Kitiltották a mobiltelefonokat a bajor iskolákból
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy megélhetési pedagógusok ide vagy oda, ez csak az egyik oldala. A "nem mindig a tanár, vagy a kölyök a fasz"-t átírnám úgy, hogy "legtöbbször a tanár, meg a kölyök is fasz".
Mellesleg neveljék a szülei, ne egy internetes fórum. Szépen is néznénk ki.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
Ha FecaA tényleg olyan mint a stílusa (amit azért kissé kétlek),akkor a leszólással sokat nem értek el.Inkább finoman rá kéne vezetni az ifjúságot,hogy kissé csiszolódjon,mûvelõdjön.
Helyesebben írjon,választékosabban beszéljen.
Nem rögtön alárúgni..amire persze jön a szintén erõszakos reakció.
Valahogy az együtt-egymásért elvet kéne követni.
Na meg annak volt igaza aki a tanárokról is írt,a megélhetési pedagógusoktól,háááát mit lehet elvárni?
Pedig ha már elsõben kézben tartanák a tanítást, megfegyelmeznék a gyerekeket (nem,nem körmössel <#ejnye1>#ejnye1>)
és tekintélyt szereznének elõttük,biztos könyebben menne.
Nekem volt tanárnõ barátnõm,és érdekes szerették,tisztelték a nebulói pedig középosztályosokat oktatott.De sok minden gonddal,problémával õt keresték meg,amit pl. a szüleiknek el sem mondtak.
AZ ilyen tanárnak nincs gondja a bevitt mobilokkal,psp-kel.
Amúgy meg senki nem magyaráz "vissza a '90-es évekbe" dolgokat. Az, hogy teszem azt, egyenesen lenézem azokat az embereket, akik kurvára XXI. századi embernek hiszik magukat olyan dolgoktól, amiket te itt leírtál, attól még nem vagyok konzervatív, csak tovább látok annál, hogy egy korsó VBK, "oszt csá". <#nemtudom>#nemtudom>
Én nemrég végeztem el a szakmunkás sulit egy alapítványi iskolában. 3 éve amikor bekerültem olyanokat mondtak róla, hogy ha bevettem volna kanalastól akkor még most is abban a fos állami suliban rohadtam volna. De amikor bekerültem akkor egészen más környezet várt, mint amit mondtak róla. Az osztály nagyon jó volt, senki nem fikázott senkit, akinek vmilyen problémája volt akkor meg lett beszélve, egyszóval összetartó volt. A tanárokkal sem volt probléma. Nem fikázták a diákokat, bizalommal lehetett fordulni hozzájuk is. Maximum csak annyi volt a hiba bennük hogy vmi oknál fogva nem tanított olyan jól. Összeségében nagyon jó suli volt. Csak hát a rossz hírnevét sok szarkeverõ embernek köszönheti.
Mert más iskolákban nincs ilyen jó dolguk a diákoknak.
Mert ahova jár 1-1 bnõm, ott szinte a tanárok és a diákok (tisztelet a kivételnek) úgy köcsögök ahogy vannak. Ott nem volt olyan összetartás mint nálam ahova jártam. Ha volt pénzed (ill. kajád) akkor a "suli jógyerekei" kunyiztak tõled, és ha nem adtál akkor beindult körülötted a szarkeverõ-üzem,(legrosszabb esetben suli után kirabolnak) és a végén arra kényszerülsz hogy még magadra is sajnálod a pénzt (kaját), mert ott képesek az utolsó falatodat kinézni (vagy az utolsó pénzedet). Szóval ott nincs ilyen összetartás. A tanárokról meg nem is beszélve. Aki a tandíjat szokta beszedni (az is alapítványi csak fizetõs), és aki nem volt szimpi +pénzt próbált beszedni, méghozzá úgy hogy ceruzával rögzítette a beszedési listát, hogy azt utólag tudja majd módosítani, egyszóval sikkasztott, de már kirugták onnan. Aztán olyan is volt hogy volt egy csaj aki szeplõs volt és a tanár beszólt neki a csaj meg sírt, meg olyanok is voltak, hogy barátnõimnek beszóltak hogy hogy öltözködnek, meg mit viselnek. Pl: Az egyik kifestette a körmét és beszólt neki hogy többet így nem akarja látni.
