakni bele XD

igen nagyon szép volt csak még írjatok már még ilyen szépeket!!!
amúgy valakki írja már le hogy hogy lehet vulkánt csinálni!
Tényleg ez eszembe se jutott, de az a lényeg hogy tetszett :D

én ma elkészítettem a wc papír gurigás akármit amibe gyufa fejek kellettek végülis én nem fevágtam õket hanem én kapartam és meggyújtottam(3 doboz gyufa volt) és kb 5 másodpercig lángolt:D
Gando
ELTE-n csináltak valami állati szépet, szép zöld lángja volt és sokáig égett, csak már nem emlékszem hogy mit tartalmazott :(

Igazából én ezzel arra akartam utalni, hogy csak hang és semmi fény az nem buli nekem. (:

puskapor jó vegyes szemcséjû szénnel, mindenféle fémporral hozzákeverve.
esetleg a szokásos candy-mix, káliumnitrát és cukor, nem annyira szikrázik, de piromániás igényeket kielégít és nem túl drága.

Gando
én meg azt ha lángol :D

Nuki akkor mondj nekem valami olcsó és veszélytelen receptet
Nem mert a petárda nem jó móka. Én azt szeretem a ha fényes és szikrázik :)

ha jól tudom 2800 fokon ég a termit
valaki megmondaná hogy hogy lehet házi petárdát csinálni(olcsón)???
Igen kell hozzá gyújtóelegy, és azt pedig csillagszóróval gyújtod be.

Gando
melegen, az kicsit enyhe kifejezés :D

most termitet akarok csinálni állítólag 72% alumíniumpor kell hozzá és 28%vasoxid(rozsda) és elég melegen és szóval ha valaki kipróbálja VIGYÁZZON!!!jah és ha valaki kipróbálta eredménykeket ide [email protected]
sziasztok ! én is próbáltam füstbombát csinálni a saját tervem alapján de nem jött össze
Gando
ezért kérdezem <#idiota>

Oldal 1 / 46Következő →