Pedig a tanároknak ehhez semmi közük hogy a diák hogy öltözködik, és mit visel!
Meg olyan is volt hogy a tanár egy nagyon rövid vázlatot íratott az osztállyal, és pont az egyik barátnõmet hívta ki felelni, és hát elmondott mindent amit leírt, és erre beírja az 1-t. És mondja a csajszi a tanárnak, hogy csak ennyit iratott vele, és hogy miért kapta az 1-t, és miért csinál hülyét belõlük. Aztán végül 5-t kapott szerencsére.
Egyszóval a tanárokon valóban van mit javítani.
Ennyit az állami sulikból ill. a magyar oktatási rendszerrõl.
Egyébként nem tiltani, hanem szabályozni kellene, ennek ugyan lehet törvényes kerete, de szerintem felesleges hozzá törvényeket hozni. A rendzavarást eddig is megoldották, és ez is rendzavarás.
Nekünk nem volt mobilunk a suliba, azért mégis verekedtünk néha. Ezzel is tudtak mit kezdeni a tanáraink. Érdekes. És nem akarták betiltani a cipõt, mert hogy mezitláb talán nem rúgunk akkorát. Nem az eszköz, hanem a tett az elítélendõ, büntetendõ...
Inkább a tanárképzésen kellene javítani, olyan emberek tanítanak akiknek max. a szakmai hozzáértésük van meg az adott témához, (sajna az sem mindíg) de a gyerekekkel nem tudnak és nem is akarnak bánni (tisztelet a kivételnek, mert azért van olyan is). A jelenlegi tanárok, tanítók nagy része megélhetési pedagógus, aki csak azért lett tanár, hogy ne kelljen árkot ásni, meg kapálni, de ezen kívûl semmilyen vonzódása nincs a tanári pálya és a gyerekek felé. (nem pedofíliára gondolni 😊).
Az oktatás kezd nálunk is lezülleni a nyugati színvonalra, mint ahogyan a társadalom is elkezd fogyasztókból álló ostoba hangyabollyá változni. Úgyhogy hasonló törvényekre itt is lehet számítani idõvel. Nembaj a jogtár azért 1 DVD-re még ráfér, azután meg jöhet a HD-jogtár :-)))
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Nem akarlak elkeseríteni, de ha olyan szintre jutsz el az angoloddal, mint amin a magyarral pihengetsz, akkor nem sok értelme van vele egyáltalán foglalkoznod...
Ebbõl pont az derül ki rólad,amit leírtam és eddig megtudtunk rólad. A többi felõl,hogy a pénzt csinálod,nah szép,ezt is ahogy sejtettem.Semmi munka sok pénz embere.Szerintem menj el politikusnak vagy stricinek vagy dealernek. Nem kell sokat dolgozni és sokat keresel vele. 😄 Bár egyik mögött sincs igazai tudás amire büszke lehetsz,hogy elértél valamit. 😄 Mai társadalmunk "értékes" embere vagy.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Es teged minden nap kiengednek?<#mf1>#mf1>
Én is egy demagóg suliba jártam...
Szerintem a szülõk nem fogják hagyni, nincs joguk betiltani.
"Nincs más dolgom csak tanuli? Party? Haverok? Csajok?"
A tanulás azért valamilyen szinten kötelesség, a többi nem, te barom. Speciel és minden nyáron dolgoztam 16 éves korom óta. Vagy te is egész nyáron melózol?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Mi lenne mondjuk ,ha ezen idõ alatt mondjuk egy könyvet vennél a kezedbe vagy valami más értelmes dologgal tölteni az idõdet,olvasni mondjuk egy újságot.Attól meg ugyan mi bajod lenne ha tekersz egy kicsit? Örülj neki,hogy van rá lehetõséged. Késõbb mikor már dolgozol,nem lesz rá annyi idõd. Szép azért ,hogy tudod magadat sajnáltatni pedig még csak fiatal vagy, még semmi más dolgod sincs csak tanulni.
FecaA-nak:
Az meg nem tudom, hogy mit sírdogálsz az utazás miatt. Én is ennyit utaztam a gimis idõkban ma meg még többet. És? Ez a természetes, jó lesz ha hozzászoksz..
Én speciel járok soportolni (heti 2x) is, de csak este 10-re kaptunk teremidõt. Lemegy 2 óra röplabda, aztán még tekerek 20km-t hazáig, merthogy már 11 után nem jár ki semmi Bp.-rõl. Talán kicsi állóképesség és türelem kéne.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
És az sem ártana, ha megtanulnál nemhogy helyesen, de egyáltalán írni. Rohadtul nem szeretek ilyen "mai fiatalság" kategóriákat mondani, de ha mindegyik úgy tudja kifejezni magát, mint te, akkor érdemes lenne minden technikai kütyüdet egy kalapáccsal széttörni, hogy a horvát meg cseh ismerõseiddel se tudj pofázni, és leültetni könyvet olvasni, hátha abból megtanulod használni az anyanyelvedet.
Kész élmény olvasni a kommentjeidet. Diplomás kriptográfus kell a kibogozásához.
Én mindig tudtam kultúráltan használni (óra alatt is) csak ha a gyerek is úgy áll hozzá, meg a tanár is, h akkor halálos vétek, ha beviszed lõve van.
De ha udvariasan megkéred, h kiugorhatsz-e felvenni mert csörög, akkor meg mi itt a gond?
Tamagocsival is ez volt. Meg csörög a telefon.
Bahh. Két gomb és már rezeg meg néma. Olyan bénák egyesek komolyan... egész nap rezgõn van a telefonom.... Akárhol vagyok.
Meg puskázni is kira belõle (symbian 😊) meg ha van egy olyan óra, hogy szétunom az agyam, mér ne wapoljak?
Jelentem, intenzíven használtam a telómat órák alatt is, mégis jó eredménnyel végeztem el az iskolát. Húha. Lehet csak én vagyok ilyen zseni?
😄
http://changemydesk.net - oszt\' nézzedmánmeg! :)
Ez az törvény maga a mobilhasználat etikai szabálya,ami eddig nem igazán létezett papíron. Nálunk a BME-n alap dolog volt,hogy elõadás elõtt lehalkítottuk vagy kikapcsoltuk a mobilt,mert enyhénszólva idegesítõ tud lenni, mikor elõadás közben megszólal.
Azt én sem tudom, hogy mit kell balhézni akkor, ha szünetben valaki telefonál. Mi meg kisunnyogtunk cigizni, meg kimásztunk, és az egyik közel lakó srácnál uzsonnázgattunk.
Az más téma, ha valakinek óra közben szólal meg a telefonja, de azt sem kell elvenni. Rá kell szólni, aztán ha megint megcsinálja, akkor be kell vágni neki egy karót. Aztán még egyet. És ezt jó sokáig lehet játszani.
A cuccok elszedése meg kicsit necces, mert igaz, hogy itthon ez annyira nem áll, de nem tuti, hogy szívesen adnék a nemtudommilyen tanár kezébe egy Vertut, vagy hasonló csodát.
FecaA: Te azért kicsit figyelhetnél mondjuk nyelvtan órán, mert a kommented csak LOLból állt, és jóérzésû, magyarul írni és olvasni tudó embernek még a látványától is felfordul a gyomra. A lézeredet meg nem elvettem volna, hanem eltörtem volna a kezedet, de amúgy igazad van. Tényleg vissza kellett volna adni.
Itt a többség érdekét kellene figyelembe venni, ami nem más, mint a zavartalan tanulás...
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fûben, de akkor sem szívja!
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Mert ha egy ízig-vérig köcsög a tanár, és ezzel a törvénnyel élve veszi el a mobilodat(ami eddig ok), és mondja neked hogy majd év végén kapod vissza akkor te nyilván nem adod oda neki mert várhatod hogy visszaadja! És hiába kéred el suli végén! Szóval a tanárnak a suli végén kötelessége visszaadni az órán elvett tárgyat. És nem hivatkozhat arra hogy ilyen volt a gyerek és azért, meg ilyen volt és azért... Példaként itt van FecaA esete aki a mai napig nem kapta vissza a lézerét. Pedig a tanárnak már a suli végén vissza kellett volna adnia!
Szóval errõl ennyit!
Az ilyen dolgokat az iskoláknak kell intézni, és nem egy szájbavert törvénynek. Úgyhogy csak gratulálni tudok a Bajoroknak!
Más kérdés, hogy hogyan akarják megoldani pl. a telefonok tárolását a tanítás alatt. Mert azért tanítás elõtt és után már kellhet a mobil.